Tentativa de revolutie facebook si in Siria. Represiuni violente ale protestatarilor. CE SE MAI INTAMPLA CU LIBIA

26-03-2011 2 minute Sublinieri

“FASCINANTUL” CV AL SEFULUI REBELILOR ANTI-GADDAFI

Vor interveni si aici “aliatii”? Conform discursului propagandistic al lui Sarkozy, o interventie ar fi justificata. De altfel, din momentul interventiei in Libia, orice grupare de “rebeli” se va simti incurajata sa protesteze sau sa provoace proteste, indiferent de masurile luate de autoritatea de facto, asteptand interventia “salvatoare” a aliatilor euro-atlantici. Este evident insa ca “aliatii” vor interveni doar acolo si doar atunci cand interesele (diferitelor agende) le vor dicta astfel. Caci, vorba unui “clovn trist”, agenda democracy e de fapt agenda hypocrisy

Lucru cu atat mai evident cu cat seful rebelilor libieni este fost combatant al-quaedist din Afganistan. Mai are rost sa reamintim ca Osama Bin Laden a fost folosit de americani in razboaiele anilor 80 din Afganistan?

Estimp, Rusia incepe sa bombane tot mai insistent impotriva acestui elan “revolutionar”….

Un apel la o “revolta populara” in intreaga tara a fost lansat sambata in Siria pe Facebook, dupa mai multe proteste violente care au avut loc in sudul tarii, potrivit AFP. Vineri seara, autoritatile au eliberat peste 200 de detinuti politici, in mare parte islamisti, a anuntat directorul observatorului sirian pentru drepturile omului.

Pe de alta parte, directorul Observatorului pentru drepturile omului in Siria a declarat ca mai multe persoane retinute in timpul protestelor recente impotriva regimului sunt in continuare in detentie.

Eliberarea a fost anuntata de autoritati inca de joi, alaturi de alte masuri menite sa linisteasca proteste fara precedente impotriva regimului de la Damasc – lupta anticoruptie si anularea starii de urgenta. Potrivit militantilor, cel putin 100 de oameni au murit in Siria.

“Astazi, sambata, o revolta populara in toate regiunile siriene”, anunta un text pe facebook, reluat apoi intr-un foileton popular in Siria.

  • Realitatea.net:

Războiul se întinde în Siria: Cel puţin 55 de protestatari au fost ucişi

Cel puţin 55 de persoane ar fi fost ucise în timpul revoltelor care au izbucnit de o săptămână în Siria, în şi în jurul oraşului Daraa, din sudul ţării, a anunţat Amnesty Internaţional vineri, în condiţiile în care protestele se extind.

Comandantul rebelilor anti Gaddafi recunoaşte: “Avem luptători Al Qaeda”

Declaraţia vine după ce preşedintele statului vecin Libiei, Chad, a făcut dezvăluirea că luptătorii Al Qaeda din rândurile rebelilor libieni au furat de la aceştia arme sofisticate pe care le-au scos din ţară şi le-au dus în adăposturile lor.

Liderul rebelilor libieni, Abdel-Hakim al-Hasidi, a recunoscut pentru publicaţia italiană “Il Sole 24 Ore” că are luptători Al Qaeda, care au fost în prima linie împotriva forţelor aliate atât în Irak, cât şi în Afganistan. De altfel şi el a luptat “împotriva invaziei” acestora în Afganistan, înainte de a fi capturat în 2002, în Peshawar, în Pakistan. A fost ulterior dat pe mâna americanilor şi închis în Libia până în 2008. Surse guvernamentale britanice şi americane, citate de telegraph.co.uk, afirmă că al-Hasidi a fost membru al “Lybian Islamic Fighting Group“, care a ucis sute de militari libieni în atacuri de gherilă date în 1995 şi 1996 în jurul oraşelor Benghazi şi Derna.

Despre luptătorii Al Qaeda pe care îi are în rândurile trupelor sale care luptă împotriva lui Gaddafi, liderul rebelilor libieni spune că sunt nişte “buni musulmani şi luptă împotriva invadatorului”. Declaraţia sa vine după ce şeful statului Chad, Deby Itno, a afirmat că luptătorii Al Qaeda au furat ca-n codru de la aliaţii lor, rebelii libieni, arme sofisticate, inclusiv rachete, pe care le-au scos din ţară şi le-au pus la păstrare pentru operaţiuni viitoare în adăposturile lor.

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat sâmbătă că o intervenţie terestră în Libia ar echivala cu o ocupaţie şi a insistat asupra necesităţii de a se respecta rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP. “Efectuarea unei operaţiuni la sol va fi calificată ca ocupaţie a Libiei şi aceasta ar contraveni direct termenilor rezoluţiei adoptate de Consiliul de Securitate al ONU”, a declarat Rogozin pentru RIA Novosti. Operaţiunile NATO în Libia trebuie “să fie efectuate cu respectarea strictă a termenilor rezoluţiei şi să nu depăşească limitele autorizate”, a adăugat el. Rusia, care dispune de drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU, s-a abţinut la 17 martie, în timpul votării Rezoluţiei 1.973, care a autorizat intervenţia coaliţiei internaţionale în Libia. Moscova nu participă la intervenţia internaţională şi nici nu intenţionează să o facă. De mai multe ori, liderii ruşi au avertizat cu privire la o “folosire nediscriminată a forţei” în Libia, premierul Vladimir Putin criticând virulent rezoluţia ONU. Preşedintele Dmitri Medvedev l-a criticat însă pe Putin pentru declaraţiile sale. Săptămâna aceasta, consilierul diplomatic al Kremlinului, Serghei Prihodko, a apreciat că dacă operaţiunea aeriană condusă de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie se prelungeşte, o intervenţie terestră va fi inevitabilă.

Fortele lui Gaddafi s-au retras din orasul strategic Ajdabiya; atacurile continua in Misrata

Obama: Misiunea din Libia a salvat “nenumarate vieti”

NATO a ucis din greseala mai multi civili in Afghanistan


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Alerte, Facebook, Inscenari, facaturi, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Libia, Opinii, analize, Revolte populare, revolutii, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare