VOTUL PENTRU REFERENDUM VA FI IN DOUA ZILE: pe 6 si 7 octombrie/ LA CE INTREBARE VOM RASPUNDE DA?/ PS Vincentiu cheama si el la vot: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

19-09-2018 2 minute Sublinieri

 • Basilica: 

Referendumul pentru definirea căsătoriei se va organiza în 6 şi 7 octombrie

Referendumul pentru definirea căsătoriei se va organiza în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat marţi premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

La acest referendum românii îşi vor putea exprima dreptul la vot cu privire la propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Demersurile privind modificarea Constituției în ceea ce privește limpezirea noțiunii de căsătorie au fost iniţiate de Coaliţia pentru Familie.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei.

Biserica Ortodoxă Română susţine în mod natural demersul Coaliției pentru Familie.

Episcopul Vincenţiu cheamă la Referendum: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu i-a îndemnat pe credincioşi, în cuvântul său duminical, să voteze la Referendum pentru „familia binecuvântată de Dumnezeu, formată din bărbat și femeie” şi a subliniat că „toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei”.

Ierarhul a atras atenţia că acesta „este un moment de mare cumpănă în istoria poporului român, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu și responsabilitatea poporului dreptcredincios îl vom birui”.

Cuvintele au fost rostite cu prilejul prezenţei în parohia Movila din Protopopiatul Fetești unde a sfinţit un Centru multifuncţional şi a oficiat Sfânta Liturghie, informează Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor.

Omilia a avut ca temă principală urmarea lui Hristos. În acest context, Preasfinţia Sa a vorbit despre asumarea Crucii lui Hristos şi despre puterea pe care Sfânta Cruce ne-o dă în călătoria vieții noastre.

„Credincioșii își asumă Sfânta Cruce în familie – Biserica cea mică, familie binecuvântată de Dumnezeu cu prunci”, a spus Preasfinţia Sa.

Centrul multifuncţional va fi ocrotit de Sfântul Efrem cel Nou.

Românii care vor participa la referendumul pentru familia tradițională vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, a decis, marți, Guvernul. Suma alocată de Guvern pentru referendum este de 163,7 milioane de lei.

Cabinetul Dăncilă a adoptat, în ședință extraordinară, o ordonanță pentru modificarea legii referendumului  și hotărârile privind organizarea, bugetul și cheltuielile scrutinului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”. 

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. 

Imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” va fi realizată de către Regia Autonomă „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – S.A.

Pentru efectuarea cheltuielilor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, se suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Interne, al Autorității Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum și al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Național de Statistică din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Suma alocată pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei, se arată în comunicatul Guvernului.

La referendum, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate. 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va putea organiza, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “VOTUL PENTRU REFERENDUM VA FI IN DOUA ZILE: pe 6 si 7 octombrie/ LA CE INTREBARE VOM RASPUNDE DA?/ PS Vincentiu cheama si el la vot: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

 1. @admin,
  “Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de PARLAMENT?”.SE PARE CA ACEASTA VA FI INTREBAREA pusa in buletinul de vot.Mare nebunie, de-i asa.Vai de el PSD.

 2. @Gheorghe

  Fratilor, oare chiar nu ne invatam minte, pentru Dumnezeu? Ne luam dupa orice zvon sau pareristica?

  Acea intrebare e conform legii. Nu putea nici PSD, nici Real Madrid, nici Bill Gates, nici Avraam, nici Patriarhul Daniel si nici Parintele Iustin sa treaca alta intrebare decat asta. Daca voia sa se incadreze in lege.

  Exista o singura lege votata de Parlament care modifica constitutia. E legea noastra, cea a clarificarii definitiei Casatoriei. Nu exista si nu va exista o alta.

  Exista o singura procedura prin care legea noastra va intra vigoare – iar aceasta procedura implica aceasta intrebare.

  Exista un singur raspuns, clar, simplu, la referendum: DA.

 3. GHEORGHEEEEEEE, GHEORGHEEEEE

  PUNE STAMPILA CU — DAAAAAAA—- si e suficient. Poate te ajuta Bunul Dumnezeu si pui stampila .

  🙂

 4. Gheorghe

  Mai suficient e sa convingi cu duhul lui Hristos si pe alti sa puna stampila cu DA

 5. @petru

  Doamne, ajuta!!!

  🙂

 6. Mergeti la vot fratilor si puneti stampila pe DA.

  E un articol pe activenews, in care judecatorul CCR Daniel Morar (cel care a votat impotriva revizuirii Constitutiei) zice “că actuala definiție a Căsătoriei din Constituție permite legalizarea mariajelor între persoanele de același sex”.

  [ …] noțiunea de „soți” nu este identică cu cea de „bărbat” și „femeie”, astfel că prin această modificare nu se realizează doar o precizare terminologică (așa cum reținut Curtea în Decizia nr.580 din 20 iulie 2016, paragraful 42: de altfel, valabilitatea acestui argument ar pune sub semnul întrebării însăși utilitatea demersului revizionist), ci se suprimă dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex, drept garantat de articolul 48 din Constituție în forma în vigoare la data revizuirii, precum și dreptul la viață de familie al acestora, garantat de art.26 din Constituție” (https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Judecatorul-CCR-Daniel-Morar-a-scris-ca-actuala-Constitutie-PERMITE-legalizarea-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-si-a-cerut-respingerea-Referendumului-de-pe-6-7-octombrie-152716)

 7. Intr-o vreme ma intrebam oare de ce unele publicatii au o atitudine ostila fata de BOR? Astazi, Adevarul a iesit la iveala:

  “În aceeași postare, ziarista sugerează că patronul ziarului, Cristian Burci, este în Masonerie. Nu dă nume, spune doar că “big boss este mason”.” – https://www.paginademedia.ro/2018/09/corespondent-adevarul-am-fost-concediata-dupa-un-articol-despre-masoni-sefii-ziarului-nu-are-legatura-cu-articolul

  DA, la referendum!

 8. Pingback: De ce să particip la Referendumul pentru familie? APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. CTP despre cei care vor vota da la referendum: "ăia care își bat copiii până la sânge, îi vând, îi violează, dar sunt buni români pentru că
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare