Seful FMI Christine Lagarde: Economia mondiala se confrunta cu riscuri, RESPONSABILII POLITICI TREBUIE SA AIBA CURAJUL DECIZIILOR NECESARE. Obama si Merkel raspund, pledand pentru ACTIUNI CONCERTATE LA NIVEL GLOBAL

27-08-2011 1 minut Sublinieri

  • Hotnews:

Economia mondiala se confrunta cu riscuri “in crestere”. Riscul recesiunii este mai ridicat decat cel al inflatiei – Christine Lagarde, seful FMI

Economia mondiala se confrunta cu riscuri “in crestere” si “optiunile de masuri” de sustinere sunt “mai reduse decat inainte”, a declarat sambata directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde. citata de AFP.

Raman insa solutii si actiunile de maniera hotarata “vor ajuta la disiparea indoielilor”, a adaugat ea, intr-un discurs sustinut la Jackson Hole, in vestul Statelor Unite, cu ocazia seminarului international de politica monetara al bancii centrale americane, Federal Reserve. “Economia mondiala continua sa creasca dar nu suficient, inca. Unele dintre cauzele principale ale crizei din 2008 au fost abordate dar nu de maniera adecvata”, a spus Christine Lagarde, potrivit textului discursului sau, distribuit presei.

Aceste riscuri “au fost agravate de deteriorarea increderii si sentimentul in crestere ca responsabilii politici nu au convingerea, sau pur si simplu vointa, de a lua deciziile necesare”, a adaugat ea.Reducerea deficitelor “ramane un imperativ” dar politicile macroeconomice “trebuie sa sustina cresterea”, avertizeaza directoarea FMI.“Politicile monetare trebuie sa ramana permisive, riscul recesiunii este mai ridicat decat cel al inflatiei“, a subliniat ea.

In Europa, tarile trebuie sa-si rezolve problemele de indatorare si bancile “au nevoie de o recapitalizare urgenta”. In Statele Unite, responsabilii politici trebuie sa “gaseasca justul echilibru” intre reducerea datoriei si sustinerea cresterii iar problemele legate de sectorul imobiliare, precum confiscarile sau preturile in scadere ale caselor trebuie reglate.

Vineri, presedintele bancii centrale a Statelor Unite, Ben Bernanke, in cadrul aceleiasi conferinte, ceruse si el guvernului si Congresului sa ia masuri bugetare pentru a completa actiunea Fed de sustinere a celei mai mari economii a lumii.

Barack Obama si Angela Merkel pledeaza pentru “actiuni concertate” care sa impulsioneze cresterea economica globala

Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au discutat duminica despre criza din Zona Euro si despre turbulentele din pietele financiare, pledand pentru necesitatea unor “actiuni concertate” care sa impulsioneze cresterea economica globala, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de Reuters.

“Cei doi lideri au cazut de acord asupra importantei actiunii concertate, inclusiv prin G20, care sa raspunda provocarilor economice si sa injecteze cresterea si crearea de locuri de munca in economia globala”, se arata in declaratia Casei Albe.

Comunicatul nu ofera nicio precizare asupra tipului de actiuni pe care liderii politici le-ar recomanda pentru stimularea cresterii mondiale. Obama si Merkel au discutat despre procesul de pace din Orientul Mijlociu si au convenit sa continue lucrul la o declaratie a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu – Uniunea Europeana, Statele Unite, Rusia si Natiunile Unite – care sa ofere o baza pentru reluarea discutiilor directe intre israelieni si palestinieni.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Seful FMI Christine Lagarde: Economia mondiala se confrunta cu riscuri, RESPONSABILII POLITICI TREBUIE SA AIBA CURAJUL DECIZIILOR NECESARE. Obama si Merkel raspund, pledand pentru ACTIUNI CONCERTATE LA NIVEL GLOBAL

  1. Atat timp cat vor “recapitaliza” bancile, recesiunea nu se va opri, investitiile si consumul vor scadea, somajul si impozitele vor creste. In momentul cand vor lasa sa falimenteze bancile slabite din cauza proastei politici de investitii, atunci va putea incepe redresarea. Ei tot imbalsameaza “mortul”, dar pana la urma tot va intra in putrefactie si atunci “infectia” va fi chiar globala…

  2. Chiar ne cred aşa de proşti, încât să nu mai ştim, că bună-starea vine de la producţia mai multă a celor mici şi de la schimbul mai intens de mărfuri şi servicii, şi nicidecum de la “capitalizarea” sau “recapitalizarea” marilor sau micilor bănci; care după ce că oricum nu aduc nimic în plus bunăstării, mai şi sustrag seva celor mai mici care chiar poduc ceva şi pt ei şi pt alţii.
    Nu cred totuşi că ne văd aşa de proşti; mai degrabă au pus într-aşa hal mâna pe puterea politică, financiară şi mediatică, de nu îi mai doare pe niciunde de ceea ce ştim sau credem noi, ci marşează în forţă către obiectivul lor. Să-L rugăm pe bunul Dumnezeu, ca să ne ajute, să ne împotrivim acestei alunecări în măsura în care putem fiecare la locul său.

  3. Pingback: Analiza saptamanii: DE CE TOATE CRIZELE DUC LA STATELE UNITE ALE EUROPEI?
  4. Pingback: PROBABIL NU STIE UNDE MERGE LUMEA? J-Cl. Trichet, seful BCE: Intr-o zi, poporul european va avea o confederatie. Ne putem imagina un guvern federal
  5. Pingback: In cotidianul patriarhal Lumina SE PROPOVADUIESTE GLOBALIZAREA COMUNIST-"CRESTINA"?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare