SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC

19-02-2012 2 minute Sublinieri

logo sodomie in scoli

Mâine, în cadrul evenimentului “Luna Istoriei LGBT”, mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar găzduiesc trei expoziţii documentare despre istoria recentă a comunităţii minorităţilor sexuale, conform organizaţiei ACCEPT.

Astfel, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc vor găzdui expoziţii care prezintă istoria minorităţilor în perioada comunistă, apoi în anii 1990, când luptau pentru abrogarea articolului 200 şi în anii 2000, când minorităţile organizează evenimentel culturale diverse, printre care Gay Fest şi Gay Pride.

“Sperăm ca acest eveniment să trezească interesul unui număr cât mai mare de oameni. În primul rând, pentru că este un eveniment cultural în care oamenii prezenţi, indiferent de orientarea lor sexuală, se bucură de lucrări de calitate şi de o atmosferă prietenoasă”, au punctat organizatorii de la ACCEPT pentru Rl.

Am primit multe felicitări pe e-mail, pe pagina noastra de Facebook, am primite telefoane, precum si multe cuvinte de incurajare. Oamenii s-au arătat entuziasmaţi de existenţa în premieră a unui astfel de eveniment cultural”, au mai declarat organizatorii evenimentului. În februarie, organizaţia non-guvernamentală ACCEPT sărbătoreşte luna istoriei LGBT (Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans), prin care îşi propune să schimbe mentalitatea oamenilor vizavi de stereotipurile care planează asupra minorităţilor sexuale.

La începutul lunii februarie, mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar din Bucureşti au demarat acţiuni de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale, arată un comunicat al organizaţiei ACCEPT. În februarie, organizaţia non-guvernamentală ACCEPT sărbătoreşte luna istoriei LGBT (Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans), prin care îşi propune să schimbe mentalitatea oamenilor vizavi de minorităţile sexuale.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, precum şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti,şi Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc” din capitală vor găzdui expoziţii care prezintă istoria minorităţilor sub un aspect evolutiv, de la perioada comunistă, la anii 1990, marcaţi de lupta pentru abrogarea articolului 200 şi până în anii 2000, când minorităţile organizează evenimente precum Gay Fest şi Gay Pride.

Deşi, potrivit programului, evenimentul cuprinde activităţi desfăşurate pe parcursul întregii luni, presa nu s-a întrecut în relatări privind ocazia sărbătorită. Evenimentul este finanţat de Comisia Europeană prin programul “Fundamental Rights and Citizenship”.

Nota noastra:

Consideram un precedent deosebit de grav gazduirea in SCOLI DE STAT a propagandei homosexualilor. Este limpede ca asistam la o amplificare a presiunii lobby-ului gay.

Scolile de stat sunt finantate din banii tuturor cetatenilor acestei tari si covarsitoarea lor majoritate NU DORESTE sa isi expuna copiii programelor de spalare pe creier ale organizatiilor homosexuale!

De fapt, tocmai asta e si problema – incercarea de a “schimba mentalitatea” oamenilor care, nu-i asa, dau dovada de un “conservatorism extrem“, conform Fundatiei Soros, exact in ceea ce priveste homosexualitatea!

Ne amintim de scandalurile starnite de amplasarea icoanelor in scoli si de predarea religiei. Religia in scoli deranjeaza, dar promovarea sodomiei este OK?! Tocmai in licee s-au gasit? Asta ca sa confirme ca e o legatura directa intre homosexualitate si pedofilie…

Nu in ultimul rand este demn de remarcat faptul ca fondurile provin de la Comisia Europeana – inca o dovada, daca mai era nevoie, despre fortele reale care stau in spatele propagarii homosexualitatii.Categorii

1. ȘTIRI, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

72 Commentarii la “SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. “Sperăm ca acest eveniment să trezească interesul unui număr cât mai mare de oameni. În primul rând, pentru că este un eveniment cultural în care oamenii prezenţi, indiferent de orientarea lor sexuală, se bucură de lucrări de calitate şi de o atmosferă prietenoasă”, au punctat organizatorii de la ACCEPT pentru Rl.”

  -Eveniment cultural? Cuvantul cultura vine de la cult, cultul de la religie. Ce legatura are sexualitatea cu religia?

  -Lucrari de calitate? Calitate la ce anume? La poze, la clipuri video? Calitate in continut? Asta arata a drog invelit in hartie de bomboana.

  -Atmosfera prietenoasa?

  Trei cuvinte frumoase, importante insa care sunt legate de actiuni demonice, cuvinte care-si pierd notiunea lor.

 2. @Ina
  Iubito daca esti sincera si chiar nu vezi pierderea notiunilor cuvintelor…
  Cauta in primul rand sa vezi filmul 1984. Acolo vei intelege ce inseamna schimbarea dictionarului. Vis-a-vis de schimbarea dictionarului MONDIAL observ ca nu se sesizeaza prea multa lume. E vorba spre exemplu de “austeritate” – care cuvant introdus recent – exemplifica de fapt impunerea de catre ei a nivelului scazut de trai. Ei nu pot spune ca de fapt nu iti mai tolereaza nivelul de trai pe care l-ai avut pana acum, ci au introdus termenul de austeritate pe care ti-l trambiteaza la tv si tu accepti … austeritatea.
  Astfel de comentarii – fata de cuvintele noi introduse – putem face cu totii atunci cand le scriem pe hartie, daca ascultam stirile – extrem de educative. Se vede. Dar eu, nu ma prea uit la TV. Ar fi bine sa faceti la fel si voi.

 3. Impotriva acestui tip de “eveniment cultural” nu exista nicio reactie? nu se semneaza nicio petitie? Am un fiu de 3 ani, chiar nu-mi doresc un…ginere peste niste ani!!!

 4. Petitie? Acceptarea sistemului? Revolutia trebuie sa fie in noi insine! Copiii urmeaza propria noastra atitudine! Cred ca le putem determina comportamentul atata timp cat suntem in apropierea lor. Si eu am un fiu si ma gandesc la el. Nu cred ca va avea un comportament deviat cat sunt langa el. Dar, ma gandesc la ceilalti copii. Si imi este foarte mila de ei. Si nu-mi doresc nici pentru al meu cumva, sa isi faca ideea ca s-a putea trai LGB. Doamne fereste! De Sodoma si Gomora! Ca doar de sodomisti este vorba acum!
  Cum poti face o petitie, si ce sanse de reusita poti spera sa ai, atunci cand sistemul EXACT asta vrea sa faca din tine????!!!!!
  Dati Cezarului, ce-i al Cezarului…..

 5. Aici ar trebui sa avem o reactie rapida si cat se poate de dura din partea sinodului BOR.
  Imi exprim cu aceasta ocazie adanca ingrijorare in ceea ce priveste stresul prin care au trebuit sa treaca atatia ani dar si speranta ca au terminat de celebrat “victoria” impotriva mostenirii Parintelui Bartolomeu Anania si s-ar putea totusi concentra domniile lor asupra amenintarilor impotriva celor ce datori sunt sa pastoreasca.
  Asta daca nu carele cumva sunt, poate, prea ocupati cu zidirea catedralei mantuirii neamului. Desi, in ritmul acesta, cu cat se vor inalta zidurile cu atat se vor imputina crestinii si tare ma tem sa nu ajunga sa zideasca mormantul mantuirii neamului.

 6. Cica “eveniment cultural”… Apropo de schimbarea dictionarului… Totusi, in primul rand ar trebui sa ia atitudine profesorii liceului respectiv si parintii elevilor. Sa fim seriosi, marsaviile astea se dezvolta cu… ACCEPT-ul nostru tacit, in primul rand.

 7. Acum 20 de ani, cand am facut parte pt scurt timp din ASCOR, trebuia sa adun semnaturi contra modificarii nu stiu carei legi in favoarea homosexualilor.
  Am crezut ca-i bine sa incep cu colegii mei stundenti la drept, dar mare mi-a fost mirarea cand o buna parte din ei, cam jumatate, n-au vrut sa semneze, pt ca, ziceau ei, ce avem noi cu aceia? Treaba lor cum isi fac viata, nu ne priveste pe noi, nu semnam.

  Nu cred ca românul se va mai trezi din somnul in care doarme in opinci, acum e cam prea târziu.

 8. De ce ne este frica,nu vom scapa.Undeva se planuieste ca sa inlocuim pe DUMNEZEU,cu ceia ce firea omeneasca ne indeamna.Dupa umila mea parere inceputul s-a declansat.Ca sa se poata instaura o domnie,de data aceasta:” domnia lui satana” se incearca a se dezbina tot ce mai este sfant in tara. Nu este de tagaduit zicala:”pestele de la cap se impute,dar de la coada se curata”,mai pe romaneste:”cei mari fac greselile si bietul popor sufera”. Nu este domeniu in care cineva se catara,ca mai apoi sa coboare.Ar trebui sa nu se uite zicala :”nu uita de unde ai plecat,caci este mai usor sa cobori, decat sa urci. A urca trebuie sa depui efort,pecand a cobora,poti cadea si mai repede ajungi de unde ai plecat.Intr-o nota mai sus se afirma ca RELIGIA in scoala deranjaza,pecand pacatul celor din Sodoma si Gomora trbuie cunoscut de toti.MARE ATENTIE,voi ce conduceti BISERICA si TARA,prin dezbinare se accelereaza dupa cum spune Sf.Scriptura :”uraciunea pustiiri sa sta in locul sfant”.Pentru romani locul cel sfant este TARA in care traim si BISERICA ce ne calauzeste spre DUMNEZEU.Lasati certurile pentru putere puneti umarul la BUNASTAREA POPORULUI pe care i-l pastoriti.E groasnic ceia ce spune cineva:” A mai ramas ceva BUN in TARA aceasta.Nicu.

 9. Poate ca ar fi bine ca, pe linga acest “eveniment cultural” si crestinii sau T.A.T.A., sau alta organizatie non-guvernamentala de aparare a drepturilor familiei sau ale copiilor sau ale crestinilor sa organizeze sa organizeze un eveniment, tot cultural, care sa puna in lumina traditia pe care o au romanii in ceea ce priveste familia si relatiile NORMALE dintre oameni. Sa se argumenteze (cred ca, in primul rind, anatomic) cum e normal si cum nu si ce inseamna deviere de la normal, non-cultura sau sub-cultura …

 10. Citesc cateva comentarii pe aici si nu stiu daca sa raman rece sau sa ma amuz. In primul rand, sper ca moderatorul sa aiba decenta si curajul de a posta acest mesaj nepropagandist care nu aduce ofense nimanui in fond.
  Spunea cineva mai sus a atata timp cat va fi langa copilul/copiii sai, acestia nu vor deveni homosexuali. Gresit. Complet gresit. Eu am avut langa mine de cand ma stiu o familie buna, am avut o copilarie placuta langa niste parinti minunati, totul in jurul meu era heterosexualitate, am fost crescut cu frica de Dumnezeu si sa nu fac rau nimanui, lucru care s-a si intamplat, am fost un copil cuminte si un adolescent constiincios, si in prezent imi traiesc tineretea la fel de frumos, inconjurat de colegi, prieteni, amici si familie.
  Si cu toate acestea nu ma simt atras de femei, niciodata nu m-am simtit. La varsta de 11-13 ani, cand oamenii incep sa simta ceva pentru cineva (ca-i de sex opus sau nu), nu se mai poate face nimic. iti poti duce copilul la biserica de 5 ori pe saptamana inca de cand are 3 ani, ii poti spune povesti despre Sodome si Gomore chiar si inainte de culcare, ce simte omul in final, nu poate fi schimbat. Homosexualitatea nu e o alegere si nici nu e o boala. Da, vorbim de alegere cand iti pui in minte sa te insori cu o femeie stiind ca iti plac barbatii, dar negarea aceasta de sine nu duce decat la o refulare peste ani, in final nu poti sa schimbi ceea ce simti. Am spus ca nu este o boala. Pai nu e, nu numai ca eu in sinea mea mi-am dat seama de asta cand m-am autoanalizat, dar si medicina spune asta.
  Si nu, nu ma inbrac in haine de femeie, nu ma machiez, sunt barbat si niciodata n-am simtit nevoia de a ma comporta feminin, asta daca mai exista cineva care se gandeste ca toti homoafectivii se imbraca in haine femeiesti.
  Poate sa spune oricine ce vrea, au inceput sa ma lase rece prelegerile cei ce conduc Biserici sau astfel de institutii. Eu, spre fericirea mea mi-am facut o viata, am ce-mi trebuie, sunt un om onorabil si cu grija fata de cei de langa mine, platesc taxe si impozite si din cate stiu suntem cu totii egali in fata legii. Am credinta mea si mi-e de ajuns. Si nu mai cred povestile adolescentine in care Dumnezeu ma va trimide in Iad pentru ca mereu am crezut in El si m-a ajutat mereu cand am avut nevoie, eu n-a trebuit in schimb decat sa imi dau silinta si sa muncesc. Daca Dumnezeu ar fi asa cum il prezinta Biserica, ar fi trebuit ca pana acum sa am parte numai de rele. In fine, nu vreau sa discut prea mult pe tema asta, n-as vrea sa creez polemici.
  Sper ca m-am facut inteles, nu am facut propaganda, ci doar am prezentat succint o parte din viata mea. Cine vrea sa o ia ca atare, e ok, cine nu, iar ok.
  Cat despre mesajul lui Nicu, nu pot decat sa ma amuz. Satana, sau cum i se mai zice, nu e decat in crime, violuri, furturi, minciuna, etc. Nu in iubirea dintr-e doi oameni, de sex opus sau de acelasi sex.

 11. Scuze de micile greseli, m-am garbit sa dat “send” inainte de a face un review al comentariului.

 12. @Adi:

  Presupunand ca nu e o poveste inventata…

  Ziceti ca nu faceti propaganda. Gresit. Chiar daca dvs credeti ca nu faceti, argumentele pe care le folositi tin de propaganda gay. Exemplul cel mai flagrant:

  Homosexualitatea nu e o alegere si nici nu e o boala. Da, vorbim de alegere cand iti pui in minte sa te insori cu o femeie stiind ca iti plac barbatii, dar negarea aceasta de sine nu duce decat la o refulare peste ani, in final nu poti sa schimbi ceea ce simti. Am spus ca nu este o boala. Pai nu e, nu numai ca eu in sinea mea mi-am dat seama de asta cand m-am autoanalizat, dar si medicina spune asta.

  Nu este adevarat si aici se impun doua observatii.

  1. Medicina a spus clar ca homosexualitatea este o deviatie, o perversiune. Abia recent, la presiunea corectitudinii politice si a gruparilor homosexuale, s-a ajuns la relativizarea sau chiar scoaterea homosexualitatii dintre bolile de natura psihica. Asta e un FAPT, imposibil de contestat.

  2. Medicina nu a dovedit niciodata ca homosexualitatea e o stare naturala, ca, adica, te nasti cu ea. Gruparile gay pretind ca asta este homosexualitatea, insa studii care sa ateste acest lucru, studii genetice, adica, NU EXISTA.

  Iar povestea dvs. sta sau cade in functie de aceasta definitie a homosexualitatii care, dupa cum tocmai am aratat, este pur propagandistica. Acum, din doua una: ori sunteti un fel de postac “accept” care isi incearca fortele pe site-ul nostru, ori sunteti inca una din victimele (caracterizate si de sindromul Stokholm insa) acestei propagande, care isi vopseste inchisoarea in palat.

  In ceea ce priveste problema religioasa, ceea ce ati scris este o caricaturizare a preceptelor si invataturii religioase. De pilda, spuneti ca ar fi trebuit sa aveti parte de necazuri daca ar fi fost adevarata povestea cu Sodoma si Gomora. De parca sodomenii ar fi trait greutati sau necazuri inainte de a fi pedepsiti de Dumnezeu! Dimpotriva, cetatile acestea in care se ajunsese la totala pervertire a oamenilor, au trait nestingherite si netulburate de vreun necaz pana cand i-a cercetat Dumnezeu si i-a sortit pedepsei pentru ca nu mai exista sansa recuperarii lor. De ce se intampla asta? Pentru ca semnul cel mai mare al parasirii omului de catre Dumnezeu nu este atunci cand acesta are necazuri, greutati, cand sufera (ba chiar… dimpotriva) ci atunci cand este LASAT NESTINGHERIT SA ISI FACA VOIA. Cand Dumnezeu zice “sentinta” “faca-se voia ta omule”, atunci, abia, il paraseste cu adevarat pe om. Exista insa o judecata, chiar o infricosata judecata, unde fiecare dintre noi vom fi pusi inaintea propriilor noastre fapte, cuvinte, alegeri. Iar atunci constinta noastra ne va osandi, noi insine ne vom osandi.

  Nu va amagiti. Satana exista, in primul rand, ca atare. Apoi, el exista in orice perverire a constiintei. Si nu mai folositi iubirea pentru a denumi astfel siluirea de sine si batjocorirea chipului lui Dumnezeu din om…

 13. Interesant ca Adi de mai sus nu stie care este invatatura Bisericii si o catalogheaza drept “povesti adolescentine”. De fapt, este vorba de cunoasterea lui religioasa pe care a dobandit-o cand era mic. Din cauza ca nu a cercetat ca om matur ce zice Biserica, a ramas la o perspectiva infantila asupra credintei. Deci el este principalul vinovat ca nu stie ce vrea Dumnezeu de la el si ramane in povestile proprii poate nu chiar adolescentine.

 14. @Adi,

  Intelegerea asupra credintei pe care o aveti este una distorsionata si superficiala. Asa cum si relatia trupeasca dintre un barbat si o femeie, care nu este binecuvantata de Biserica, prin Sfanta Taina a casatoriei, este considerata pacat, si numita desfranare, intrucat este spre satisfacerea unei pofte, si nu spre o iubire binecuvantata de Dumnezeu – care are ca scop mantuirea prin nasterea de fii si prin iubirea si rabdarea partenerului de viata, cu atat mai mult este un pacat relatia dintre doua persoane de acelasi sex, intrucat nu este o uniune spre mantuire, nici, bineinteles, care sa duca la nastere de prunci (dupa porunca lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti”). Asadar, sodomia este un pacat, la fel ca desfranarea in relatiile heterosexuale, la fel ca iubirea de bani, de slava, de stapanire (patima puterii), la fel ca mandria, lacomia, mania, invidia, etc. Asadar vorbim de o patima, de satisfacerea propriilor dorinte, un viciu – care nu poate fi decat spre pierzare sufleteasca pentru ca suntem sub influenta duhurilor rautatii, carora le dam astfel putere asupra noastra.

  Lupta se duce intr-un plan nevazut, spiritual. Sfintii, care au capatat darul vederii in duh, puteau vedea ce se intampla cu oamenii inrobiti de cate o patima, cum erau legati cu fire nevazute de aceste duhuri care ii stapaneau (si nu metaforic, ci in mod real).

  Mantuitorul ne-a invatat sa ne rastignim patimile, “Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. / Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.” Mantuirea nu vine satisfacandu-ne poftele, ci prin pocainta (renuntand la pacate), pentru ca doar asa ne putem sfinti, prin jertfa de sine. Iar lupta cu patimile trupului (desfranarea, sodomia, patima bauturii sau a mancarii) este doar cea mai grosiera, sunt altele mult mai fine si chiar mai grele, precum mandria, multumirea de sine, parerea de sine, etc. Toate acestea se pot vindeca, dar doar avand dorinta sincera de a ne elibera de ele, cerand ajutorul lui Dumnezeu, dar pe langa vointa, e necesara cultivarea smereniei, a renuntarii de sine, fara de care suntem neputinciosi in fata ispitelor si luptei cu dorintele propriului trup si ale ego-ului nostru.

 15. OK, de la bun inceput mi-am dat seama ca nu ma voi face inteles.
  Sa lamurim un lucru- sunt credincios, cred in Dumnezeu, nu in Biserici.
  Sodomele si Gomorele insemnau orgii sexuale (sex cu multipli parteneri dintr-o data), nu iubirea strict intre doi oameni indiferent de sex.
  Vechiul T in care se scrie ca nu sunt ingaduite iubirile intre persoane de acelasi sex a fost scris si tradus de oameni, pe alocuri pagani, care au interpretat cum au crezut de cuviinta. De ce a venit Iisus pe pamant? Nu sa inceapa o noua era a iubirii , in care ura si minciuna nu isi are rost ?
  Lumea evolueaza, si da, Medicina, cea care ne salveaza de multeori PE TOTI de suferinte in caz de boala, in anii ’70 a spus ca homosexualitatea nu este o boala (1) si nu este de tratat (2). Doua afirmatii complet diferite. De altfel, de ce nu exista nici acum vreun asa-zis leac pentru homosexualitate? Pentru ca nu se poate schimba ceea ce simti! Eu pe pielea mea stiu asta! Credeti ca eu nu m-am framantat ani de-a randul, ca nu m-am dus cateva sedinte la psiholog sa inteleg mai multe lucruri? Raspunsul psihologului infinal a fost cel la care oarecum ma asteptam, citez- “nu te pot trata de homosexualitate cum bine stii, nu se trateaza. Tot ce pot sa fac e sa te ajut sa treci peste starile de stres cand se vor ivi, stari cauzate de societate si presiunile acesteia cu privire la acest subiect” (din fericire, nu m-am lasat atat de usor stresat de cei din jur).
  Si cred ca din ’70 au trecut ceva ani, nu puteti sa afirmati ca inainte de ’70 legile erau cele bune si corecte, caci daca o luam pe latura aceasta, cu zeci, sute de ani in urma existau genocide, crime “in numele religiei” (care exista si azi in lumea a 3-a).
  Va inteleg frica sau teama ca ai d-voastra copii pot deveni homosexuali daca vad un cuplu tinandu-se de mana sau sarutandu-se dar e complet nefondata! Repet, si eu am fost inconjurat numai de heterosexuali de mic copil, dar uite ca n-am devenit hetero.
  Si nu, nu fac parte din cei care se manifesta in public, puteti sta linistiti. In final, nu inteleg ura sau frica pe care o manifestati pe acest subiect, cand sunt alte probleme mult mai grave si mult mai raspandite chiar in mediul heterosexual!
  Sa nu uit, va rog frumos, daca aveti putin simtul dreptatii si al ratiunii, nu mai asociati homosexualitatea cu pedofilia. Pentru ca la stirile de la ora 5 sunt prezentate frecvent cazuri in care bunici/tati isi molesteaza fiicele/copiii sau alti copii straini.
  O zi buna va urez!

 16. Si nu, acele link-uri chiar nu m-au impresionat, de fapt nu cred ca erau pentru mine, nu? Cu pentru vizitatorii vechi ai acestui blog, pentru a le realimenta homofobia, poate gresesc dar asa lasa impresia.

 17. Tocmai am citit un comentariu mai sus- NU, nu fac parte din nici o organizatie si nici nu am vreo legatura cu asa ceva.
  Studiile genetice cu privire la faptul ca te nasti homosexual poate ca nu exista, dar in acelasi timp nu exista nici leacuri. (si nu, pray the gay away nu e decat o gluma, iar tratamentele prin tortura sunt pur si simplu ilegale).
  Pana una alta, ne-am nascut toti in Romania, traim pe acest teritoriu, si fiecare dintre noi avem fix, dar fix ACELEASI DREPTURI. Fiecare e liber sa nu-i placa ceva, dar nu are dreptul sa ingradeasca drepturile altora.

 18. @ adi
  Ce este drept, indiferent de starea de păcat în care vă aflaţi, asemeni nouă, dincolo de specificul păcatului dumneavoastră, este îmbucurător faptul că aveţi încredinţarea lucrării lui Dumnezeu, că aţi observat lucrarea Lui în viaţa dvs, că I-aţi simţit ajutorul. Acest aspect nu e puţin lucru, dacă stăm să ne gândim la împietrirea sufletească a multora dintre noi, cei hetero. Îmi spune gândul că deocamdată este suficient să vă lămuriţi raportul dumneavoastră cu Dumnezeu, să nu priviţi în mod reflex orice ajutor sau intervenţie divină în viaţa dvs ca fiind o nouă dovadă de îndreptăţire a stării în care vă aflaţi.

  Este suficient să începeţi să priviţi acestea cu atenţie şi dicernământ, cât se poate de raţional, să analizaţi chiar după metodă empirică răspunsul lui Hristos în existenţa dvs zilnică, de pe o poziţie de modestie (eventual de umilinţă) şi nu de pe poziţii de egalitate cu Dumnezeu, în care să vă adresaţi lui ca unui partener de afaceri într-o societate cu acţionariat egal, ci mai degrabă de pe poziţia managerului faţă de proprietar/patronul său.

  De aceea, vă sugerez smerit să începeţi să vorbiţi cu Iisus Hristos, să fiţi atent la consecinţele sufleteşti ale greşelilor dumneavoastră, chiar şi cele minore, de ordin etico moral, sau civic (aruncarea unei hârtii pe stradă, răspunsul mai puţin amabil adresat unei alte persoane etc.), fără a interveni neapărat în mecanistul propriei gândiri şi evaluări critice a acţiunilor dvs, ci să adăugaţi printre criteriile de analiză, în mod sincer, şi dorinţa lui Iisus Hristos, aşa cum îl cunoaşteţi dvs la acest moment. Asta până să ajungem la homosexualitate sau la alte lucruri.

  Cert este că o schimbare sufletească trainică nu se poate face prin linkuri cărora dvs le atribuiţi în mod reflex un caracter polemic. Dorinţa de a fi în comuniune cu Dumnezeu trebuie să se exprime conform unei rezoluţii de for interior survenită în condiţii de libertate, nu împins înspre poziţii discursive de ordin intelectual. Dacă nu este încă momentul să înţelegeţi rostul Bisericii şi a preoţilor, nu înseamnă că trebuie să vă croiţi propria înţelegere a relaţiei cu Dumnezeu, căreia să-i atribuiţi caracter de adevăr absolut.

  Plecaţi de la opinia că ar putea fi posibil ca noi cei ce îndrugăm verzi şi uscate pe astfel de situri nu suntem victimele unor scenarii imaginare adolescentine, că cele 18.000 de biserici existente, care supără atât de mult o categorie zgomotoasă de cetăţeni, nu ar fi rezistat/înmulţit în timp dacă nu ar fi avut o utilitate foarte concretă, pe care o putem aprecia în modul cel mai pragmatic. Totodată, este nedemn pentru o persoană trează intelectual, cu o minimă inteligenţă şi prudenţă asumptivă, să se eschiveze de evidenţa faptului că totuşi “prostimea” ştie ea ceva de vreme ce insistă “fanatic” cu aceleaşi butade, catalogându-ne ad hoc drept sugestionabili sau victimele delirului mistic colectiv.

  Într-un final, este vorba de sinceritatea pe care o exprimaţi dumneavoastră în raport de propriul for interior. Intrând în vorbă cu Iisus Hristos, de pe poziţie sinceră, căutând calea Lui, îndrăznind să păreţi penibil în proprii ochi discutând cu “prietenul imaginar”, vă veţi trezi bucuros şi entuziasmat şi sub patrafir la spovedanie şi cu frică şi cutremur înaintea Sfintei Împărtăşanii, înţelegându-le pe deplin rostul raportat la viaţa dumneavoastră.

  În mod cert, homosexualitatea este o chestie subsidiară, de importanţă secundară, câtă vreme nu ne dorim noi să o facem centrul existenţei noastre. Faptul că vă raportaţi la Dumnezeu, la Sfânta Treime în viaţa de zi cu zi ca cel ce vă ajută direct, dar şi la semeni, de pe poziţia unui egal (dar cu un anumit specific distinct), iar nu de pe poziţia celui diferit structural, al neîneţesului victimă a homofobiei, mă face să cred că sensul existenţei dvs nu se limitează la această singuraritate inedită, a antagonismului homo vs hetero.

  Căutaţi să vă întăriţi această sensibilitate metafizică, eventual să vă dezvoltaţi cultura generală ortodoxăchiar din curiozitate intelectuală, să căutaţi comuniunea oamenilor, dar şi a lui Iisus Hristos prin rugăciune aplicată, cât mai concretă, dar nu ispitindu-l pe Dumnezeu sau cerând semne din partea acestuia, ci punctual pentru fiecare lucru mărunt pentru care credeţi că o persoană atotputernică, perpetuu promptă şi îndelung răbdătoare v-ar putea ajuta. Cu o astfel de preocupare, homosexualitatea este chiar apă de ploaie şi o să vă lămuriţi dvs şi în privinţa ei, la momentul potrivit.
  Cu prietenie,
  Vlad – Mihai

 19. @Adi:

  Nu am dat linkurile pentru a impresiona pe cineva, ci pentru ca, daca se doreste o discutie rationala, atunci e cazul sa fim… rationali, nu-i asa? Si intr-o astfel de discutie, atunci cand se avanseaza o idee, atunci purcedem de vedem daca-i falsa sau adevarata, daca se sustine sau nu.

  Medicina (americana) a scos homosexualitatea din randul bolilor de tratat sub presiunea lobby-ului, dupa cum v-am spus. Si e logic ca au scos si referirile legate de tratarea sa, avand in vedere ca au scos-o de la boli! Cum sa tratezi ceva ce nu e boala? Ar fi fost ilogic.

  Vedeti, exact asta e problema dvs, si nu e deloc o noutate in viata duhovniceasca, deci nu doar legat de homosexualitate: cel mai rau stadiu al pacatoseniei este atunci cand nu ne consideram pacatosi, ci, mai mult, luam pacatul drept sanatate. Sunt o gramada de exemple de acest gen, ba chiar din domeniul clinic, sunt oameni profund afectati psihic care sunt in stare sa bage ei la spital pe toti cei din jurul lor, considerandu-se normali, desi ei sunt paranoici buni de legat. Asta am scris-o doar pentru a sublinia ideea ca ceea ce simtiti dvs nu are nicio relevanta, in sine. Putem sa ne simtim sanatosi bocna dar sa fim bolnavi de moarte, putem sa ne simtim normali dar sa fim nebuni de legat.

  Pe langa aceasta simtire mai avem nevoie de ceva in plus, o ”verificare” la doctor, iar pentru noi, crestinii, Doctorul cel mare este Hristos, pe care Il credem pe Cuvant, adica ii credem Scripturile Sale. Nu avem un Dumnezeu abscons, vag si ambiguu, care sa fi fost atat de crud incat sa ne fi lasat vraiste, cu texte relative transcrise de pagani, ci avem un Dumnezeu care ne-a lasat porunci clare spre viata si mijloacele concrete prin care sa dobandim aceasta viata (Tainele Bisericii). Dupa ele ne oranduim viata, prin ele AVEM viata. Altfel, din punct de vedere istoric, ceea ce afirmati nu se sustine. Sodoma si Gomora nu erau doar cetati in care se practicau perversiuni in grup, ci si relatii homosexuale, si ajunsesera la acea stare de degradare ultima tocmai in urma practicarii acestor perversiuni. Ideea e alta: practicarea relatiilor homosexuale, dupa cum arata poruncile din Levitic iar apoi, dupa cum arata Sfantul Apostol Pavel si Sfintii Bisericii, sunt o culme a degradarii omului in ceea ce priveste pacatul desfranarii in general. O degradare care se va manifesta apoi, si in alte pacate. Asadar, predictia Bisericii, in privinta raspandirii in societate a relatiilor homosexuale, este ca acea societate va deveni tot mai cruda, nemiloasa, salbatica, intoleranta. Si sunt atatea exemple care ne vin din SUA si nu numai in ceea ce priveste intoleranta homosexualilor fata de crestini, si intoleranta societatii care accepta homosexualitatea drept normalitate, fata de oricine are alte opinii. Iarasi, nu are relevanta ca dvs nu sunteti salbatic sau intolerant, caci aici vorbim despre un nivel colectiv al problemei, despre nivelul obstesc al ei.

  Nu inteleg de ce scrieti despre ura. Ar fi o deformare grava a ceea ce ati gasit aici. Nu avem nici cea mai mica mica urma de ura fata de oamenii care se declara homosexuali. Avem, ce-i drept, toata ura fata de PROPAGANDA, ideile, actiunile lobby-stice care promoveaza homosexualitatea si fata de pacatul in sine, asa cum, de altfel, trebuie sa uram tot pacatul, mic sau mare, propriu sau obstesc.

  In acest sens, ne pare rau, insa legatura dintre homosexualitate si pedofilie nu o facem noi, ci o fac chiar gruparile homosexuale. Patternul, de altfel, prin care se cauta, astazi, legalizarea pedofiliei si scoaterea ei din categoria bolilor sau deviatiilor, este comun cu al homosexualitatii. Exact aceleasi ”argumente”, referitoare la faptul ca pedofilia ar fi innascuta, ca nu e o alegere, dar nici ca ar fi o boala, si ca nu se poate trata. Recent a fost o conferinta ”academica” in care s-au discutat astfel de idei si propuneri: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/08/18/lobby-ul-pedofil-tot-mai-agresiv-conferinta-academica-ce-vrea-sa-normalizeze-perversiunea-si-fetite-de-4-ani-pozand-in-lenjerie-intima/

  Apropo de asta, tot vorbiti despre faptul ca nu ar conta mediul in care traieste copilul. De ce, atunci, se ostenesc atat de mult gruparile homosexuale sa ajunga in scoli? De ce vor sa ajunga la manuale, la mintile copiilor, daca totul este atat de ”natural”? Daca optiunile oricum exista si atat, atunci tot acest efort este caduc. Nu are sens. Si sa nu imi spuneti ca pentru toleranta se face asa ceva. Pentru toleranta e de ajuns sa se spuna copiilor sa fie oameni cu oricine, chiar si cu cei care ii dusmanesc (adica ce spune Evanghelia). Pentru toleranta, definita in acest sens, nu e nevoie de schimbarea mintii lor, de indoctrinarea lor cu tezele false ale propagandei homosexuale. De ce exista, in scolile americane, de pilda, presiuni fata de adolescenti pentru a se crede homosexuali?

  The College reminds school superintendents that it is not uncommon for adolescents to experience transient confusion about their sexual orientation and that most students will ultimately adopt a heterosexual orientation if not otherwise encouraged. For this reason, schools should not seek to develop policy which “affirms” or encourages these non-heterosexual attractions among students who may merely be experimenting or experiencing temporary sexual confusion. Such premature labeling can lead some adolescents to engage in homosexual behaviors that carry serious physical and mental health risks.

  There is no scientific evidence that anyone is born gay or transgendered. Therefore, the College further advises that schools should not teach or imply to students that homosexual attraction is innate, always life-long and unchangeable. Research has shown that therapy to restore heterosexual attraction can be effective for many people.

  http://www.acpeds.org/College-Cautions-Educators-About-Sexual-Orientation-in-Youth.html

  Avertismentul a fost emis de Asociatia Pediatrilor Americani.

  Cum spuneam, legatura dintre homosexualitate si pedofilie este documentata si autori care au promovat homosexualitatea, ca York & Knight, lideri de organizatii, ca David Thorstad, au fost si promotori ai ”libertatii sexuale” totale, inclusiv pentru copii, si ai scaderii varstei legale la care se considera ca un copil isi poate da consimtamantul pentru un act sexual. Organizatia homosexuala ILGA (Asoc Internationala a Lesbienelor si Homosexualilor) cuprindea si organizatia pedofililor, NAMBLA (Asociatia Pedofililor Americani), lucru ce a dus la excluderea ei din ONU, in 1995. Revistele homosexualilor, ca Advocate, Edge, Metroline, The Guide, The San Francisco Sentinel si Journal of Homosexuality au promovat ideile NAMBLA si conceptul de ”intimitate masculina intergenerationala”, sub umbrela caruia se promova, ce altfel pedofilia, incurajand ideea ca parintii ar trebui sa il accepte pe pedofil nu ca pe un rival, ci ca pe un partener in cresterea baiatului. (cf. Presa Ortodoxa, nr. 5/2009).

 20. Adi@

  “Vechiul T in care se scrie ca nu sunt ingaduite iubirile intre persoane de acelasi sex…”

  Rastalmaciti sensul Sf. Scripturi si veniti cu clisee propagandistice pro homosexualitate folosind limbajul pervertit, caracteristic tutror lucrarilor satanice ale acestor vremuri de pe urma. In Vechiul Testament este scris limpede ca nu sunt ingaduite impreunarile trupesti dintre persoane de acelasi sex si nu “iubirile”, cum spui tu. Iubirea dintre persoanele de acelasi sex nu are nimic sexual in ea. Ea este prietenia si este nobila.

  Daca aveti cu adevarat pornirile spre acest pacat impotriva firii si spuneti ca credeti in Dumnezeu, rugati-va fierbinte sa va lumineze ce sa faceti si cautati un duhovnic bun care sa va ajute sa luptati cu el.
  Se stie de cand lumea ca exista porniri pacatoase de tot felul in omul cel cazut iar Dumnezeu insusi ne da solutia spunand “iar de nu faci bine pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l”.
  Nu incercati sa ne convingeti pe noi si nici pe altii ca, daca aveti aceste aplecari spre acest pacat, fara o aparenta cauza conjunctural-sociala, atunci pornirea fiind innascuta ea nu mai este pacat. Aberant! Si daca s-ar demonstra ca exista niste baze genetice pentru aceste porniri, ceea ce pana acum nu s-a dovedit, tot nu ar insemna nimic si nu s-ar schimba nimic din punct de vedere moral. Pacatele inaintasilor nespovedite si nepocaite se transmit atat duhovniceste cat si trupeste uneori. Pacatul poate cauza stricaciuni genetice uneori.
  Lasati indoctrinarea pro-homosexualitate cu care nu faceti decat sa va sporiti pacatele si apucati-va de lucruri serioase!

 21. Atata timp cat “adi” se simte bine urmandu-si “chemarea” si aducand argumentele sale “iscusite”,nu puteti voi sa-l convingeti.Mai bine spuneti-i Parintelui Partenie de “adi” !

 22. @Adi,

  Daca Vechiul Testament, in opinia ta,”a fost scris si tradus de oameni, pe alocuri pagani, care au interpretat cum au crezut de cuviinta”, acelasi argument il folosesc unii si despre Noul Testament…
  Ce spui nu este deloc probabil, chiar si numai din faptul ca datorita deselor conflicte a evreilor cu cei din jur, pentru a nu se pierde Legile si cuvintele proorocilor, evreii erau de mici pusi sa le invete pe de rost. Cel care avea memoria cea mai buna ajungea un bun candidat la preotie. Paganii nu au avut treaba cu textul Vechiului Testament, foarte tarziu a fost tradus in limba greaca. In orice caz, Sf. Apostol Pavel a spus (Ep. Corinteni cap.6):

  Nu va amagiti: Nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii,
  Nici furii, nici lacomii, nici betivii, nici batjocoritorii, nici rapitorii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.

  Daca consideri ca sodomia nu este acelasi lucru cu homosexualitatea, vezi doar ca nici desfranatii nu se vor mantui, adica cei care nu sunt binecuvantati prin Sf. Taina a Casatoriei, dar intretin relatii trupesti.

  Spui ca esti credincios, crezi in existenta lui Dumnezeu, si desigur esti de acord ca Dumnezeu este nu doar milostiv dar si drept. Iar fiindca Dumnezeu este drept, atunci nedreptatile, faraderegile si toate rautatile vor fi pedepsite la un moment dat (la Judecata). Dumnezeu, in dreptatea Lui, nu ne pedepseste/rasplateste pentru faptele noastre, fara ca noi sa stim ce trebuia sa facem sau sa nu facem, fara a ne da niste Legi. Daca esti de acord ca Dumnezeu ne-a dat niste Legi, pentru ca noi sa nu pacatuim spre a ne putea mantui, atunci nu poti crede ca Dumnezeu, Cel Atotputernic, care ne-a lasat Legile Lui, nu ar fi avut grija ca mesajul Sau sa fie pastrat nemodificat (cel putin ca inteles). Ar insemna ca oamenii sa aibe cuvant de indreptatire, de justificare la Judecata, “Doamne, nu am stiut, Cuvantul Legii a fost modificat si altceva am crezut”, ori noi stim ca asa ceva nu se poate, daca credem intr-un Dumnezeu drept, asa cum El este. Caci atunci ce rost va avea Judecata, daca nu exista Legile, sau acestea sunt strambe prin alterare de-a lungul timpului?

  Este o mare amagire sa credem ca Legile ar fi fost modificate, alterate. In plus, Hristos s-a jertfit pentru noi, pentru ca noi sa ne mantuim, sa ne sfintim, rastignindu-ne patimile (orice patima, nu doar cea prin care intretinem relatii cu cei de acelasi sex cu noi).

  Pe de alta parte, tendinta homosexuala provine nu din gena noastra, ci este o lucrare a celui rau asupra mintii omului (cu diferinte motivatii), asa cum sunt si alte patimi (iubirea de bani, lacomia, etc.) Daca unii adolescenti au aceasta patima, este si pentru pacatele parintilor (bunicilor) lor. Eu cunosc pe cineva care dupa ce a avut de-a face o foarte scurta perioada cu niste yoghini, incepuse sa se simta brusc atras de persoane de acelasi sex (asta dupa ce i se facusera niste sedinte energetice, sau ce or fi fost, prin aceasta dand acces liber duhurilor necurate, care l-au smintit in acest fel). Ca sa sintetizez, atractia fata de persoane de acelasi sex, la fel ca alte patimi, nu este altceva decat un atac nevazut al duhurilor necurate asupra mintii omului, o pervertire a acesteia.

  Si dupa cum bine a spus admin, nu este o ura asupra homosexualilor, ci o ura asupra pacatului, caci un crestin trebuie sa urasca pacatul si sa iubeasca pe pacatos, caci pacatosi suntem cu totii. In cazul homosexualilor care fac lobby, cu atat mai mult, este ura impotriva raspandirii pacatului, a actiunilor in sine a acestora, si nu a persoanelor lor.

 23. Adi,
  ziceti “nu se poate schimba ceea ce simti”. Gresit! Tocmai la aceasta suntem chemati de Dumnezeu, la a schimba ceea ce simtim si nu este dupa dreptarul Sau. Este un razboi cu noi insine. Este cel mai greu si indelung razboi – tine toata viata. Si il avem de dus fiecare dintre noi, nimeni nu este scutit.
  Dumnezeu sa va daruiasca pentru inceput luminare a mintii sa intelegeti care este voia Lui cu dvs.!

 24. @Adi

  “De ce a venit Iisus pe pamant? Nu sa inceapa o noua era a iubirii , in care ura si minciuna nu isi are rost ?”

  Problema care se pune aici este una a confuziei pe care noi, ca oameni cazuti si in plus necunoscatori ai starii noastre reale duhovnicesti, o facem intre iubirea pe care a propovaduit-o Domnul si accesele de sentimentalism trecator sau patima trupeasca despre care credem de cele mai multe ori ca se cheama iubire. Hristos a propovaduit Iubirea care nu poate fi insa despartita de Adevar, sau mutilata in functie de calapoadele noastre jalnice. Cineva spunea ca noi oamenii de cele mai multe ori nu iubim ci ne “consumam” unii pe altii. Si atunci cand “iubirea” s-a terminat, s-a stins cum zicem noi, trecem la urmatorul subiect-obiect al pasiunii noastre.

  “Pana una alta, ne-am nascut toti in Romania, traim pe acest teritoriu, si fiecare dintre noi avem fix, dar fix ACELEASI DREPTURI.”

  Adevarat, dar poate ca ar fi totusi momentul sa incepem sa ne gandim mai putin la drepturile noastre si sa ne evaluam mai mult din perspectiva obligatiilor noastre, a datoriei pe care o avem fata de Dumnezeu, fata de noi insine si fata de semenii nostri.

  “Poate sa spune oricine ce vrea, au inceput sa ma lase rece prelegerile cei ce conduc Biserici sau astfel de institutii.”

  Poate ca va lasa rece ceea ce spun preotii, dar ar trebui sa luati seama cu multa atentie la ceea ce a spus Mantuitorul Insusi:

  “Răspunzând, El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?
  5. Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
  6. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.”(Matei 19:4-6)

  …sau Sfantul Apostol Pavel :
  “31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
  32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.” (Efeseni 5: 31- 32).

  Domnul sa va lumineze si sa va arate calea Adevaraului !

 25. Vechiul Testament despre homosexuali:
  Leviticul, cap.18.
  “22. Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune.”

  Noul Testament despre homosexuali:
  Romani, cap.1
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.

  Lesbianismul si homosexualitatea nu au nici-o legatura cu dragostea fata de aproapele. Aceste comportamente sunt alegerile lor si tin doar de slabiciunile fiecaruia dintre ei.

  Noul Testament despre dragoastea fata de oameni, fata de aproapele:
  Luca, cap.10

  29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu?
  30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
  31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături.
  32. De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături.
  33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă,
  34. Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el.
  35. Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da.
  36. Care din aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
  37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Şi Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea.

  Matei, cap.25

  31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale.
  32. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre.
  33. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
  34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
  35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
  36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
  37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
  38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
  39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
  40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
  41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
  42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
  43. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
  44. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
  45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
  46. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

 26. Dragii mei, unii oamenii in general se simt atrasi de acelasi sex de la varsta de 11 -12 ani, cum mi s-a intamplat si mie. Si, provenind dintr-o familie cu frica de Dumnezeu, m-am autoanalizat si m-am rugat sa nu fiu homosexual pana la varsta de 21 de ani. Asta inseamna vreo 10 ani de rugaciuni, de deschis Biblia, dar nu rugaciuni de gen Tatal Nostru, ci personale in care il imploram pe Dumnezeu sa ma faca heterosexual, si am incercat pe cat am putut sa fiu un om bun si sa traiesc ca atare printre semeni, chiar imi implementasem in minte ca totul se va face asa cum cer. Asa ca la 20 de ani mi-am facut o prietena, o fata buna si frumoasa cu care am stat intr-o relatie timp de cateva luni. Nu a mers !!!!!! Nu s-a schimbat nimic la mine , aia nu a fost dragoste, a fost o minciuna si pacat din partea mea ca am tarat-o in minciuna, folosind-o pe post de cobai, de asta mi-am dat seama cand ne-am despartit. De asemenea puteam sa stau cu ea pentru tot restul vietii poate, sa facem copii, dar nefericirea care se vedea in departare era mare. Si am inceput sa imi dau seama ca nu este in neregula nimic cu mine cand am inceput sa iubesc cu adevarat. Da, un barbat. Nu stiu daca unii dintre voi ati cunoscut iubirea adevarata. Si scuzati-ma dar faptul ca voi va ganditi numai la perversiuni sexuale de care oricum n-aveti habar ce inseamna, faptul asta va face pe voi perversi. Mi-am petrecut 10 ani din viata cerandu-i lui Dumnezeu ceva ce nu se poate de mic copil pana la intrarea in tinerete. Si nu am intrerupt relatia cu Dumnezeu pentru asta. Nu se poate sa ma rog o viata intreaga pentru un lucru care oricum nu s-ar realiza, am o viata, mi-am facut o viata si poate asta ar trebui sa faceti unii dintre voi, nu am de gand sa ajung un frustrat si nefericit la o varsta mai inaintata.

  Pur si simplu e grav faptul ca inca mai exista oameni care asociaza homosexualitatea cu pedofilia. Ca se duce o organizatie in scoli sa discute problemele homosexualitatii si homofobiei…pai scuza-ma pentru multi elevi de liceu aceste vizite pot fi mana cereasca pentru ei, pentru o ora cat dureaza sedinta respectiva, nu se mai simt singuri si fara suport! Pentru ca in fiecare liceu sunt elevi care in sinea lor stiu ca nu sunt atrasi de fete.
  Eu zic sa incepeti sa va vedeti fiecare pacatele, sa va vedeti de vietile voastre, sa sa nu mai pozati in arhangheli caci cum spunea Admin mai sus… e tara arhiplina de Biserici , peste 18.000. (Majoritatea sunt locurile in care multe babe se aduna duminica si de sarbatori pentru a mai barfi sau pentru a se fali cu cosul de pomana, ca de fapt sngura treaba serioasa a preotului pentru ele este atunci in caz pe nunta, botez, inmormantare. Credeti-ma, stiu 3 astfel de Biserici , pare un roman comic, dar e adevarat…asta asa, ca mica paranteza).

  Am doua intrebari…vad ca la teorie si la aruncat cu piatra lumea se pricepe
  – CE ATI FACE DACA LA 21, 25 sau chiar 30 DE ANI FIUL VINE ACASA SI SPUNE “SUNT HOMOSEXUAL”?
  -CE MASURI ATI LUA DACA ATI AVEA PUTEREA DE A PROPUNE LEGI?

  Are cineva curaj sa raspunda sincer? Sa vedem.

 27. @Adi:

  Genul acesta de atitudine, total opaca fata de ceilalti, fata de imperativul rationalitatii, este cu totul sugestiv. E acelasi incolacit intors catre adorarea de sine al lui Ouroboros. Cum bine descria parintele Marc Costa de Beauregard homosexualitatea:

  Dispreţuirea deosebirii sexuale este, prin urmare, semnul unei perversiuni încă şi mai gra­ve: dispreţuirea deosebirii dintre necreat şi creat, dispreţuirea alterităţii introduse de Dumnezeu în făptura mai întâi nediferenţiată – fiinţa umană. Homosexualitatea, auto-suficienţă sterilă [31], este astfel în contradicţie cu actul creator al lui Dum­nezeu: prima deosebire pe care a creat-o El este cea dintre creatură şi El însuşi. Celelalte deosebiri sunt cele dintre vizibil şi invizibil, cer şi pământ, lumină şi întuneric, şi, în cele din urmă, deose­birea sexuală dată mai întâi animalelor şi apoi fiinţei omeneşti. Homosexualitatea «este anticreaţională în structura ei, fiindcă estompează sepa­rările pe care Dumnezeu le-a făcut în haosul ori­ginar» [32]. Homosexualitatea nu este numai contra firii, aşa cum este în ansamblu lumea decăzută. Tot păcatul este împotriva firii: minciuna, exploa­tarea săracilor de către cei bogaţi etc. Dar homosexualitatea manifestă o pervertire a înseşi relaţiei cu Dumnezeu.
  Inversiunea sexuală exprimă invertirea teo­logică şi dezordinea în sânul creaţiei, în mod aparte, în sânul chipului dumnezeiesc din fiinţa umană, urmând ceea ce s-a spus mai sus. Această inversiune, ca orice păcat, ascunde chipul dumne­zeiesc treimic fiindcă ascunde deosebirea din sâ­nul firii. Şi acest dispreţ faţă de alteritate pune fiinţa umană într-un impas: el este un obstacol în calea asemănării cu Dumnezeu fiindcă fiinţa uma­nă se desăvârşeşte în experienţa, uneori crucifiantă, a deosebirii. Ca toate greşelile de ordin moral, care se rezumă la ocultarea deosebirilor şi a limitelor ontologice, inversiunea împiedică fiinţa umană să se realizeze ca ipostas creat după chipul Ipostasului necreat fiindcă a slujit idolatriei de sine. Marcel Proust prezintă, într-o manieră pate­tică, solitudinea care marchează homosexualitatea masculină [33]. Jean-Paul Sartre ia cazul plăcerii so­litare, practică de autosuficienţă şi autosatisfacţie, drept emblemă a incomunicabilităţii dintre sexe [34].

  http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/homosexualitatea/avertisment.shtml

  In ceea ce priveste relatia cu Dumnezeu, nu ai fi primul care si-a croit un dumnezeu dupa chipul sau, falsificandu-l:

  Sunt persoane care se stră­duiesc să demonstreze că poţi fi homosexual şi creştin, semănându-i în aceasta lui Andre Gide: : «incapabil să renunţe la Hristos precum era de in­capabil să renunţe la el însuşi, nu i-a rămas decât să interpreteze după bunul lui plac fiecare cuvânt al Domnului» [75]. Homosexualitatea este prin ea însăşi în afara vieţii în Hristos, a vieţii ecclesiale, fiindcă este o auto-adoraţie, o hipertrofie a individualismului [77] şi pentru că în acest sens ea se situează la antipozii naturii umane create după chipul trinitar al lui Dumnezeu: un homosexual nepocăit sau triumfător nu se poate apropia de Sfânta Cuminecătură, pentru simplul motiv că modul de viaţă pe care îl afişează face să nu fie în comuniune nici cu Hristos, nici cu Biserica.

  Ar fi bine sa iti urmezi propriul sfat si sa incerci sa iti vezi deficientele si lipsurile propriei tale autosuficiente, lucru pe care ti-l dorim din toata inima. Nu te-am chemat noi aici, ca sa ai vreo minima indreptatire pentru a ne jigni, facandu-ne perversi, si pentru a afisa un dispret superior pentru ca pur si simplu nu ai nimic de replicat celor care ti s-au raspuns. Nu poti sa dialoghezi, nu poti sa fii rational intr-o discutie, atunci …nu se poate discuta, cu tot regretul si toata bunavointa. Ar fi bine, de asemenea, sa iesi din autovictimizare. Nimeni nu a aruncat cu pietre aici, problema e la tine, pentru ca percepi orice contrazicere a optiunilor tale drept o piatra. In fine, pana una alta, inainte de a adresa altora intrebari, sa nu uiti de singura intrebare adevarata: Ce te-ai face daca Dumnezeu osandeste homosexualitatea? Ai curajul sa raspunzi sincer la intrebarea asta?

 28. @Adi
  Marturisesc ca ieri am inceput sa scriu acest mesaj, dar m-am oprit din teama de a nu va rani prea adanc.
  Il reiau totusi si cu ocazia asta va raspund oarecum si la a doua intrebare, cea referitoare la legi.
  Eram copil cam de 9 anisori si aveam in casa Tratatul de medicina legala al lui Mina Minovici; Parintii nu il tineau la vedere in biblioteca si acest lucru mi-a starnit curiozitatea. Erau prezentate numeroase exemple si prezenta homosexualitaea ca o infractiune grava datorita marii ei puteri de corupere.
  Oricum , dupa ce citeam, instinctul meu de copil imi spunea ca trebuie sa ma spal pe maini!

  Nu va amagiti! Asta nu e iubirea adevarata pe care o cautati.

 29. Oare cum poate spune cineva ca crede in Dumnezeu, in Iisus Hristos si nu crede in Biserica, de vreme ce El a spus ca “portile iadului nu o vor birui”?

 30. Admin, promit sa raspund sincer la intrebare daca raspunzi tu primul la cele pe care le-am pus.
  AnaR, nu m-ai afectat. Stii de ce? Pentru ca in ziua de azi probabil ai amici/prieteni pe care ii imbratisezi si ii respecti, colegi cu care impartasesti ore si ore din zi, rude cu care poate stai la o cafea, la un picnic, un lider la job care te trateaza cu respect si profesionalism si iti strange mana cand faci un lucru bun. Si printre aceste persoane, unul/unele, probabil sunt gay. Fara sa stii asta, probabil ii placi. Acum, eu nu pot fi unul din cei de mai sus decat intr-o singura situatie- liderul. Dar daca el nu e un om profesionist si receptiv la cei din jur…atunci 100% nu sunt eu liderul tau.

  Ma fascineaza faptul ca ati ramas pe legile si mentalitatile de acum zeci, sute de ani. Sincer, nu glumesc cu ce spun acum dar imi doresc sa nu aveti niciunul din voi un copil gay, cu siguranta ar comite pacatul major de a se sinucude din cauza voastra. Imi pare rau, poate va doare asta dar… mentalitatea voastra are o legatura extrem de infima cu esenta credintei si a iubirii. Stiu ca nici o padure nu e fara uscaturi, crimele pe care le-ati comite in numele religiei daca ati avea ocazia… nu mai zic nimic. De ce am pus cele doua intrebari mai sus si n-are nimeni curaj sa raspunda? pentru ca stiti in sinea voastra ce masuri impotriva umanitatii si drepturilor omului ati lua , desigur, totul “In numele lui Dumnezeu”.

  Admin, inca un lucru, mi-ai pus acea intrebare. Cand stau in fata lui D-zeu, la poarta Raiului sa zicem, El o sa puna in balanta numai iubirea pe care am trait-o cu un individ de acelasi sex, sau va pune in balanta toata existenta mea? Pentru ca existenta mea nu se rezuma in momentul de fata la sexualitatea mea. Nu mi-am propus niciodata sa fac un lucru bun numai pentru a-mi plati cate un pacat, din contra, am fost crescut in spiritul bunatatii si milei fata de alte persoane, am invatat sa dau din bucata mea cuiva care are nevoie si nu pentru a rascumpara ceva ci pentru ca simt o durere fizica in piept cand vad cum un batran sta la coltul strazii si e vai si-amar de el. Si simt furie cand 10 femei cu baticuri in cap, da, acelea care umplu duminica bisericile, trec pe langa el si ii spun “Lasa-ma ca am si eu problemele mele”. Asa sunt romanii, dau de pomana sau ajuta numai la biserica, in compania altor oameni, sa se faleasca. Nu generalizez dar am vazut multe astfel de cazuri.
  Cand spun ca nu imi place Biserica, ma refer strict la o sumedenie de preoti, pentru ca se comporta precum fariseii care l-au rastignit pe Iisus. Nu ma credeti, probati, vedeti cat trebuie sa umble oamenii aia amarati de la sate si de la marginile orasului ca sa se indure preotii de raposatii lor pentru a le face slujba pe o suma mai mica.
  V-ati obisnuit sa vedeti numai adevarul vostru, care nu are legatura cu ceea ce inseamna credintasunt satul pana peste cap de babele “credincioase” de la bloc care in fata scarii barfesc si vorbesc de rau pe absolut toata lumea, pentru ca din asta traiesc, asta le tin in viata.

  Asa ca Dum,nezeu cantareste tot, nu numai lucrurile cu care tu sau altii nu esti de acord.

 31. Scuze micile greseli in scriere, sunt la job in pauza si m-am grabit.

 32. @Adi:

  Fireste ca Dumnezeu cantareste tot. A zis cineva altceva? Insa ia aminte: cantareste TOT. Deci SI pacatele trupesti, deci SI homosexualitatea. Tocmai ti s-a citat din Noul Testament, unde scrie ca “nimeni necurat nu va intra in imparatia cerurilor”. Daca iti iei mantuirea in serios, daca scopul vietii tale este asta, si nu justificarea propriilor tale simtiri, trairi si obiceiuri, atunci nu ai cum sa nu iti pui aceasta intrebare. Scopul vietii crestinului, credinciosului, ar trebui sa fie mantuirea si lucrarea, precum si pazirea poruncilor pe care Hristos le-a lasat exact pentru acest lucru.

  La nivel personal, nu exista pacat mic sau pacat mare. Exista doar pacat, iar pacatul e MOARTE, iad, pierderea mantuirii. Faptul ca tu esti homosexual nu ma mantuie pe mine si nu ma absolva de pacatele mele, chiar daca, teoretic, ele ar fi mai mici. Faptul ca tu crezi ca ceilalti sunt impietriti, rai sau mai stiu eu cum, nu te absolva pe tine de pacatul homosexualitatii, oricat ai incerca sa eludezi problema si oricat iti astupi urechile fata de poruncile evanghelice, fata de Biserica.

  Pentru noi, asa lipsiti de iubire cum ne vezi, cele doua intrebari ale tale sunt pur si simplu inutile, chiar factice. Nu te ajuta, cu siguranta, pentru ca problema ta, unica ta problema, ca si a noastra, este MANTUIREA sau OSANDIREA. In joc e viata noastra si noi sa dezbatem apa in piua? Cu ce te ajuta acele intrebari in acest sens? Doar ca sa lungim o discutie pe care oricum o eludezi in toate regulile sale discursive? De aceea ti-am raspuns cu o intrebare, singura importanta. Si nu era ceva care sa reclame un raspuns imediat din partea ta, cum gresit ai inteles, o declaratie de infrangere, mai ales ca ai lua-o ca un fel de capitulare in fata noastra. Nu! Trebuie sa intelegi ca acea intrebare e problema vietii tale, DACA vrei macar o secunda sa Il iei in serios pe Dumnezeu. Daca vei capitula, o vei face nu fata de oameni, ci fata de Dumnezeu.

  Altfel, ce sa mai zicem. Gandeste-te putin. De cand esti aici ne-ai facut perversi, incuiati, inapoiati si, acum, si criminali. In lipsa argumentelor, recurgi la toate poncifele rasuflate ale celor anti-biserica (exemplul cu babele barfitoare si sumedenia de preoti). Sigur ca toate aceste epitete provin din marea iubire pe care o ai fata de oameni si din toleranta de care dai dovada. Asta in conditiile in care te-am gazduit pe acest site, care nu e agora publica, in conditiile in care ai fost respectat, luat in serios, in care ti s-a raspuns cu atentie si responsabilitate.

  Depasind problema ta personala, homosexualitatea si orice pacat, de altfel, se pune si la un nivel obstesc, general, la nivel social. Ei bine, aici chiar conteaza ierarhia pacatelor si modul in care sunt tolerate sau chiar incurajate de societate. Una este sa se tolereze, de pilda, lenea, alta este sa se incurajeze avortul! Diferenta e colosala. O societate care tolereaza acte profund imorale sau chiar criminale e o societate inumana, dusmana fata de Evanghelie si, prin urmare, fata de oameni, chiar daca face aceste lucruri tocmai in numele tolerantei si iubirii. Asadar, ca sa iti raspund totusi la a doua intrebare, care e ceva mai practica, deranjante sunt toate aceste actiuni prin care pacatul e proclamat virtute si chiar drept. Parada gay, actiunile de raspandire a propagandei gay, organizatiile de acest tip, ar fi bine sa fie scoase in afara legii. Personal, nu as vedea rostul penalizarii comportamentului homosexual din spatiul privat, nu ar ajuta, insa asta nu ne impiedica sa constientizam ca dezincriminarea articolului penal fata de homosexualitate, de acum aprox. 10 ani, a urmarit, altceva – ce se intampla acum, nu doar simpla de-penalizare. Oricum, poti sta linistit in aceasta privinta, nu ne facem iluzii ca se va intampla vreodata sa fie scoase in afara legii paradele gay sau organizatiile de propaganda.

  In fine, ca sa iti facem totusi pe plac, referitor la prima ta intrebare, ca raspuns iata acest cuvant al parintelui Cleopa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/12/03/parintele-cleopa-si-inima-de-mama/

 33. Adi lasa impresia ca cerseste ceva, ca e cersetorul caruia i se raspunde cu
  ”lasa-ma ca am si eu problemele mele”.
  Atitudinea lui arata clar ca sufera din lipsa de iubire, si setea lui e mare si neostoita.Pentru ca in sinea lui n-are liniste, se simte asta.
  Fratilor,toti cei care i-ati scris, chiar ma gandeam cata rabdare aveti cu el, dar el saracul nu poate vedea asta.
  Hai sa-l ajutam rugandu-ne, pentru ca tot ceea ce era omeneste posibil si rational s-a facut, s-a spus, argumentele nu-l conving, oricare ar fi acelea.
  Pentru el orice manifestare exterioara prin care ti-ai arata credinta te condamna si te pune in randul babelor barfitoare care-si pun basmaua la biserica de ochii lumii…Sunt lucruri care-l dor si-l framanta, dar totdeauna exterioare lui, el n-are vina, nu poate suporta sa se autoculpabilizeze..
  Eu zic ca durerea noastra pentru el si pentru cei ca el nu poate fi descrisa si stiu ca se va simti chiar jignit de vorbele mele.
  Totusi… Dumnezeu sa te miluiasca Adi!
  Mie personal mi-e foarte frica de Judecata Lui, si nu-mi place sa ma amagesc ca acolo o data ajunsa va trage linia si va face ”bilantul patrimonial” al faptelor mele si ma va plati dupa cum iese pozitiv sau negativ. Cine poate sti cum va fi, cand e sigur ca nimic necurat nu va intra in Imparatie?

 34. @adi

  Problema dvs nu este nici pe departe homosexualitatea, ci faptul că aţi rămas în afara Bisericii substituindu-o unei bunătăţi/omenii/conduite plină de civism pe care o consideraţi echivalentă, după propria mărturisire.

  Faptul că umblaţi cu lupa (conduitei morale) în mână şi ne solicitaţi să vă arătăm ceea ce doar la microscopul ortodoxiei se vede şi că nu pricepeţi diferenţa, e o dovadă clară de îndreptăţire. Înţeleg că sunt preoţi pe care îi desconsideraţi, la fel şi credincioase care au scăderi evidente, dar totuşi preoţii pe care îi respectaţi, părinţii cu inima plină de durere care se roagă ştiut şi neştiut pentru noi, ce credeţi că v-ar spune? Prietenii dumneavoastră care sunt credincioşi şi care vă cunosc aplecarea, cum vă vorbesc şi ce vă spun? Iarăşi vă întreb dacă nu vi se pare măcar puţin ciudat că atâta amar de lume e blocată în “mentalităţi medievale” şi insistă pe acelaşi discurs?

  Nu vreau să vă supăr, dar am mari rezerve cu privire la faptul că v-aţi rugat 10 ani de zile, dar dumneavoastră ştiţi mai bine. De vreme ce tot s-a prelungit discuţia aceasta, pornind de la întrebarea lui admin, cred că ar fi bine să vă asiguraţi totuşi dacă dvs sunteţi cel care are dreptate şi să mai încercaţi sincer încă o perioadă de rugăciune, eventual sub îndrumarea unui duhovnic. Adică trebuie să recunoaşteţi că ar fi foarte nasol pentru dumneavoastră să vă aflaţi la poarta Raiului şi să rămâneţi pe dinafară pentru un păcat NEpocăit (căci asta ne ţine pe afară). Nu că mă văd pe mine intrând acolo!

  După cum vedeţi, nu încercăm să vă vindem 3 şosete la 1 leu, să ne facem prozeliţi şi învăţăcei, ci încercăm după putere, să vă avertizăm de un pericol groaznic care pentru unii “care au microscop”, este mai evident decât soarele de pe cer. Răpiţi-vă puţin timp să cercetaţi un preot “bun”, cu răbdare şi sinceritate, insistaţi în rugăciune pentru că în mod sigur veţi primi răspuns. Nici nu trebuie să începeţi neapărat cu homosexualitatea, ci doar să întrebaţi: “Doamne Iisuse Hristoase, unde am greşit astăzi? Unde/când/cum anume am păcătuit? Arată-mi, te rog! Miluieşte-mă, te rog!” etc.. Aşa cum îi cereaţi ajutorul mamei dvs când eraţi mic, vă puteţi ruga sfinţilor pentru ajutor. Căutaţi să vedeţi în sufletul şi conştiinţa dumneavoastră aceste răspunsuri, căci nu ne batem gura degeaba aici. Credeţi-ne pe cuvânt!

  Căutaţi foşti homosexuali care au trecut prin experienţa dumneavoastră şi ascultaţi-i şi pe ei dacă nu ne puteţi crede pe noi. La o adică vă putem intermedia noi un astfel de contact (cred).

  Cât despre întrebări, fiului meu i-aş fi răspuns exact ce v-am spus şi dumneavoastră, poate că aş fi ceva mai pisălog şi mai insistent! În mod cert m-aş ruga mult mai arzător decât o fac acum!
  2. Fie vorba între noi, teoretic avem puterea de a propune legi şi direct şi indirect, dar asta e o altă discuţie. Presupunând că aş avea puterea de a le implementa, aş încerca să readuc educaţia creştină ortodoxă în conştiinţa publică, în aşa fel încât măcar la modul intelectual să fie înţelese noţiunile de bază ale ortodoxiei. Să fie însuşite măcar la nivel conceptual, pentru a se evita cazurile în care ne croim propria noastră credinţă, după jumătăţile de credinţă cu care operăm. Măcar onestitate intelectuală să avem, dacă nu credinţă! (dacă vom considera culoare mov un fel de roşu, într-un final şi albastru cam tot pe acolo îl vom considera. Tot un fel de roşu, doar că privit fără prejudecăţile unor mentalităţi de sute de ani..)

  Homosexualitatea (ca şi orice alt păcat) nu se combate decât prin Biserică şi Sfinte Taine. În mod cert aş interzice defilările cu conţinutul celor de tipul Gay Pride. Având în vedere unde a ajuns societatea acum în mod clar interzicerea şi pedepsirea de pe poziţie de forţă a acestei conduite este o cale complet greşită. După cum am mai spus, vindecarea de păcat trebuie să vină din interior, din proprie iniţiativă. Să vă ajute Domnul să vă găsiţi calea mântuirii! Doamne, ajută!

 35. Interesant este, asa cum a remarcat oarecum Alina, ca doar unii se smintesc de preotii nevrednici, nepregatiti sau fara chemare, de babe si cersetori… De parca acestea nu constituie probleme si pt ceilalti credinciosi. Chiar daca exemplele negative sunt preponderente si raul trage mai tare la cantar tocmai in sanul Bisericii, totusi cum de unii vor sa se tina de ea si sa caute mantuirea, iar altii gasesc pretexte? Adica cei care citesc si comenteaza (ca sa nu mai zic de admini) nu se lovesc de problemele acestea, de multe ori chiar de noi practicate? Oare numai “Adi”-i sunt fara repros si pot sa osandeasca fara pic de scrupul pt a se justifica? Daca Biserica este spital, nu e normal sa fie schiopi in ea? Nu e normal sa iasa in evidenta “ologii” in ochii unora, iar nu doctorii? Dar mai sunt si doctori, mai este si Dumnezeu in Biserica.

 36. Admin, e fascinant cum alegi din opiniile mele numai ce iti convine si ignori cu totalitate, refuzi sa le vezi sau sa discuti despre ele, nu vrei sa accepti ca sunt multe, raspandite, tocmai pentru ca multe au legatura directa si indirecta cu membrii Bisericii. Ma acuzi ca am jignit pentru ca am spus lucrurilor pe nume? Nu e adevarat ca peste jumatate din persoanele care manifesta homofobie in sinea lor sunt exact cum i-am descris? Lasi sa inteleg ca nu am ce cauta pe acest blog, si poate asa e. Dar intr-un asemenea “proces” (ghilimele!) e nevoie de doua parti, si sa nu inteleaga ca reprezint toata comunitatea homosexualilor, nu, ma reprezint pe mine, caci unii sunt degradati, altii sunt poate cu mult deasupra mea. Spui ca pacatul e moarte… as vrea sa stiu un singur om care nu a pacatuit nici macar o singura data in viata lui, caci dupa rationamentul tau, cu totii am ajunge in iad si consideri ca cele doua intrebari pe care le-am pus sunt fara sans. Oare? Nu cumva ti-e teama sa te gandesti la asta pentru ca ar putea scoate lucruri rele la suprafata daca ar fi cazul? Si scuza-ma, dar ai pomenit cuvantul “TOLERANTA”? Ce ai face daca as fi coleg de munca cu tine si ne-am cunoaste de mult timp, ne-am intelege bine, amical, iar intr-o zi ai afla ca sunt gay desi pana atunci impresia ta despre mine ar fi fost una cel putin satisfacatoare? Ai mai avea in minte cuvantul “toleranta”? Nu ai fugi de mine, nu m-ai blama, nu m-ai privi cu ochi urati, nu ai complota impotriva mea? Intrebari retorice. La un subiect sunt pe jumatate de acord cu tine- paradele gay. Spun jumatate caci nu imi place circul pe care il fac indivizii imbracati in femei. Si nu am participat niciodata la o astfel de parada, nici nu o voi face, ca sa lamurim un lucru.

  Alina scumpa mea, nu esti draguta? Esti, chiar foarte mult! Incep prin a-ti spune ca nu sunt cersetor, din cate stiu cersetorii nu au laptop, ce sa mai zic de acces la internet.Nu vreau sa ma dau mare dar simt nevoia sa ma fac inteles in fata ta, sunt manager. Nu din ala din duzina, iesit de pe bancile “Spiru Haret”, ci unul care a muncit greu inca din facultate, cat au muncit altii in 10 ani. Nu duc lipsa de iubire scumpa mea, sunt intr-o relatie, de 3 ani de zile. Stiu, te gandesti la sex, la “lucruri scarboase”, la “pacate de moarte” cand scriu aceste randuri dar nu pot decat sa iti spun ca nu astea au stat la baza relatiei mele, si nici nu reprezinta baza ci iubirea, toate sentimentele acelea pe care un barbat/o femeie le simte la inceput, vis-a-vis de prima iubire. Sora mea, ca sa fiu in parametrii limbajului tau, ma bucur ca tu, la fel ca si restul aveti rabdare cu mine , habar n-ai cata trebuie sa am eu u voi, cei care de fapt arunca cu piatra ascunsi dupa versete. iti multumesc din suflet ca te rogi pentru mine. Spune-i lui Dumnezeu in rugaciunea ta sa ma tina sanatos, sa-mi dea in continuare putere de munca, sa-mi tina prietenul si familia sanatosi si sa faca pace in lume. Banuiesc ca la te rogi pentru lucruri bune pozitive, nu sa fie homosexualii omorati, incatusati si trimisi in focurile iadului. Nu ar fi frumos. Dumnezeu nu priveste bine astfel de ganduri, el ne iubeste pe toti, suntem copiii lui cu totii si ne-a lasat fiecaruia liberul arbitru si in final judecata lui conteaza, nu a oamenilor!
  Serios acum, nu te ruga pentru mine scumpo, roaga-te pentru saracii de pe strada, pentru batranii care dorm in gari, pentru multimea mare de copii pe care heterosexualii ii fac si ii arunca in cosurile de gunoi sau ii lasa in grija statului, roaga-te pentru casele de copii arhipline, roaga-te pentru corporatiile care isi slugarnicesc angajatii pe salarii de 2lei/ora, roaga-te pentru preotii care si-au luat masinile alea scumpe pe bani publici si din milosteniile tale, roaga-te sa nu se construiasca Catedrala Neamului caci costa enorm de mult tot din banii publici care s-ar putea duce la azilele de batrani, la spitale, la copii, la familii defavorizate!

  Uzu… crede-ma “fostii” homosexuali tot homosexuali au ranas, doar ca “pacatuiesc” cu doar cu gandul. Mai urata e treaba cu numerosii homosexuali casatoriti si cu copii care desigur, sunt oameni la casele lor, reprezinta “familia crestina”, si saracii stau pe site-urile de socializare si cauta “amanti” sa-i duca intr-o “calatorie de afaceri” (caci asa se justifica ei in fata sotiilor), sau pur si simplu intarzie acasa caci ..au stat peste program sau au avut sedinte. Desigur, nu pot sa-i judec aspru, pana la urma nu e vina lor, au incercat domne’ dar n-au putut sa fie heterosexuali…si nici societatea nu-i prea ajuta. Si credeti-ma. Sunt multi. O sa spuneti ca e alta propaganda dar stiu ce spun. Ca exemplu, asta e statusul lor comun: “casatorit, doresc o relatie discreta cu un tanar, fara implicatii sentimentale”. (Au in general bucurii la tinerei, chit ca ei au 50 de ani). Puteti sa ma condamnati ca va spun un adevar?

 37. @Adi,

  Cei 10 ani de rugaciune de care ati spus, daca erau insotiti de spovedanie curata (de cateva ori pe an macar) si de impartasirea cu Sfintele Taine, Harul lui Dumnezeu ar fi lucrat, si nu ati fi ramas cu aceasta atractie fata de cei de acelasi sex cu dvs.
  Dar mai exista un pacat pe care il aveti, mult mai rau decat pacatul homosexualitatii, si din cauza caruia nu v-ati putea mantui nici daca ati fi monah. Se numeste ORGOLIU (trufie) – cel care ne indeparteaza cel mai mult de Dumnezeu, pacatul primordial de unde izvoresc toate celelalte patimi. Sa stiti dvs. ca nu 10 ani de rugaciune, 1000 de ani de rugaciune nu ajuta, pentru ca nu ajung la Dumnezeu, intrucat orgoliul este cel mai bun izolator la nivel sufletesc. Cand avem un orgoliu mare, nu suntem auziti pentru ca suntem pe alta frecventa decat cea in care putem comunica cu Divinitatea, suntem in opozitie cu El, care este smerit. Nu este de mirare asadar ca nu v-ati putut face auzit.

  Pe langa aceasta, mai este si… caracterul. Vi s-a raspuns respectuos si argumentat, cu durere chiar, si nu de pe pozitii de superioritate, nici in zeflemea. Nu a dat nimeni cu piatra, dimpotriva, in loc de acuze, ati primit argumente care sa va ajute in a vedea lucrurile si altfel, din perspectiva crestina, nu pentru a va ataca, ci din dorinta de a va salva (nu ca noi insine nu ne consideram mantuiti, dar e pacat sa nu ajuti pe aproapele tau, cand poti sa o faci). Si ati raspuns cu aroganta, jignind chiar pe cei care au intrat intr-un dialog deschis si onest cu dvs. Iar asta spune foarte multe despre caracterul pe care il aveti si care influenteaza si modul in care vedeti lucrurile, intrucat fara lucrarea virtutiilor (bunatate, intelegere, SMERENIE, onestitate) nu putem avea discernamant duhovnicesc. Ni se pare ca avem dreptate, si ca stim adevarul, dar suntem departe de el.

  Pe urma, aveti o imagine asupra Bisericii complet deformata, nu aveti nici macar cunostintele de baza, sau le ignorati cu buna stiinta. Biserica nu este o institutie omeneasca, ci este trupul lui Hristos, capul Bisericii, Cel care a spus despre Biserica Sa ca “portile iadului nu o vor birui in veci”. Nu in preotii care fac multe pacate sta Biserica, caci cei care nu asculta de poruncile lui Dumnezeu si implicit de Biserica se autoexclud din Biserica, chiar daca cu numele face parte din ea. Nu exista om fara de pacat, dar ce deosebeste pe pacatosii din Biserica de cei din afara Ei, este faptul ca primii isi recunosc pacatul si se lupta sa il invinga, cauta sa se indrepte, pe cand ceilalti nu fac asta, ba chiar se mandresc si se indreptatesc cu pacatele lor, asa cum faceti dvs.

  In rest, celelalte marote, precum Biserica care face crime in numele religiei denota superficialitate, si lipsa cunoasterii adevarului istoric. E o mare confuzie care se face, punand Biserica (ortodoxa), care este singura si adevarata Biserica, pe acelasi plan (sau confundand-o) cu “Biserica” Catolica, care a facut acest gen de greseli pentru ca s-a indepartat de Adevar dupa Marea Schisma, promovand diverse erezii, stramband Crezul si alte greseli.

  In alta ordine de idei, doar cei care iau parte la viata si Sfintele Taine ale Bisericii se pot mantui. Nu exista alta cale, cei care cred altfel, Il sfideaza pe Hristos, Cel care a instituit Biserica si ne-a lasat prin Apostoli (mai departe prin taina Hirotoniei, episcopi si preoti) prin care oamenii sa poata accede la Sfintele Taine. In plus, fara participarea in Biserica la Taina Impartasaniei, ni s-a spus f. limpede ca nu vom putea avea viata in vesnicie:

  “Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
  Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.”
  (Ioan 6:53-54)

  “Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el.
  Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis..”
  (Ioan 14:25-26)”

  “Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.”

  Bazele Bisericii, Hristos le-a pus prin Sfintii Sai Apostoli:

  ““Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
  zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
  Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.”
  (Ioan 20:21-23)

  ““Asa să ne socotească pe noi fiecare om : ca slujitori ai lui Hristos si ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu” (Ap.Pavel, 1 Cor. IV, 1).”

  “Cel ce va asculta pe voi pe Mine Ma asculta, si cel ce se leapada de voi se leapada de Mine; iar cine se leapada de Mine se leapada de Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luca 10:16)

  V-ati obisnuit sa vedeti numai adevarul vostru, care nu are legatura cu ceea ce inseamna credintasunt satul pana peste cap de babele “credincioase” de la bloc care in fata scarii barfesc si vorbesc de rau pe absolut toata lumea

  Adevarul Bisericii, si al nostru, cei din Biserica, este cel propavaduit de Sfintii Apostoli, si de Sfintii Parinti, cei care au dus o viata sfanta si s-au invrednicit de a fi purtatori de Duh Sfant, prin care El ne-a vorbit, pe care Dumnezeu i-a inzestarat cu darul de a face minuni chiar si dupa mutarea lor din aceasta viata, si nu este adevarul acelor “babe”, care desigur nu fac bine ca barfesc. Insa nu pot blama o intreaga institutie pentru greselile unora dintre cei care se vor a face parte din aceasta. Asa cum nu sunt de vina toti medicii de ex., pentru cativa medici vinovati de malpraxis, etc.

 38. @Adi:

  Am raspuns cat ne-a permis timpul la cat mai multe idei avansate de tine. Totusi, mai avem si alta treaba…

  Ma acuzi ca am jignit pentru ca am spus lucrurilor pe nume?

  Nu, ci pentru ca esti ireverentios in dialogul cu ceilalti. De fapt, nu ii respecti, mai simplu spus. Modul in care ai raspuns Alinei o dovedeste cu prisosinta. Nu ai inteles ce a scris ea, ai rastalmacit, nu neaparat voit, ci… pentru ca nu ai urechi sa auzi ce ti se spune, pur si simplu. Problema nu era statusul tau social, felicitari ca esti manager, dar… n-are legatura cu ce discutam aici si nici cu ce a scris Alina.

  Nu e adevarat ca peste jumatate din persoanele care manifesta homofobie in sinea lor sunt exact cum i-am descris?

  Nu am cercetat pe toti cei pe care tu ii consideri homofobi. Dar ochi sa citesti si minte sa intelegi ce au scris oamenii de aici ai. Ai fi putut constata singur ca nimeni nu arunca cu pietre. Repet: orice contrazicere TU o receptezi ca o piatra. Orice verset din Evanghelie, pentru tine, e o PIATRA.

  Dar singura piatra de care te izbesti este propria ta suficienta. Singurul zid de care te izbesti este cel in care te-ai inchis tu singur. Nu mai da vina pe ceilalti pentru ca nu esti aprobat in patima ta. Te asumam ca om, dar nu iti vom aproba patima. Tu vei fi pentru noi nu homosexualul, ci Adi, care are patima homosexualitatii.

  Si da, cunoastem cazuri de homosexuali care s-au vindecat DEFINITIV in biserica. Tu afirmi ca nu exista asa ceva. Ba da, exista, iar ce faci se numeste, in psihologie, denial, sau faza de negare a realitatii, mecanism de autoaparare. Si unii dintre noi au avut cunoscuti homosexuali. Nu poti decat sa iti para rau de ei, sa ii compatimesti, asta nu inseamna ca nu ii privesti ca oameni. Ce spui acolo e aberant si gratuit, la noi in tara nu exista zone de ghetou ca in Israel, unde exista obsesia asta a spurcaciunii celuilalt in comunitatile de evrei ortodocsi.

  Mai spui ca exista homosexuali ascunsi. Si daca exista ce? Exista si criminali pe lume. Asta nu inseamna ca cei care comit crime sunt condamnati sa ramana criminali. Tu pur si simplu iti interzici posibilitatea schimbarii. Statuezi incremenirea omului in patima care il devoreaza. Apropo, pocainta inseamna tocmai schimbare, la origine.

  Si daca toata lumea asta ar lua-o complet razna, asta nu spune nimic despre cum e chemat sa fie omul, despre cum ar trebui sa traiasca OMENIREA. Pe noi nu ne mira degradarea asta generala, doar Biblia de termina cu Apocalipsa iar una din apoftegmele cu care incepe Filocalia este: Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi, când vor vedea pe cinva că nu înnebuneşte, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor. (Sf. Antonie cel Mare)

 39. @Adi,

  Sa nu intelegi gresit, te rog. Nu te judecam, sau dorim sa o facem (eu cel putin). Si noi avem pacate, poate chiar mai mari. Nu vorbim de pe o pozitie de superioritate deci. Incercam doar sa ajutam si noi cum putem, cu un sfat, caci iubirea de aproapele este o porunca dumnezeiasca, si cred ca si asa ne puteam manifesta iubirea fata de cineva (pe care din pacate o interpretezi gresit, ca fiind ura). A nu fi de acord cu cineva, cu atat mai mult cu o patima, nu inseamna ca urasti pe acel om (desi sunt destui care o fac, dar doar pacatul trebuie urat, nu si pacatosul), mai ales ca nimeni dintre noi nu este fara de pacat (“Cel fara de pacat dintre voi sa arunce cel dintai piatra”). Asadar, relaxeaza-te, nu te uraste nimeni, cel putin nu cei care au intrat cu tine in dialog pe aceasta pagina.

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii
Stirile zilei

Carti

Documentare