Toate pensiile impozitate, 30% bugetari concediati: O IDEE “AUSTERA” MARCA BNR (Eugen Radulescu)

6-10-2011 1 minut Sublinieri

eugen radulescu

Fostul preşedinte al CEC, actual director în cadrul Băncii Naţionale a României, Eugen Rădulescu, crede că toate pensiile ar trebui impozitate în România. “Sunt sute de mii de pensionari frauduloşi în România”, spune acesta. Totodată, 30% din bugetari ar trebui daţi afară.

Toate pensiile ar trebui impozitate în România, inclusiv cele sub 1.000 de lei, crede directorul BNR Eugen Rădulescu. Afirmaţiile au fost făcute în direct la Realitatea TV. Acesta a adăugat că sunt sute de mii de pensionari frauduloşi în România pe motiv de boală. “Sunt oameni care conduc maşini şi primesc pensie pe caz de boală”, a declarat Rădulescu. Acesta a precizat că în România deficitul sistemului de pensii este uriaş în România, de circa 3 miliarde de lei. “Deficitul fondului de pensii este de 3 miliarde de euro. Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de km de autostradă pe an. Sunt convins că sute de mii de persoane sunt pensionate fraudulos”, a spus Rădulescu.

Întrebat dacă este posibil să se mai aştepte cu impozitarea pensiilor, Rădulescu a răspuns: “În momentul în care a existat o creştere a pensiilor cu 47% în urmă cu doi ani, 2008 mai exact, care a fost decisă din “pălărie”, nu exista nicio resursă pentru aşa ceva. De altminteri, din 1995, Banca Mondială ne-a atras atenţia asupra faptului că nu avem un sistem de pensii sustenabil. Pensiile au fost cu 47% mai mici cu numai 3 ani în urmă”. Cristian Rădulescu a propus, de asemenea, scăderea numărului angajaţilor la stat cu 30%. “Între 2006 şi 2009, numărul de funcţionari publici în administraţiile publice a crescut cu 80%. Primării locale care aveau 5 salariaţi au acum 20”, a afirmat la Realitatea TV Cristian Rădulescu. (…)

Geniul tehnocrat (a se vedea aici rolul tehnocratilor) Eugen Radulescu este acelasi cu cel care acum un an declara, nici mai mult, nici mai putin, ca Romania risca sa intre in incapacitate de plata si ca fondul de pensii e pe duca. Un oficial al statului roman pur si simplu nu are voie sa spuna asemenea lucruri, cand exista presiuni din partea agentiilor de rating si cioclii FMI abia asteapta dupa colt. Dar… de fapt, da, asta e rolul BNR, de tradatori de tara.

Alta enormitate scoasa de acelasi reprezentant a fost declaratia, facuta prin vara anului trecut, ca euro ar putea ajunge si la 60 de lei.

Om de baza, asadar! Pentru noua ordine institutionala…


Categorii

1. DIVERSE, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Toate pensiile impozitate, 30% bugetari concediati: O IDEE “AUSTERA” MARCA BNR (Eugen Radulescu)

 1. Ceea ce observ eu in ultimii doi -trei ani este o foarte mare crestere a numarului de declaratii care frizeaza nu doar cinimsul ci o cruzime si un sadism nedisimulate de mai nimic. Se ataca exact cea mai lipsita de putere parte a populatiei: pensionarii. Mai ramin la rind femeile (mamele cu multi copii), copiii si….in general toti cei slabi. Deci: batrinii, familiile cu copii, saracii si bolnavii sint principalii vinovati de cresterea datoriei externe??!! Pentru ca toate masurile care s-au luat in aceasta directie vizeaza exact aceste categorii.

  Stau si ma intreb daca nu cumva o sa se ajunga sa ni se spuna in fata (asa, cam cum face mr. Mircea Badea): sinteti prea multi, trebuie sa va mai reducem! Si apropo de Badea: un astfel de personaj, indiferent cit de pertinente sint unele dintre comentariile sale nu ar fi rezistat nici o zi pe nicaieri in lume la nici o televiziune daca ar fi proferat injuriile pe care le profereaza la adresa tarii in care s-a nascut. ei bine, nu numai ca nu este dat afara dar inregistreaza si o audienta foarte mare, care-i da inca si mai mult apa la moara. este ca si cum: eu te platesc pe tine ca sa ma injuri si sa-ti bati joc de mine! Si atunci nu mai ma mira declaratiile ca cele de mai sus…exista foarte putin respect fata de un popor care nu stie sa se respecte pe el insusi.

 2. @Petra,

  Badea, cu toate defectele lui, are dreptate in ceea ce priveste viziunea lui asupra starii de lucruri din tara, ca si criticile pe care le aduce puterii. Daca a spus “sinteti prea multi, trebuie sa va mai reducem!” a facut-o, cu siguranta, nu pentru ca era convingerea lui aceasta, ci pentru a-l parafraza pe Basescu, traducand (deloc exagerat) afirmatiile (si politicile) acestuia cat se poate de reale. Eu nu vad deloc injurii proferate asupra tarii, sigur ai interpretat gresit. Ironizeaza doar multimea tâmpă, in special cei care au cazut in capcana manipularii lui Basescu si l-au ales tot pe el la alegerile trecute, desi li s-au oferit o multime de motive pentru care sa nu o faca (fapt pentru care suferim cu totii acum), ironizeaza meltenismul si proasta educatie, care se regasesc din plin in societatea romaneasca. Daca pana si persoane inteligente si culte nu au inteles asta, ce sa ne mai miram de telespectatorii mai putini ageri de mine, revoltati impotriva lui, pentru ca nu ii inteleg aluziile si metaforele… Per ansamblu, Badea este doar o persoana revoltata, ca multi altii, care a ales sa isi exprime revolta si in acest fel, aparent impotriva poporului, dar in fapt, doar impotriva acelora care fac de rusine aceasta tara, celor needucati, lipsiti de inteligenta si usor manipulabili, caci lor li se adreseaza atunci cand aduce injurii. E putin cam dur, dar… si situatia in care suntem (din cauza lipsei de discernamant a acestora, conform Badea, dar si a pacatelor, am adauga noi ca si crestini) este una dura, chiar tragica.

 3. Suntem anesteziati complet, de-asta sunt f putini cei care mai indraznesc / mai au puterea sa reactioneze.

  http://savatie.wordpress.com/2008/12/19/audienta-la-un-demon-mut-cap-13-scrisoarea-secreta-a-lui-lenin-privind-executarea-preotilor/

  Lenin însuşi făcea referire la o răscoală care a avut loc în orăşelul Şuya ca reacţie la acţiunile de confiscare a obiectelor de cult iniţiate de VŢIK (Comitetul Executiv Central al Rusiei). Motivul oficial al confiscării obiectelor de cult a fost acela de combatere a foametei care s-a abătut asupra Rusiei. În realitate, foametea a fost provocată de bolşevici prin reţinerea recoltei de pîine. Lenin ştia că în ţară există resurse suficiente de pîine şi chiar s-a păstrat scrisoarea lui în care mărturiseşte aceasta: „Nu departe de Moscova, în guberniile vecine: Kursk, Orlov, Tambov, după calculele unor specialişti atenţi, noi deţinem, la momentul de faţă, peste 10 milioane de puduri [un pud este egal cu 16 kg.] surplus de pîine”. Raţiunile lui Lenin nu erau unele comerciale, ci strict politice: „Noi trebuie nu doar să surpăm orice împotrivire, ci să-i obligăm să muncească în noile cadre sociale. Noi avem mijloace pentru aceasta… Acest mijloc este monopolul asupra pîinii, cartela de pîine, totala subordonare a forţei de muncă” [V. I. Lenin, Opere Complete (rus.), vol. 36, pg. 369; 269].

  si tot acolo:

  Istoria confirmă că atît Lenin, cît şi Stalin şi cei din anturajul lor au trăit la limita sărăciei. Averile imense ale Bisericii nu au fost răpite pentru a fi folosite de oamenii partidului, dar nici pentru a fi redate poporului, aşa cum se afirma în mod oficial. Unde pleca aurul din Rusia în timp ce populaţia murea de foame? Se poate oare crede în Teoria Conspiraţiei care susţine că, dincolo de teatrul politic, există un Guvern Mondial ocult, lucrînd la făurirea unei „noi ordini mondiale”, condusă de cei aleşi şi că toate bogăţiile din lume se scurg încetul cu încetul în fondurile acestui grup de iniţiaţi?

  Bineinteles ca cei ca E. Radulescu nu se gandesc ca va veni vremea sa dea seama pentru toate, se cred nemuritori, sau din contra, cred ca totul se sfarseste cu viata asta. Daca raman in starea asta, bine-ar fi pt ei sa fie asa! Realitatea, insa, este dura, pentru toti (si pt cei asupriti, si pt ceilalti, cat si pt cei asa zis “neutri”)…

 4. Pingback: Ilie Serbanescu: BANCILE STRAINE VOR SA PUNA MANA PE ULTIMII BANI DIN ECONOMIA ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: INCEPUTUL NEOLIBERALISMULUI IN ROMANIA. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Ilie Serbanescu: BNR ACTIONEAZA LA COMANDA EXTERNA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: SCANDALUL FRANCULUI ELVETIAN. Comunism pentru bancile straine, capitalism pentru români. O MÂRȘĂVIE PATRONATĂ DE BNR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare