PARINTELE DIONISIE DE LA COLCIU: “Conducatorii lumii vor sa schimonoseasca firea omului. O SA FIE UN RAZBOI INFRICOSAT. Si acum o sa fie foarte multi mucenici. NU NE-A RAMAS ALTCEVA DECAT SA NE PREGATIM PRIN POCAINTA”

12-05-2014 Sublinieri

“UNIUNEA EUROPEANA ESTE CASA FARADELEGILOR. Ortodoxia este Adevarul. Sa tii adevarul si Dumnezeu te va ajuta”

Scan11771

***

408783_596755293669138_49909604_n

  • Sa avem nadejdea la Dumnezeu, dar timpurile sunt critice. Timpurile-s foarte critice. Dupa cum spun Sfintii Parinti, Sfintii Prooroci, noi am intrat in veacul al VIII-lea, si ei asa scriu ca, intrand in al VIII-lea veac, multe necazuri o sa vina peste omenire, mari schimbari o sa fie in lume.
  • Dupa scrierile Sfintilor Parinti, omenirea as­teapta doua pericole infricosate: un razboi infricosat de mare si imparatia lui Antihrist. Acuma numai Dumne­zeu stie care va apuca inainte, razboiul acela care se as­teapta sau imparatia lui Antihrist. Noua nu ne-a ramas altceva decat sa ne pregatim. Sa ne pregatim prin poca­inta, spre marturisire curata, ca nimenea nu se poate mantui decat numai prin pocainta, adica prin marturisirea pacatelor inaintea parintelui duhovnic.
  • O sa fie un razboi infricosat, poate nu acum, dar in cativa ani. Asa va fi ca nu vor mai cunoaste ca au fost oameni cei omorati. Suntem in vremurile de pe urma. Sunt semne vadite.
  • Conducatorii omenirii de astazi sunt hotarati sa distruga omul, atat duhovniceste, cat si fireste; adica nu se mai pune problema de a fi un bun crestin, asta e departe, dar nu mai poti fi om firesc. Vor sa schimonoseasca firea omului. Conducatorii europeni se vede bine treaba ca au luat locul lui Satan insusi, ca de acum ei, cu ideile lor, introduc rautatea in omenire. Dar pentru ce? Ca sa distruga cu desavarsire tot ce-i duhovnicesc in om, dar nu numai atat, ci si tot ce-i omenesc.
  • Ăstia vor sa faca lumea ca pe niste dobitoace, sa nu stie ca este Viata Vesnica. Chiar daca zic ca este Dumnezeu, ei spun ca totul este aici, viata asta sa fie bine.
  • Uniunea Europeana este Casa Faradelegilor, este distrugerea omului, nu numai a crestinului sau a monahului. Lasam asta la o parte [monahismul sau crestinismul], dar vedem ca legile Uniunii Europene duc la distrugerea omului, fiindca dau drepturi lui Satan. Ei legifereaza ca pacatul impotriva firii este ceva bun.
  • Vezi, astia de la Comunitatea Europeana o tin (considera) pe Romania ca cea mai inapoiata. De ce? Pentru ca crede in Biserica, fiindca are multi preoti si monahi. Adica crede in Viata Vesnica si nu crede in ideile lor. Vor sa bage ideile lor si Biserica le sta in cale.
  • O sa fie schimbari mari. Ce, crezi ca Comuni­tatea Europeana este dupa Dumnezeu? O sa-i schimbe pe toti, o sa le schimbe mintea. Aceasta schimbare este spre daramare iar nu spre zidire.
  • – Parinte, ce se intelege prin veacul al VIII-lea? Ca am intrat in a opta mie de ani, dupa numaratoarea Bisericii. [Nota explicativa a editorilor: Potrivit cronologiei traditionale bizantine, dupa care se ghideaza toate scrierile vechi bisericesti, anul Nasterii lui Hristos este anul 5508 “de la facerea lumii“. Prin urmare, in 2010, suntem in anul 7518 “de la facerea lumii”. Sfantul Nil Atonitul, Sfantul Cosma Etolianul, Sfantul Moise Arapul si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica sunt doar cativa dintre Parintii Bisericii carora le-a descoperit Dumnezeu in vedenie ca la a doua jumatate a veacului al optulea, cand se va inmulti faradelegea, se va apropia sfarsitul lumii.Despre acest veac pomeneste adesea parintele Dionisie in dialogurile sale].
  • Vezi? E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea veac. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum înainte. Aşa scriu Sfinţii Prooroci, aşa scriu Sfinţii Apostoli. Aşteptăm pe Antihrist. Dar apostolii lui Antihrist ştiu cum să se poarte ca să îngenuncheze adevărul, să îngenuncheze Ortodoxia. Cât timp va fi Ortodoxia la înălţime ei ştiu că nu poate împărăţia lui Antihrist să guvernele, să conducă, şi se osârduiesc cu fel de fel de meşteşugiri ca foarte cu înlesnire să vină Satana ca să conducă omenirea.

    Eh!… Cât putem şi cât am auzit şi cât ne luminează Dumnezeu, să ne ţinem de adevăr. Adevărul nu-l poţi găsi nicăieri decât numai în Biserică, numai în Ortodoxie, că acolo avem sute şi mii de învăţături pe care dacă le respectăm ne ajută Dumnezeu să putem căpăta Impărăţia Cerurilor. Că aici, oricat am trăi, se isprăveşte viaţa, oricât am trăi, se sfârşesc anii. Trebuie să ne ducem dincolo, unde nu mai este sfârşit, decât veşnic fericire şi bucurie.  (2003)

(Extrase din: Staretul Dionisie. Lumea in vremurile de pe urma. Vol. II, Editura Prodromos, 2010)

-staretul_dionisie_lumea_in_vremurile_de_pe_urma_vol_ii

***

“Familia ortodoxa”, nr. 5 (64)/ mai 2014:

Ortodoxia este Adevarul

Parinte, se spune ca va fi un sinod pus la cale de Patriarhia Ecumenica si ca acolo ar urma sa se schimbe niste lucruri, nimeni nu stie exact ce.

– O sa fie, daca or face, ca Sfintii Parinti au spus ca se va pregati “al Optulea” Sinod, dar ca n-o sa se faca. Multi dintre Sfintii Parinti au spus ca nu se va face sau, de se va face, n-o sa fie cu succes. Acuma nu se stie. Ei se pregatesc de mult timp. Sa vedem…

Daca, de exemplu, se vor adopta niste hotarari care nu sunt in accord cu hotararile celorlalte Sfinte Sinoade, ce trebuie facut?

– Noi sa facem rabdare pana se va hotari Soborul al Optulea si o sa constate si o sa se vada de la sine ca, daca vor fi dupa Dumnezeu, o sa uneasca toata omenirea. Dar fiindca o sa faca schimbari mari in Ortodoxie, eu socotesc ca n-o sa se poata uni. N-o sa se poata uni.

Dar daca li se va cere ortodocsilor sa abandoneze unele dintre invataturile lor si li se va spune: “Renuntati, ca Sinodul cutare n-a fost chiar dupa adevar?”

– Nu exista! Ortodocsii au hotarat numai adevarul. De-acuma, sigur, aceia care n-au ramas in Ortodoxie gasesc pricini, ca “de ce s-a discutat la Soborul acela asa si de ce cutare si cutare”, dar sunt motive neadevarate. (iulie 1999)

O sa vina vremuri cand o sa inceapa a iscodi ca Soborul cutare are o greseala, ca nu trebuia sa faca asa si apoi vor spune felurite ca sa te convinga ca intr-adevar a avut greseala: “Au fost si ei oameni si au avut greseli”. Asta-i lucrarea dusmanilor Ortodoxiei, ca sa ne darame. Si, daca nu bagam de seama, o sa ne darame. Sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, ca daca or veni niste timpuri critice, sa stim ce sa raspundem, ca sa nu cadem. Si, mila lui Dumnezeu! (13 august 2003)

“Ca om sa-l iubesti, dar nu sa iubesti eresurile lui ”

Adevarul este Ortodoxia. Ortodoxia este cea mai adevarata credinta, dupa toate sfaturile Bisericii. Ortodoxia, are, cum sa spun, temelie, adancime, Adevarul, cu atatea sute, mii si milioane de minuni pe care le-a facut Dumnezeu prin Sfintii Parinti. Temelia Ortodoxiei, cea mai mare temelie a ei sunt invataturile celor sapte Sfinte Soboare Ecumenice. Inca de la inceputurile inceputurilor au fost dusmani ai Ortodoxiei, dar Sfintii Parinti au discutat toate invataturile, au dat tot ce e rau la o parte si a ramas adevarul. Nu numai o data; de sapte ori s-au adunat Sfintele Soboare Ecumenice de au clarificat adevarul. De aceea, noi nu gasim nicio meteahna in Ortodoxie, ca sa zicem ca trebuie sa acceptam alte credinte.

Ceea ce spun acuma toti dusmanii Adevarului e un viclesug. Adica, ei iau si din cartile noastre, de unde scrie: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot cugetul tau, din toata virtutea ta si pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Matei 22:39) si-ti spun asa: “Cine e aproapele nostru, al fiecaruia dintre noi? Orice om. Fie el din orice natiune, orice credinta ar avea, trebuie sa-l iubesti.” Da, sa-l iubesti, dar asta nu inseamna sa iubesti si credinta lui, ratacirea lui, neadevarul lui! Ca om sa-l iubesti, ca Dumnezeu are grija de fiecare. Fie ca-i jidan, ca-i mahomedan, orice o fi, tu trebuie sa-l iubesti, pentru ca-i om, e zidirea lui Dumnezeu – dar nu sa iubesti credinta lui, eresurile lui. Dar ei, prin viclesug, vor sa se apropie omenirea, vor sa te apropii de alte credinte si sa defaimi adevarul. Nu este alt adevar decat Iisus Hristos. Ortodoxia este Adevarul. (6 aprilie 2002)

“Si acum, in timpurile din urma, o sa fie foarte multi mucenici”

Vezi, de aceea scriu Sfintii Parinti ca o sa fie multi mucenici acum, fiindca dusmanii Adevarului cu o alta subtilitate, cu un alt mestesug vor vrea sa te distruga, nu asa cum a fost cu idolii. In primele secole ti se spunea: “Daca nu te inchini la idoli si nu aduci jertfa, de-acuma trebuie sa te tai. S-a terminat”. Si, cu toate acestea, s-au facut sute si mii si milioane de mucenici. Dar Sfintii Parinti spun ca si acum, in timpurile din urma, o sa fie foarte multi mucenici – adica n-o sa lase Dumnezeu ca toata crestinatatea sa se inchine la Baalii actuali. N-o sa lase Dumnezeu. Dar trebuie rabdare, trebuie rabdare.

Ca sa avem rabdare trebuie rugaciune, ca numai Bunul Dumnezeu sa ne intareasca. Noi suntem slabi, omu-i foarte neputincios si incepi sa zici: “O, stie Dumnezeu ca nu pot avea rabdare!”. Dar daca ne uitam dupa adevar, toti Sfintii Apostoli, cei mai mari Sfinti Apostoli au suferit cele mai infricosate morti. I-au omorat ca pe cei mai mari raufacatori ai omenirii. Dumnezeu putea sa-i scape, dar uite ca i-a lasat sa fie omorati, ca sa-i incununeze cu bunatatile Lui pe care noi, oamenii, nu le putem cuprinde.

Dar azi e greu de facut jertfa…

De ce e greu de facut jertfa?

Asta-i intrebarea: de ce-i greu? Crestinii se tem astazi de jertfa, de osteneala…

–  Da, asta e. Ne-am amestecat si incepem sa nu mai tinem cu respect si cu sinceritate Adevarul. Incepem sa spunem: “Eee, stie Dumnezeu, nu-i nimica daca nu respectam cutare”…

Ortodoxia se bazeaza pe cele sapte Sfinte Soboare Ecumenice, sa avem speranta ca Bunul Dumnezeu o sa ne faca parte sa ne putem mantui. Ca nu avem nicio alta dorinta decat numai si numai sa putem capata raiul, sa putem capata Imparatia lui Dumnezeu. Trebuie sa tii adevarul – si Dumnezeu te va ajuta. Sigur ca o sa fie timpuri grele, imparatia lui Antihrist, ce mai vorba! De aceea trebuie sa ne luptam. Sunt unele scrieri bisericesti care spun ca atatia mucenici o sa se faca in timpurile de pe urma, de o sa-i intreaca pe cei dintai. Vezi? Acuma numai Dumnezeu stie cum va fi asta, ca noi vedem ca a slabit crestinatatea fata de cum citim ca a fost in trecut. Crestinatatea si Ortodoxia au slabit, dar are Dumnezeu grija si are ascunsii Lui. (14 iulie 2003)

“Cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui”

Sa ne osarduim sa nu ne indepartam de ceea ce ne sfatuieste vesnic Biserica, ca Biserica are temelie titanica – cele sapte Sfinte Soboare Ecumenice, care au scos afara tot ce a fost rau si a ramas Adevarul. Prin zeci de minuni dumnezeiesti s-au incredintat Sfintele Soboare ca vesnic asta-i adevarul. Acuma, noi sa le respectam cat putem, ca o sa fie timpuri grele! Sa respectam ce ne porunceste si ne sfatuieste Biserica si cu Dumnezeu inainte!

Trebuie sa suferim. Daca suferim, “cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui” (Matei 10:22), scrie Sfanta Scriptura. Ca vedeti, ca sa spunem adevarul, cei mai mari sfinti ai Ortodoxiei au suferit cele mai mari schingiuiri. Dar asa-I voia lui Dumnezeu – ca, prin greutatile prin care treci in viata asta sa ne rasplateasca Dumnezeu in Imparatia Cerurilor.

Cei mai mari Apostoli ai Mantuitorului, Petru si Pavel, si toti ceilalti care au raspandit Ortodoxia in toata lumea, care L-au propovaduit pe Iisus Hristos, au suferit mai mult decat ceilalti. Dar toate acestea se petrec cu slobozirea lui Dumnezeu, sunt lucruri pe care mintea omului nu poate sa le judece; de aceea spune Sfanta Scriptura: “cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui”.

Sfintii astia au fost rapiti pana la al treilea cer, asa de sfinti erau – si, uite, a ingaduit Dumnezeu sa aiba niste morti ca ale celor mai rai oameni de pe pamant. Ingaduinta lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa facem rabdare, orice ne-ar da Dumnezeu, ca adevarul acesta este – Ortodoxia, Biserica, credinta, Iisus Hristos.

Si, cu Dumnezeu inainte!

(din: “Familia ortodoxa”, nr. 5 (64)/ mai 2014)

fo64-c1

Legaturi:

***

Sa stiti ca vadit sunt ultimele vremi. Si Apostolul Ioan spunea acum 2000 de ani ca erau. Erau, in samanta, numai ca astazi, ceea ce era de necrezut candva cand se citea Apocalipsa si alte prorocii, este tehnologic realizabil. (…) Infricosatoare sunt, dar daca Dumnezeul nostru se zice atotputernic, in zilele astea vom vedea ce inseamna atotputernic si cerem Tie, Doamne, sa ne arati lucrul asta, daca noi vom traversa acele perioade! Sunt infricosatoare, dar nu vom deznadajdui, căci milostiv este Dumnezeu si mare este Dumnezeu. (…) Atacurile si navalele care vin asupra omului sunt inca de acum deja de necomparat cu cele ce erau inainte. Spunea cineva aseara, un Prea Sfintit parca, ca in viata noastra, in ultimii 30 de ani lumea a devenit de nerecunoscut. Asa e … si se schimba pe ceas ce trece!

O maica imbunatatita, Sebastiana, pe care Domnul a luat-o acum cativa ani, de prin regiunea Timisoarei, de pe undeva (…) spunea unui parinte pe care il cunosc eu: „Parinte, vremi ca astea n-am apucat. Am cunoscut razboiul, am cunoscut foamete, am cunoscut prigoane, dar vremi ca astea n-am mai vazut. Ieri – zice – mi-au trebuit patru ceasuri ca sa citesc un acatist.” Intelegeti putin de ce vi se duce mintea si nu ramane la rugaciune, in biserica sau in chilie? Da, suntem pacatosi, dar sa stiti ca nu e numai pacatul nostru. Sunt si alte lucruri pe care nu le putem dovedi, dar va spun asta ca marturie a unora mai batrani si care au cunoscut alte lumi. Deja si eu ma vad ca un martor al unei alte lumi pentru cei care astazi au 30 sau 20 de ani si mai putin. Iar parintele nostru a fost si martor al lumii inainte de primul razboi mondial (…) si mi-a spus ca dupa aceea n-a mai fost niciodata acea pace de care isi amintea in tineretile lui, acea asezare a lumii care se simtea. Dupa primul fratricid mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai venit. Dupa al doilea fratricid mondial a fost si mai rau si prin anii ’70 ne zicea: „Daca va mai veni un razboi mondial credinta pe pamant va deveni cu neputinta (…)

 

***

***


Categorii

1. Slider, Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Marturisirea Bisericii, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “PARINTELE DIONISIE DE LA COLCIU: “Conducatorii lumii vor sa schimonoseasca firea omului. O SA FIE UN RAZBOI INFRICOSAT. Si acum o sa fie foarte multi mucenici. NU NE-A RAMAS ALTCEVA DECAT SA NE PREGATIM PRIN POCAINTA”

  1. Pingback: EUROVIZIUNEA “FEMEII CU BARBA” – LUMEA DE COSMAR care huiduie normalitatea si exalta grotescul pervers si oribilitatea. COREGRAFIE LUCIFERICA, CU SIMBOLISTICA APOCALIPTICA - Recomandari
  2. Multumesc!

    Aveam nevoie de asa-ceva…prin simplitatea lui, te-atinge in suflet!

    Sa dea Dumnezeu, sa nu-L facem de rusine, fiindca deja este greu;

    -se simte o presiune, ceva apasator peste fiecare, este CEVA in aer, care se lasa pe umerii, sau mintea ta, ca o mantie GREA, ca de plumb!

    Cu putina lume te mai poti intelege…doresti sa comunici, sa vorbesti, sa dezbati, sa dialoghezi DAR, parca dai cu capu-n zid – atat tu, cat si cel(cei) care ‘asculta’, sunt/devin/simti, de parca ar fi PARALELI pe SUBIECT, cu toate ca daca ar exista rabdare si o reiterare, s-ar descoperii ca vorbesc aceeasi limba! E ciudat…

  3. MAGDA ,AI DREPTATE nu esti singura care simte la fel.

  4. @Magda
    Exact asta am constatat si eu, am zis ca este probabli de la vremea inchisa, rece si ploioasa, care persista de din saptamana mare, dar este in acelasi timp un duh apasator, care intuneca mintile oamenilor care si-au pierdut pacea launtrica, nu mai pot urmari un subiect si sar de la una la alta, au nevoie sa bombardeze pe altii si sa fie bombardati cu sms-uri si apeluri telefonice in care discuta despre nimic(uri). Simt ca intram intr-o lume haotica populata de zombi.

  5. @magda
    @adrian
    sa luam cu asalt Sf. Slujbe in biserici,si sa ne rugam pentru noi si pentru toata lumea…

  6. Inca ceva: a fost prima data cand lumea nu mai canta Hristos a inviat din morti… la Inviere! Au observat si altii la alte biserici, aproape ca te simteai stanjenit sa canti intr-o mare de oameni tacuta, care au venit doar “sa ia lumina”. M-a pus serios pe ganduri chestia asta!

  7. Asa este, aveti dreptate. Pe mine ce ma ajuta este sa ma rog pentru persoana respectiva inainte si chiar si in timpul converatiei. Asa ispitele fug, si am mentionat asta pr. meu duhovnic. Acum vremurile sint din ce in ce mai pline de ispite si avem nevoie sa ne rugam neincetat pe cit posibil si pe cit sintem in stare, chiar daca in unele zile parca nici rugaciunile nu mai merg si nu le mai simtim.

    Noi de inviere am cintat cu toata puterea, cu toate ca dupa ce se ia lumina, ramin mai putin de 10%. Dar aia mai putin de 10% cit raminem, cintam. Asa este mereu unde merg eu, biserica fiind neincapatoare, multi pleaca.

    @ Sapiens: f. trist ce spui! in ce oras esti? In ce tara? Despre ce biserici vorbesti–unde sint aceste biserici?
    Eu te inteleg, insa eu nu m-as gindi la stinjeneala fata de oameni, macar o data pe an sa ne dam silinta sa aducem slava lui Dumnezeu. El ne trimite Lumina din cer la Ierusalim, asa ca se ne ostenim si noi cu citeva cintecele. Eu as cinta in continuare, chiar daca nimeni altcineva nu mai cinta. Mi-ar pasa mai mult de Domnul decit de ce face sau ce nu face restul lumii. El ne vede! Vede si efortul si nepasarea noastra, si ezitarile si le stie pricina la toate.

    Doamne ajuta-ne si daruieste-ne pacea sufletului!

  8. Deosebit parintele Dionisie, Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca si mantuiasca dupa sfanta voia Lui!

  9. Acum ca si altii au mai spus-o, adaug si eu: cu toata sinceritatea, despre aceasta senzatie de sufocare si presiune am dicutat cu cineva chiar in ziua postarii Magdei. E ciudat ca toti o resimtim! Nu neaparat in plan exterior, fizic, si nu neaparat legat de conflictele politice etc., e altceva. Imi aminteste vag de ‘rinocerii’ lui Ionesco, sau ceva in genul… Nu stiu, f greu de definit.

    Da, @sapiens, si eu am observat asta cu amaraciune – dar nu in Buucresti, unde pe unde am fost eu cel putin, lumea canta cu toti rarunchii. Noi (adica familia mea) mergem la Slujba de Paste de cativa ani buni la Manastirea Bistrita (unii sunt din zona aia si profitam de vacanta). De fiecare data cand ma duc acolo constat cu durere aceasta amortire a ‘publicului’. Maicutele canta efectiv dumnezeieste – cand le-am auzit prima oara am avut impresia ca am murit si am ajuns direct in Cer, atat am fost de socata. Dar oamenii de prin partea locului, din pacate, parca sunt adormiti. Multi stau la intreaga Slujba – ceea ce e remarcabil – si stau frumos, linistiti. Dar de cantat nu canta. Si am vazut ca si sus, la Arnota, e la fel. Nu spun ca oamenii astia nu or fi oameni buni si cumsecade – asta nu stiu – dar e ca si cum nu traiesc Invierea, macar asa, un pic…

    E ciudat si e trist, asa e.

  10. Acum vreo 3-4 ani am mers de Pasti la biserica Razoare si am avut ocazia sa vad una dintre cele mai suprarealiste scene. Daca as fi fost singura si nu ar avea cine sa-mi confirme ca asa s-a intamplat, m-as indoi de veridicitatea propriei mele amintiri. Era multa lume, ca de obicei plin de golani, iar de curtea bisericii deja nu te mai puteai apropia. Eram pe trotuar. Chiar langa noi, un capac de canal a inceput sa se miste si apoi s-a dat la o parte. Din canal a iesit, foarte demn, un barbat cu barba, intr-un palton vechi, cu palarie si cu un baston in mana. Se vedea ca se aranjase, parul si barba pareau pieptanate, iar intreaga lui tinuta, desi extrem de ponosita, era una a unui om elegant. A pus la loc capacul de canal, s-a indreptat si a intrat in multime, ca sa participe la slujba de Inviere. Toti cei de acolo ramasesera fara grai.

    Anul acesta am fost la biserica militara din Dr. Taberei, o bisericuta de lemn a carei curte este plina in fiecare duminica. Ca in fiecare an, curtea era neincapatoare, asa ca lumea se ingramadea pe trotuar si in strada. La un moment dat a trecut o ambulanta cu sirenele pornite, dar oamenii nu se dadeau la o parte din calea ei. A fost nevoie ca soferul ambulantei sa foloseasca portavocea.
    Si tot ca in fiecare an, am constatat ca nu inteleg de ce mai vin oamenii la biserica. Nu participa deloc la slujba Invierii. Nu canta “Hristos a inviat!”, nu ii raspund preotului “Adevarat a inviat!”, vorbesc intre ei si se hlizesc, gandindu-se probabil numai la festinul care-i asteapta acasa.
    http://bucurestiuldevis.blogspot.ro/2009/04/amintiri-din-noaptea-de-pasti.html

    karmapolice
    25.04.2011
    eu nu inteleg de ce nu cinta lumea cu bucurie Christos a inviat!..in loc de fericire cintat tare si cu tonus se aude un mormait infundat lesinat
    sa fiti fericiti

    Cabral Ibacka
    26.04.2011
    Mormaitul e deja ceva… sa vezi cand nu canta nimeni…
    http://www.cabral.ro/din-viata/paste-2011

  11. Face ravagii pe internet o asa-zisa profetie a Parintelui Iustin Parvu, potrivit careia mai avem exact o luna de liniste.Panica este intretinuta de aceeasi Maica […], care rastalmacea cuvintele Parintelui chiar in timpul vietii sale.

  12. F. dezamagitor ce se intimpla, atit pentru noi cit si pentru preotii care slujesc din inima pentru Dumnezeu si pentru noi! Cit de descurajator pentru un preot tinar sa inceapa asa o cariera! Nu stiu ce sa zic! M-am tot gindit la problema asta. Ziceam ca poate lumea asteapta ca altcineva sa faca primul pas si sa inceapa sa cinte un altul intii, sau daca asa cum zice sora Doroteea maicutele cinta atit de frumos, poate oamenii se gindesc sa nu le bruieze.

    Eu oricum am o voce complet pe linga. Tare imi plac cintarile din Biserica, dar toti fug acasa in alta camera, cind incep sa le cint 🙂 sperii toata familia 🙂

    Sa ne pastram seninatatea si sa staruim in rugaciune. Eu am avut o raceala destul de puternica acum vreo 2 luni, am stat in pat vreo 2 saptamini, si dupa aia mi-a fost f. greu sa imi intru iara in rugaciune, nu stiu de ce. Eram aproape impietrita, greseam cuvintele la rugaciuni ce le-am zis pe de rost de poate zeci de mii de ori. Ma tinea ceva pe loc de nu puteam sa mai fac o metanie sau sa ingenunchez. Ma rugam stind pe fotoliu ca sa fac totusi un minim, dar si asa abia izbuteam. Dar acum Slava Domnului, imi revin inapoi, cu pasi mici. Nu mi-am dat seama ca si altii trec prin impasuri. Ce ar putea sa fie? S-a coborit un nor negru invizibil peste noi?

    @ Sapiens: Si pina la urma ne spui daca macar barbatul cu barba din canal a cintat? 🙂

  13. Pingback: PARINTELE CIPRIAN din Namur, Belgia despre lucrarea RUGACIUNII comunitare: “CANDELA” – ca forma de supravietuire si rezistenta duhovniceasca in vremurile din urma: “Rascumparati vremea, ca zilele rele sunt” - Recomandari
  14. Pingback: Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial si nuclear“ -
  15. Pingback: PARINTELE DIONISIE IGNAT despre CRESTEREA COPIILOR IN VEACUL AL OPTULEA: “In timpurile noastre, atata s-o depravat omenirea ca ma mir cum ne mai tine Dumnezeu. Adevarul omenirii (de azi) este DESTRABALAREA. Pe copilul tau NU MAI AI DREPTUL SA-L CRES
  16. Pingback: CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri” | Cuv
  17. Pingback: PARINTELE ADRIAN (inedit, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: CARE SUNT MIJLOACELE INSTAURARII DUHULUI LUI ANTIHRIST? Arhimandritul georgian LAZAR ABASIDZE despre formarea unei NOI ORDINI MONDIALE prin NIVELARE, UNIFORMIZARE SI… EDUCATIE SEXUALA: “Nu este o intamplare ca ei incearca sa ii hraneasca pe ce
  19. Pingback: IPS IUSTINIAN CHIRA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: O MONSTRUOZITATE, O NEBUNIE. “Va veni potopul peste noi, când Dumnezeu nu va putea răbda până în capăt fărădelegile noastre, va trimite peste noi biciul Său. Peste tot Globul” | Cuv
  20. Cine mai aude surlele?…

  21. “Spunea cineva aseara, un Prea Sfintit parca, ca in viata noastra, in ultimii 30 de ani lumea a devenit de nerecunoscut. Asa e … si se schimba pe ceas ce trece!
    O maica imbunatatita, Sebastiana, pe care Domnul a luat-o acum cativa ani, de prin regiunea Timisoarei, de pe undeva (…) spunea unui parinte pe care il cunosc eu: „Parinte, vremi ca astea n-am apucat. Am cunoscut razboiul, am cunoscut foamete, am cunoscut prigoane, dar vremi ca astea n-am mai vazut. Ieri – zice – mi-au trebuit patru ceasuri ca sa citesc un acatist.” Intelegeti putin de ce vi se duce mintea si nu ramane la rugaciune, in biserica sau in chilie?”

  22. Pingback: “DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate