“TRAIM UN MOMENT CRUCIAL IN CARE PIERDEM TOT”. De ce a fost sustinut Traian Basescu de UE, Germania si SUA? (video si transcript)

18-09-2012 3 minute Sublinieri


UE antidemocratica. De ce e sustinut Traian… de medialert

Fragmente din emisiunea Q&A (Antena 3), 15 sept. 2012. Cu Alessandra Stoicescu si cu invitatii: prof. univ. Daniel Barbu, Bogdan Chirieac, europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, Mugur Ciuvica.

Rezumatul interventiilor

Daniel Barbu:

Implicarea UE in blocarea referendumului ne ajuta sa intelegem ce este ea de fapt. Asta este Uniunea Europeana. Nu degeaba s-a vorbit, si relativ recent, in ultimii 15 ani, de deficitul democratic al UE. Cand s-a creat, imediat dupa razboiul mondial, cei care au participat la fondarea ei erau mai degraba speriati de democratie, din cauza ascensiunii lui Hitler din perioada anterioara, si au ales sa limiteze exercitiul democratic cu tot felul de institutii/comisii care sa aiba drepturi de monitorizare, supervizare, alcatuite din oameni “intelepti”, nealesi. Uniunea Europeana nu are o idee democratica la baza. In ultima perioada acest aranjament este contestat in opinia publica apuseana si exista o reactie si fata de erodarea calitatii elitelor politice.

Viviane Reding este o persoana dezgustatoare si de rea credinta, care da glas unei fete a Uniunii Europene despre care societatii romanesti nu i s-a vorbit: acest tip de constrangere asupra vointei cetatenilor. Ni s-a promis din ’92 cetatenia europeana, nu o avem, de ce oare? Nu exista aceasta cetatenie pentru ca [eurocratilor] le e frica de cetateni. Sunt inalti functionari, cei mai multi dintre ei, carora nu le mai pasa de cetateni.

Bogdan Chirieac:

Functionarii europeni sunt platiti de-a dreptul obscen pentru nivelul salariilor din statele membre si pentru perioada de criza. Este o administratie ingrozitor de numeroasa si ineficienta. Este prima oara cand Occidentul impune fatis un lider impotriva propriei vointe a poporului.

Daniel Barbu:

Nu e prima oara – chiar guvernul Monti (Italia) este un exemplu in acest sens.

Bogdan Chirieac:

E pentru prima oara cand, totusi, poporul s-a si exprimat [prin referendum]. Raspunsul pentru sustinerea data lui Traian Basescu de unii lideri europeni se gaseste in influenta pe care acesta o are in Republica Moldova. Dna Merkel a fost de curand la Chisinau, Barroso a anuntat ca in curand se va incheia un acord cu Moldova.

Mugur Ciuvica:

Pe langa chestiunea cu Rep. Moldova, este vorba si despre votul [Romaniei] din Consiliul European si sustinerea neconditionata a Angelei Merkel de catre Basescu. Toate “masurile” economice de care face caz Traian Basescu fac parte tot din planul cancelarului Merkel de dominare a Europei de catre Germania. Problema e ca Romania nu a obtinut nimic de la Germania [in schimbul acestei sustineri]. Germania e o super-putere economica, dar noi nu avem investitii aici. Cred ca Basescu nu a obtinut nimic pentru Romania de la Germania nu pentru ca nu ar fi putut ci pentru ca a negociat doar pentru propriul sau interes. In 2007 [precedentul referendum] nimeni, pe plan european, nu a sarit in apararea lui Basescu.


TRAIM UN MOMENT CRUCIAL IN CARE PIERDEM TOTUL de medialert

Fragmente din emisiunea Panorama, 15 sept. 2012, cu Oana Stanciulescu si invitatii: Cristian Parvulescu, Mircea Cosea, Petru Dandea.

Rezumatul interventiilor:

Mircea Cosea:

Traian Basescu nu mai e presedinte, e un fel de sub-comisar european. Suna doua lucruri grave: faptul ca Traian Basescu a semnat ca notarul Tratatul/Pactul Fiscal care nu e convenabil Romaniei si asupra caruia noi nu am avut un punct de vedere propriu; faptul ca actualul guvern duce aceeasi politica, in linii mari, pe orientarea economica. Masurile anuntate de dl Voinea [denuntul fiscal, ulterior dezaprobat de premierul V. Ponta] fac parte tot dintr-o filosofie a austeritatii, probabil a si fost fortat sa le anunte desi nu crede neaparat in ele. Pana la urma tot Traian Basescu face “legea” in materie de economie in tara.

Cristian Parvulescu:

In opinia mea, in ecuatia care l-a impus pe Traian Basescu a contat mai mult FMI si SUA. Dna Hillary Clinton a trimis o scrisoare cu mult inainte de sosirea emisarului Ph. Gordon, in care sustinerea presedintelui era explicita. Sa ne gandim la prietenul nostru Caragiale si ce la scria, in 1900, despre criza. Criza asta, spunea Caragiale, seamana perfect cu razboiul de independenta. De ce? Pentru ca razboiul aduce bani. Noi ne indreptam spre un razboi si in aceasta ecuatie Romania este geopolitic importanta. Iar ei prefera pe cel pe care-l cunosc decat pe cel pe care nu-l cunosc.

dl. Dandea:

E un razboi al resurselor care se da la scara planetara si pe care noi nu-l observam. Si americanii il vad pe Traian Basescu ce le spune ca le da si pe Ponta care le spune ca nu le da autorizatie [pt. Rosia Montana].

Cristian Parvulescu:

Greselile facute de guvernul Ponta tin mai degraba de politica europeana. Premierul a declarat ca austeritatea aplicata de Basescu a fost buna. Si Europa a ajuns pe butuci tocmai din aceasta politica a austeritatii!

Oana Stanciulescu:

Incepand cu acest an Romania trebuie sa dea inapoi banii imprumutati de la FMI, in conditiile in care nu mai avem industrie, nu mai avem agricultura. De unde vom plati acesti bani?

dl. Dandea:

Acordul cu FMI-ul inchide Oltchimul. Suntem pusi in situatia de a ceda combinatul unei firme care are de gand sa il inchida ca sa ii ia piata. O firma a unor “baieti cu ochi albastri” polonezi care au compania in Germania. Pedelistii ne-au demonstrat ca sunt in stare sa vanda tot. Ne-a mai ramas doar energia, parte din gaz si cateva companii.

Mircea Cosea:

Faptul ca Liviu Voinea a venit cu o astfel de propunere de fiscalizare a proprietatii, in timp ce fiscalizarea muncii ramane la fel de ridicata, arata ca lucrurile merg din ce in ce mai rau. Explicatia reala sta in structura economica a Romaniei, care nu e in stare sa creeze valoare adaugata din resursele sale. De ce am spus ca suntem o colonie? Pentru ca numai o colonie nu-si poate valorifica resursele in interes propriu. Traim un moment crucial in care pierdem orice mai putem salva. Refacerea economiei romanesti va dura multi ani si atunci intram intr-o stare in care vom manca din ce ne dau altii iar noi vom da ceea ce avem mai important adica nu vom face nimic. Vom fi sub control total.

Trebuie sa fim atenti si cu privire la evaziune, care nu poate fi eradicata decat in conditiile unui buget bine alcatuit. Caci daca banii luati din eradicarea evaziunii se duc pe piscine si alte “proiecte” de acest gen ale statului, nu am facut nimic. In astfel de condii, evaziunea este o strategie de supravietuire a populatiei. Trebuie incurajata renuntarea la evaziune prin stimulentul fiscal.


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Batalia pentru resurse, Criza datoriilor suverane, Oana Stanciulescu, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la ““TRAIM UN MOMENT CRUCIAL IN CARE PIERDEM TOT”. De ce a fost sustinut Traian Basescu de UE, Germania si SUA? (video si transcript)

  1. Pingback: Prof.univ. Ioan Scurtu: Scurta istorie a DISTRUGERII ROMANIEI si a PROPAGANDEI ANTI-ROMANESTI. Ni se pregateste SCENARIUL KOSOVO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: CINE SI CUM MAI CONDUCE ROMANIA? Dinu C. Giurescu, Daniel Barbu, Bogdan Chirieac despre “democratia” UE, “salvatorul” Gittenstein, “justitia” DNA si… PASALACUL ROMANIA (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor… (editorialele saptamanii) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Traian Basescu, un presedinte STRAIN DE ROMANIA care MANIPULEAZA ca la carte - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: DOMNIA KNUTULUI PE SPINAREA ROMANULUI. Comisia Europeana cere RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRIMARE iar propagandistii regimului Basescu vor “SANCTIONAREA” POPORULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. "Parteneriatul strategic" - noua denumire a VASALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: “ACORDUL DE COLABORARE” (coabitare) PONTA-BASESCU – documentul infam care consfinteste statutul de sluga de lumea a treia al Romaniei in Europa. PANA UNDE SE POATE INJOSI SI CAT POATE TRADA UN PREMIER DISPERAT DE PUTERE? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare