(Video) FALIMENT IN SUA: statul Minnesota a intrat in shut down

2-07-2011 2 minute Sublinieri

Intamplator sau nu, Minnesota este si unul din statele cu legislatie pro-casatorie traditionala si pro-life (deci anti-gay si anti-avort) din SUA.

Primul stat american a intrat în shut down, după ce problemele financiare au blocat pur și simplu bugetul, iar Republicanii s-au opus singurei soluții de redresare. Este vorba despre Minnesota, care va avea, cel putin pentru o perioadă de timp, o serie de servicii publice blocate, pentru că, pur și simplu, nu sunt bani.

Practic, întreg aparatul de guvernământ a preferat să-și dea demisia pentru că guvernatorul democrat al statului s-a declarat depăşit de problemele bugetare ale statului. Republicanii n-au acceptat propunerea de creștere a taxelor pentru acoperirea deficitului de 5 miliarde de dolari, aruncând sistemul public în haos din momentul în care aparatul de guvernământ și-a pus demisia pe masă. Mai multe agenții guvernamentale ale statului, parcuri și instituții îşi vor înceta activitatea din lipsă de fonduri. Serviciile publice care vor fi menținute sunt cele ce țin de siguranță, închisorile și serviciile medicale.

Chinezii au spus: America e în faliment

Chinezilor începe să le fie teamă că suma uriașă pe care au împrumutat-o americanilor nu va mai fi recuperată. Teama și îngrojările au crescut în ultima vreme, după ce datoria Statelor Unite a depășit limita legal admisă.

O agenție de rating financiar din China a exprimat temerile țării privind datoria americanilor, arătând că Statele Unite au intrat deja în incapacitate de plată.În opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, spune Guan Jianzhong, președinte al Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China.

Premieră: Standard & Poor’s ar putea retrograda SUA la “selective default”

Ratingul ‘AAA’ atribuit Statelor Unite ar putea fi redus imediat la nivelul ‘selective default’ dacă guvernul american nu va reuşi să onoreze obligaţiunile care ajung la scadenţă în data de 4 august, a anunţat marţi un director de la agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s citat de Reuters.

Obligaţiunile Trezoreriei americane cu scadenţă în 4 august vor primi un rating ‘D’ dacă guvernul nu va reuşi să le onoreze, a afirmat John Chambers, director în cadrul agenţiei de evaluare financiară. ‘Dacă guvernul SUA nu reuşeşte plata, va avea un rating ‘D’. Asta se va întâmpla imediat după 4 august, când e scadenţa obligaţiunilor, deoarece ele nu au o perioadă de graţie’, a precizat directorul S&P.

Pentru ca bugetul pe noul an fiscal nu este finalizat, Guvernul statului Minnesota, SUA, isi opreste activitatea pana la solutionarea situatiei. Mai multe agentii de stat care ofera servicii sociale isi vor pierde fondurile, printre care cele care ofera cursuri de calificare sau ajutor pentru oamenii fara adapost. Aproximativ 23.000 de angajati ai statului vor ramane fara locuri de munca, dar isi vor pastra asigurarile de sanatate si se vor putea intoarce la slujbe atunci cand vor fi suficienti bani, anunta CNN.

Vor fi oferite in continuare servicii medicale de baza si servicii de securitate. Centrele de ingrijire si tratament precum si inchisorile vor primi in continuare fonduri, precum si Universitatile. Pentru ca situatia sa reintre in normal, Guvernatorul Mark Dayton trebuie sa faca rost de 3,6 miliarde de dolari prin cresterea taxelor.  Statul Minnesota, al doisprezecelea ca marime din SUA, trece prin aceasta situatie grea pentru a doua oara in ultimii sase ani, criza precedenta durand doar opt zile.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “(Video) FALIMENT IN SUA: statul Minnesota a intrat in shut down

 1. Cum dom’le, falimenteaza Minnesota pentru un maruntis de numa 3,5 miliarde? Unde is marii homo filantropus, Bill Gates, Mr. Buffet? Ocupati cu agenda “healthcare” prin Africa cand le mor ai lor acasa, “on american soil”?

  Btw, s-a intrebat cineva cine ii Minnesota asta si de unde vine?

 2. @Alin-7:

  Minnesota este un stat unde exista o legislatie cat se poate de explicita anti-gay rights, in special privitor la same sex marriage:
  http://www.leg.state.mn.us/lrl/issues/issues.aspx?issue=gay

  Din document pare ca este unul din statele cele mai traditionale in aceasta privinta.

  Sa joace asta un rol?

 3. Si se pare ca sunt unul din statele cu legislatii dintre cele mai pro-life: http://www.mccl.org/page.aspx?pid=377

  *Please note:

  MCCL is the state leader in proposing and fighting for pro-life legislation. MCCL also identifies and stops legislative initiatives proposed by abortion and euthanasia advocacy groups. The above chart highlights only major pieces of legislation lobbied by MCCL.

 4. Fratilor, exista si posibilitatea ca sa fie un simplu circ electoral, cum pare ca a fost si inscenarea lui DSK care s-ar putea sa participe totusi la alegeri. Se pare ca se folosesc unele tactici socante, scandaluri la fel cu cele din viata vedetelor de cinema, pentru scoaterea din anonimat si/sau ridicarea popularitatii, sau eliminarea adversarilor. Astia sunt toti in stare de orice! In discursul lor, democratii au explicat ca ei au vrut sa maresca taxele oamenilor bogati, cu venituri de peste un milion pe an, din statul Minnessota, pentru a iesi din situatia de criza, dar nu au putut pe motiv ca s-au opus republicanii care nu au fost de acord pe motiv ca acestia ar fi prietenii lor si, in concluzie, au ajuns aici. Vom vedea cum evolueaza lucrurile. Nu este prima oara cand se intampla asta.

 5. @daniela:

  Da, corecta observatie.

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SUA, “periculos de aproape de faliment”, conform CNN
 7. Pingback: "Dictatura manageriala" in Detroit (SUA): CONSECINTA A DATORIILOR ORASULUI
 8. Pingback: FALIMENTUL orasului DETROIT: mod de a confisca si de a renunta la plata PENSIILOR? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare