Seful catolicilor din România pretinde ca PATRIARHUL DANIEL l-ar fi invitat verbal pe PAPA FRANCISC in tara

6-05-2017 1 minut Sublinieri

Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat, joi, că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua anul viitor o vizită în România, când va avea loc şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă există detalii despre vizita Papei Francisc în România, Ioan Robu a spus că Suveranul Pontif a fost invitat în România de Conferinţa Episcopilor Catolici, de Preşedinţie şi de Patriarhie.

„Nu avem detalii deosebite, Sfântul Părinte a fost invitat din partea Conferinţei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Preşedinţiei şi suntem informaţi că şi Patriarhia, Patriarhul României i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este aşteptat în România. Aşa încât nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei şi beatificarea episcopilor greco-catolici pentru că nu ştim când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt”, a spus arhiepiscopul Robu.

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a declarat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici va avea loc „cât de curând”. 

„Până când nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este în lucru, este vorba despre 7 episcopi, nu de unul, şi este foarte complexă, atâta timp cât mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Până nu se încheie această parte nu putem face o previziune. Toţi 7 vor fi la pachet”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Arhiepiscopul Ioan Robu a participat în perioada 3 – 5 mai la Cluj-Napoca la Conferinţa Episcopilor Catolici din România, unde au fost abordate teme de larg interes, între care vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România sau sfinţirea Catedralei din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, dedicată Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea.

De asemenea, s-a discutat despre pregătirea momentului beatificării Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frenţiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinezu, episcopi morţi în faimă de martiri sub regimul comunist între anii 1950-1970.

La Conferinţa Episcopilor Catolici au participat 15 episcopi din toate diecezele şi eparhiile din ţară, romano şi greco-catolice, episcopul romano-catolic de Chişinău, Anton Coşa, precum şi arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova.


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism), Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Seful catolicilor din România pretinde ca PATRIARHUL DANIEL l-ar fi invitat verbal pe PAPA FRANCISC in tara

 1. Pai, simplu, va veni la timp ca sa sustina campania prezidentiala a lui Iohannis. Totul este sa se poata prezenta o mare victorie pentru fiecare, pentru Iohannis ca l-a adus pe papa si pentru papa ca a venit intr-o tara ortodoxa importanta (in demersurile sale pentru unitatea credintei) dupa ce s-a pupat cu Bartholomeu. De interes ar fi si ce au discutat in mod real Iohannis si cu PF Daniel la intalnirea de acum doua luni.

  Rau este ca stirea asta vine acum cand pe TV apare scandalul cu preotul Ioan Ungurean din Botosani. Cand argumentele mitropoliei sunt procedurale in timp ce preotul vine cu argumente omenesti si teologice. Si, ca in multe alte cazuri, poporul isi sustine preotii impotriva ierarhilor. Dar, asta chiar nu le da de gandit? Ma, da’ voi chiar nu vedeti decat ce va intereseaza? Pai de aici incepe ceea ce va veni. Ca voi via nu o sapati, ci doar la roadele ei va uitati si le culegeti. Bine ca e pamantul bun si via rodeste inca.

  Oricum, papa poate sa vina. Cum sa te poti impotrivi sa vina un om in Romania? Cum se poate impotrivi Patriarhul? Dar daca vine iar cu bla-bla-ul iubirii fratesti etc. sau vine cu argumenete de procedura canonica, atunci daca tot au vorbit (a cata oara !?) catolicii primii, poate ar fi mai bine ca Patriarhia sa taca si de acum inainte. Eu doar sunt curios daca se va intalni cu papa, il va astepta PF Daniel la aeroport, il va primi la palat in dealul Patriarhiei, va tine vreo rugaciune in comun…? Ca pe cea a PF Teoctist cu papa celalat o mai tin minte, si la nimica nu a ajutat. Dimpotriva. Si tot de Catedrala a fost vorba si atunci.

 2. Si iarasi se va spune ….prresiunile …presiunile au fost mari ,,,,si iarasi tulburare si altele. Mai bine sa cada Romania teritorial decat sa cada credinta, sa urmam exemplul sfantului Lazar printul Serbiei ! Pana unde vom merge cu aceste compromisuri ? Le spunem oamenilor sa ia aminte la Sfintii Parinti dar apoi cand vine vorba de vremurile noastre Sfintii Parinti nu intra in discutie pentru ca sunt alte vremuri. O nebunie !!!

 3. 1. Papa are sau nu are nevoie de vreo invitatie de la ortodocsi? Daca s-a dus pana-n Georgia, o fi avut macar o invitatie neoficiala, ca acum sa se laude ca se trage de bracinar cu rusii, care le accepta “botezul” (citez aproximativ din utlimele lui perle) si ca are o relatie super cu Ilia al Georgiei.
  2. Deci, daca nu primeste ceva intre ochi, inseamna ca pe urma se poate lauda ca e in relatii stranse cu ortodocsii din tara vizitata.
  3. Daca Patriarhia nu l-a invitat oficial e mare lucru. Oricum, din ce citesc, il asteapta o contramanifestatie la noi, ca si-n Georgia, asa ca Patriarhia bine face ca nu face valuri.
  4. Faptul ca sefii de stat, inclusiv ortodocsi, merg si se inchina la Vatican, ar trebui sa ne dea mai mult de gandit. Dar probabil asteptam sa-i vedem si pe cei musulmani cum merg acolo, ca sa ni se aprinda un beculet.
  5. E cam mosh Papa si s-ar putea sa ne batem gura degeaba.
  6. Nu cred ca Iohannis are nevoie de papa pentru alegeri. S-a vazut ce stiu vaccinatorii ilustri. Pana la alegeri o sa-si dea arama pe fata. Si Ponta tot visa copiii la gradinita de la 3 ani, sa-i educe el, in spirit Bucuresti-Bruxelles-Istambul. Numai USR, daca gaseste vreun fotomodel mai tanar, mai inalt si mai adevarat, eventual insurat cu o baba de doua ori varsta lui, il ia pe Johannis. Altfel, PSD-ul trebuie sa-si puna bine mintea la contributie si sa-l bage la sala pe urmatorul candidat, ca deja e cam tarziu.

 4. Papa Francisc marturiseste ca a fost foarte influentat de o militanta comunista, Esther Ballestrino de Careaga: “Ea m-a invatat sa gandesc realitatea politica (…) Ii datorez atat de mult acestei femei”, subliniaza Papa.

  Papa Francisc mai recunoaste ca a “consultat o psihanalista evreica” cand avea 42 de ani, “intr-un moment din viata in care a avut nevoie”. El a mers la ea o data pe saptamana timp de sase luni “pentru a clarifica anumite lucruri”.
  http://life.hotnews.ro/stiri-style_report-21982851-papa-francisc-despre-comunism-femei-terapie-multumesc-lui-dumnezeu-cunoscut-femei-adevarate.htm

  Comunista Esther Ballestrino a lucrat pentru laboratorul Hickethier-Bachmann din Buenos Aires, unde unul din subordonatati era Jorge Mario Bergoglio, actualul Papa Francisc.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Esther_Ballestrino

 5. Lettergate zguduie Vaticanul
  Monseniorul Dario Vigano, şeful italian al Departamentului de Comunicaţii al Vaticanului, şi-a anunţat demisia, după ce a fost acuzat că a ascuns informaţii dintr-o scrisoare papală.
  Săptămâna trecută, Vigano, 55 de ani, a transmis presei o scrisoare a fostului Papă Benedict al XVI-lea care îl punea într-o lumină bună pe succesorul acestuia, Papa Francisc. Însă pasajele în care Benedict era mai critic au fost blurate. În cele din urmă, scrisoarea a fost făcută publică în întregime sâmbătă.
  https://www.stiripesurse.ro/scandal-uria-la-vatican-papa-francisc-i-a-demis-directorul-de-comunica-ii_1255922.html

  Textul integral arata ca felicitarile lui Benedict la adresa lui Francisc erau o ironie, el necitind nimic din cele 11 brosuri scrise de Francisc, pentru care il laudase:
  http://inliniedreapta.net/stire/scrisoare-benedict-francisc-manipulare-fake-news/

 6. Favoritul papei Francisc, cardinalul american Joseph Tobin, anunță un cutremur major în Biserica Catolică: Papa Francisc, aproape de a numi prima FEMEIE-CARDINAL
  Cardinalul afirmă că a devenit „din ce în ce mai conștient despre faptul că femeilor li se oferă o mulțime de motive pentru a părăsi Biserica”, din cauza „lipsei de respect” a acesteia.
  Dezvoltând ideea că femeile sunt frustrate prin oprirea lor de la preoție, Tobin sugerează că Biserica este impregnată de misoginism, de gândire mărginită și de privilegierea bărbaților.
  Când New York Times îl întreabă pe Tobin, „Așadar, vom vedea în curând femei cardinal?”, cardinalul răspunde: „Nu consider că există vreun motiv teologic convingător pentru care Papa nu ar putea numi o femeie cardinal”.
  http://evz.ro/biserica-catolica-papa-francisc-femeie-cardinal-tobin.html

  Un preot catolic din Polonia se confruntă cu mustrare după ce l-a descris pe Papa Francisc ca fiind un “corp străin” în Biserică și după ce a sugerat că Papa ar trebui să treacă curând la cele veșnice dacă opiniile sale cu privire la refugiați și credințele necreștine nu se schimbă.
  “Mă rog pentru înțelepciunea Papei, pentru ca inima lui să se deschidă spre Duhul Sfânt. Și, dacă nu face acest lucru, mă rog pentru plecarea lui rapidă în Casa Tatălui”, a spus părintele Edward Staniek în timpul unei slujbe la CracoviaMesaj-șoc al unui celebru preot catolic: Mă rog pentru moartea Papei Francisc”
  “În numele milei, [Papa Francisc] cere parohiilor și diecezelor să deschidă ușa către adepții Islamului”, a spus el în timpul predicii sale. “Ca religie, ei sunt ostili Evangheliei și Bisericii, au ucis milioane în războaie religioase … Putem să arătăm milă către acei credincioși musulmani care mor de foame sau de sete. Ușile diocezelor pot fi deschise numai credincioșilor în Isus Hristos “.
  https://www.antena3.ro/actualitate/religie/mesaj-soc-al-unui-celebru-preot-catolic-ma-rog-pentru-moartea-papei-francisc-460902.html

 7. Pingback: PAPA FRANCISC în România, pe 31 Mai, în ceea ce pare a fi o lovitura de imagine pentru Klaus Iohannis/ Șeful Vaticanului ar avea în program și o „rugăciune” cu PF Daniel la Catedrala Națională
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare