SONDAJ GLOBAL DESPRE SFARSITUL LUMII SI ”PROFETIILE” MAYASE LEGATE DE 2012: SUA si Turcia cred in cea mai mare proportie ca ARMAGHEDONUL e iminent

4-05-2012 1 minut Sublinieri

 

New-York – unul din sapte (respectiv 14%) din cetatenii globului sunt de acord ca ”lumea se va sfarsi in timpul vietii mele”, conform unui sondaj realizat de Ipsos pentru agentia de stiri Reuters. Unul din 10 (10%) cred ca ”calendarul mayas, despre care unii considera ca arata sfarsitul in 2012, arata cu adevarat sfarsitul lumii” si un alt procent (8%) admit ca ”au simtit anxietate si frica din cauza faptului ca lumea se va sfarsi in 2012”. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 16.262 adulti din 21 tari.

Un armaghedon iminent?

(…) In ceea ce priveste afirmatia: ”lumea isi va afla sfarsitul in timpul vietii mele, sunt de acord cu ea 22% in Turcia, 22% in SUA, 21% in Africa de Sud, 19% in Argentina, 19% in Mexic si 19% in Indonezia, in timp ce in Franta sunt doar 6% de acord, in Belgia 7%, Marea Britanie 8% si Suedia 11%.

In ceea ce priveste afirmatia calendarul mayas marcheaza sfarsitul lumii”, majoritatea cetatenilor lumii o resping (90%). In China, sunt de acord cu ea 20%, iar in Turcia, Rusia, Mexic, Coreea de Sud si Japonia sunt de acord 13%. Doar 4% din Germania si Indonezia ar crede in profetii urmati de 7% in Marea Britanie, Africa de Sud si Italia. 

Aceste credinte par ca se transforma in ingrijorare pentru 8% dintre cetateni, care au fost de acord ca ”au simtit anxietate si frica pentru ca lumea se apropie de sfarsit in 2012”. Cel mai multi resping aceasta propozitie – 92%. In Rusia 14% sunt de acord cu afirmatia, urmand Polonia cu 13%, China cu 12%, Turcia si Japonia cu 11%. In Marea Britanie doar 4% sunt de acord, urmati de Germania, Australia si Canada cu 5%.  (…)


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “SONDAJ GLOBAL DESPRE SFARSITUL LUMII SI ”PROFETIILE” MAYASE LEGATE DE 2012: SUA si Turcia cred in cea mai mare proportie ca ARMAGHEDONUL e iminent

 1. lume nebuna

 2. Dar de ce ne intereseaza toate prostiile astea, fratilor ?!

 3. @Hrisanti:

  Am gasit interesant ca 22% din americani, de pilda, considera ca vor trai sfarsitul lumii si ca o proportie insemnata din ei cred in ”profetiile maya”. Ca doar si alea au fost propagate cu anume scop, nu?

  Daca nu te intereseaza sau nu le vezi interesul, de ce le citesti? Ca de aia sunt mai multe genuri de materiale pe acest site, ca nu ii intereseaza pe toti acelasi lucru…

 4. @admin
  “Daca nu te intereseaza sau nu le vezi interesul, de ce le citesti?”

  Frate, in masura in care imi permite timpul, incerc sa citesc tot ce semnalati, pentru ca am incredere in voi…
  Dupa ce am citit, pot sa fiu de acord sau nu, in nici un caz inainte de a le fi citit.. .:-)

  Gresesc ca le citesc ? Sau gresesc pentru ca nu accept tot ce citesc ?

 5. @Hrisanti:

  Pai subiectul articolului era indicat de titlu, era clar despre ce e vorba. In acest sens, daca ai gasit interesant titlul, nu prea intelegem care-i problema continutului… E un barometru global, cu toate avantajele si mai ales dezavantajele unui astfel de instrument. Noi l-am gasit interesant, ba chiar intrigant. Chiar m-ar interesa mai mult, care-i problema cu turcii si sfarsitul lumii, pe baza a ce exista aceasta opinie acolo. Ca la americani e cam clar, probabil, e vorba de neoprotestanti, pe de o parte, si de new age-istii maya, pe de alta.

 6. @admin

  Titlul unui articol nu explica intotdeauna esenta continutului.

  Si tot nu inteleg de ce ne intereseaza ce cred turcii despre sfarsitul lumii 🙂

 7. @admin:

  Egzista o esplicatie (ref. la turci). Asa le-a zis Mehment Ali Agca cand a iesit din inchisoare, acu’ cativa ani.

  “I proclaim the end of the world. All the world will be destroyed in this century. Every human being will die in this century.”

  Bag sama ca unii l-au crezut. 😛

  Dupa care a mai zis ca Scripturile is pline de greseli si ca va scrie el o Biblie perfecta.

 8. Vine sfarsitul lumii, dar nu pentru lumea – creatia Ta, Doamne ! Dar pentru care ? Pentru lumi(ea) paralele(a) ? Cine are interesul sa ne vanda un sfarsit al lumii din care Dumnezeu – Hristos lipseste cu desavarsire ? Sa ne prezinte o poveste ambalata “frumos” si palpitant cu efect de marketing – un circ grotesc si hilar, intretinut de un sistem elucubrant cu care se mint si se controleaza masele, intrate deja in transa global(idioteniei) galactice.
  Razboiul pentru confiscarea mintii si sufletului in beneficiul Matrixului am inceput sa-l pierdem demult. Pe astfel de story-uri mixate cu grija de papusari inteligenti, care nici macar nu-si mai rad in barba de prostia popoarelor ci bifeaza imperturbabil cum ne cad sinapsele, una cate una, dovada infrangerii maselor a devanit evidenta.

 9. scuze, graba

  a “devenit”…

 10. @ella:

  Sfarsitul lumii inseamna si sfarsitul acestei lumi – prin transfigurare, insa o transfigurare care va schimba absolut totul. ”Cerul si pamantul vor trece”, spune Insusi Mantuitorul, iar in Apocalipsa Sf. Ioan este descris cum aceasta lume va pieri si va fi inlocuita de Ierusalimul cel Ceresc.

 11. @ella:

  Razboiul acela pentru “confiscarea” mintii si sufletului nu a inceput odata cu Matrixul, ci odata cu caderea primului om. Avem, prin urmare, mii de ani de lupte si generatii intregi de oameni ai lui Dumnezeu care au purtat razboiul, l-au castigat si ne-au lasat marturie si manuale de razboi.
  Mai mult decat atat, Il avem pe Insusi Hristos, Fiul lui Dumnezeu, alaturi, pana la sfarstiul veacurilor. Asa dupa cum chiar El a venit si ne-a lasat marturie.

  Pentru ce atunci, aceasta frica si atitudine de invinsi? Suntem chemati la indrasneala si la biruinta, ci nu la desnadejdi. 🙂

 12. admin,

  “Sfarsitul lumii inseamna si sfarsitul acestei lumi…” Da. Si sfarsitul poate veni si la noapte, si peste o zi, peste noua, peste… “Privegheati si va rugati ca nu stiti ziua cand vine Fiul Omului”. Eu m-am referit strict la “profetiile” pentru anul 2012.

  Multumesc pentru raspuns. Si FELICITARI pentru munca dvs.(la acest site), fata de care ma plec cu respect si admiratie !

  Alin-7,

  corect.
  Nu, nu este “frica si nici atitudine de invinsi”, ci este un mod de a privi lucrurile in fata. Per global situatia este trista si amara, iar sondajul demonstreaza limpede asta – ca nu mai avem glucoza necesara la creier. Si inca nu s-a atins apogeul manipularilor si diversiunilor. Cu exceptia noastra, a Europei de est, restul lumii se afla in picaj accelerat. Apusul este asa cum stim foarte bine ca este, iar peste ocean, in viitorul nu prea indepartat, nu o sa mai gasim decat reminiscente de crestinism. Sigur, cu mici exceptii.
  Toate cele bune !

 13. Daca mayasii “de serviciu” la sectia ‘PROGNOZE”,ar fi citit Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul, inainte de a se ocupa de asa-zisele lor proorocii,li s-ar fi facut o asemenea jena incat ar fi parasit istoria fara sa le mai debiteze.Dar…s-au grabit!

 14. Cei care ati crezut si v-ati temut de mincinoasele profetii maya, puteti rasufla usurati.
  Au anuntat la televizor, in urma cu vre-o saptamana cred, ca implinirea profetiilor maya si asa zisul sfarsit al pamantului nu se vor mai implini anul acesta. S-au amanat pentru la anul.

  Cat despre sfarsitul lumii pentru fiecare dintre noi, sa fim permanent constienti ca doar ceasul acesta, pe care il traim acum, ne apartine.
  Unii dintre noi s-ar putea sa adoarma linistiti in paturile lor deseara si sa se trezeasca direct la Judecata. Sau s-ar putea sa nu mai ajungem acasa din cauza unui sofer care pierde controlul volanului si intra cu masina pe trotuar. Sau s-ar putea sa ne impiedicam si sa cadem cu capul de bordura. Sau, sau, sau …
  Sa ne ingrijim de mantuirea noastra azi, acum, in ceasul acesta.

  Si daca Domnul Dumnezeu va randui ca unii dintre noi sa prindem sfarsitul lumii, trebuie sa stiti cel putin cateva lucruri care se vor intampla inainte:

  – va fi un guvern mondial sau o uniune mondiala sau o oarecare forma de unire la nivel mondial, astfel incat sa se poata crea un singur post de conducator, pentru toti oamenii
  – in acel post va fi instalat antihristul si, din acea zi, va mai dura inca 3 ani si jumatate pana la sfarsitul lumii
  – in aceasta perioada, acel unic conducator, antihristul, va incerca sa-i oblige pe toti oamenii sa se inchine lui si sa accepte pecetea lui pe mana dreapta si/sau pe frunte
  Si inca altele mai trebuie sa se intample.

  Asa ca, daca nu exista o uniune guvernamentala la nivel mondial si daca antihristul nu a fost inca “inscaunat”, inseamna ca mai avem inca cel putin 3 ani si jumatate pana la a doua venire a Domnului Iisus Hristos si pana la sfarsitul acestui cer si acestui pamant.

  Sa stam tari in credinta ortodoxa asa cum ne-a invatat Domnul nostru Iisus Hristos, Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti prin vietile si invataturile lor si sa ne lucram sansa mantuirii pe care ne-a daruit-o Dumnezeu azi.

 15. Pingback: Interviu cu un antihrist. SECTA LUI VISARION DIN SIBERIA, CARE SE CREDE REINCARNAREA LUI IISUS [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE si neomilenarismul pr. Constantin Necula - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare