Sebastian Lazaroiu sustinte infiintarea TINUTULUI SECUIESC si vrea sa fie CONCEDIATI 300 000 BUGETARI pentru SINECURISTII DE LA “NOUA REPUBLICA”!

24-10-2011 3 minute Sublinieri

Sebastian Lazaroiu: (…) Regionalizarea si descentralizarea trebuie facute pana in 2012. Altfel se amana pana in 2016. Asadar coalitia actuala are aceasta misiune. Stiu ca nu e usoara. Dar ATAT regionalizarea cat si descentralizarea SUNT in programul de guvernare al actualei coalitii. Cei care spun: mai negociem un pic in coalitie si pe urma o abandonam cred ca nu au citit programul de guvernare. La fel si cei care spun ca nu e posibila o asumare a raspunderii guvernului. Le urez lectura placuta! (…)  Cred ca Harghita Covasna Mures poate fi una din regiunile de dezvoltare. EU nu am o problema cu povestile etnice. Dezvoltarea e mai importanta decat orice criteriu etnic. DIn punct de vedere cultural e o zona omogena. Poate fi unul din noile judete. Poate a sosit vremea sa mai terminam cu isteriile nationaliste. Nu ne ia nimeni Tinutul Secuiesc. (…)

Cum vedeti dumneavoastra plasarea oamenilor valorosi propusi de NR in pozitii cheie din aparatul de stat, atata timp cat cheltuietile bugetare nu permit salarii care sa plateasca competenta si expertiza unor specialisti formati la privat? Criteriul competentei va permite oare oferirea unui salariu pe 1500 euro pt middle management sau 3000 euro pt top management? Multumesc.

Sebastian Lazaroiu: Inca 300.000 de bugetari scosi din sistem (si nu se va simti decat poate pe piata muncii) si salariile actuale se pot mari foarte mult. Evident nu ma refer la o taiere pur si simplu a numarului de salariati. Mai intati o analiza functionala a sistemului, apoi selectie. Sa ramana cei mai buni. Vor putea fi mult mai bine platiti. (…)

1. Noua Republica (sau mai exact fondatorul acesteia, Mihail Neamtu) s-a declarat a fi “antisistem”. Cum poate cineva fi antisistem cand traseul sau profesional este marcat de conexiuni la sistem (bursa de studii in USA oferita de ICR, director stiintific al IICCMER).
2. Cum poate sa se declare Noua Republica o miscare noua, cand toti fondatorii si sustinatorii acesteia (inclusiv Dvs.) sunt, declarat, sustinatori ai presedintelui Basescu si promotori ai politicilor acestuia?
3. Care este gradul de implicare a presedintelui Basescu in Noua Republica?

Sebastian Lazaroiu: 1. DIncolo de faptul ca e sau nu e antisistem cel mai important lucru e ca MN si NR sunt de orientare centru-dreapta. V-ar surprinde cati oameni din sistem sunt anti-sistem. Cred ca de aia sistemul merge asa de “bine”. Ii prefer pe cei care ies din sistem si sunt anti-sistem.
2. Care ar fi problema? SUnt inca obiective ale presedintelui TRaian Basescu care nu s-au realizat. SI care nu sunt sustinute de PDL. Asta nu ar fi o noutate? Sa fie cineva care sa le sustina?
3. Niciunul
(…)

Noua Republica si-a inceput existenta cu un citat dintr-un discurs al lui Traian Basescu. Cata credibilitate imprumuta Traian Basescu miscarii? Este un plus sau un minus dpdv electoral asocierea cu numele si cu tezele presedintelui?

Sebastian Lazaroiu: Traian Basescu este simbolul dreptei. Este in orice caz mai de dreapta decat actuala coalitie la guvernare. (…)

Din motive binecuvîntate, în ultimele luni n-am prea avut timp să mai postez texte proprii pe blog. Pe de altă parte, nici evenimentele nu m-au obligat, prin natura sau importanţa lor, să adopt o poziţie. De pildă, apariţia unui grupuscul numit „Noua Republică”, sub conducerea lui Mihail Neamţu, nu merită comentată, în mod normal. Însă, agitaţia propagandistică din jurul acestei mici falange revoluţionare (cu voie de la poliţie) i-a împins pe cîţiva prieteni de idei să-mi ceară opinia în legătură cu NR. Şi-atunci, o spun.

Se vede cu ochiul liber că NR nu e decît o afacere pedelistă (ca şi asociaţia Blogary, aşa-zisa Mişcare Populară ş.a.), menită să încerce recuperarea, sub alte măşti dar pentru aceeaşi gaşcă, a unei părţi din capitalul electoral pierdut de PDL. Părerea mea este că NR n-are şanse. În primul rînd pentru că mesajul ei nu se deosebeşte fundamental de cel al PDL şi al lui Traian Băsescu, ba şi susţine aşa numita „doctrină Băsescu”. Formal, desigur, discursul e mai elevat, iar entuziasmul jucat cu oarecare talent, dar s-au mai vaccinat şi românii între timp. Şi dacă nu te afirmi ca o alternativă la actuala putere, nu te bagă nimeni în Parlament. Pe bună dreptate.

În al doilea rînd pentru că oamenii care au organizat-o, în frunte cu Neamţu, nu sînt credibili, ca unii care pînă mai ieri au fost în slujba statului sub guvernarea PDL (de altfel, liderul NR nu e liber să critice puterea cu adevărat) şi mai au şi alte tinichele de coadă.

În al treilea rînd pentru că suferă de „internită” – adică se rostogoleşte promiţător pe internet (i-auzi, ca bulgărele de zăpadă!) pentru a deveni praf şi pulbere în viaţa reală. Pe pagina virtuală a organizaţiei au aderat deja cîteva mii de persoane, după spusele lui Mihail Neamţu. La prima întîlnire în Bucureşti însă, au participat abia 100 de oameni.

Şi mă opresc aici cu pricinile de ratare ale NR, căci despre ea veţi citi o analiză mai aplicată în numărul pe noiembrie al revistei „Rost”.

Una peste alta, nu cred că NR va păcăli prea multă lume că este adevărata „Dreaptă” politică, pe care o aşteaptă cam de mult o parte dintre români. Printre sloganurile mobilizatoare şi declaraţiile de principii se vede urzeala neoconservatoare. Normal, căci nu putem avea o Dreaptă autentică fără oameni de dreapta. Or oamenii de dreapta nu se formează într-o „organizaţie de bază”, prin „muncă de convingere” şi „învăţătură ideologică”, pentru că Dreapta, înainte de a fi o opţiune politică, este un mod de viaţă. Nu devii un om de dreapta decît în măsura în care eşti construit interior aşa (şi te poţi descoperi mai tîrziu). Omul de dreapta se dovedeşte prin raportarea la tradiţie – şi la cea cu „t” mic şi la cea cu „T” mare. O cultură a Dreptei îl ajută pe omul de dreapta să se afle pe sine şi totodată să-şi descopere rostul, căci în multe cazuri structura interioară este mîlită de mentalitatea curentă, „sinistră” (în sensul etimologic al cuvîntului), şi are nevoie de o desvrăjire. Iar o elită a Dreptei (în sensul de lamură profesională şi morală, care înţelege să se dăruiască pentru binele public) ar putea oferi o viziune pentru restaurarea României şi coagula un pol de dreapta. Însă, o elită a Dreptei nu are nici un spor într-o lume dominată autoritar, dacă nu chiar totalitar, de mentalităţi stîngiste. Dovadă că, în perioada postdecembristă, toţi liderii politici autodeclaraţi de dreapta s-au dovedit impostori, mai devreme sau mai târziu. Şi cercul se închide. (…)

NOTA

Prin urmare, regionalizarea trebuie facuta inclusiv cu “pretul” Tinutului Secuiesc, fara alta logica posibila (avand in vedere faptul ca institutiile europene NU ne cer asa ceva, dimpotriva) decat demontarea actualului aranjament institutional al Romaniei; iar armata de stransura a Noii Republici poate sa stea linistita – va fi platata gras din buget (ca orice miscare spontana, de la firul ierbii!) cu pretul sacrificarii a 300 000 de bugetari! Oportunisti din toate zarile doctrinare, dati buluc! Noua Republica a Romaniei e pentru voi…

Si, ca sa fie trasa concluzia, totul facut explicit in numele… “tatucului”: Traian Basescu.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Inscenari, facaturi

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Sebastian Lazaroiu sustinte infiintarea TINUTULUI SECUIESC si vrea sa fie CONCEDIATI 300 000 BUGETARI pentru SINECURISTII DE LA “NOUA REPUBLICA”!

 1. “Traian Basescu este simbolul dreptei”.. tristul adevăr care explică multe!

 2. Vorba lui Mugur Ciuvica, toti sustinatorii lui Basescu, sunt ori oameni din sistem, care au beneficii in urma acestei sustineri sau apartenente politice, ori sunt pur si simplu retarzi (nu sunt capabili de un minim discernamant prin girarea acestui hal de politica).

 3. Ah, sau ignoranti.

 4. noi sa ne intorcem la credinta,in Biserica ,caci pe ei sa ii lasam in grija lui Dumnezeuca ,le va veni plata cu dobanda cand credem noi si ei mai putin .

 5. Mdaaa
  Deci sa recapitulam nitzel ce zice (…) asta: sunt inca obiective ale lui T Basescu care nu s-au dus la indeplinire si pe care NR le sprijina, dar T.B. nu e implicat cu nimic…
  Am inteles! 😮
  Si ce destept se credeee!!!

 6. Sper sa nu se intample asa ceva dupa mintea lui Lazaroiu:
  Stimate domn, esti asa convins ca faci bine ceea ce faci?
  Dumneata nu ai nici o problema, dar la urmasi te gandesti?
  Ei unde sa traiasca?
  De aceea s-au luptat Stefan cel Mare, Mihai Viteazu……….. sa avem o tara si vine Lazaroiu pe care nu-l intereseaza decat persoana lui , sa ne dea lectii. Mai roaga-te la Dumnezeu domnule Lazaroiu sa-ti dea minte.

  Iar in ceea ce priveste disponibilizarile, cum va dati seama care e cel mai bun si mai competent. Prin examen? Prin interviu?
  Hai sa fim seriosi. Stim cu totii ce inseamna un examen aranjat, ce inseamna o relatie si ce inseamna sustinere politica.
  Foarte multi, slabi pregatiti, dar din partidul care trebuie (PDL), au intrat prin “examen” la primarii sau alte institutii de stat.
  Credeti ca acestia vor fi redusi?
  Pe cine credeti ca prostiti?
  Nu va e frica ca o sa dati socoteala pentru prostiile pe care le faceti?

 7. “Poate a venit vremea sa mai terminam cu isteriile nationaliste.” Foarte incurajator ce spune acest domn aflat inca in tribune. Ce va face odata coborat “in arena”, ramane de vazut.
  Cu adevarat, Dumnezeu i-a lasat la mintea lor.

 8. Pingback: Rezultatele recensamantului 2011, criza demografica a Romaniei si CORUL BOCITOARELOR IPOCRITE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: NOUL GUVERN UNGUREANU, ”TINERII COMPETENTI”, COPII DE NABABI SECURISTI, ARIVISTI, CORPORATISTI. ”Atentie la cățelandri!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: TINUTUL SECUIESC: o bomba cu ceas [REPORTAJ] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Imnul secuiesc la investirea presedintelui Ungariei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Autoritatile romane au refuzat intrarea in tara a ramasitelor “Apostolului secuilor”, EXTREMISTUL FASCIST Jozsef Nyiro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Liderul Consiliului National Secuiesc ameninta cu NESUPUNEREA CIVICA SI SANTAJEAZA CU TENSIUNILE INTER-ETNICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: ALIANTA DE CENTRU DREAPTA SAU MASCOTELE LUI BASESCU: o cardasie butaforica a CLOVNILOR IEFTINI (MRU, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi) cu VECHEA GARDA PEDELISTA (Blaga, Udrea & co.) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare