SUA e gata sa apere JAPONIA in cazul unui conflict cu CHINA

8-02-2014 57 secunde Sublinieri

_71299031_china_sea_dispute

Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia, o ţară aliată, în cazul unui conflict militar cu China, avertizează secretarul de Stat american, John Kerry, în contextul tensiunilor teritoriale din Marea Chinei de Est dintre Tokyo şi Beijing.

În cursul unei întrevederi cu ministrul nipon de Externe, Fumio Kishida, John Kerry, care are programată o vizită în China săptămâna viitoare, a invocat un tratat din anul 1960 prin care Statele Unite se angajează să apere Japonia.

“Statele Unite sunt determinate permament să respecte obligaţiile prevăzute în tratatul cu aliaţii japonezi. Acest lucru este valabil şi în contextul evenimentelor din Marea Chinei de Est”, a subliniat Kerry.

La sfârşitul anului trecut, China a creat o zonă de securitate aeriană în Marea Chinei de Est, inclusiv într-un perimetru în care sunt insule sub control nipon revendicate de Beijing.

“Statele Unite nu recunosc şi nu acceptă Zona de Identificare Aeriană din Marea Chinei de Est”, a insistat John Kerry.

Cu ocazia întrevederii de la Washington, Fumio Kishida a transmis o invitaţie adresată preşedintelui Barack Obama de a efectua o vizită de stat în Japonia. Potrivit unor surse diplomatice, Obama ar putea merge în Japonia în aprilie, când are programat un turneu în Asia.


Categorii

1. DIVERSE, America, China

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “SUA e gata sa apere JAPONIA in cazul unui conflict cu CHINA

  1. si Coreea de Sud in conflict cu Nordul, si Israelul in conflict cu Iranul, si UE (Germania) in conflict cu Rusia, si Pakistanul in conflict cu India, si sa lupte cu terorismul planetar si….si propaganda continua.

    intre timp China isi continua programul de colaborare militara cu Rusia (si) in Mediterana, raspunzand cu exact aceeasi moneda….

  2. Pingback: CHINA AR PUTEA PREGATI UN RAZBOI SCURT CU JAPONIA – declara un oficial american | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare