BOMBA LUI LIVIU DRAGNEA: In premiera, o FEMEIE DE RELIGIE MUSULMANA ar putea deveni primul-ministru al României! SEVIL SHHAIDEH, apropiata sefului PSD – candidat de premier! DEVENIM CAMPIONI MONDIALI LA CORECTITUDINE POLITICA. Drum liber in România pentru cat mai multi imigranti si pentru mega-moschee?

21-12-2016 4 minute Sublinieri

ministrul_sevil_shhaideh_18335800

 • Hotnews:

BREAKING NEWS Surpriza uriasa anuntata de Liviu Dragnea: Sevil Shhaideh e propunerea de premier. Sevil Shhaideh a fost mana dreapta a lui Nicusor Constantinescu si a colaborat cu Dragnea la Ministerul Dezvoltarii

[…]

Declaratii Liviu Dragnea:

 • PSD a castigat alegerile si aveam dreptul legitim sa solicit pentru mine functia de premier. In acelasi timp am tinut cont de doua lucruri: afirmatiile presedintelui si de o lege in vigoare. Nu vreau sa solicit aceasta functie deocamdata. In acelasi timp nu vreau nici sa arunc aceasta responsabilitate uriasa.
 • In acelasi timp am avut nevoie si sa fac o candidatura care sa tina cont de cateva conditii: sa nu mearga in interes personal sau pentru presa, sa mearga acolo sa munceasca si in care sa am incredere totala.
 • In acelasi timp, asa cum am spus in campanie si dupa alegeri, nu promovez un conflict inutil. Am venit cu o solutie care sa sper sa fie acceptata, sa realizeze rapid un guvern. Aceasta propunere este o persoana pe care o cunoasteti, cunoaste activitatea din toate ministerele.
 • Aceasta propunere este si un mesaj puternic ca imi asum intreaga responsabilitate pentru acest guvern.
 • I-am spus presedintelui ca stabilitatea macroeconomica este fara niciun fel de ezitare avuta in vedere in programul nostru de guvernare.
 • am inclus in impactul bugetar si unele masuri pe care le-am anunta in programul nostru de guvernare.
 • mergem pana la 2,95% deficit in buget.
 • Daca va fi desemnata ar putea fi premierul Romaniei si eu, in primul rand, responsabilul politic, vorbim de un guvern politic care are capacitatea sa-si asume responsabilitati. Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las.
 • va fi o monitorizare si o implicare efectiva atat de la partid cat si de la Parlament, indiferent ce pozitie voi avea eu de astazi sau de maine.
 • n-am vrut -chiar daca mi-au cerut colegii de partid sau jurnalisti – sa fortez o lege pentru a obtine functia de prim-ministru.
 • nu avem de gand sa pornim niciun conflict, dar daca legitimitatea noastra va fi amenintata vom proceda in consecinta.
 • plec de la prezumtia de buna-credinta a presedintelui, pe care ne asteptam sa o exercite in zilele urmatoare.
 • nu cred ca presedintele va actiona impotriva unui vot popular si impotriva unei majoritati clare, constituite, si care ar putea de azi sa se si mai mareasca.
 • Eu sunt un om consecvent si tot ce am spus in aceasta campanie va fi respectat. Am spus de la inceput ca vom avea o singura propunere. Punct. Nu are rost sa venim cu a doua propunere.
 • Cu presedintele am avut o discutie asezata si fomala in care i-am spus ca ne intereseaza ca stabilitatea macroeconomica sa fie mentinute, ca situatia de securitate sa fie mentinuta si intarita.
 • De asemenea i-am spus ca si guvernul va fi format din oameni care merg acolo la munca si la colaborare cu toate institutiile statului roman cu conditia ca toate institutiile sa intelega ca sunt ale statului roman si ca trebuie sa actioneze astfel si nu impotriva intereselor Romaniei.
 • Sevil Shhaideh este membru PSD din iulie 2015. Nu am facut un concurs de vedete, nu va fi un guvern de vedete. Notorietatea doamnei Sevil Shhaideh si a colegilor va fi data de munca de la guvern.
 • Guvernul va avea un drum foarte bine stabilit si articulat pe care trebuie sa-l duca la indeplinire. Nu va fi usor de pus in practica.

Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru functia de prim-ministru: Primul inalt demnitar roman musulman

Sevil Shhaideh, propunerea anuntata de Liviu Dragnea pentru functia de Prim-Ministru, a fost in 2015, timp de sase luni ministrul al Dezvoltarii regionale, preluand mandatul chiar de la Liviu Dragnea ce demisionase in mai 2015 ca urmare a condamnarii din prima instanta in dosarul Referendumului. Anterior, a fost secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale din 2012, iar inainte de Ministerul Dezvoltarii, a fost director de servicii in cadrul Consiliului Judetean Constanta, un apropiat al fostului baron PSD Nicusor Constantinescu. Shhaideh a fost primul ministru pos-decembrist care a depus juramantul cu mana pe Coran.

Sevil Shhaideh, a fost numita in mai 2015 Ministru al Dezvoltarii Regionale, preluand mandatul de la Liviu Dragnea care demisionase ca urmare a condamnarii din prima instanta in dosarul Referendumului. Anterior, din 2012, a fost secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale. Saideh a lucrat, inainte de Ministerul Dezvoltarii, ca director de servicii in cadrul Consiliului Judetean Constanta.Sevil Shhaideh este un apropiat al lui Liviu Dragnea, dar si a fostului bar0n PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu. Potrivit Pro TV, Liviu Dragnea si Nicusor Constantinescu i-au fost martori la cununia din 2011, cu sirianul Akram Shhaideh, al doilea sot.Shhaideh, fina lui Liviu Dragnea si a lui Nicusor Constantinescu?In mai 2015, odata cu numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii, in presa au aparut informatii cum ca Sevil Shhaideh este de fapt fina lui Liviu Dragnea si a lui Nicusor COnstantinescu, cei doi fiind martori la nunta sa.Intrebat cu privire la relatia sa cu aceasta, Liviu Dragnea a raspuns:

Presa a scris si a vorbit multe in aceste zile. Sunt unii cetateni care lucreaza in presa, doamne si domni, care si-au permis sa-si bata joc si de unii membri din familia mea care sunt morti, si care, de asemenea, si-au permis sa minta sau sa dezinformeze: in religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori. Atunci cand se casatoresc doi, un barbat si o femeie, de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si sunt martori. Nu exista termenul de nasi si fini. O cunosc pe doamna Sevil cred ca de 15 ani, nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala. Acolo am fost mai multi si am fost numiti martori. Nu exista nasi si fini.

Legaturile de rudenie dintre Sevil Shhaideh si Liviu Dragnea, precum si Nicusor Constantinescu, au fost confirmate de senatorul PSD de Constanta Nicolae Moga, care a declarat vineri pentru Evenimentul Zilei: “A cununat-o Nicusor Constantinescu si s-a bagat si Liviu Dragnea, sa nu fie numai un nas”.

Sevil Shhaideh – CV-ul

Sevil Shhaideh s-a nascut la 4 decembrie 1964 si a absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti in 1987.

A urmat o serie de cursuri de perfectionare: expert in administratie publica (USAID, Washington DC, SUA, 1995) si manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 si PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diploma de Master in Managementul Proiectelor de Afaceri, obtinuta in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii ”Ovidius” (2005-2007).

Si-a inceput cariera profesionala ca analist programator in cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta (1991-1993) si director Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta (1993-2007).

A ocupat functia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si de director general, Directia Generala de Proiecte, Consiliul Judetean Constanta (2007-2012).

Este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) din 2000, potrivit Agerpres.

Sevil Shhaideh este noul ministru al Dezvoltarii. Liviu Dragnea, intrebat daca e fina lui: In religia musulmana nu exista termenul de nas. Am fost martor (mai 2015):

Sevil Shhaideh, secretar de stat in MDRAP, a fost numita miercuri ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, portofliu pe care il preia de la Liviu Dragnea. Aceasta a depus la ora 17:00 la Cotroceni juramanatul de investire in functie. Sevil Shhaideh este o apropiata a lui Liviu Dragnea. Presa a relatat ca Shhaidehh ar fi fina lui Liviu Dragnea si a fostul sef de CJ Nicusor Constantinescu, afirmatie facuta si de senatorul PSD de Constanta Nicolae Moga. Intrebat despre relatia sa de rudenie cu noul ministru, Liviu Dragnea a declarat miercuri ca “in religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori”. Referindu-se la acest subiect, premierul Victor Ponta i-a calificat drept “prosti” pe jurnalistii care au transmis ca Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea: “Am aflat ca doamna ministru, desi e musulmana, are un nas crestin. Deci, nici nu stiu daca sa rad sau sa pland cand aud atatia prosti care publica stiri.

[…]

Nota noastra:

Mutarea lui Liviu Dragnea tine de pur machiavelism politic. Este important sa facem distinctiile. Propunerea sefului PSD, dna Shhaideh, corespunde unui profil de corectitudine politicaRomania ar deveni prima tara europeana cu premier femeie musulmana. 

Totodata, dna Shhaideh este de extractie pur pesedista. Ea nu provine din organizatiile sorosiste care constituie, de fapt, infrastructura corectitudinii politice in Romania si nu pare a fi emanatia aripilor “progresiste” ale serviciilor secrete. Prin urmare, ea nu raspunde la ordinele acestor comanditari. Cel mai probabil, dependentele ei sunt legate strict de anturajul PSD si de felia de servicii inca arondata de acest partid.

Dragnea a facut o nominalizare care este, privita strict politic, foarte inteligenta. Presedintele minoritar Iohannis se vede concurat de o nominalizare si mai minoritara, care cade pe sensibilitati europene stringente. Unul din atuurile sale, inclusiv in raport cu PSD, scartaie serios. Aura de minoritar a presedintelui va fi serios provocata daca va cauta sa refuze premierul musulman si femeie, pe deasupra.

Si pe plan extern, nominalizarea este aproape imbatabila in actualul context.

Poate doar daca DNA va descoperi ceva dosare la momentul oportun. Atunci naratiunea corectitudinii politice va fi concurata de naratiunea anticoruptie.

Pe fond, conteaza, pana la urma, mai putin faptul ca e posibil sa avem o femeie musulman premier. Conteaza mai mult care sunt obiectivele si agenda lui Dragnea, care si-a afirmat, initial, niste proiecte mai degraba in linia national-suveranista. 

CV-ul Doamnei Sevil Shhaideh

61671133


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

92 Commentarii la “BOMBA LUI LIVIU DRAGNEA: In premiera, o FEMEIE DE RELIGIE MUSULMANA ar putea deveni primul-ministru al României! SEVIL SHHAIDEH, apropiata sefului PSD – candidat de premier! DEVENIM CAMPIONI MONDIALI LA CORECTITUDINE POLITICA. Drum liber in România pentru cat mai multi imigranti si pentru mega-moschee?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. @ GeluS:

  Condamnat de cine si pentru ce? Chiar inghitim toata propaganda sistemului neosecurist pe nemestecate, frate? Are el o gramada de bube in cap, dar conndamnarea aia e o mare porcarie binomista.

 2. @ M si ceilalti:

  De asta tot sistemul s-a pornit furibund impotriva doamnei Shhaideh, iar Iohannis s-a executat, urmarind s-o scoata cat mai repede din joc, pesemne din patriotism si romanism verde, ca nu cumva sa ne pasca prea multa corectitudine politica?

 3. @admin
  Nu am nimic sa-i reprosez doamnei Shhaideh si nu am vazut pe nimeni care sa-i reproseze ceva, deci despre care sistem vorbim?
  Problema nu este este doamna Shhaideh ci cel care a considerat ca in propriul partid nu este nici o alta persoana demna sa-l reprezinte si sa se ridice la inaltimea responsabilitatilor unui prim ministru.
  Aici nu este vorba de intoleranta fata de o persoana de alta nationalitate, caci il avem deja pe ilustrul Klauss care ne reprezinta cu cinste, si nici de intoleranta fata de alta religie, ci de faptul ca prin acest gen de alegeri ni se reaminteste ca acest popor nu are decat iobagi, slugi, nu lideri onesti si capabili sa faca ceva pentru tara lor.

 4. @GeluS: Un singur lucru am să spun și anume toate discuțiile astea și teoriile conspiraționiste sunt “frecție la picior de lemn”. Cât timp majoritatea populației nu participă la vot merităm totul. Eu, de exemplu, am votat ANR deoarece am considerat un partid format din profesioniști, patrioți și credincioși. Și cât a obținut? Și chiar am mai urmărit dezbateri la radio dintre partide încât nu am găsit un alt partid care să atingă, autentic, tot ce ține de spiritul acestui popor. Cum îți explici că nu au obținut nici 5%? Ce spune asta despre românii noștri? Cred că mai înainte de a-mi pune problema construirii de moschei și altele mi-aș pune întâi problema pe lipsa totală de simț civic din această țară. Ce spune faptul că partidul câștigător reprezintă aproximativ 20% din populația țării cu drept de vot? Și cine e de vină pentru asta? Toți românii care nu au drept de vot. Ce a valorat strângerea de semnături împotriva actelor biometrice? Și cât va valora semnăturile pentru organizarea de referendum pentru schimbarea Constituției? Atât cât valorează credința și convingerilor celor de la putere. Când voi vedea acei 3 milioane de români în stradă pentru că nu se organizează referendum, atunci lucrurile vor sta altfel. Deci, uite, că problema este chiar la noi care ne considerăm ai Bisericii. Așa că mai degrabă să ne rugăm la Dumnezeu să pună conducători cu credință la putere că dacă e să ne bazăm pe simțul civic al acestei țări suntem terminați.

 5. @M:

  Vorbim despre sistemul care incearca acum sa o scoata din joc, pe motiv de… Assad si de Putin!

  E opinia ta, dar eu sustin ca e o prostie, asta era adevarat cu referire la Ciolos, etnic roman, dar probabil ofiter acoperit si evident vanzator al intereselor romanesti, dar se pretindea ortodox si apropiat unor manastiri (mintind cu nerusinare!). Sedil Shhaideh, cetatean roman, este, practic, unanim apreciata de toti romanii care au cunoscut-o si mai ales in zona Dobrogei (unde romanii, aromanii, tatarii, rusii lipoveni si alte etnii convietuiesc in mare armonie), inclusiv din punct de vedere al patriotismului (romanesc). Asa cum si EVREUL Nicu Steinhardt era, chiar inainte de botez. Asa cum si tatal sau, Oscar Steinhardt, care i-a cerut sever SA NU SE GANDEASCA LA EL (care era singur si batran) si SA NU-SI TRADEZE PRIETENII, ci sa aleaga inchisoarea. Nu vad unde este iobagia aici. In faptul ca Dragnea isi pune un om sa-i serveasca drept paravan/interfata?!

  In alta ordine de idei, Iohannis, evident, NU ne reprezinta cu cinste, dar probabil era o ironie. E insa un raspuns si pentru Sorin.

 6. Fraților,
  Creștin ortodox nu înseamnă a da spornic cu pietre intr-o persoana, doar pentru ca e de religie musulmana! Realizați, va rog, că – va place sau nu – romanii nu sunt doar ortodocși. Iar asta nu ii face mai puțin romani. Nu credeți ca e ortodox ca mai întâi de toate sa fii OM?

 7. NB Am multi cunoscuți turci sau tătari dobrogeni cate sunt mai romani decât multi romani, din multe puncte de vedere. Corecti, patrioti, de nota 20. Toti. Mai puțin dpdv confesional. Dar ce facem aici? Corectitudine politica în sens invers?
  Nota: înainte de a da cu parul de aiurea în tramvai ați văzut declarația mamei doamnei propusa ca prim ministru? Declarație de om de la tara (românească!) de foarte mult bun simt?

 8. @admin2
  Nici Nicu Steinhardt nici tatal sau nu s-au caracterizat prin servilism si nici nu sau avut vreo tangenta cu cloaca politichii. Comparison n’a pas raison mon cher!
  Servilismul poate fi insa recompensat in politica, mai ales daca te cheama Se(r)vil.

 9. Nota (ca nu ma satur asa ușor!):
  În 2000 -sau cam asa ceva- când a fost meciul România -Ungaria, ala cu revenirea lui Hagi la națională, eram intr-o pensiune din Sovata, la televizorul de la parter. Eu roman, în rest toți spectatorii localnici unguri. Stăteam cuminte și temător oarecum intr-un colt pana a început meciul. Și pana am văzut ca toată lumea de acolo ținea cu România!
  Asa ca, mai ușor cu pianul pe scări… Dreapta socotinta, nu?

 10. Atunci sa schimbam mereu argumentul in functie de caz, nu?, si sa-i lasam in cloaca politicii numai pe cei deja murdari, nu si pe cei seriosi, cinstiti, competenti si muncitori. Pana una-alta, sa vedem daca e vorba de servilism sau de loialitate si sa mai dam piatra aia jos din mana macar pana vedem faptele unui om, nu numele sau! Sau macar de Craciun…

 11. @admin2: tocmai pt ca nu-i vb de Putin, sputnik.md dezvaluie planul lui Dragnea:
  http://ro.sputnik.md/politics/20161223/10482076/dragne-premier-psd.html

  De fapt, nu persoana si nici etnia doamnei propusa premier este problema aici (daca ar fi fost asa, oamenii ar fi reactionat la prima numire a dansei in locul lui Dragnea, la minister), ci atitudinea sfidatoare a sefului psd, cinismul, aroganta si dispretul fata de propriul electorat:
  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Dragnea-Sevil-Shhaideh-va-sta-la-Guvern-pana-cand-va-obosi.-Daca-va-obosi-ceea-ce-eu-nu-cred-o-sa-merg-eu-139406 si altele.

  Si daca tot veni vb, spunea dna Shhaideh azi pe fb despre noul psd. (?)
  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sevil-shhaideh-comentariile-rautacioase-se-vor-dovedi-false-637505
  Acu’ i-au interzis si contul fb femeii.

 12. @ Carmen:

  Acel cont se poate vedea si acum si este clar un fake, facut in batjocura, dar se pare ca la multi a prins. Of, Doamne, cat de slabi suntem cand e vorba e manipulare. In rest, nu stiu care e mirarea, ca Dragnea este realul premier? Nu inteleg care e problema, de la inceput nu a fost un secret. Ca nu ne place omul sau ca are potential de tiran, asa e, dar haideti sa vedem, fiindca pana acum a reusit sa creeze oarece surprize placute.

 13. @admin2: o fi un fake, insa eu am apreciat rabdarea de a citi comentariile si bunavointa dnei in a raspunde civilizat.

 14. @ Carmen:

  Fake inseamna ca NU E AL EI! Deci nici raspunsurile! A dezmintit, de altfel, pana si Hotnews a dat erata…

  Cititi ultimele postari, care sunt clar in bataie de joc. Nu-mi vine sa cred…

 15. Gata cu comentariile politice, ca riscam sa uitam ce sarbatoare vine si pe Cine avem de primit!

 16. @admin2: acum am vazut contu’ cu experimentu’.

 17. In sustinerea adminilor eu as mai aminti doar de un domn al Moldovei de origine aroman din Albania care a facut foarte multe lucruri bune in anii sai de domnie mai ales prin sustinerea ortodoxiei. Este vorba despre domnitorul Vasile Lupu.

 18. O decizie proasta. Nu mai erau romani ortodocsi in PSD si trebuia sa aleaga pe cineva din minoritate. Probabil a facut-o mizand ca nu va indrazni nimeni sa se opuna unei alegeri de o asa deschidere… Dar tocmai pt. ca este de religie musulmana si casatorita cu un sirian vor exista (si se vor fabrica) motive de a critica aceasta alegere. Cred ca nici musulmanii nu sunt de acord cu aceasta, ei nu accepta femeile in functii de conducere.

 19. @Ioan

  Dap, dar Vasile Lupu era ortodox. Chiar, ce se mai aude cu moscheea, ca parca madam Firea propusese un referendum.

  Si mie mi se pare prematur sa facem un balon din aceasta propunere. Declaratiile lor sunt insa f bombastice si categorice, sa vedem intr adevar ce va fi intr un an, pt ca Dragnea si a asumat un mare risc politic cu aceasta alegere inadecvata, zic eu. momentului. Iti cam vine sa speculezi asupra resorturilor care il misca pe Dragnea si psd, dar cum datele sunt acum insuficiente pt concluzii ferme, nu ne ramane decat sa le dam, crestineste, o sansa. 🙂

 20. @admin2:

  Aveti dreptate: sa ne indreptam acum gandurile mai putin spre politica si mai mult spre Dumnezeu. Cum se zice, grija cea lumeasca sa o lepadam.
  Dar iata ca grija cea lumeasca nu se leapada ea de noi. Si va rog de iertare ca am sa scriu ce urmeaza desi eu sper sa nu fie spre tulburare, ci spre linistire.

  Hristos a spus: Asemenea sa faceti voi oamenilor dupa cum vreti sa va faca voua oamenii. Aceasta este toata Legea si Proorocii. Deci ma gandesc: Daca in Siria, atat cat mai este din ea, ar fi numit prim-ministru un crestin ortodox sirian – caci sunt dintr-acestia – casatorit cu o romanca, crestina si ea, de-a noastra, caci nu ar fi neobisnuit, sunt romance care au urmat sotilor lor in Siria, crestinii ortodocsi care astazi se oripileaza de propunerea Sevil Shhaideh, oare s-ar bucura, ar aplauda ei o astfel de propunere? Eu sunt convins ca da, ar fi ca un fel de victorie pe care ar sarbatori-o, doar ne-am bucurat cu totii ca in echipa lui Trump este un crestin ortodox.
  Deci de ce o dubla masura in aprecieri? N-a gasit Dragnea un crestin ortodox plin de merite in PSD? Dar in ditai Constantinopolul s-au gasit cinci? Iata ca nu suntem plini de merite doar ca ne numim crestini ortodocsi. La ce bun framantarea asta din cauza credintei femeii? Guvernarea ei n-are nici o legatura cu mantuirea noastra, ci doar cele ce sunt in noi, ura si zavistia. Or, nu ura si zavistie vine dinspre Sevil Shhaideh, ci catre ea se indreapta. Sa avem grija ca sa nu fie de la noi. Atat.
  Ma iertati. Va doresc sa aveti Craciun fericit.

 21. The Obama administration on Friday allowed the U.N. Security Council to adopt a resolution demanding an end to Israeli settlements, defying pressure from U.S. President-elect Donald Trump as well as Israel and several U.S. senators who urged Washington to use its veto.

  http://www.reuters.com/article/us-israel-palestinians-un-idUSKBN14C1IV

 22. @Sorin

  “Dacă noi nu prea avem președinți și miniștri români care să impună respect României așa cum a făcut-o domnul Klaus Iohannis (de exemplu), este strict vina noastră. Orice ar spune și alții, eu nu am văzut la acest președinte acea slugărnicie în fața europenilor vestici așa cum am văzut-o la alți politicieni români. ”

  http://www.justitiarul.ro/6835-2/

  http://www.justitiarul.ro/sfidarile-lui-iohannis-ii/

  Mama mea a plans cand a auzit ca a iesit Iohannis presedinte (fara sa mearga la vot) .

 23. @emanuel: E blogul tău? Oricum, din ce am citit pe diagonală am văzut un om care are ce are cu Iohannis și își varsă toate teoriile conspiraționiste în acel articol. M-a dat gata chestii gen: “X-ulesc este spion CIA conform Presei”. Adică nu mai valorează nimic dovezile că Presa nu greșește niciodată…. exceptând când se exprimă contrar la adresa Bisericii iar atunci Presa manipulează, nu?

  Iar în legătură cu mama ta nici nu știu ce să răspund. Dincolo de faptul că asta ar trebui să fie un lucru personal și nu ceva care să afișezi pe un site, totuși ce treabă are cu discuția noastră?

  În sfârșit, acesta a fost ultimul mesaj pe acest subiect. E clar că discuțiile astea nu duc nicăieri.

 24. @Sorin
  Ion Cristoiu: „Dilema momentului: Pentru ce să-l suspendăm pe Klaus Iohannis? Pentru Nerozie sau pentru Iresponsabilitate?”
  http://www.b1.ro/stiri/politica/ion-cristoiu-dilema-momentului-pentru-ce-sa-l-suspendam-pe-klaus-iohannis-pentru-nerozie-sau-pentru-iresponsabilitate-171416.html

  Cristoiu are face bine sa-l citeasca pe Moisil inainte sa se pronunte.

  “Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil.” Grigore Moisil.

 25. @ Menumorut.

  E desertaciune sa ma aplec asupra amanuntelor, dar nu rezist sa ma gandesc ca poate atunci cand cei din Sovata tineau cu Romania, echipa putea sa aiba un antrenor ungur. Eu m-am ratacit cu masina in secuime, pe langa Brasov, iar ungurii sau secuii pe care incercam sa-i intreb pe unde as putea sa ies la mal, se faceau efectiv ca nu ma vad, deci ei ingnora total romanii. Si am dat slava ca nu era noapte si am dat de niste tigani unguresti la marginea unei localitati, care au fost foarte draguti. Altceva e cu ungurii din Vestul tarii, deci n-as vrea sa generarlizez.

  Ceea ce mi se pare mie foarte interesant este faptul cum doi oameni, care ar fi putut pleca in alte tari, cand toata lumea se uita cu sila la Romania, au ales sa stea in tara si acum unul a ajuns presedinte, iar doamna Sevil e pe punctul de a ajunge premier. Faptul ca a fost ales Klaus Iohannis inaintea ei nu e in avantajul ei, pentru ca PNL a cam dat kix, ca sa amintesc finut doar un bai, iar romanii sufla si in iaurt. Mi-a placut de mama ei ca a explicat ce au semnat la hogea Dragnea si Constantinescu (colateral si Basescu la finii lui) si mi se pare clar ca ei sunt paraleli cu ortodoxia, deci tot n-ar fi tras la jugul nostru decat circumstantial, si s-ar putea ca doamna Sevil sa fie mai informata cu privire la Sarbatorile bisericesti decat romanii. Am venit pe tren cu o tataroaica de la mare si femeia era uimita ca ea, tataroaica, stie de Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul, parca, si o vecina de-a ei romanca habar nu avea. Am inteles si ca are diabet dependent de insulina aceasta femeie curajoasa. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si mantuire si sa ne ierte frustrarile la care ne-au adus vajnicii romani de la conducere pana acum si sa nu ne dezamageasca daca presedintele se hotaraste pana la urma sa accepte ce au acceptat si cei care l-au ales pe el. Poate strangerea de inima care o am si eu provine si din cauza faptului ca in lume se intampla ceea ce se intampla, chiar daca noi cei din Romania nu suntem vinovati.

 26. @ Ileana
  Da, Ileana ce sa zic.. Am avut și eu experiente neplăcute cu ungurii, dar prefer sa le țin minte pe alea bune! Și sa speram ca fapta buna va veni, chiar și printr-un prim ministru turc musulman. Ca tataroaica nu e deloc. Ma mir de unde a ajuns asta pe net! E turcoaica sadea, uitati-va la figura!
  Oricum, ma bucur ca judeci drept!
  Sa ne dea Domnul sănătate și mântuire și sa iatu greșelile noastre.
  Extraordinar de pătrunzător cuvântul lui Titus L!

 27. Bunicul doamnei nominalizate, Kemal Hasim si-a schimbat numele în Kemal Karpat din dragoste fata de România. A fost doctor honoris causa a Universității Ovidiu și din Constanța, istoric, om apreciat de toți cei care l-au cunoscut ca fiind un mare patriot.

 28. „Daţi deci Cezarului cele ale Cezarului, şi lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu“.

 29. Este albastra si ma tem ca ne indreptam spre miscari de strada.

  Preşedintele Klaus Iohannis a decis să respingă propunerea celor de la PSD care au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. Şeful statului a făcut un anunţ scurt, sec, iar totul este acum în aer. Iohannis a anunţat că aşteaptă o nouă propunere a lui Liviu Dragnea.
  http://www.stiripesurse.ro/prima-reactie-dupa-refuzul-lui-klaus-iohannis-e-un-risc-mult-prea-mare-pentru-romania_1171148.html

 30. @cititor123:

  Pai tocmai ca nu am tacut pe acest subiect. Ne-am exprimat opinia in nota. Acum, una doua, oricui nu-i convine ce pareri avem, ne face oamenii Patriarhiei. Noaptea mintii.

  Era cumva Nero roman neaos ortodox din tata-n fiu? Parca nu. Dar Sf. Ap. Pavel spunea sa ne rugam pentru inaltele stapiniri. Deci, daca e sa ne referim la ecteniile pentru conducatori, atunci sa ne raportam la randuielile apostolice, nu?

  Dregatoria nu era musulmana, asa cum nu a fost vreodata in Tara Romaneasca. Omul e musulman, asa cum au mai fost diversi turciti in dregatorii locale.

 31. Ne indreptam spre un război total, adica miscari de strada violente!
  Călin Popescu Tăriceanu: Discuția SECRETĂ pe care a avut-o cu Iohannis
  “De la întrevederile de după algeri mi-a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD și pentru a aduce PSD al guvernare. A vorbit că vrea să declanșeze un război total, iar asta văd că prinde contur. I-am atras atenția că trebuie să privească la harta alegerilor. El ignoră în dorința de a arăta că poate face un exces de putere, de autoritate. Se dorește declanșarea unei crize politice majore.”
  http://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu-cutremura-romania-discu-ia-secreta-pe-care-a-avut-o-cu-iohannis_1171197.html

 32. Adevarul e ca si Iohannis e ortodox de-al nostru, tot neaos din tata-n fiu, la el nu e o problema ca e pomenit de Biserica 🙂

  Dar… raspunsul corect trebuia sa fie asta: sa traiti, am inteles, domn` maior! Sa traiasca Binomu` si toti oamenii lui!

 33. Lost in translation: stirea respingerii lui Sevil a aparut stupid de distorsionata in presa iraniana!

  Romania rejects nomination of first female Muslim premier
  The president gave no reasons for his rejection, although reports said the female politician’s alleged support for Syrian President Bashar al-Assad and the Lebanese resistance movement, Hezbollah, could have been an issue.
  Shhaideh is also married to a Syrian man. He is from Romania’s small and long-established Turkish minority, with many saying that her Muslim faith could not have been a problem for Iohannis.
  http://www.presstv.ir/Detail/2016/12/27/503711/Romania-nomination-female-Muslim-premier

 34. Romania respinge nominalizarea primei femei premier musulman.
  Presedintele nu a dat nici o motivare respingerii sale, desi comunicatele (de presa) spun ca presupunerea ca femeia politician ar fi suporter al presedintelui sirian Bashar Al-Assad si a miscarii de rezistenta libaneza Hezbollah ar putea fi o problema. De asemenea, Shhaideh este casatorita cu un sirian. El(???) face parte dintr-o minoritate turca de mult existenta, despre care multi spun ca credinta ei musulmana u ar trebui sa fie o problema pentru Iohannis.

  @M: mai precis, ce este stupid distorsionat in ce ai postat mai sus?

 35. @Titus
  Singura neconcordanta din text este ca asa zisele preferinte pentru Assad si Hezbollah ii sunt atribuite nevestei, cand de fapt pana si presa securista nu l-a invinuit decat pe sot.

 36. Deja dupa stirea de pe Deutsche Welle, care isi da cu parerea mereu ce e bine si ce e rau in Romania, se putea intelege ca Vestului nu i-ar fi fost pe plac asa ceva. Daca dau concurs pe un post oameni de etnii diferite, e firesc sa castige cel mai competent. Dar aici nu era vorba de un concurs pe post si Dragnea n-a luat bine pulsul Europei. Pe al nostru a crezut ca l-a luat la alegeri. Optiunea lui era vulnerabila din multe puncte de vedere si omul expus de ei ar fi trebuit sa fie de fier pentru atacurile care ar fi urmat.

 37. @Titus L
  Pai 3 prostii in atat de putine cuvinte nu este cam mult?
  1. “femeia politician ar fi suporter al presedintelui sirian Bashar Al-Assad si a miscarii de rezistenta libaneza Hezbollah” – de fapt sotul ei ar fi fost un astfel de suporter, nu ea
  2. Dupa cu ai observat nu “El” ci ea este membra a comunitatii turce
  3. O alta prostie este insusi titlul articolului: “Romania respinge nominalizarea primei femei musulmane premier”. Cum adica Romania, a fost vreun referendum sau vreun vot in acest sens?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare