SUEDIA – tot mai aproape de RENUNTAREA COMPLETA la PLATILE CASH

14-10-2014 49 secunde Sublinieri

Money in hand

Suedia, o ţară unde patru din cinci plăţi sunt efectuate cu cardul, ar putea fi primul stat din lume care să renunţe definitiv la banii lichizi, scrie Business Insider.

În medie, fiecare suedez foloseşte de 260 de ori pe an sistemul de plată electronic, supranumit Swish. Posibilitatea de a achita orice factură cu cardul a eliminate nevoia cetăţenilor de a avea în permanenţă bani cash.

Tendinţă de a folosi preponderent plăţile electronice nu este însă una generalizată în Europa. Spre exemplu, în Italia plăţile cash reprezintă încă trei sferturi din totalul tranzacţiilor efectuate.

Sistemul de plăţi electronice va aduce şi un cost mai mare în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemelor de securitate online, dar investiţia va fi compensată de scăderea costurilor pentru manipularea de numerar.

Asociaţia Bancherilor din Suedia susţine că acest trend a dus şi la scădrea furturilor din bănci, în 2012 fiind înregistrate doar 5 astfel de cazuri în Suedia, cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. […]/ integral pe zf.ro


Categorii

1. DIVERSE, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “SUEDIA – tot mai aproape de RENUNTAREA COMPLETA la PLATILE CASH

  1. Pingback: Fara cash, PIN si bancomate, dar cu amprente si scanarea retinei. Spre o societate a IDENTIFICARII PRIN DATE BIOMETRICE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare