Simpla pronuntare a cuvantului “CRACIUN” se pedepseste cu MOARTEA in teritoriile STATULUI ISLAMIC

31-12-2014 1 minut Sublinieri

An Iraqi Christian woman prays during a mass on Christmas day at Mar Girgis Church in Baghdad

Craciun la Bagdad – foto Reuters, 25 dec. 2014

Atrocitatile islamistilor radicali din teritoriile irakiene si siriace au alarmat populatiile care se afla in vecinatate si nu sunt inca sub controlul takfiristilor. 

Conform unor marturii oculare, pe teritoriile ocupate de Statul Islamic simpla pronuntare a cuvantului “Craciun” este echivalat cu predicarea publica a crestinismului si este pedepsita cu moartea. 

Conform lui Suleiman Yusuf, un activist al drepturilor omului, in acest moment, chiar si cel mai mic semn de sarbatoare in casele familiilor crestine din valea Ninivei este periculos. Astfel, activitatile neobisnuite de Craciun pot atrage atentia inspectorilor takfiristi care pretind ca reprezinta legea si se ocupa cu cruzime de “cei care deranjeaza pacea publica”. 

“Sute de biserici irakiene nu au mai fost decorate de Craciun: ploaia cade peste ruinele parasite ale unor biserici vechi de secole si peste altarele pangarite”, a mai spus el. 

Parintele Maysar Bahnam, de la biserica catolica Sf. Gheorghe din Baghdad, in cadrul unui interviu a combatut mitul sigurantei crestinilor care se afla in capitala Irakului si in afara teritoriilor controlate de militanti: “In jur de 400 de oameni vin la slujbele noastre; dar nu putem face o procesiune cu crucea sau sa organizam altceva pentru sarbatoare in afara bisericii – este foarte periculos acum”. 

Zilele Craciunului, lipsite de bucurie pentru cei 250 000 de crestini din valea Ninivei, a devenit o perioada critica pentru credinciosii din Liban. Conform Episcopului Michel Qassari, in medie, o comunitate libaneza a adapostit in jur de 1800 refugiati de la inceputul conflictului din Irak; 25 de noi familii au venit la biserica in fiecare saptamana sa ceara ajutor.“Toate acestea sunt foarte grele. Dar, ca Biserica, facem tot ce putem mai bine pentru a intampina nevoile acestor oameni nefericiti, mai ales in ceea ce priveste alimentatia si educatia”, a spus clericul jurnalistilor. 

traducere Cuvantul Ortodox

 

*


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Siria, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Simpla pronuntare a cuvantului “CRACIUN” se pedepseste cu MOARTEA in teritoriile STATULUI ISLAMIC

  1. Pingback: DE CE AU ABANDONAT MARILE PUTERI PE CRESTINII DIN ORIENTUL APROPIAT? | Cuvântul Ortodox
  2. Un An Nou binecuvantat!

    As avea o rugaminte la dumneavoastra: Asa cum spune si titlul original al articolului, este vorba de “teritoriile OCUPATE de ISIS”!
    Si poate ca ar fi de preferat sa se foloseasca mai degraba denumirea de Daesh in loc de ISIS, pentru ca altfel vom incepe sa ne obisnuim cu ideea ca asa-zisul stat islamic chiar exista…

    Numai bine!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare