(video) CHINA, IN PERICOL DE PRABUSIRE. Spune ciobul de oala sparta SUA

15-08-2011 1 minut Sublinieri

În cazul în care lumea va ajunge în cel de-al doilea val de recesiune, economia Chinei este mult mai expusă decât cea a Statelor Unite. Cel puțin, așa spun americanii.Asta pentru că, așa cum explică economistul Forbes, chinezii au o economie bazată pe exporturi, ceea ce înseamnă că în cazul unei scăderi drastice a cererii agregate, produsele chinezești nu vor mai avea piață de desfacere. O analiză publicată recent de Bloomberg pune la zid economia Chinei, în care arată că cea de-a doua mare economie a lumii se apropie de o aterizare forțată.

În analiză sunt examinați o serie de aspecte precum problemele demografice, strategia de creștere economică și eșecul planurilor economice. Analiza arată că exită o dependență mare a Chinei față de consumatorul american, după care arată că PIB-ul amerrican este de 14,3 mii de miliarde de dolari, de 3 ori mai mare decât al Chinei.

Riscul ca economiile avansate să se confrunte cu un al doilea val de recesiune este în creştere, susţine profesorul de economie la Universitatea din New York Nouriel Roubini, considerat specialistul care a prezis şi primul val al crizei. El avertizează că “acest optimism delirant a fost contrazis de datele macroeconomice foarte sărace din SUA şi de slăbiciunea severă a periferiei zonei euro, Japoniei şi Marii Britanii”.

Vestea proastă în aceste condiţii este că investitorii nu se mai pot refugia pe pieţele în dezvoltare. “Pieţele emergente nu mai pot fi privite ca nişte pete luminoase”, spune economistul Nouriel Roubini.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, SUA versus Rusia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “(video) CHINA, IN PERICOL DE PRABUSIRE. Spune ciobul de oala sparta SUA

  1. Pingback: IARASI PANICA PE BURSE. CHINA VREA COORDONARE CU SUA pentru a reface increderea pietelor financiare
  2. Pingback: CHINA AR PREGATI UN ATAC CU RACHETE IMPOTRIVA SUA. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, critica iar scutul de la Deveselu
  3. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE/ In Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A PRABUSIRII ECONOMICE, PROBABIL DECISIVA/ Care sunt "regii aurului"? (Stiri economice)
  4. Pingback: Se va prabusi economia Chinei? Reportaj despre ORASELE-FANTOMA (video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare