Viktor Orban la Budapesta, in fata a sute de mii de sustinatori: NU VOM FI O COLONIE

15-03-2012 59 secunde Sublinieri

orban pro contra

Sute de mii de oameni au participat joi la Budapesta la manifestari politice dedicate zilei nationale, simpatizantii pro-Orban aratandu-se mai numerosi decat cei ai opozitiei, relateaza AFP. La manifestarea din fata parlamentului ungar, unde premierul Viktor Orban a sustinut un discurs, au participat 250.000 de oameni, potrivit unui comunicat al guvernului, si aproape 200.000, potrivit unui fotograf al agentiei franceze de presa.

Seful de guvern, ca si anul trecut, a sustinut un discurs cu accente inflamatorii, afirmand: “Nu vom fi o colonie”. In urma cu un an, el comparase Bruxellesul cu Moscova. Sarbatoarea nationala ungara comemoreaza revolutia maghiara din 1848, impotriva Habsburgilor si pentru libertati civile si independenta.

Orban a subliniat ca revendicarile ungurilor raman aceleasi si in 2012: “Suntem urmasii politici si intelectuali ai anului 1848”, a spus el, iar multimea i-a scandat numele. O adunare a opozitiei, organizata de ONG-ul “Milla” (Un milion pentru libertatea presei), a atras circa 100.000 de persoane, potrivit unui fotograf AFP.

Organizatorii au prezentat un cantaret de rap ca “presedinte al republicii alternative” si au citit o lista cu 12 revendicari, printre care libertatea presei si religioasa, impozite juste si justitie independenta. In afara acestor manifestatii, capitala Ungariei parea parasita, din cauza unui week-end prelungit, in conditiile in care si vineri este zi libera.


Categorii

1. DIVERSE, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Viktor Orban la Budapesta, in fata a sute de mii de sustinatori: NU VOM FI O COLONIE

  1. Pingback: Comisarul-sef eurocrat Barroso il lauda pe premierul Ungureanu si cere “REFORME” RAPIDE IN ENERGIE, COMPANIILE STRATEGICE SI SISTEMUL SANITAR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Eh, aşa da premier curajos. Dacă ce-i în guşă îi şi-n căpuşă, ungurii pot fi mândri. Ceea ce nu putem spune noi românii- încă. Dar personal cred că Orban are prin subteran relaţii bune cu Putin şi poate niscaiva promisiuni financiare din China (se pare că Budapesta are deja 100.000 locuitori galbeni). Oricum ar fi, este interesant de urmărit traiectoria lui Viktoraş….
    Al nostru premier ne “conduce” sau mai degrabă ne duce către staulul coloniilor, nu că nu era de aşteptat, după prestanţele sale din trecutul apropiat! Doamne fereşte!!!

  3. Pingback: UNGARIA SE ORIENTEAZA CATRE RUSIA. Se contureaza tot mai mult spectrul IZOLARII Romaniei? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: ORBAN FACE CE VREA IN UNGARIA: nationalizeaza pensiile private, rascumpara companiile privatizate, vrea energie non-profit pentru populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: UNGARIA in viziunea lui Viktor Orban: ELIBERATA DE GOLIATII FINANCIARI SI REINTOARSA LA CRESTINISM - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare