STARETUL SIMON ARVANITIS: “Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli si ii veti ingropa in gropi comune”

12-03-2015 Sublinieri

248016-SIMON (Small)

“Familia ortodoxa”, nr. 3 (74)/2015:

STARETUL SIMON ARVANITIS – LACAS AL HARULUI (5 martie 1988)

[…]

“Dumnezeu nu se plateste cu bani”

O crestina apropiata Staretului Simon si care se bucurase de multe binefaceri de la el marturiseste despre cazul fiicei ei, careia doctorii Spitalului de Pediatrie “Aglaia Kyriaku” ii asteptau sfarsitul de la o ora la alta, si care si-a revenit si s-a facut bine repede. Mama ei fagaduise ca, de indata ce-si va lua fata de la spital, s-o duca mai intai la Staret si apoi acasa. In plus, fagaduise sa vanda un teren pe care-l avea de zestre si sa dea banii la manastire. Insa cand a dus copila la Staret si i-a pus toate acestea, el i-a zis:

Ce sunt cuvintele astea? Dumnezeu nu se plateste cu bani. Ci sa-i iubiti pe oameni, sa nu pastrati ura in inima voastra, sa nu va intereseze ce face cel de langa voi si sa ajutati cand vedeti ca un om sufera. Si cand oamenii vor intelege care este doctoria adevarata, se vor mantui, iar daca nu, se vor pierde.

Si l-a intrebat mama:

Si care este doctoria, Parinte?

Iar Staretul i-a raspuns:

Sfanta Impartasanie si Sfanta Spovedanie si pocainta, fata mea. Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli, si ii veti ingropa in gropi comune. Aici a ajuns omul prin pacat. L-a uitat pe Dumnezeu, a uitat posturile. Nu mai ia aminte la nimic sfant…

Aceleiasi persoane i-a spus altadata Staretul ca va veni asa foamete, fata de care foametea din razboi (1941) nu este nimic. Doamna l-a intrebat daca va fi razboi, iar el a raspuns: Mai mult de-atat, fata mea”.

***

simon-arvanitis-5A zis Staretul:

Cand iti spune cineva sa te rogi pentru el, sa o faci neintarziat, acolo unde te gasesti. Iti faci cruce si spui: <<Doamne al meu, sau Preasfanta mea de Dumnezeu Nascatoare, arata, rogu-te, mila ta robului tau cutare si da-i lui sanatate sau orice altceva are nevoie>>. Asa sa zici! In doua cuvinte si cu dragoste”.

[…]

Staretul spunea multe despre starea societatii. Vor veni”, spunea el, “zile foarte grele. Lumea a luat-o razna”. Odata a fost intrebat Parintele Simon: “Ce-i cu bombele care tot explodeaza prin Atena?” Era prin anul 1982-1983. Si a spus Staretul: Asta nu-i nimic. Mult mai multe veti vedea. Mult mai multe, ca sa treaca prin incercari poporul care nu vrea sa ia aminte”.

Staretul ii sfatuia pe fiii sai duhovnicesti: Cand vorbim despre lucruri duhovnicesti, sa vorbim cu smerenie si nu toti odata, fiindca exista duhul cel rau care deformeaza adevarul si face sa se auda alte cuvinte decat cele care au fost spuse (de Parintii Bisericii, de Sfintele Scripturi).

Intrebat fiind ce parere are despre asa-numita miscare ecumenista, Staretul a raspuns cu zisa fericitului Parinte si Sfant Iustin Popovici: Ecumenismul, mai baiete, este panerezia veacurilor”.

Intr-o convorbire de noapte cu un fiu duhovnicesc, Staretul i-a spus, intre altele: “Lumea asta in care traim nu stie ce face. Tu nu cauta sa dobandesti de la lumea pacatoasa adevar si judecata dreapta”.

Traducere de Caliopie Papacioc

simon_arvanitis_002_slider

Legaturi:

***


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “STARETUL SIMON ARVANITIS: “Va veni ziua cand nu veti avea loc sa ingropati mortii din nenorociri si boli si ii veti ingropa in gropi comune”

 1. STARETUL SIMON ARVANITIS ESTE UN ADEVARAT OTODOX.

 2. @offtopic – daca o sa puteti de undeva sa faceti rost de predica care s-a tinut in Duminica Sfintei Cruci-2015 la m-rea Sihastria Putnei ar fi foarte indicat de publicat, foarte…

 3. @ anemona:

  Cine a tinut-o azi? Sa vedem daca apare pe siteul manastirii.

 4. Pingback: “ASCETI IN LUME” – Vieti pilduitoare de mireni sfinti ai zilelor noastre: EVA si DIMITRIE SAULIDIS. “Va veni o zi cand veti aduna faramiturile de pe masa si nu va vor fi de ajuns ca sa va saturati!” | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: “Asceti in lume” (II): VIATA, HARISMELE SI SFATURILE PARINTELUI SERAFIM DIMOPOULOS, DUHOVNICUL IN HAINE ZDRENTUITE, INAINTE-VAZATOR SI NEBUN PENTRU HRISTOS, AJUNS LA MASURA STARETILOR PAISIE SI PORFIRIE (1937-2008): “Va fi mare criza in
 6. Pingback: AJUTOR SUPRAFIRESC, INDULCIRE HARICA SI “SATURARE CEREASCA” IN TIMPUL FOAMETEI SI IN VREMEA OCUPATIEI. Icoana rastignirii varsand sange – semn al inceputului razboiului. MAICA MACRINA: “Dumnezeu mi-a dat sa inteleg ce anume da El i
 7. Pingback: “DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SE
 8. Pingback: Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă s
 9. Iata cum profetia Staretului Simon se împlinește in zilele noastre. A început in China si numai Domnul stie cand si cum se va termina.
  Asa cum citeam zilele trecute pe site- ul dvs. , profetiile le auzim la stiri.

 10. Pingback: "ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!" - MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la... adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. "Pentru ca NE-AU GA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate