Temerile SRI, confirmate! “Dusmanii ne poarta pica…”: Un site de MANELE atacat de jihadistii ISIS! Concluzia? AVEM NEVOIE URGENTA DE LEGILE BIG BROTHER!

25-01-2015 3 minute Sublinieri

SRI continua presiunile pentru Legile Big Brother

Pare putin suprarealist, putin felinian, dar. s-a intamplat astazi, sambata, 24 ianuarie 2014…  un site de manele, evenimentemanele.ro, a fost atacat de Team System Dz, o grupare de hackeri afiliata Statului Islamic!

Atunci cand au incarcat pagina site-ului, cautatorii de manele trebuie sa fi simtit cum dusmanii ipotetici din cantecele lor au trecut pragul realitatii si i-au lovit la pasiune.

Mesajul lasat de Team System Dz, in araba si engleza, au fost cele folosite si in alte ocazii, nimic special, nimic fara numar: “Iubesc isis si jihad. Lista Statului Islamic se extinde. Allah e mare”.

La ora la care a fost scrisa aceasta informatie, din nefericire pentru fenomenul manelist, site-ul continua sa fie defaced! Vom reveni cu amanunte!

Un numar crescut de persoane mai ales din vestul Europei si Balcanii de Vest sunt interesate sa plece in Siria si Irak pentru a particpa la conflictele de acolo, tranzitand, cu predilectie, Romania si Bulgaria, ca rute terestre, afirma, sambata, Serviciul Roman de Informatii (SRI), care sustine ca “gestionarea eficienta a riscurilor asociate acestui fenomen este extrem” de dificila, fara unele “instrumente legale”. 

Intr-un comunicat remis HotNews, SRI mai afirma ca in zona de conflict sunt implicati, de partea diferitor grupari extremiste, peste 4.000 de luptatori, cetateni sau rezidenti ai unor state europene.

SRI precizeaza ca a emis comunicatul pentru a face precizari “in contextul declaratiilor publice referitoare la tranzitul prin Romania spre/dinspre Siria al unor persoane (foreign fighters) implicate in conflictul din regiune”.

Joi, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidentiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfasurate la Londra, importanta eforturilor de oprire a circulatiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin tari europene precum Romania si Bulgaria, potrivit The Guardian. Hammond a reamintit ca a efectuat vizite la Bucuresti si Sofia, precizand ca Marea Britanie colaboreaza strans cu serviciile de informatii din Romania si Bulgaria, potrivit Mediafax.

De asemenea, SRI a cerut insistent, in ultima perioada, adoptarea si promulgarea Legii securitatii cibernetice, criticata de o serie de ONG-uri, textul legislativ fiind, in cele din urma, declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

Redam mai jos comunicatul emis de SRI sambata, referitor la militntii straini care merg in Siria si Irak:

“Pe fondul prelungirii crizei siriene si al ascensiunii organizatiei teroriste Statul Islamic (SI), incepand cu anul 2013, un numar crescut de persoane, din state europene, cu predilectie din nordul si vestul Europei si Balcanii de Vest, au devenit interesate sa tranziteze regiunea in vederea transferului din Europa catre Siria/Irak, pentru a lua parte la activitati combatante in zona de conflict. Acest fenomen al transferului de luptatori este monitorizat cu prioritate la nivel european de institutiile cu responsabilitati in materie, inclusiv de cele din Romania.
Pana in prezent, desi tara noastra s-a confruntat cu un nivel scazut al amenintarii determinate de acest fenomen, constatam existenta premiselor pentru accelerarea evolutiei lui si, implicit, cresterea riscurilor asociate.

Potrivit ultimelor evaluari, in zona de conflict sunt implicati, de partea diferitor grupari extremiste, peste 4000 de luptatori, cetateni sau rezidenti ai unor state europene – situatie ce reprezinta o preocupare majora pentru autoritatile nationale ale tuturor statelor occidentale, precum si pentru forurile comunitare, din perspectiva riscurilor de securitate induse.

S-a constatat ca expunerea la violenta, experienta de lupta dobandita, indoctrinarea fundamentalista si, mai ales, mentinerea conexiunilor cu diverse entitati teroriste creeaza premisele favorabile ca aceste persoane sa devina, dupa revenirea in tarile de origine, factori de risc proeminent. De asemenea, s-a stabilit ca un numar semnificativ dintre aceste persoane se implica ulterior in activitati de acelasi tip, cum ar fi: actiuni teroriste, procese de radicalizare, recrutarea de noi adepti-combatanti, sprijin financiar-logistic si organizarea unor transporturi cu ajutoare si echipamente, deplasandu-se din nou in zona de conflict.

Rutele predilecte de deplasare dinspre Europa de Vest catre Siria-Irak sunt fie aeriene, cu tranzit prin state din proximitatea zonei de conflict, fie terestre, inclusiv prin Romania si/sau Bulgaria.

In contextul prezentat, marcat de dinamica fenomenului si consecintele acestuia in plan national si european, SRI si institutiile din cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului (SNPCT) depun eforturile necesare pentru prezervarea starii de securitate, intensificand cooperarea operationala, inclusiv alaturi de structurile partenere din statele aliate.

Intre masurile interne adoptate se regasesc calibrarea adecvata a dispozitivelor informative si a capacitatii de reactie in scop preventiv.

Datele obtinute au permis un volum sustinut de informare a beneficiarilor legali si a partenerilor internationali, precum si implementarea unor masuri de prevenire (actiuni de descurajare, declarari de persoane indezirabile, nepermiterea intrarii in tara, informari ale organelor de urmarire penala etc.), determinand, in conditiile legislatiei nationale, controlul si limitarea acestor fluxuri sustinute, prevenind, totodata, manifestarea unor riscuri si amenintari pe teritoriul national. De asemenea, aceste masuri au fost apreciate la nivelul partenerilor internationali ca si contributie a Romaniei la securitatea spatiului european.

Reiteram faptul ca gestionarea eficienta a riscurilor si amenintarilor asociate acestui fenomen este extrem de dificil de realizat in absenta unor instrumente legale care sa asigure institutiilor statului cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii terorismului cadrul adecvat activitatii acestora la standarde euroatlantice.

SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, isi reafirma determinarea de a duce la indeplinire misiunea incredintata, alaturi de partenerii nationali si internationali pentru prezervarea starii de securitate a cetatenilor Romaniei si de a reconfirma buna reputatie a tarii noastre ca furnizor de securitate”.

Nota: Totusi, nu se gaseste nimeni – iar dintre jurnalisti, chiar nimeni?! – care sa reitereze SRI-ului ca problema lor si a agende lor este tocmai LEGALITATEA? Adica lipsa de constitutionalitate a proiectelor legislative cu care tot ne apara de jihadistii ce ataca siteurile de manele?


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Servicii secrete, Siria

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Temerile SRI, confirmate! “Dusmanii ne poarta pica…”: Un site de MANELE atacat de jihadistii ISIS! Concluzia? AVEM NEVOIE URGENTA DE LEGILE BIG BROTHER!

  1. Stirea cu jihadistii care hackuiesc site-uri de manele este din categoria “daca n-ar fi plans, ar fi de ras” sau invers 🙂

  2. Hahahaha!!!
    Cea mai tare stire din ultima vreme!!!
    Baietii cu ochi albastrii ce si-au zis: hai sa actionam bine tintit. Adica acolo unde se uita cei mai multi, pe saiturile de manele! Maine vor sari in sus zeci de ONG-uri pentru protectia manelelor care vor cere adoparea urgenta a legilor Big Brother! Hihihi!!!

  3. Important -In afara de CCR mai sunt si alte stavile impotriva “sigurantei cibernetice a romanilor” – Citez: ” George Maior: Deci motivațiile subiective ale unora sau altora, inclusiv la nivelul unor comentatori patetici lipsiți de viziune sau de inteligență în acest domeniu și care, din păcate, vorbesc contrar intereselor cetățenilor, chiar legate de drepturile omului.”” RESTUL aici http://www.evz.ro/cui-nu-i-convin-dezvaluirile-din-emisiunea-lumini-si-umbre-de-la-b1tv-moderata-de-dan-andronic-se-lanseaza-diversiuni-care-sa-il-implice-pe-george-maior-in-scandalul-legii-big-brother.html#comments

  4. Ordinar circul cu Toni Grebla – Nu se incadreaza nici la categoria “gainarii” – Daca nu dadea cu votul aiurea acum isi vedea linistit de curcile din ferma soacrei…..

  5. Pingback: Klaus Iohannis propune Parlamentului UN NOU PROIECT “BIG BROTHER” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare