SPERIAT DE FURIA POPULARA, TRAIAN BASESCU RETRAGE LEGEA SANATATII! Cum se explica si ce urmareste prin miscarea-soc?

13-01-2012 8 minute Sublinieri

“Poporul nu vrea schimbarea”. AUTO-VICTIMIZAREA “liderului reformator” si CULPABILIZAREA “apucaturilor” romanesti

Vezi, pentru a intelege cum s-a ajuns aici, si:

Preşedintele Traian Băsescu a cerut astăzi public retragerea proiectului noii legi a sănătăţii. “Cer premierului retragerea proiectului. Înţeleg că foarte mulţi sunt nemulţumiţi”, a declarat Băsescu
. Cele mai importante declaraţii ale şefului statului:

În acesteste zile s-a folosit masiv dezinformarea. Cea mai mare minciună este legată de SMURD.

O altă poveste puternic susţinută este că se vor înfrupta privaţii din fondurile sănătăţii. Asta se întâmplă acum. Aţi subliniat exagerările la cheltuielile materiale. Indiferent cum analiştii etichetează ce s-ar putea întâmpla, aceşti privaţi se înfruptă din banii publici sub umbrela statului.

Mai aflu că, dacă se aprobă legea, vor avea prioritate cei cu bani. Aş vrea să fim responsabili. În momentul de faţă se întâmplă acelaşi lucru. În acest sistem, corupţia în sistemul de stat funcţionează din plin şi româniui nu sunt egali ca şanse. Nu spun că proiectul de lege în dezbatere este mult mai echitabil din acest punct de vedere pentru că mulţi probabil nu vor putea să-şi facă asigurări suplimentare.

Proiectul de lege vizează lărgirea bazei de impozitate şi promovează ideea asigurărilor suplimentare care vor aduce mai multe resurse în bugetul de stat. Va exista o atrea sursă, a atragerii de credite pentru echiparea spitalelor.

• Am văzut o îngrijorare, dacă fuge cu banii sau dă faliment firma de asigurări. Nu cred că cineva ar concepe să pună la dispoziţie bani publici unor firme fără să fie reasigurate sau să formeze un depozit de garantare.

Dincolo de a comenta faţă de ceea ce se dezbate fals în spaţiul public, vă mai dau o cifră, în 2005, cheltuielile României cu sănătatea au fost de 10,9 miliarde de lei. În 2011, cheltuielile au fost de 24,3 miliarde de lei.

• Avem o creştere accelerată a susţinerii financiare a bugetului de stat acordate sistemului de sănătate. Se prefigurează două mari probleme ale bugetelor în bugetul consolidat_ deficitul de la pensii şi cel de la sistemul de sănătate. Sistemul de sănătate este încă suportabil, privind însă la creşterea an de an a acestei contribuţii lucrurile trebuie să ne îngrijoreze. de aceea introducerea sistemului privat reprezintă o necesitate. La fondul de pensii nu ne rămâne decât să ne împrumutăm, dar aici avem ce face, avem soluţii.

• Nici eu nu sunt liniştit ştiind unele apucături româneşti, ceea ce nu înseamnă că de frica acestui fenomen al corupţiei să nu mergem mai departe.

• Sistemul sanitar s-a adaptat rapid la o creştere a finanţării, fără o creştere a calităţii. pacienţii sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor medicale. medicii sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi veniturile pe care le au. Sistemul este lipsit de performanţă, sunt excepţii pe care le salut, sistemul e lipsit de proceduri şi este subfinanţat. de asemenea, sistemul este beneficiarul al unui monopol de stat, a CNAS, este politizat, este ineficient în administrarea fondurilor şi sistemul e afectat de corupţie.

Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Înţeleg prin toate semnalele publice că o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierului retragerea proiectului.


[…] Cristian Tudor Popescu a declarat la Realitatea Tv că declaraţia preşedintelui nu e o recunoaştere a unei greşeli, ci doar un alt exerciţiu agresiv de putere.

Mai mult, textul discursul preşedintelui Băsescu este o insultă la adresa poporului român, crede Popescu: „Nu i-a ajuns încercarea de a-l desfiinţa pe Arafat, acum insultă poporul român. Cine s-a opus reformei din sănătate? Oamenii care au ieşit în stradă pentru a-l susţine pe Arafat şi să apere urgenţa?”

Cristian Tudor Popescu spune că oamenii care şi-au arătat sprijinul pentru Raed Arafat nu pot fi consideraţi duşmanii reformării sănătăţii.

Retragerea proiectului Legii sanatatii este corecta, dar premisele de la care se pleaca sunt false a declarat vineri, la TVR INFO, doctorul Sorin Paveliu, expert in sanatate. In acelasi timp, el si-a exprimat insatisfactia ca retragere a proiectului s-ar face la comanda SRI si nu a societatii specialistilor, in contextul in care sambata erau anuntate, in toata tara, manifestari pro-Arafat.

Sorin Paveliu a aratat ca materialul facut de comisia prezidentiala, care este un material extraordinar de bun, nu se mai regaseste in solutiile oferite de proiectul de lege, facut de aceiasi specialisti, ceea ce indica ingerinte politice: “N-o sa gasiti nicaieri in solutia comisiei prezidentiale, solutia privatizarii integrale a sistemului de asigurari sociale, sunt multe inexactitati, de exemplu, nu exista nicaieri pe glob vreo firma care sa reasigure sistemele sociale de sanatate un sistem de reasigurari”.

Sorin Paveliu crede ca din cauza politizarii subiectului sanatate s-a ajuns la o batalie pe viata si pe moarte: “Trebuie sa-mi exprim insatisfactia totala ca aceasta retragere a proiectului –se pare- ca se face la comanda SRI si nu a societatii specialistilor – anuntarea maine in toata tara de manifestari pro-Arafat, ceea ce trebuie sa recunoastem ca este aproape o miscare politica, generata tot de presedinte pentru ca, in loc sa ramana mediator, si-a asumat proiectul, a devenit avocatul proiectului, ceea ce este un pic aberant, pentru ca nu are pregatirea de specialitate; in felul asta in locul unei discutii pe teme s-a facut o discutie pro si anti-Basescu”, a continuat Sorin Paveliu.

Să-i fi sugerat ”serviciile” lui Băsescu că manifestațiile de stradă declanșate de scandalul în jurul demisiei lui Raed Arafat (pe care a forțat-o prin intervenția telefonică în direct de la Realitatea TV) vor atinge cote explozive și că nu vor mai fi putea fi ținute sub control? Faptul că oamenii au ieșit în stradă la București, Brașov, Timișoara și Sibiu și DUPĂ ce Băsescu a cerut retragerea din dezbatere publică a proiectului Legii Sănătății (iar Guvernul s-a conformat) și DUPĂ ce Raed Arafat le-a mulțumit celor care îl susțin dar le-a cerut susținătorilor lui să nu protesteze în piețe, arată că o astfel de avertizare e posibil să fi existat. Și e puțin probabil ca Traian Băsescu să-și fi dorit să vadă până unde poate ajunge iritarea publică dacă ar fi continuat susținerea prevederilor legii.

De asemenea, e evident că retragerea proiectului Legii Sănătății reprezintă un precedent îmbucurător pentru societatea civilă, demonstrându-se că Puterea nu este invincibilă. Că presiunea publică reprezintă (totuși) o armă redutabilă.

Dincolo de aceste aspecte, adevărata temere a lui Traian Băsescu a fost alta. Și se desprinde din discursul cu care a ”motivat” retragerea din dezbaterea publică a Legii Sănătății. “Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte puţini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de carieră. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea. Înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sătătate”, a argumentat Traian Băsescu. Toate aceste afirmații reprezintă însă o mare minciună.

Protestatarii (cei din stradă ori cei care s-au limitat să se exprime pe rețelele de socializare) NU au cerut retragerea din dezbatere publică a proiectului Legii Sănătății. Solicitările lor s-au referit la susținerea lui Raed Arafat și IMPLICAREA LUI ÎN DEZBATEREA acestui proiect de lege. Populația i-a acordat credit lui Raed Arafat ca profesionist. Ori acest lucru nu înseamnă că nu se dorește reformarea/schimbarea actualului sistem de sănătate (cum afirmă Traian Băsescu), ci, dimpotrivă, că se dorește o dezbatere publică în care să se țină cont de opinia specialiștilor veritabili (și a nu a celor inventați, gen Ciuhodaru). Și aceasta a fost marea frică a lui Traian Băsescu: că, spre deosebire de alte situații (Legea Educației, Codul Muncii etc.), VA AVEA LOC O DEZBATERE PUBLICĂ REALĂ ȘI INTENS MEDIATIZATĂ.

Să nu uităm, că Traian Băsescu a intervenit în emisiunea de la Realitatea TV într-un moment în care legea chiar se afla în dezbatere, încercând să-l decredibilizeze pe Arafat și să blocheze astfel argumentele acestuia. Mai mult, a doua zi, într-o confruntare la ProTV, între șeful CNAS, Lucian Duță, și Raed Arafat, primul a recunoscut faptul că nu există niciun studiu de impact care să susțină proiectul de lege. Că proiectul e făcut ”după ureche”. Acesta a fost întâiul ”amănunt” inconvenabil care a ieșit la suprafață. Câte alte asemenea ”amănunte” ar mai fi apărut dacă dezbaterea reală ar fi continuat? Ce s-ar fi întâmplat dacă dezbaterea ar fi ajuns și la firmele (și la persoanele din spatele acestora) care stăteau pregătite să se înfrupte din modificările/schimbările preconizate de proiect?

Opinia publică (în stradă sau prin intervenții în mass-media) a cerut expres în alte cazuri retragerea unor proiecte de legi (cele mai recente sunt proiectele Legii Adunărilor Publice și cel de modificare a Legii Minelor). Nu a fost cazul în situația Legii Sănătății Publice, în care cea mai importantă solicitare a fost de a ține cont de opinia unui specialist în cadrul dezbaterii, și nu retragerea proiectului de lege. Așadar, când a cerut Guvernului să retragă Legea Sănătății, Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să încerce să minimalizeze pierderile: mai bine cu imaginea șifonată, decât cu oameni în stradă și cu o dezbatere reală a proiectului de lege.

După ce preşdintele Traian Băsescu a anunţat retragerea Legii Sănătaţii, Colegiul Medicilor a trimis un comunicat prin care dezaprobă gestul.

“Colegiul Medicilor din România a luat act cu surprindere de retragerea legii privind organizarea şi funcționarea sistemului sanitar din România, după ce în cadrul consultărilor a dat dovadă de maximum de deschidere către dialog în cadrul întâlnirii de la Ministerul Sănătăţii şi a propus un calendar de consultări în vederea elaborării unui cadru legislativ care să asigure echitatea şi performanţa în sistem. Este dreptul iniţiatorilor unei legi să şi-o retragă, dar atunci când o retrag trebuie să fie sinceri şi să nu utilizeze false motive”, se arată într-un comunicat al CMR.

Afirmaţia că medicii nu doresc reforma o respingem cu indignare

CMR afirmă că medicii din România într-o proporție covârșitoare nu se opun reformării sistemului de sănătate. “Dimpotrivă, întotdeauna au avut disponibilitatea de a participa la o asemenea reformă. Medicii din România se opun unor măsuri care pot să crească riscurile pentru sistem şi se opun unor metode autoritariste, care exclud dezbterile reale şi politizează excesiv sănătatea. De aceea, afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma nu reflectă realitatea şi o respingem cu indignare”, mai susţin reprezentaţii CMR.

“Medicii sunt nemulţumiţi, pacienţii sunt nemulţumiţi, lucrurile nu merg bine”

„Este foarte clar că atât timp cât medicii sunt nemulțumiți, personalul medical este nemulțumit, pacienții sunt nemulțumiți, lucrurile nu merg bine și sunt necesare schimbări în sistem, dar în același timp aceste schimbări trebuie făcute de o asemenea manieră încât să nu distrugem sistemul, spune prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

CMR afirmă că este necesară o legislatie nouă în sănătate la redactarea căreia să participe societatea civilă, corpurile profesionale, reprezentanții pacienților, acceptată de toți factorii politici în așa fel încât să nu fie schimbată din 4 în 4 ani.

CMR își arată disponibilitatea de a participa la orice inițiativă civică sau instituțională de elaborare a unei legi cadru în sănătate, mai susţin oficialii Colegiului, care apară şi reprezintă o bun parte dintre doctorii din România.

Nota noastra:

Foarte probabil la sugestia serviciilor secrete, pentru a incerca dezamorsarea valului neasteptat de revolte care parea sa ia amploare, presedintele Traian Basescu a recurs la o miscare strategica extrema si a  dat inapoi de la o confruntare frontala cu opinia publica, retragand proiectul Legii Sanatatii.

In discursul sau presedintele nu a dat niciun raspuns contra-argumentelor concrete, legate de politicile publice, aduse, de pilda, de IPP, ca sa citam doar o autoritate in domeniu, destul de prietenoasa pana acum cu presedintele Traian Basescu. In schimb, a dat de inteles ca eventuale mari hibe ale Legii Sanatatii se gasesc deja in actualul sistem. Asta, intr-adevar, beton argument. 🙂 Oricum e rau, deci mai bine sa fie rau la privati.

In plus, Traian Basescu a recurs la tactica auto-victimizarii. Ca e tactica sau ca pur si simplu asta e (de)natura lui psihica si nu suporta infrangerea decat prin creionarea unui scenariu in care el, alaturi de cativa specialisti neprihaniti, sunt singuri impotriva romanilor caracterizati de “apucaturi, nu conteaza prea mult.

Conteaza ca acest scenariu de paranoic sa nu devina plan de guvernare, asa cum ameninta si cum exista semne ca se poate intampla.

In orice caz, remarcam iarasi ca presedintele romanilor a jignit intregul popor acuzandu-l de “apucaturi” – SINGURA problema pe care, in viziunea sa, ar putea sa o puna proiectului “reformei” sanatatii. Singura problema a reformei, astfel, suntem noi, romanii! Nicidecum interesele marilor companii straine…

Ne temem ca nu cumva retragerea proiectului de reforma sa nu fie insotita si de o razbunare fata de acest popor care nu vrea schimbarea. Ar fi si foarte usor: v-am zis ca nu mai avem bani de sanatate? N-ati vrut “reforma”? Bani sa mai dau in sistem nu mai am si nu mai dau…

Sau de un plan B si mai pervers, prin care, pe o alta cale, mult mai “soft”, sa ni se bage pe gat aceeasi lege, dar fara implicarea sa fatisa, ca pana acum…

Legaturi:

 

[…] In caz ca n-ati aflat, avem in presedintele tarii si un doctor de prima mana, de vreme ce STIE ca internarile bolnavilor din Romania sunt inutile, avand in vedere ca “in mod normal nu necesita spitalizare”.

 

Avand in vedere aceasta supra-stiinta a primul om al tarii, este “firesc” sa se inceapa razboiul impotriva medicilor care fac posibile aceste internari, al spitalelor in care au loc aceste fapte banditesti care trebuie starpite fara crutare si, evident, impotriva bolnavilor care, in viziunea prezidentiala citata mai jos, sunt niste prefacuti.

Si zici ca esti bolnav, ai!? Doar te prefaci, banditule, care din cauza ta sufera tara, bugetar gras care sugi sangele poporului!

 

Suna cunoscut? Cumva familar?…

 

Dar stati putin… Ca nu e vorba doar de bolnavi. Toata Romania platita de la buget este o haita de “banditi” nerecunoscatori, care nu stiu sa aprecieze luminoasa doctrina de ”dreapta” a presedintelui, betivi (hmmm… uite cine vorbeste?!) si lenesi, care… nu merg sa isi munceasca pamantul cu plugul!

 

Dar de ce sa ne miram? Nu auzeam deunazi ”experti” de la BNR vorbind desprerezistenta poporului la reformasi voci propagandistice care vantaurau ideea modernizarii fortate?

 

Curat concepte de dreapta! Modernizare de sus, statala (etatista), impunand societatii regulile dupa care sa organizeze si sa functioneze. Daca e ceva mai contrar dreptei atunci este ceea ce tocmai am descris si este conceptia propagandistica pusa in slujba unor executanti sadici ai unor proiecte de inginerii sociale de tip fascistoid.

 

Se mai pot talcui zicerile prezidentiale si propagandistice si altfel, aducandu-ne aminte de Orwell si limba folosita in societatea totalitara din 1984 (pacea inseamna razboi, dragostea inseamna ura): distrugerea statului inseamna reforma, nenorocirea societatii inseamna modernizarea ei. Fortata.

 

In ceea ce priveste atitudinea presedintelui, ea era descrisa demult de un cunoscut sociolog si foarte prizat de ”modernistii” nostri coercitivi, pe numele sau Max Weber, drept atitudine de fluiera-vant, gasind inacceptabil procedeul de a culpabiliza “poporul” pentru ca nu intelege genialitatea ”programului lor”:

 

in aceste vremuri ale unei agitatii care, dupa cum credeti dvs, nu este sterila – dar agitatia e departe de a fi totdeauna pasiune adevarata – daca acum au inceput sa apara dintr-o data, ca ciupercile dupa ploaie, politicieni ai convingerilor care spun ca ”lumea e stupida si josnica, nu eu; raspunderea pentru urmari nu ma priveste pe mine, ci pe ceilalti, pe cei in slujba carora lucrez si a caror stupiditate si josnicie o voi eradica”, daca e asa, atunci o spun deschis: imi pun problema echilibrului interior care sta in spatele acestei etici a convingerilor si am impresia ca in noua cazuri din zece am de-a face cu niste fluiera-vant care nu isi dau seama ce iau asupra lor. (…)

[Weber, Max: 1992 , p. 53]

 

Duhovniceste, se implineste cuvantul profetic al lui David:

Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni. (Ps. 11, 8 )

 

Si inca:

iar cel ce face strâmbătate, pe sine se binecuvintează. (Ps. 9, 23)

 

[…]


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Sistemul romanesc de sanatate, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

69 Commentarii la “SPERIAT DE FURIA POPULARA, TRAIAN BASESCU RETRAGE LEGEA SANATATII! Cum se explica si ce urmareste prin miscarea-soc?

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. ieseirea asta e un mix intre o “jonglerie de imagine” pusa la cale de echipa de PR, tactica propusa de consilierii pe probleme de strategie si propria personalitate basesciana (care, in orice situatie, buna, rea, pe orice tema, in conferinte sau la un pahar de uischi, iese – volens, nolens – la iveala).

  2. sa nu ne facem iluzii, proiectul nu va fi abandonat.
    interesele sunt foarte mari iar personagiile si institutiile (gen camera de comert ‘mericana) implicate asemenea.

  3. Asa cum am mai spus: Doar de minia noastra le e frica cu adevarat.
    Toti tiranii din istorie nu au avut decit o singura teama: unirea poporului impotriva lor.
    ”Pentru ca raul sa triumfe, este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic.”

  4. Subscriu lui Alin

    Sunt prea mulţi bani la mijloc ca să se împiedice ei de un ciot. Nici nu au voie să pară învinşi şi să dea românilor chef de alte astfel de iniţiative. Probabil o să intre o variantă uşor schimbată a legii cu privire la SMURD pe asumarea “răspunderii” în următoarele două trei luni.
    Să sperăm că ne păeşte totuşi Domnul de un asemenea necaz. Doamne, ajută!

  5. Pingback: ASA POATE INCEPE REVOLUTIA IN ROMANIA? - Razboi întru Cuvânt
  6. Eu zic ca le e teama! Oamenii oamenii s-au “dezmortit” un pic cam prea tare dupa calculele lor iar mitingul de maine din piata universitatii i-a facut sa simta sudori reci pe sira spinarii!

  7. Cum, PDL-ul membru PPE sa se teama de… furia populara??

  8. Am cel putin 2 ani de cand va citesc zilnic, chiar cu atentie, am forwardat multe lucruri care mi s-au parut interesante sau de folos sufletesc. Dar ce faceti aici saptamana asta arata ori ca va dati arama pe fata, ori ca ati introdus o echipa noua de mercenari politici si instigatori la razmerite a la Antena 3. Interesul meu inceteaza, nu mai sunteti credibili pentru mine. Pacat ca va folositi de cele sfinte in scopurile voastre evident necrestine. Nu ma astept sa imi publicati postarea, dar in acest mesaj de despartire va incredintez Sf. Mare Mc. Mina sa va indrepte sau sa va opreasca sa raspanditi sminteala pe un site care se declara crestin.

  9. Nu ii este frica de noi, sa fim seriosi.In ultima instanta intra niste baieti nervosi pe contrasens, fac ce…trebuie si atunci, n-o sa se mi poata si…Doara a zis ca suntem plini de proaste apucaturi.

  10. @Dorina:

    Invocati un Sfant si ne incredintati lui si totusi va lansati in acuze grele uitand ca pentru orice cuvant desert vom da socoteala. Cu siguranta, Sfantul Mina, odata ce este invocat atat de imperativ, va va arata, fie aici, fie dincolo, care este adevarul. Pana atunci, noi marturisim: Dumnezeu ne este martor ca tot ce am scris este din buna credinta si din propria noastra constiinta, singurul nostru stapan.

    Cat priveste ce se intampla acum, punctual, noi am respins si respingem ferm strategia (sau boala) care il impinge pe Traian Basescu sa culpabilizeze, jigneasca un popor intreg. Trebuie toata lumea sa inteleaga ca daca se va ajunge la revolte (sa nu fie!) din cauza acestui stil provocator se va ajunge. Si NU SUSTINEM REVOLTELE! (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/13/asa-poate-incepe-revolutia-in-romania/) Sustinem insa reactiile NORMALE, de protest, LEGAL, calm, de exprimare a opiniei, libertatea de exprimare, pe scurt. PERICOLUL TOCMAI ASTA ESTE, SI ASTA E ANORMALITATEA: niste reactii care in alte tari ar trebui sa fie lucruri firesti intr-o societate demmocratica, la noi sunt percepute catastrofic, enorm! Si… fapt este ca, din isterie in isterie, chiar se poate ajunge sa fie deturnare in astfel de miscari catastrofice! Dar asa se intampla in orice societate in care tensiunile populare nu doar ca sunt refulate, departe de a fi dezamorsate de autoritati, dar mai sunt si intaratate! Am ajuns mai rau ca la rusi, unde kaghebistii cu mainile patate de sange au avut inteligenta sa nu insulte poporul iesit pe strazi si sa incerce sa faca orice pentru a isi insusi revendicarile protestatarilor!

    In ceea ce priveste discutia pe fond, daca dvs. nu ati inteles ce se urmareste prin Legea Sanatatii (si alte “reforme”) sau o mai si sustineti, atunci ne iertati, dar chiar nu vrem sa avem astfel de cititori. Mergeti mai departe, acolo unde se aduna sfatul “reformistilor” si celor care urasc acest popor si urasc simpla omenie.

    Si inca ceva: linia noastra, de pe pagina de recomandari, nu este ceva nou (sunt postari pe sidebar, de pilda, referitoare la acest lucru). Nu se poate sa va fi scapat atitudinea noastra ferma, explicita, clara impotriva stilului lui Traian Basescu si a agendei sale “reformiste” ANTINATIONALE. Fiindca in afara de viata duhovniceasca, ce trebuie sa fie pe primul loc, NE PASA foarte tare si ce se intampla cu patria noastra. Cat o mai avem. Iertati-ne, va rugam!

  11. @Dorina:

    daca e sa fie ceva in neregula prin zona aiasta, ei bine, ceva nu-i in regula la mesajul dumneavoastra; aveti unele fracturi de logica si o oarecare labilitate chiar o nehotarare asa, as zice. Putin cam multa impulsivitate. Oarecari nervozitate?

    Ati citit zilnic doi ani, chiar cu atentie si totusi va despartiti atat de usor? Pe cine pacaliti aci?

    Sminteala la care faceti referire, in ce consta? Cine nu il pupa pe comandantul-grobian-presedinte-jucator si nu ranjeste la glumele sale nesimtite, sminteste?
    D’apai, ce credeti, ca ne-am prostit cu totii?

  12. @ Alin-7:

    Nu trebuie plecat de la premisa ca Dorina este o simpatizanta a Tiranului cel nou si nicidecum sa fie acuzata sau jignita. E posibil sa fie cineva preocupat mai mult de cele duhovnicesti si care sa respinga orice fel de discutie politica (sunt multi asa), dar si sa fi inteles gresit – dintr-o citire superficiala – aceasta postare (fiindca nu e deloc prima oara cand atacam politica TRADATOARE si ANTIUMANA a Puterii) si sa vina pe fondul unei temeri mai generale ca ar putea izbucni si la noi ceva urat pe strazi, Doamne fereste. Dar daca e asa cum presupunem noi, desigur, ar trebui sa urmeze si cuvenita reparatie, si impacarea in consecinta. Daca nu, atunci… pacat.

    In orice caz, avem nadejde ca rugaciunea la Sfantul Mina va arata fiecaruia, daca are sinceritate in constiinta sa, cine vorbeste cu pacat sau daca noi avem vreo legatura cu orice fel de televiziune sau miscare politica.

  13. @admin2:

    de fapt, eu am pornit de la aceeasi premisa pe care o enuntati si dumneavoastra: ca Dorina este un om duhovnicesc, mai ales daca a citit zi de zi aici, timp de doi ani. Imposibil sa nu se fi lipit ceva si de dansa.

    Insa, vedeti dumneavoastra, reactia de mai sus este orice numa reactia unui om duhovnicesc nu iaste.

    Eu am sesizat fractura, am facut un calcul scurt, mi-a dat cu “minus”, vorba ceea. Minus duhovnicie, vreau sa zic.

    Daca mai pun in balanta si subiectul pe care a intervenit, si momentul…atunci revin iara la ultima mea intrebare de mai sus.

  14. @admin2:

    referitor la ce recunosc propagandistii puterii, menirea acelui articol este sa serveasca aceleiasi spalaturi de PR la care se lucreaza din greu in aceste momente.

    Daca va uitati cu atentie in material se rostogoleste ideea cum ca conflictul dintre Basescu si Arafat era de durata, personal si asta se datora atitudinii lui Arafat – atitudine a unui Arafat care se opune cu orice pret reformei in sanatate pentru ca i-ar afecta mosia lui de la SMURD.
    Execrabila manipulare, la fel de execrabila ca si pana acum!

    “Cum de a comis insa presedintele Basescu o astfel de eroare? Cum de n-a vazut ca un conflict atat de personalizat ii va submina intregul proiect? Din informatiile HotNews.ro, conflictul Basescu – Arafat incepuse de fapt inainte ca el sa se expandeze in presa. Traian Basescu se lupta deja cu Raed Arafat inainte ca asta sa se vada la televizor. Iar ceea ce a vazut deodata opinia publica a fost apogeul unui conflict, care intrase deja in ultimele faze. Asta a socat omul de rand, care n-a inteles de ce seful statului ataca cu atata violenta un om care parea manat numai de bune inentii: sa apere SMURD-ul, acest serviciu apreciat de populatie ca eficient si util. Dar cum s-a cronicizat de fapt acest razboi inainte ca el sa devina public?

    Potrivit unor informatii, Raed Arafat ar fi incercat sa blocheze pe toate caile proiectul de lege inca din faza de elaborare, incercand sa determine specialistii de la Cotroceni sa nu se atinga de serviciul de urgenta. Ulterior, de pe pozitia de subsecretar de stat in ministerul sanatatii, Arafat ar fi cautat sa blocheze punerea proiectului in dezbatere publica, reusind sa-l intarzie cel putin doua luni cu largul concurs al UDMR si al ministrului Ladislau Ritli. In masura in care asa stau lucrurile, actiunea medicului Arafat este, in acest punct, discutabila, intrucat si-a aparat un interes particular din pozitia de decident cu influenta in sistem. Si este posibil ca tocmai acest lucru sa-l fi infuriat pe seful statului, ceea ce nu justifica in nici un fel reactiile sale ulterioare. “

  15. @ Alin:

    1. Hai sa punem gandul bun si sa nu ne grabim sa judecam. Ramanem insa cu mahnirea si cu regretul ca, poate chiar am smintit pe cineva. Dar nu puteam reactiona altfel, dupa constiinta si credinta noastra, indiferent ca nu vom placea oamenilor si ca se vor retrage cu miile de pe site.

    2. Ref. la articolul lui Tapalaga, noi ne refeream strict la admiterea caracterului real al revoltelor, chiar daca baga acolo si partidele, pt potentare, insa nu are ce face, si recunoaste ca indignarea si furia sunt spontane si autentice, iar Basescu a facut greseala vietii lui. In rest, ai dreptate.

  16. 1. da, de acord (nu am facut decat o remarca in ceea ce priveste continutul mesajului, daca am deraiat in judecatzi particulare, iertati)

    2. am perceput. am scris in completare, dupa ce am lecturat materialul pe care l-ati semnalat. cat despre El Comandante, inca mai are timp sa faca greseala vietii lui, sa speram ca nu o sa o faca totusi.

  17. mizenterpretare: victima nu-i boboru, arafatu or zmurdu…dupa joncleria asta “victima” a devenit chiar legea… a lu basescu, a lu arafatu si mai abitir a lu bboboru’! carevasizica, o leje buna a fo facuta praf de megalomaniacu, monomanu si bolnavu colectiv, betiv si lenes…legea va trece in urmatorul trimestru la pachetul promotional fmi/bm/ce: cu privatizarea invatamantului, structurilor de la interne, managemenutului activelor statului si a ultimelor active, oltchim, hidro, rom/transgaz, cu/au/ag/uraniu.min etc contractoires privates. vaslim in blachwaters.

  18. Vad ca nimeni nu.si pune aici problema ca este posibil ca nici Arafat sa nu fie porumbelul pacii in aceasta istorie. Nu vreau sa polemizez politic, o afirm din capul locului, pentru ca nu cunosc detalii si pentru ca nu asta e scopul comentariului meu. Este evident o nenorocire legea sanatatii, asta se vede din avion. Dar ceea ce stiu din experienta este ca nici elicopterului dlui Arafat nu se deranjeaza sa se deplaseze pana la Campulung Muscel pt o urgenta fara 2500 lei. De asemenea constat ca toti suntem la curent cu resorturile din spatele papusii basescu si ale legilor aiurite pe care le proclama. Dar cine are cea mai vaga idee despre cine e medicul Arafat si care sunt si resorturile din spatele domniei sale? Ale cui jocuri le face? Cine sunt baietii care l.au finantat cand studia medicina si de ce? Nu stiu poate in mintea mea intrebarile astea se nasc din pura ignoranta si poate sunt pe aici oameni care sunt la curent cu cv-ul dlui arafat si in cazul asta ma lamuresc si pe mine. Dar cred ca un strop de echidistanta incepe sa devina necesar 🙂

  19. @Anonyma:

    Si totusi, echidistanta inseamna ca trebuie neaparat sa fie ceva rau in spatele sau in persoana lui Arafat? Sau sa vedem lucrurile asa cum sunt ele?

  20. “Biserica putea sa sustina politicieni crestini

    – Dupa opinia Sfintiei Voastre, tinerii trebuie sau nu sa se implice în politica? Dar preotii? Si daca o fac, în ce fel sa o faca?

    – Aceasta este o mare si dureroasa preocupare pentru mine. În primul rând, ceea ce se întâmpla în America, Europa si în România, nu este politica, ci politicianism, ceea ce este cu totul altceva. Politica este implicarea cetateanului în treburile cetatii. O datorie nobila. Politicianismul este implicarea cetateanului în jefuirea cetatii si a locuitorilor ei. Când Hristos ajuta pe cel sarac, alunga pe speculanti din templu, îl numea pe Irod vulpe si pe farisei morminte spoite, facea politica nobila. Politicianismul vine cu o serie nesfârsita de institutii demonice dupa el, viata sociala este murdarita pâna în cele mai intime fibre.

    Desigur, Biserica face politica si trebuie sa faca, dar politica Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cetatea se mântuieste prin Biserica. Daca Biserica sta în afara cetatii, înseamna ca a dezertat de la datoria ei: ea nu mai mustra pe conducatorul ticalos, nu mai apara pe cel sarac, nu mai propoveduieste cuvântul în societate, în închisori, în scoli, în lumea tinerilor pierduti, în casele bogatilor îndemnându-i la milostenie, restituind astfel macar o parte din bunurile furate de la cetatean, nu se mai ridica împotriva coruptiei.

    În preajma ultimelor alegeri, am discutat cu tineri, cu preoti si chiar cu ierarhi posibilitatea ca Biserica sa vindece ranile tarii, sa moralizeze viata publica si, mai ales, lumea politica, prin implicarea preotilor în politica. Nu în sensul formarii unui partid crestin cu preoti si ierarhi în el, ceea ce ar fi constituit o abatere de la linia trasata de Hristos si o coborîre în arena politicianista, unde fiarele salbatice i-ar fi sfâsiat, ci prin promovarea unor persoane civile în viata politica. Asta însemna ca Biserica, în fiecare sat si oras, sa-si dedice o parte din timpul sau cetatii, în sens politic nobil, sa vada care sunt cetatenii buni, cei mai buni si necorupti pentru a fi promovati în alegeri. Acestia trebuiau sa fie oameni de credinta, cu fapte bune, cu duhovnic care sa depuna buna garantie pentru ei, promovând astfel o elita politica pe baze morale si nu pe o propaganda desantata sau pe bogatia acumulata prin jaf. Astfel, baza propagandei candidatilor nu s-ar mai fi facut cu cheltuieli enorme din furtul organizat, ci prin cuvântul Bisericii. Parea o utopie si era, atâta vreme cât ierarhia Bisericeasca, de la vladica si pâna la ultimul credincios – poporul lui Dumnezeu – nu întelegea misiunea politica a Bisericii, asa cum am aratat mai înainte.

    Îmi aduc aminte ca un preot, la o conferinta în Timisoara pe aceasta tema, mi-a spus public: “Parinte, Preacuviosia Voastra ne spuneta aici niste lucruri pe care noua ne este frica si sa le gândim”. Era exprimarea unei stari de fapt, întretinute cu voie sau cu ne-voie în lumea româneasca. Daca s-ar fi facut asa, fara zdruncinare si fara acuzatii teatrale din timpul propagandei electorale, nu ar mai fi fost nevoie de presedintele Basescu – o tranzitie la o lunga perioada de tranzitie – si nici de implicarea României în razboaie nedrepte din spatiul orientului, sau în adapostirea unor închisori secrete în care tortura este tratamentul prizonierului de razboi, asa cum pare a se fi întâmplat. Nici o institutie din România nu ar putea face aceasta revolutie în spirit. Numai Biserica. Singura Ortodoxia.

    În perspectiva planului meu, oamenii politici buni nici nu ar fi avut nevoie sa faca o propaganda religioasa (eu sunt însa pentru aceasta) pentru ca oamenii i-ar fi recunoscut din faptele lor: Dupa roadele lor îi veti cunoaste (Mat. 7 : 20).”

    parintele Gheorghe Calciu

  21. 31. În ceasul acela au venit la El unii din farisei, zicându-I: Ieşi şi du-Te de aici, că Irod vrea să Te ucidă.
    32. Şi El le-a zis: Mergând, spuneţi vulpii acesteia: Iată, alung demoni şi fac vindecări, astăzi şi mâine, iar a treia zi voi sfârşi.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=13

  22. @k:

    Buna observatie.

  23. daca incerci exercitiul de a-i recontitui retrospectiv biografia lui arafat poti ajunge sa-ti pui problema ca ar fi mai nimerit sa faci acelasi demers peste inca vreo 2 luni.

  24. Admin, eu cred ca in cazul de fata echidistanta inseamna sa cercetam cu atentie inainte sa punem pe unul stampila “Nevinovat”. Ca celalalt si.a pus singur stampila “Vinovat” este evident pt toata lumea dar depaseste sensul interventiei mele. Pana la urma nimeni nu stie despre secretarul de stat decat ca are o reputatie ireprosabila. Dar o reputatie a unei persoane publice e un puzzle care se construieste din franturi de interventii in spatiul public. Oare nu exista pe teritoriul patriei noastre un singur medic roman, crestin ortodox, competent si muncitor, care sa ocupe functia de secretar de stat? Ma intreb si eu…

  25. K, nu inteleg! 🙂 ce vreti sa spuneti cu biografia lui arafat?

  26. E, cu siguranta, un agent Mossad si FSB, precum si finantator in ascuns al Hamas, Hezbolah si al programului nuclear iranian.Pana acum a jucat teatrul salvarii de vieti omenesti 20 de ani (un mit, de fapt sunt niste spagari care nici nu vin la interventii, iar toate zecile de oameni care au dat marturii care mai de care zilele astea sunt platiti cu bani grei), dar de-acum, gata, a iesit la lumina si va si candida la presedintie, ca sa ne poata trage de partea rusilor si a Iranului in viitorul razboi.

    Gata, am fost suficient de echidistanti? 🙂

  27. Nu stiu cat ati fost de echidistanti, dar ati fost suficient de sarcastici! Doar suntem de acord ca orice medic este obligat sa salveze vieti oriunde s.ar afla si ca echipajele smurd sunt formate din angajati, iar arafat este un superior al acestora. Of, v.am si zis ca nu am de gand sa polemizez 🙂 Oricum, v.am mai spus ca va inteleg eforturile si va apreciez munca si pentru productivitatea ei superioara va rog sa.mi permiteti dezaprobarea pentru atitudinile sarcastice care se potrivesc exact ca nuca in perete cu scopul declarat al existentei acestui site. Inteleg ca ati obosit dar intrebarile mele asteptau fie argumente fie argumentul tacerii, dar nu ironie ieftina. Ma iertati.

  28. @ Anonyma:

    Ce sa facem, daca mai fina si mai scumpa nu avem 🙂 Daca nici de gluma nu mai stim, atunci… cum doriti. Ne cerem iertare. Am incercat si pe calea asta, daca pe cea serioasa n-am reusit. Speram sa intelegeti ideea. Era o alta modalitate de a sanctiona tendinta noastra de a scormoni, a suspecta la modul absolut si a dori sa aflam neaparat ceva compromitator din biografia oricui (mai ales cand se gaseste cineva care pare sa ne serveasca aceasta curiozitate). De fapt noi dorim doar sa ni se confirme niste certitudini bazate pe niste prejudecati. Aceasta o fi mai nobil decat o ironie pedagogica? Dar gata, acum ne dam batuti.

  29. Ma iertati ca n.am stiut de gluma. Mi se pare trist sa ne comportam asa flagrant inconsecvent, ma refer la valoarea articolelor pe care le.am citit pe aici raportata la refuzul de plano al unei cercetari mai serioase inainte de a aplica o eticheta, in cazul arafat. Tot ce vreau sa subliniez e ca din punct de vedere statistic viata unui om nu e nimic pe langa miile de marturii in favoarea lui arafat. Cu atat mai mult cu cat, statistic vorbind, avand in vedere miile de vieti salvate arafat este un proaspat erou national (dansul, ca a stiut sa puna biciul pe angajati, nu ei, cei care au actionat efectiv). Pai vedeti totusi intr.un fel implicit recunoasteti ca are si tiranul dreptate? Ce ne.am fi facut fara arafat? Nu mai comentez la ore de.astea, promit! 🙂 constat ca nu ne mai intelegem! Dar nu aveti cum sa multumiti pe toata lumea, asa ca…reiterez scuzele si propun sa ramanem prieteni 🙂

  30. @Anonyma,

    Vad ca nimeni nu.si pune aici problema ca este posibil ca nici Arafat sa nu fie porumbelul pacii in aceasta istorie.

    Hopa, de cand noi, ca si crestini, punem gandul rau inainte: de unde stiu eu ca acela e regula, daca o fi terorist, daca o fi agent sub acoperire, etc.?
    Te asculti putin cum suna ceea ce spui, de ce vii cu aceste insinuari? E cumva o intoleranta xenofoba, sau doar pare astfel? (Nu vreau sa ma gandesc la altele, basescianism, etc)

    Nu vreau sa polemizez politic, o afirm din capul locului, pentru ca nu cunosc detalii si pentru ca nu asta e scopul comentariului meu.

    Daca nu cunosti detalii, de ce promovezi astfel de zvonuri nefondate, avand la baza doar niste temeri (in cel mai bun caz)? Nici eu nu vreau sa polemizez, dar cand arunci o piatra in apa, te astepti sa faca valuri.

    Dar ceea ce stiu din experienta este ca nici elicopterului dlui Arafat nu se deranjeaza sa se deplaseze pana la Campulung Muscel pt o urgenta fara 2500 lei.

    Daca ai avut personal, o astfel de experienta, poate dai mai multe detalii, eu cred ca e vorba de bani de la stat si nu din buzunarul direct al celui ce este salvat, si e si fiersc sa coste (si nu e mult delooc daca e un drum cu elicopterul, caci acesta costa, ca si benzina). In orice caz, punand in balanta ce a facut cu acest sistem SMURD pt romani, pe care l-a infiintat, R. Arafat merita tot respectul din partea romanilor, ca si initiator si coordonator al celui mai performat sistem de urgenta din sistemul medical romanesc, si nu cu bani de la stat, ci printr-o fundatie, adica cu bani proprii.
    E chiar revoltator de nedrept ce insinuezi… Imi pare rau, ai facut multe comentarii pertinente si de calitate pana acum, nu stiu ce ti-a venit acum… O tara intreaga il sustine si pe buna dreptate, de aceea eu nu pot intelege altfel de pozitie, complet opusa, in contextul in care vorbim de o persoana care a SALVAT sute, poate mii de vieti omenesti, decat daca sunt alte interese la mijloc, si ne facem portavocea lor, in dispret fata de faptele de intr-ajutorare, crestinesti chiar ale acestui om.

    Admin, eu cred ca in cazul de fata echidistanta inseamna sa cercetam cu atentie inainte sa punem pe unul stampila “Nevinovat”.

    Hm, din cate stiam, judecata este a lui HRISTOS, si nu a noastra. Sa nu luam dregatoria Domnului, si sa incepem sa impartim noi dreptatea. Uneori chiar si din faptele vazute, putem trage concluzii gresite, cu atat mai mult pe cele banuite, presupuse.
    2. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
    3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
    4. Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
    5. Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.
    (Ioan 7)

    Nu stiu cat ati fost de echidistanti, dar ati fost suficient de sarcastici! [..]Inteleg ca ati obosit dar intrebarile mele asteptau fie argumente fie argumentul tacerii, dar nu ironie ieftina. Ma iertati.

    Sarcasm sau nu, a fost totusi o gluma (si una chiar reusita), nu inteleg de ce te-ai suparat. Inca au reactionat foarte bland, raportat la presupunerea rauvoitoare pe care ai aruncat-o asupra cuiva, fara nicio dovada. Macar daca venim cu barfe si zvonistici, sa nu avem pretentia ca toti sa le ia in serios, cu atat mai putin sa ne suparam. Dar supararea ta (nefondata) denota ca esti implicata ceva mai mult in subiect decat un observator netru, de pe margine. Gasesc stranie si aruncarea cu noroi intr-un om dar si reactia suparata. Te rog sa ma ierti, dar nu m-am putut abtine, sper sa vezi lucrurile intr-o alta maniera. Doamne, ajuta!

  31. @Dorina,

    Am cel putin 2 ani de cand va citesc zilnic, chiar cu atentie, am forwardat multe lucruri care mi s-au parut interesante sau de folos sufletesc. Dar ce faceti aici saptamana asta arata ori ca va dati arama pe fata, ori ca ati introdus o echipa noua de mercenari politici si instigatori la razmerite a la Antena 3. Interesul meu inceteaza, nu mai sunteti credibili pentru mine. Pacat ca va folositi de cele sfinte in scopurile voastre evident necrestine. Nu ma astept sa imi publicati postarea, dar in acest mesaj de despartire va incredintez Sf. Mare Mc. Mina sa va indrepte sau sa va opreasca sa raspanditi sminteala pe un site care se declara crestin.

    Nici macar pdl-istii nu sunt de acord cu legea sanatatii. Prin aceasta lege oamenii saraci (adica marea masa) ar fi urmat sa fie lasati de izbeliste in cazul unor boli cronice, iar asta inseamna condamnare la moarte.

    Asadar, conform opiniei dvs, oricine nu este de acord cu legea sanatatii si invoca pareri contra, cum face Antena 3 (cam singura televiziune care spune lucrurilor pe nume – pe langa Realitatea, care insa nu are emisiuni intregi inregistrate puse pe net) si cine nu e de acord ca oamenii sa moara cu zile, este neaparat mercenar politic… Inseamna ca suntem o tara de mercenari, judecand dupa numarul celor care dezaproba legea sanatatii (95%), precum si actele de dictatura ale actualului presedinte (care se pronunta pe lege desi nu e treaba lui sa o faca, ci a guvernului – dezvaluind inca o data caracterul sau dictatorial).

    Se pare ca unii iubesc ideea unui despot luminat. Sau poate chiar fac parte din acest sistem corupt si sunt vizibil deranjati de orice atitudine contra-sistem, chiar daca acest sistem mafiot este, prin masurile luate, anti-democratic si anti-national, caz in care vorbim de egoism pur. Sminteala este ca cineva care se declara crestin sa fie de acord cu actuala putere, cu masurile anti-umane si sa o sustina, declarandu-i iubire vesnica si neconditionata.

    Pacat ca va folositi de cele sfinte in scopurile voastre […]

    Nu am vazut nicaieri unde sa se invoce cele sfinte, in cadrul stirilor, poate doar bunul simt si logica elementara ce trebuie sa anime pe orice om dotat cu minima ratiune si putina inima. In schimb, dvs. apelati la sfinti, inca la Sfantul Mina, un lupatator impotriva paganilor si dusmanilor lui Dumnezeu.
    Cum credeti oare ca sunt vazuti de acolo, de Sus, cei care fac nedreptati si condamna oamenii sa moara cu zile prin tot felul de masuri, ce au ca scop doar propriile interese, incepand cu reducerea drastica a posibilitatii populatiei de a-si mai duce traiul de zi cu zi, prin micsorarea veniturilor si pana la acelea de a nu le mai da posibilitatea de a se trata de boli cronice si de a muri cu zile (prin desfiintarea de spitale si introducerea de asigurari suplim pe care majoritatea nu si le permit), adica imbogatirea pe spatele vietii altora? Dumnezeu este sabie pentru cei nelegiuti, iar sa spui un adevar nu e nicidecum smintitor, dimpotriva, e ceva firesc, caci oamenii (daca au aceasta calitate, de a fi oameni) se revolta de regula impotriva nelegiurilor. Poate dvs. va convine aceasta lege, sa muriti cu zile daca nu aveti bani, altii insa mai tin cat de cat la aceasta viata, si nu atat a lor, unii, cat a copiilor lor. Sfantul Mina sa indrepteze mintea celor de la putere si Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.

    P.S. Degeaba citim materiale duhovnicesti, daca nedreptatea ni se pare dreapta si invers…

  32. Si inca ceva, nu e nevoie sa fii “mercenar politic” ca sa te revolti si sa ai o reactie negativa fata de ultimele reactii ale presedentiei (vis-a-vis de Arafat dar si de impunerea legii sanatatii, care numai a sanatatii nu este). Daca atatia oameni au iesit in strada, inseamna ca este intr-adevar ceva revoltator. Oare martirii din dec.’89 au fost mercenari? Nu stiu, ma intreb…

  33. Mirela,
    daca atatia oameni au iesit in strada, inseamna ca au ajuns la capatul rabdarii. Dar mai inseamna si faptul ca s-a atins un punct nevralgic prin care oamenii pot fi manipulati, este stimulul la care raspundem prin protest, iar cei care stiu cum sa administreze si sa directioneze toate nemultumirile acumulate, poate bifa o reusita in agenda personala.

  34. Mirela, pe mine va rog sa ma iertati, am afirmat ca poate acele intrebari s.au nascut in mintea mea din pura ignoranta si am cerut, daca cineva cunoaste, precizari. Dar se pare ca acea parte ati omis.o la lectura pentru ca nu vreau sa cred ca doar mi.ati scos fraze din context pentru a deturna sensul mesajelor… Nu e cazul sa ne jignim, cu insinuari nedrepte pentru ca nu e frumos pentru niste doamne 🙂 Oricum, parerea mea e ca nici dv nu prea excelati prin smerenie avand in vedere cate muscaturi veninoase am simtit citind mesajul pe care mi l.ati adresat. Daca tot vorbim de barne si paie… Doamne ajuta.

  35. Priviti videoclipul postat pe site-ul nouarepublica pentru a vedea cum ESTE manipulAT subiectul SMURD.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F_FqBtXbdag

  36. @eugen:

    Da… Formidabil, daca intelegem bine, ei vor sa salveze SMURD stopand scurgerile de fonduri din sanatate. Prin… privatizare, cumva? Adica oficializand raptul privat din banul public?

  37. Protestatarii (cei din stradă ori cei care s-au limitat să se exprime pe rețelele de socializare) NU au cerut retragerea din dezbatere publică a proiectului Legii Sănătății. Solicitările lor s-au referit la susținerea lui Raed Arafat și IMPLICAREA LUI ÎN DEZBATEREA acestui proiect de lege. Populația i-a acordat credit lui Raed Arafat ca profesionist. Ori acest lucru nu înseamnă că nu se dorește reformarea/schimbarea actualului sistem de sănătate (cum afirmă Traian Băsescu), ci, dimpotrivă, că se dorește o dezbatere publică în care să se țină cont de opinia specialiștilor veritabili (și a nu a celor inventați, gen Ciuhodaru). Și aceasta a fost marea frică a lui Traian Băsescu: că, spre deosebire de alte situații (Legea Educației, Codul Muncii etc.), VA AVEA LOC O DEZBATERE PUBLICĂ REALĂ ȘI INTENS MEDIATIZATĂ.

    Să nu uităm, că Traian Băsescu a intervenit în emisiunea de la Realitatea TV într-un moment în care legea chiar se afla în dezbatere, încercând să-l decredibilizeze pe Arafat și să blocheze astfel argumentele acestuia. Mai mult, a doua zi, într-o confruntare la ProTV, între șeful CNAS, Lucian Duță, și Raed Arafat, primul a recunoscut faptul că nu există niciun studiu de impact care să susțină proiectul de lege. Că proiectul e făcut ”după ureche”. Acesta a fost întâiul ”amănunt” inconvenabil care a ieșit la suprafață. Câte alte asemenea ”amănunte” ar mai fi apărut dacă dezbaterea reală ar fi continuat? Ce s-ar fi întâmplat dacă dezbaterea ar fi ajuns și la firmele (și la persoanele din spatele acestora) care stăteau pregătite să se înfrupte din modificările/schimbările preconizate de proiect?

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-a-infrant-enorma-lasitate-a-presedintelui-romaniei-si-marea-lui-frica-72514.html

    Si ne aducem aminte ca acelasi gen de atitudine, de evitare a dezbaterii publice, a fost adoptat si in cazul CARDULUI DE SANATATE:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/01/comunicat-al-forului-ortodox-roman-cuprinzand-relatarea-ultimei-false-dezbateri-de-la-ministerul-sanatatii-pe-tema-cardurilor-de-sanatate-concluzie-se-minte-se-sfideaza-si-se-aplica-politica-fa/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare