VASILE ASTARASTOAE despre scandalul legii VACCINARII OBLIGATORII. Manipularea MINISTERULUI SANATATII in privinta EPIDEMIEI de RUJEOLA. De ce vaccinarile de astazi nu sunt acelasi lucru cu cele de acum cateva decenii?/ DEZBATEREA PUBLICA A PROIECTULUI DE LEGE: 11 MAI. Care sunt conditiile de participare

4-05-2017 5 minute Sublinieri

În ultimul timp, atenția a fost atrasă de legea vaccinării inițiată, sau mai bine zis preluată, de la Guvernul Cioloș de Ministerul Sănătății. Este o lege tehnică și de aceea pare oarecum bizar faptul că ea este dezbătută public. Ce sens are să consultăm publicul?

Un posibil răspuns:

“Nu are sens să întrebăm publicul” deoarece… activitatea științifică care fundamentează politicile de sănătate este o activitate care cel mai bine ar fi restrânsă la discuții între experți.

Alt posibil răspuns are sens:

 1. Pentru a învață publicul, pentru a îl educa.
 2. Să ne asigurăm că publicul are suficiențe informații pentru a luă decizii informate.
 3. Pentru a configura împreună programele de vaccinări.

Rezultatele consultării produc un confort public mai mare și mai puțină anxietate legată de implementarea politicilor de sănătate. Consultarea publicului implică: furnizarea de informații; exercitarea liberului arbitru; absența coerciției. Oamenii sunt participanți într-o discuție care caută să promoveze înțelegerea și să adapteze, când este posibil, politicile la dorințele comunității.

“Este privilegiul și condiția necesară pentru o ființă umană ajunsă la maturitate să își utilizeze și interpreteze experiență proprie în felul său propriu.” John Stuart Mill

Personal, ader la al doilea posibil răspuns tocmai pentru că o asemenea lege are repercursiuni asupra comunității și comunitatea trebuie să se pronunțe. Însă trebuie să se pronunțe în cunoștință de cauză cu informații complete și oneste. Din păcate, Ministerul Sănătății a început cu stângul. A început cu stângul deoarece a preferat să își promoveze legea, bazându-se pe frică și pe informații incomplete. În locul unor mesaje pozitive a creat o adevărată isterie, profitând de epidemia de rujeolă. Ni s-au prezentat prognoze apocaliptice, cu dezinformare prin omisiune și în acest mod a dat arme și muniții celor care sunt împotrivă vaccinării din principiu. Ministerul Sănătății a omis să ne informeze cu câteva aspecte:

 1. în acest moment, focare epidemice de rujeolă există și în Italia și în Germania;
 2. studiile au arătat că epidemia din Germania este cu o tulpină migrată din Italia și față de care populația vaccinată nu avea imunitate chiar dacă era vaccinată, lucru posibil și în România;
 3. de anul trecut din martie s-a prognozat o astfel de epidemie în România, în 2017, dar Ministerul Sănătății nu a luat nicio măsură de a avea asigurată cantitatea de vaccin necesară și, astfel, după datele oficiale, peste 10 județe nu au reușit să imunizeze populația țintă.

Între 1973-1977 am fost medic într-o circumscripție rurală. Unul dintre criteriile prin care eram evaluat și primeam salariul era planul de vaccinare. Toți medicii arondați Spitalului Fălticeni raportau lunar îndeplinirea planului de vaccinare și erau instruiți lunar cu privire la calendarul vaccinărilor, riscurile, accidentele și incidentele care pot să apăra și modul de raportare al acestora. Am vaccinat mii de copii (am realizat o rată de vaccinare de 98%) și nu am avut o reacție post-vaccinală, un incident sau un accident. Nu am auzit nici de la colegii mei să fi avut incidente sau accidente. De aceea, atunci când prin 1997 am aflat despre existența celor care se împotrivesc vaccinărilor, am rămas uimit și la fel că toți medicii îndoctrinați cu beneficiile vaccinărilor i-am condamnat pe opozanți și i-am declarat drept fanatici, inconștienți și ignoranți. Această până când am întâlnit un părinte (intelectual rasat, medic) care s-a transformat din adept al vaccinărilor în adversar al acestora ca urmare a unui accident vaccinal al copilului său. Ceea ce m-a impresionat era faptul că statul român nu a recunoscut boală copilului că fiind în legătură de cauzalitate cu vaccinarea și în consecință l-a lăsat să se descurce singur fără niciun ajutor.

Am început atunci să mă documentez și am aflat ce se schimbase din 1973 până în 1997. În primul rând, modul de administrare al vaccinului. Deși clasicii vaccinologiei recomandau administrarea vaccinului pe calea naturală a circulației virusului, s-a ajuns la singură modalitate de administrare, cea injectabila. În al doilea rând, am aflat că dată fiind cererea pe piață companiile producătoare (în goana după profit) au renunțat la metodă clasică de producere și s-au introdus noi metode care cresc productivitatea vaccinurilor, dar scad doză de substanță activă. Apoi s-au introdus vaccinuri combinate (tetra, penta, hexa etc). Studiile care s-au făcut relevă doar eficientă imunologică; nu am găsit studii, privind reacțiile și complicațiile produse de adjuvanții utilizați pentru aceste combinații. Am găsit studii care infirmă relația de cauzalitate între un vaccin și o anumită boală. Singurul studiu găsit, privind complicațiile vaccinurilor, a fost cel comandat de Agenția de Protecție a Sănătății din Marea Britanie. S-a constat că până în prezent 75 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani au dezvoltat narcolepsie după administrarea vaccinului împotrivă gripei AH1N1 (gripă “porcină”). Statul britanic a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de 120.000 de lire sterline pentru fiecare caz în parte. Și am mai aflat un lucru curios: deși a fost revizuit de 10 ori, codul de clasificare a bolilor elaborat de OMS nu cuprinde reacțiile post-vaccinare, incidente sau accidente legate de această manevre medicale. Deși el este exhausitv și cuprinde unele lucruri la care nici nu te-ai gândi. De exemplu:

 • 878 Rezultate anormale ale imaginii diagnostice și probelor funcționale, fără diagnostic;
 • 973 Complicații ale actelor medicale de diagnostic și tratament, neclasate la alte locuri;
 • 991 Intervenția forței publice și acțiuni de război;
 • 992 Complicațiile îngrijirilor medicale și chirurgicale, medicamente și substanțe biologice care au provocat efecte indezirabile în cursul utilizării terapeutice;
 • 993 Persoane în contact cu serviciile de sănătate pentru diverse investigații. etc.

Nimic despre prevenție, vaccinare și complicații apărute în aceste activități medicale.

În încercarea de a justifica vaccinarea obligatorie s-a spus că acei copii care nu se vaccinează sunt un pericol comunitar deoarece pot îmbolnăvi alte persoane. Argumentul a prins la public. Numai că are o mică mare contradicție: cel nevaccinat își pune în pericol sănătatea proprie. El dacă vine în contact cu virusul face boală. Cei vaccinați sunt protejați împotrivă bolii. În aceste condiții a impune restricții, sancțiuni (de exemplu, a exclude din comunități școlare copii nevaccinați) constituie un abuz justificat prin minciună.

Este necesară o lege a vaccinării?

Răspunsul este fără îndoială da. Nimeni nu poate nega beneficiile pe care le aduce vaccinarea. De aceea o asemenea lege este necesară pentru a impune obligații celor care elaborează politicile publice. O asemenea lege este necesară pentru că trebuie să prevadă calendarul vaccinărilor, clasificarea vaccinărilor (vaccinuri recomandate ca absolut utile, vaccinuri recomandate ca facultative etc), acoperirea riscurilor de către stat, responsabilizarea îndeosebi a organismelor administrative și modalitatea în care vor fi acoperite eventualele incidente sau accidente post-vaccinare. Modul în care familiile în care apar accidentele vor fi susținute material. Și, nu în ultimul rând, sancționarea abuzurilor.

În concluzie, vaccinarea este utilă. Dar nefiind un act terapeutic, ci unul de prevenție, impunerea prin mijloace coercitive este un abuz. Deoarece este o politică publică, statul are obligația de a informa, de a minimaliza riscurile și de a asigura accesul la vaccinare a întregii populații. Decizia de a se vaccina sau nu rămâne însă a persoanei în cauza sau a părintelui care să își dea un acord (consimțământ) în cunoștință de cauză și asumându-și riscurile.

P.S.1.: Cred că o campanie pozitivă, privind beneficiile vaccinărilor ar fi fost mult mai eficientă, dar și aceasta făcută cu onestitate. Singura boală eradicată prin vaccinare a fost variola. În rest, am asistat la o diminuare semnificativă, dar nu la eradicare și nu sunt semne că acest lucru se va întâmplă curând. Se vorbea că poliomelita va fi eradicată, dar noile focare care au apărut, au îndepărtat în timp acest rezultat. Celor care idolatrizează vaccinarea trebuie să le spunem că ne paște același pericol ca în cazul antibioticelor. Utilizarea nerațională și nejustificată a condus la situația de a pierde acest mijloc terapeutic.

P.S.2.: Un expert în vaccinări căreia i-am prezentat rezervele mele mi-a spus: ”accidentele post-vaccinale sunt mai puține decât accidentele de trafic.” Am rămas uimit de un asemenea mod de gândire. Înseamnă că el nu știa care este morbiditatea prin accidente de trafic la minori. Îi comunic că aceste accidente de trafic reprezintă a 7-a cauza de morbiditate și a 6 cauza de mortalitate la minori. Știm care este însă morbiditatea și mortalitatea post-vaccinală? Nu ar trebui să o știm?

La solicitarea societății civile, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează joi, 11 mai 2017, ora 10.00 la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr.Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: Persoanele care vor lua cuvântul în cadrul ședinței publice sunt rugate să transmită propunerile pe care le vor prezenta și în format electronic, word, la adresa de email:  <mailto:propuneri@ms.ro> propuneri@ms.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului (nume, e-mail, telefon), până la data de 10.05.2017, ora 10.00;

Modalitatea de înscriere: este necesară înscrierea doar pentru persoanele care doresc să ia cuvântul la ședința publică; înscrierea se face la adresa de email: <mailto:moancea@ms.ro> moancea@ms.ro, până la data de 10.05.2017, ora 10.00; La dezbaterea publică au acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi toate persoanele interesate.

Luarea cuvântului: în ordinea înscrierii.

Timpul alocat luării cuvântului: 3 minute.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la ședința publică.

Potrivit prevederilor art. 7, alin. (10), lit. b) din Legea nr. 52/2003, ”b)\dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie;”.

La dezbaterea publică, din partea Ministerului Sănătății, vor participa:

–       Domnul Florian – Dorel Bodog, ministrul sănătății,

–       Domnul Rareș Trișcă, secretar de stat,

–       Domnul consilier personal al ministrului, Alexandru Rafila,

–       Doamna Amalia Șerban, director general, Direcția generală asistență medicală și sănătate publică,

–       reprezentanți ai Direcției generale programe – Agenția Națională pentru programe,

–       reprezentanți ai Direcției generale resurse umane, juridic și contencios,

–       reprezentanți ai Institutului Naţional de Sănătate Publică,

–       reprezentanți ai Agenției Naționale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web:  <http://www.ms.ro> www.ms.ro, rubrica Transparenţă decizională – Acte normative în transparență.


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “VASILE ASTARASTOAE despre scandalul legii VACCINARII OBLIGATORII. Manipularea MINISTERULUI SANATATII in privinta EPIDEMIEI de RUJEOLA. De ce vaccinarile de astazi nu sunt acelasi lucru cu cele de acum cateva decenii?/ DEZBATEREA PUBLICA A PROIECTULUI DE LEGE: 11 MAI. Care sunt conditiile de participare

 1. Vaccinarea poate duce la sterilizare.Billy stie bine ce vorbeste.Desigur,sterilizarea e destinata celor care se reproduc cam… accelerat.
  Asta cu vaccinurile vechi sunt mai bune ca alea noi mi se pare o abatere a atentiei de la ineficienta vaccinarii in istorie(si de la marile rateuri sau infectari datorate vaccinarii),in sensul crestarii imunitatii oamenilor.Daca medicina a ajuns sa se rezume doar la vaccinuri pentru intarirea imunitatii oamenilor…eu ma las pagubas.Indoctrinarea e in toi.
  Credeti ca medicii care se ocupau cu vaccinurile in comunism raportau chiar totul? Chiar daca raportau,regimul facea cunoscute astfel de informatii…sau le folosea ca hartie igienica (vaccinarea obligatorie fiind in general un act des intalnit in regimuri totalitare,nu?;asa ca nu a fost asa rau comunismul…pentru alde Cercel)

  “”accidentele post-vaccinale sunt mai puține decât accidentele de trafic.” ”

  Astia nu inteleg (nu vor…nu sunt suficiente dovezi pentru ca le-au ascuns Baietii…eu stiu de ce nu vor) ca suntem cu imunitatea praf inca de la nastere(cezariana,lapte praf,mediu steril,vaccinuri,metode “moderne” de crestere a copilului) ? Chiar nimeni nu se intereseaza de efectele cu bataie lunga? Poate si autismul (sa lasam totusi teoriile cu relele tratamente aplicate copiilor sau mostenirea genetica) ar fi un subiect interesant de abordat in profunzime.

 2. https://go.thetruthaboutcancer.com/agq-encore/?a_aid=1619624&a_bid=66cccf38

  Astia au avut si o serie despre vaccinuri.Nu stiu daca o mai puteti accesa in totalitate(au fost sub forma de documentare,in fiecare zi unul;6 parca,dar unele pot fi accesate doar de aia care si-au dat email-ul pentru a fi anuntati).

  https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A&list=PLzehysleuEmvE0rT16pkdoMFxizZ7v5ss

  http://www.greenmedinfo.com/blog/gandhis-anti-vaccine-views-ring-true-century-laterA
  http://www.greenmedinfo.com/blog/deadly-truth-about-flu-vaccines-and-pregnancy
  http://www.greenmedinfo.com/blog/curcumin-turmeric-inhibits-zika-hiv-herpes-and-other-viruses
  http://www.greenmedinfo.com/blog/occult-archetype-called-vaccination
  http://www.greenmedinfo.com/blog/nih-marketing-hpv-vaccines-censorship
  http://www.greenmedinfo.com/blog/fdas-vaccine-safety-lie
  http://www.greenmedinfo.com/blog/new-cdc-research-debunks-agencys-assertion-mercury-vaccines-safe
  http://www.greenmedinfo.com/blog/why-only-thing-influenza-may-kill-germ-theory
  http://www.greenmedinfo.com/blog/millions-globally-could-be-suffering-vaccine-induced-chronic-fatigue-syndrome-cau

  Etc etc…carti tot apar dragii mei.Multe de investigatii.Avem nevoie de jurnalisti curajosi.In ei se afla speranta ca vom afla mai multe despre dosarele pitite pe stie cine unde.

  http://www.librarie.net/p/161517/Complotul-mondial-impotriva-sanatatii-Claire-Severac-Mihai-Constantinescu

  Foarte tare cartea! Se intampla in Franta.Anchete jurnalistice de mare incisivitate.

  Sa va protejati,bine?

  http://www.litera.ro/antivirale-din-plante.html

 3. emanuel,

  Foarte bune documentarele de pe youtube. Am reusit sa vad doar episodul 1. M-am uitat si la documentarul despre cancer. O prietena de-a mea se “trateaza” acum la Bucuresti cu radio si chimio de cancer la colul uterin. Intre timp a fost si operata si i-au extirpat glande limfatice. I-am trimis si ei sa vada, desi are o incredere oarba in medicina alopata. Ca regim alimentar, i-au interzis sa manince hrana cruda, in schimb i se permite sa manince carne fiarta sau gratar, in conditiile in care are si probleme cu colonul! Nu stiu ce i-as mai putea spune ca sa inteleaga… Sint tare necajita…
  Am si o intrebare: se mai pot reface celulele distruse de radio si chimioterapie? Din clip reiesea ca nu, ca dimpotriva, tocmai otravurile astea duc la raspindirea cancerului in corp si la metastaze.

 4. @Daciana
  Femeile care au avortat o singura data prezinta un risc de 2.3 ori mai mare de a suferi de cancer de col uterin spre deosebire de cele care nu au avortat niciodata. Pacientele care au avortat de doua sau mai multe ori se confrunta cu un risc de 4.9 ori mai ridicat de a dezvolta acest tip de cancer.
  http://www.sfatulmedicului.ro/Avortul/avortul-efecte-secundare_7820

 5. Responsabilii BOR trebuie sa inteleaga situatia fara precedent creata de PLV ,ca lege de tip totalitar si toate consecintele care se rasfrang asupra societatii ,familiei si individului – Constatam ca BOR nu se implica activ in a dezbate si sanctiona conflictul moral pe care il creeaza aceasta lege ,lasand loc de interpretari.

 6. Rugam reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane ca institutie ce beneficiaza de un grad ridicat de incredere si apreciere sa ia o pozitie publica fata de aceste abuzuri !

 7. Gruparea frauduloasa responsabila de PLV incalca si anuleaza reglementari legale ,constitutionale si comunitare fundamentale cum sunt :
  dreptul la consimtamantul informat pentru un act medical
  dreptul de decizie in legatura cu copilul
  dreptul la viata
  dreptul la sanatate si integritate
  dreptul la Educatie
  libertatea de exprimare
  libertatea de constiinta
  libertatea religioasa
  dreptul de a nu fi supus unor experimente medicale

 8. Da, se incalca, pentru ca in lumea noua nu exista drepturi in sens de daruri primite de la Dumnezeu, ci exista resurse umane, preparabile pentru servitute in imparatia anti-hristului. Restul, la moarte – printr-o metoda sau alta.

  Si uite asa, frica de moartea trupului, aduce moartea sufletului.

 9. Pingback: PAN-ISTERIA COVID-2019 - o criza provocata si un razboi psihologic, ca PAS NECESAR SPRE DICTATURA A "STATULUI GLOBAL"? Care este rolul OMS in aceasta afacere cu SANATATEA si FRICILE oamenilor? Dr. VASILE ASTARASTOAE: "Speriati de epidemie,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare