UN PRIM GRUP DE IMIGRANTI, compus integral din BARBATI, A INTRAT ILEGAL IN ROMANIA/ Bataia de joc a Germaniei continua: TAXA EUROPEANA PE BENZINA PENTRU FINANTAREA CHELTUIELILOR CU REFUGIATII (Video)/ Staretul unei manastiri de langa Berlin: REFUGIATII CRESTINI SUNT PERSECUTATI DE CATRE CEI MUSULMANI

16-01-2016 3 minute Sublinieri
 refugiati

Politistii din cadrul Sectorului Lunga al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat sambata 60 de imigranti care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, acestia fiind dusi la sediul Politiei de Frontiera Jimbolia, informeaza Agerpres.

”In data de 16.01.2016, in jurul orei 01,45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic’‘, a precizat Roxana Costache, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acesteia, grupul de imigranti a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.

Din primele verificari a reiesit ca imigrantii – barbati cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani – sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc. 

Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, se mai arata in comunicat.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, potrivit sursei citate.

Reamintim ca in zona localitatii timisene Lunga are loc in septembrie un exercitiu de verificare a capacitatii de raspuns a autoritatilor romane la la criza migrantilor, prin ridicarea unei tabere ce ar putea adaposti refugiati.

Taxă pe carburant în toate statele Uniunii Europene, pentru acoperirea cheltuielilor legate de primirea refugiaţilor. Este ideea ministrului de Finanţe al Germaniei, care însă nu a precizat şi la ce nivel ar trebui să se situeze această taxă.

Wolfgang Schauble a spus că, „dacă bugetele naţionale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă pentru fiecare litru de benzină. Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaţilor”.

Oficialul german a adăugat că „soluţionarea problemei nu ar trebui să eşueze din cauza unei limitări a fondurilor”. În 2014, peste un milion de refugiaţi au ajuns în Europa, majoritatea fiind primiţi de Germania.

Starețul Daniel de la Mănăstirea Sf. Gheorghe (aflată la 100 km de Berlin), membru al Consiliului de integrare pe lângă Cancelarul federal al Germaniei, i-a trimis o scrisoare Șefului Cancelariei Federale – ministru Federal pentru Misiuni Speciale – Peter Altmaier, în care își exprimă preocuparea în legătură cu situația refugiaților creștini din Germania, care sunt expuși constant persecuțiilor din partea musulmanilor din taberele de refugiați.

În câteva cazuri, situația este extrem de gravă din acest punct de vedere, astfel încât creștinii vor să se întoarcă acasă.

Iată scrisoarea Părintelui Daniel, potrivit orthodoxie.com:

“Cu adâncă preocupare, am înțeles, în aceste ultime zile, că migranții creștini din Siria, Eritreea și din alte țări sunt expuși, în taberele de refugiați, la persecuții și violențe, sunt insultați și hărțuiți de vecinii lor musulmani.

Toate acestea privesc de asemenea și minoritatea religioasă yazidi. Cazurile nu sunt rare, hărțuirea mergând până la răniri și amenințarea cu moartea. Este vorba despre ex-musulmanii convertiți la creștinism, care sunt expuși în mod particular. Conform tradiției islamice, aceștia trebuie pedepsiți. Sunt expuși la presiuni violente și se tem pentru viața lor, pentru că pentru musulmanii radicali, apostații își pierd dreptul la viață.

Pentru mulți dintre ei, posibilitatea de a rămâne noaptea în aceste tabere este exclusă, sunt constrânși să doarmă, spre exemplu, în Biserica evanghelică luterană Sainte-Trinité din Südendstrasse, în cartierul Berlin-Steglitz.

Un anumit număr de creștini sosiți din Orientul Mijlociu suportă presiuni atât de puternice, încât vor să se întoarcă acasă. Considerăm toate acestea incompatibile cu scopurile culturii germane și cu politica de primire a refugiaților. Creștinii caută protecție în Germania, însă, din cauza condițiilor mai sus menționate, au ajuns să simtă aici mai puțină siguranță decât în țările lor.

Germania oferă cetățenilor musulmani libertate religioasă în tabere, le este permis să-și construiască moschei acolo unde se reinstalează. Este inacceptabil ca forțele de poliție să nu intervină decât rar sau deloc în asemenea cazuri de dispute religioase.

Oricare ar fi cauzele invocate, drepturile fundamentale în țara noastră au nevoie de o protecție specială. Nu există alternativă.

Vă cerem că faceți demersurile necesare pentru respectarea legislației germane în centrele de refugiați și, pe cât e posibil, să acceptați propunerile clerului și să garantați că acești creștini vor fi cazați separat de musulmani. Societatea noastră nu trebuie să permită ca oameni care au venit în Germania să caute protecție, fugind din calea războiului și a terorii, să găsească aici exact situația contrară celei promise de politicienii germani.

Vă rugăm să faceți cele necesare pentru ca dispozițiile germanilor privind primirea refugiaților să se extindă și la creștini și yazidi, în caz contrar, frumoasele cuvinte despre politica primirii migranților se dovedește a fi o farsă.

Așa cum a povestit starețul Daniel pentru site-ul rus Pravmir, el însuși a primit o “familie de refugiați, capul familiei fiind un arab care a studiat în Rusia. Soția lui este rusoaică și au o fetiță. Sunt creștini, au sosit acum două luni în Germania.

În tabăra în care sunt acum, nu există decât două familii de creștini din Siria. Pot fi imaginate presiunile exercitate asupra lor din motive religioase. Sunt multe tabere asemănătoare și asemenea familii nu sunt rare”.


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “UN PRIM GRUP DE IMIGRANTI, compus integral din BARBATI, A INTRAT ILEGAL IN ROMANIA/ Bataia de joc a Germaniei continua: TAXA EUROPEANA PE BENZINA PENTRU FINANTAREA CHELTUIELILOR CU REFUGIATII (Video)/ Staretul unei manastiri de langa Berlin: REFUGIATII CRESTINI SUNT PERSECUTATI DE CATRE CEI MUSULMANI

  1. Eu sunt chiar de prin Jimbolia…

  2. Pingback: IPS Ioan Selejan a slujit la JIMBOLIA, localitatea unde a fost depistat GRUPUL DE IMIGRANTI. Indemn pastoral de MOBILIZARE in sprijinul refugiatilor/ ORAS SIRIAN ASEDIAT DE ISIS: sute de ostatici si de victime/ Cazuri grave de MALNUTRITIE intr-un alt oras
  3. Pingback: AUSTRIA SUSPENDA APLICAREA SCHENGEN/ IPS Ioan Selejan a slujit la JIMBOLIA, localitatea unde a fost depistat GRUPUL DE IMIGRANTI. Indemn pastoral de MOBILIZARE in sprijinul refugiatilor/ ORAS SIRIAN ASEDIAT DE ISIS: sute de ostatici si de victime/ Cazuri
  4. Pingback: HAOSUL CAUZAT DE POLITICILE DE IMIGRARE CONTINUA/ Premierul Slovaciei: UE SE SINUCIDE RITUALIC/ Rusia acuza Germania de MUSAMALIZARE a unui VIOL/ Grecia a primit ULTIMATUL pe chestiunea protejarii SPATIULUI SCHENGEN/ Presa din tarile europene – VINO
  5. Pingback: MAREA INVAZIE A MIGRANTILOR ARABI. Reportaj “In premiera” (VIDEO): “ROMÂNIA și BULGARIA trebuie să facă eforturi serioase ca să nu ajungă să fie transformate în REZERVAȚII PENTRU REFUGIAȚI”. Cum a fost DISTRUSA viata norm
  6. Pingback: REFUGIATII CRESTINI – PERSECUTATI IN TABERELE DE REFUGIATI DIN GERMANIA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare