STEFAN MINDEA, neurochirurgul de top de la Stanford (VIDEO) devenit si diacon, S-A INTORS IN ROMÂNIA pentru a salva vieti. ISI CRESTE CEI 5 COPII IN INVATATURA CRESTINA SI IN TRADITIILE NEAMULUI, in cadrul “Scolii Brancovenesti” de la Constanta, linsata mediatic brutal de fundamentalistii anti-ortodocsi
Sunt şi români care au plecat de bunăvoie din ţară. Dar, chiar dacă şi-au făcut un viitor printre străini, au simţit că locul lor e acasă, în România.
Aici, unde pot să facă ceva pentru români. Unul dintre ei este neurochirurgul Ştefan Mindea. Are educaţia de top a Statelor Unite, dar şi bunul simţ al ardeleanului. A făcut performanţă la Stanford, dar a considerat că e mai de folos în România. O ţară pe care a părăsit-o când era copil, despre care nu-şi amintea foarte multe.
Planul său este să dezvolte, în viitor, un program de rezidenţiat în colaborare cu americanii.
La numai 36 de ani, ajungea să conducă departamentul de neurochirurgie minim invazivă. Era cel mai tânăr şef de secţie din istoria spitalului. Şi nu se gândea să vină în România.
Talentul l-a pus pe lista celor mai buni medici de la Stanford cinci ani la rând.
Până când America să-l facă doctor de succes, altcineva l-a învăţat să fie om. Bunica lui, o femeie simplă, dintr-un sat din marginea Zalăului. Tot bunica l-a învăţat şi valorile cu care urma să pornească în viaţă.
Douăzeci de ani mai târziu, Ştefan Mindea ajungea în România.
În România simt că e mai greu să fii un medic bun fată de State, pentru că trebuie să fii foarte descurcăreţ, […] şi admir medicii care se luptă în acest sens.
Întors acum doi ani, şi el a avut de luptat. A durat mai bine de jumătate de an până i-au fost recunoscute studiile de la Stanford.
Acum, Ştefan Mindea face performanţă în mediul privat din România.
Ştefan are o detaşare. O detaşare pe care a transmis-o colegilor din echipă. Pe lângă toate acestea, bineînţeles siguranţa aceea profesională. Faptul că fiecare operaţie este sigură.
Deşi a urcat pe culmile succesului, nu şi-a pierdut modestia. Nici credinţa că viaţa nu stă numai în mâinile medicilor.
Ştefan Mindea are planuri mari în România. În următorii ani vrea să dezvolte un program de rezidenţiat în colaborare cu Stanford.
[…]
„Chiar o astfel de şcoală am căutat pentru copiii noştri. O şcoală mică, cu o atmosferă familială şi învăţătură creştină“, mărturiseşte Magdalena Mindea, un medic anestezist în vârstă de 37 ani, mamă a cinci copii.
Magdalena şi soţul ei, reputatul medic neurochirurg Ştefan Mindea (39 ani) – declarat cel mai tânăr şef de secţie din istoria neurochirurgiei de la Stanford – au trăit în Statele Unite ale Americii, acolo unde familiile lor au emigrat pe când ei erau copii. S-au întâlnit într-o tabără ortodoxă şi au format o familie tradiţională românească, unde pruncii sunt bineveniţi pe lume. Aşa au venit pe lume Isabella (12 ani), Ştefan (7 ani), Francesca (5 ani), Ecaterina (3 ani) şi Iustina (1 an şi jumătate).
Acum 2 ani, medicii s-au hotărât să lase confortul Occidentului şi să revină în ţară, dar nu ştiau cât de greu va fi acest pas pentru copii. Duhovnicul Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă din Neamţ i-a îndrumat către şcoala de la Constanţa. „Am dorit ca schimbarea să nu fie majoră pentru copii, iar ei să aibă posibilitatea să studieze tot într-o şcoală ortodoxă, aşa cum era în State“, afirmă Magdalena Mindea.
Astfel că deşi sunt originari din Ardeal, Magdalena şi Ştefan Mindea s-au stabilit la Constanţa, acolo unde cresc acum copiii lor. „Chiar dacă sunt condiţii diferite între cele două ţări, iar aici mai sunt atâtea de îndreptat, nouă ne vine să sărutăm pământul de acasă. Iar faptul că ai noştri copii se simt la şcoală ca într-o familie ne asigură liniştea şi pacea că totul o să fie bine“, arată medicul care a adus pe lume cinci copii.
- ActiveNews (28 martie 2015): FOTO Întrunirea națională a APOR. Liana Stanciu: Trebuie să salvăm sărbători precum Paştele şi Crăciunul, mulţi copii cred că înseamnă doar un iepuraş şi un moş roşu
[…]
Mindea Magdalena, preşedinta APOR Constanţa, mamă a 5 copii, spus că este nevoie de o mai bună organizare a A.P.O.R., care să apere educaţia creştină: „Ne-am întors cu drag în România după ce am locuit o perioadă în SUA. Copiii mei sunt educaţi la Şcoala Brâncovenească, o şcoală brutalizată în media în ultimele două săptămâni. Este nevoie de un departament al asociaţiei care să apere educaţia creştină”.
[…]
Fara cuvinte!!! Slava lui Dumnezeu pentru toate!¨
http://activenews.ro/neurochirurgul-roman-stefan-mindea-a-facut-performanta-la-stanford-s-a-intors-in-romania-si-a-devenit-diacon-copiii-sai-studiaza-la-scoala-brutalizata-de-asur_1899605.html
https://www.youtube.com/watch?t=163&v=KSsP2o4ov3o
Minunat! ce pot scrie?! Sa intalnesti intr-o lectura numele diaconului Stefan Mindea, mare somitate in neurochirurgie alaturi de Sfantul Luca al Crimeei, iti ravaseste sufletul si lacrimi de bucurie curg sirag.
Rog pe Dumnezeu Bunul sa binecuvanteze viata, munca, familia, copiii, pacientii doctorului Stefan Mindea.
Doamne ajuta!
Toata stima si tot respectul pentru domnul doctor Stefan Mindea. Multumim Bunului Dumnezeu ca ne a binecvantat cu un înger. Sa traiti multi ani sanatosi si fericiti pe pamant.!!
Respect!
Respectul meu nemărginit pentru întreaga activitate și viața acestui ROMÂN…