Una din cladirile asezamantului de la Valea Plopului a luat foc. Va fi nevoie de ajutor pentru orfanii Parintelui Tanase

8-03-2011 1 minut Sublinieri

Aseară, una dintre clădirile unde sunt adăpostiţi copiii orfani crescuţi de părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, a fost cuprinsă de flăcări. Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă valoarea prejudiciului a fost estimată de pompieri la trei miliarde de lei vechi. Au ars acoperişul imobilului, mai mulţi metri cubi de lemn de foc, mobilier şi aparatură electrocasnică. Aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de trei ore şi a fost nevoie de intervenţia a nouă autospeciale. „Clădirea fiind din lemn, focul s-a extins foarte repede, iar colegii noştri au avut nevoie de aproape trei ore pentru a lichida incendiul”, a declarat Marina Dinu, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, pentru adevarul.ro. În urma anchetei preliminare, se pare că focul a izbucnit de la un coş de fum neizolat.

Un incendiu a izbucnit aseară în Valea Plopului, la una dintre clădirile aflate în proprietatea unei asociaţii creştine înfiinţate de preotul Nicolae Tănase care are în grijă sute de copii abandonaţi.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova  au intervenit cu nouă  autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 53 de pompieri pentru localizarea şi lichidarea incendiului. „Clădirea fiind din lemn, focul s-a extins foarte repede, iar colegii noştri au avut nevoie de aproape trei ore pentru a lichida incendiul”, ne-a declarat Marina Dinu, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Au ars acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi, mobilier, tâmplăria din lemn şi PVC, materiale textile, aparatură electrocasnică şi aproximativ 8 metri cubi lemn de foc.

Pompierii au salvat bunuri de aproximativ 700.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 300.000 lei. Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Tanase (Valea Plopului)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Una din cladirile asezamantului de la Valea Plopului a luat foc. Va fi nevoie de ajutor pentru orfanii Parintelui Tanase

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Ajutor pentru misiunea de la Valea Plopului a Parintelui Tanase si pentru o mama vaduva, cu doi copii
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Ajutor pentru misiunea de la Valea Plopului si Valea Screzii a Parintelui Nicolae Tanase
  3. Pingback: INCENDIU la asezamantul Parintelui Nicolae Tanase de la Valea Screzii! Din fericire, fara victime umane. VA FI NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (FOTO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare