VREMEA ALEGERILOR CAPITALE. Cuvânt grav și puternic al PS MACARIE: “Gadara de acum este mult mai ipocrită decât vechea Gadara, deoarece demonizatul nu mai este considerat demonizat, FIINDCĂ AȘA ESTE CORECT POLITIC! Dacă se comportă neomenește, chiar este aplaudat, deoarece NEBUNIA ESTE CONSIDERATĂ EMANCIPARE!” (video, text)

26-10-2020 Sublinieri

PS Episcop Macarie: „În noua Gadară este mult mai multă ipocrizie, demonizatul nu mai este considerat demonizat!”, Odense și Esbjerg, Danemarca, 25-26 oct. 2020:

„Preacucernici părinți, iubiți frați și surori împreună – rugători,

Dau slavă Preamilostivului Dumnezeu că m-a învrednicit să trec în aceste zile prin Norvegia, prin Suedia, am revenit acum în Danemarca, am slujit în mai multe comunități euharistice. Iar ieri, în mod deosebit, i-am încurajat pe frații noștri și surorile noastre de la Odense, spunându-le, referitor la pericopa evanghelică, care s-a citit ieri la dumnezeiasca Liturghie, despre vindecarea demonizatului din Gadara, că lumea de astăzi este o Gadară. Este o lume care are valoarea supremă producția și consumul, așa cum vechii gadareni aveau ca valoare supremă creșterea porcilor. Este o lume în mijlocul căreia sunt foarte mulți demonizați, stăpâniți și chinuiți de legiuni întregi de diavoli. Însă, Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, este refuzat, Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, fiind singurul care poate să alunge legiunile de demoni în adâncul iadului, așa cum le-a alungat odinioară prin turma cea de porci în fundul mării și în întunericul cel mai dinafară.

Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, este Calea, este Adevărul, este Viața! Însă, din nefericire, de dragul turmei de porci, adică de dragul consumului, al confortului și al unei vieți căldicele, Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu este lăsat ca să aducă tămăduire, ca să ne întărească, ca să ne înnoiască, ca să ne sfințească pe fiecare și să ne elibereze de sub stăpânirea demonilor.

Însă este mult mai greu în Gadara de astăzi decât în Gadara din Evanghelie, preaiubiții mei!

Le spuneam și ieri credincioșilor de la Odense că, cel puțin, vechii gadareni aveau conștiința că demonizatul era chinuit, era bolnav, era transformat din om în neom, însă cei din Gadara de acum nu mai au această conștiință. Paradoxal, acest demonizat, fiind exclus din societate, nu doar pentru că era demonizat, ci și pentru faptul că era foarte violent (și-a sfâșiat hainele de pe el, a rupt legăturile, locuia în morminte) și, neștiind gadarenii ce să-i facă, nepăsându-le de el, s-au ferit de acesta.

Paradoxal e că, fiind scos în afara societății, Mântuitorul Iisus Hristos l-a îmbrățișat și l-a vindecat. Iar el, așa cum ne spune Evanghelistul Luca, a devenit om întreg la minte, s-a îmbrăcat și era întreg la minte, așezat la picioarele lui Iisus, încât gadarenii s-au înfricoșat de această minune pe care o săvârșise Iisus Hristos. Însă ei erau foarte lipiți de bunurile materiale! Prin paguba imensă provocată de legiunea de demoni prin înecarea porcilor în mare, aceștia, înfricoșați, au cerut Domnului ca să plece din ținutul lor. Însă Domnul l-a lăsat apostol pe acest demonizat, pe care îl vindecase, deoarece el dorea cu ardoare să-I devină ucenic. Însă Domnul i-a spus: „Nu! Rămâi aici, în cetate, și spune tuturor cât bine ți-a făcut ție Domnul!”. A devenit un apostol al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, biruindu-l pe diavolul care voia să – L alunge din acele ținuturi cuprinse de întuneric. Însă Mântuitorul Iisus Hristos a lăsat un luminător în acele locuri cuprinse de întunericul necredinței. Și acest luminător a împărtășit tuturor Lumina Cea Adevărată, L-a împărtășit pe Hristos, Lumina lumii, Care luminează pe tot omul cuprins de întuneric!

Preaiubiții mei! Iată, trăim cu toții aceste vremuri grele, aceste vremuri de restriște! Le-am putea numi și „vremuri ale alegerii”, deoarece nu sunt diferite de vremurile în care a trăit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, prăznuit astăzi. Nu sunt diferite vremurile de acum față de cele în care Sfântul Mare Mucenic Dimitrie L-a mărturisit pe Hristos, dându-și viața pentru El!

Trebuie să ne așteptăm și noi, în aceste vremuri ale alegerii, să fim puși în fața acestor ALEGERI CAPITALE: fie să alegem pe Hristos, și Biserica, și Crucea Sa, fie să ne asumăm marginalizarea, excluderea din societate și, poate, chiar martiriul.

Însă noi trebuie să-L alegem, asemenea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, pe Hristos, ca și El să ne aleagă pe noi și să fie cu noi!

Preaiubiții mei! Avem o singură mântuire și un singur suflet și cu acestea NU ne putem juca! Nu putem să-I slujim și lui Dumnezeu și lui Mamona! Nu putem să-I slujim și lui Dumnezeu și acestei lumi, din ce în ce mai ostilă Dumnezeului nostru!

De aceea, asemenea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, trebuie să-L mărturisim pe Hristos și chiar – dacă va fi nevoie – să ne dăm viața pentru El!

Da, iubite frate! Da, iubită soră! Vorbeam și ieri la Odense, vă spuneam și dumneavoastră acum de Gadara, de Gadara de acum, care este mult mai ipocrită decât vechea Gadara, deoarece demonizatul nu mai este considerat demonizat, fiindcă așa este corect politic!

Dacă își sfâșie hainele, dacă se trântește de pereți, dacă se comportă neomenește, chiar este aplaudat, deoarece nebunia este considerată enancipare! Nebunia este considerată emancipare și nu avem voie să spunem, chiar dacă are un comportament bolnav, patologic, si trebuie ajutat.

Însă, asemenea Sf. Mare Mucenic Dimitrie, să ne rugăm Dumnezeului nostru ca să ne ajute și pe noi, să-i ajute și pe ceilalți, pentru ca, laolaltă, să dăm o bună și dreaptă mărturie!

Așa cum v-am spus, vremurile sunt din ce în ce mai grele, însă să nu deznădăjduim, iubite frate și iubită soră, ci strânge în inima ta orice mărturie adevărată, orice picătură a iubirii, orice adiere a Duhului! Strânge așa cum strânge furnica merinde pentru a trece iarna, așa strânge și tu, iubite frate și iubită soră, merindea cea duhovnicească pentru iarna care se apropie!

Și să crezi, cu adevărat, că „frumusețea va mântui lumea”, iar această frumusețe încă o găsim astăzi, încă o găsim astăzi în zâmbetul nevinovat, inocent, al copilașilor noștri, în iubirea curată maternă, în prietenia sinceră, în iubirea care răspunde la toate întrebările.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie L-a iubit pe Mântuitorul Iisus Hristos și l-a iubit pe aproapele. Și din iubire s-a jertfit pentru El și pentru aproapele! Din iubire, iată, ne călăuzește neîncetat cu rugăciunile sale și cu puterea modelului său.

Să-i cerem ajutorul și să lucrăm binele, așa cum l-a lucrat și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, fiindcă Binele va șterge tot răul! AMIN!”

Legaturi:

SFANTUL MUCENIC DIMITRIE si SFINTII INCHISORILOR. “In aceste vremuri, cand ACELEASI FORTE DEMONICE, sub forme diferite, SE PORNESC ASUPRA NOASTRA…” – La ce tip de RUGACIUNE ne indeamna PREASFINTITUL PARINTE MACARIE, pentru a birui INFRICOSARILE in fata RAULUI DEZLANTUIT (video)

INTREAGA LUME E UN NOU COLOSSEUM. Predica puternica a Parintelui GHERASIM de la Putna despre PERSECUTIE, MARTURISIRE si CRUCE – CONDITIA CRESTINULUI AUTENTIC dintotdeauna VS. PACEA SI DRAGOSTEA MINCINOASE ALE FALSILOR INVATATORI, “care raman in afara arenei”, nesuferind prigoana (VIDEO, TEXT)

“HRISTOS NU NE IA LA GRAMADA, Hristos ne ia pe fiecare-n parte intr-o poveste PERSONALA de dragoste. Hristos NE PRETUIESTE PE FIECARE IN PARTE si fiecare dintre noi pretuieste mai mult decat lumea intreaga, decat toate bunurile materiale”

Arhim. DUMITRU COBZARU – adevăruri grele despre semnificația PANDEMIEI: “Trăim semnele Sfârșitului Lumii. ÎNCEPE O PRIGOANĂ la alt nivel, MULT MAI PERFID, care nu ucide atât trupul, cât mai ales mintea, inima, sufletul. DIAVOLUL NE VREA MOARTEA CU ORICE PREȚ” (video, predica la SF. MARE MUCENIC DIMITRIE)

REVOLUTIA PORCILOR INDRACITI

DEMONIZAREA LUMII la ora asaltului final. ORTODOXIA – ULTIMA REDUTA DE REZISTENTA, CARE TREBUIE ANIHILATA. Oameni, porci si demoni. MARTURISIREA IMPOTRIVA RAULUI INSTITUTIONALIZAT, nelinistea rece a sufletului si CONDITIA POCAINTEI, pentru dobandirea PACII LUI HRISTOS

Parintele Proclu: TOTI DIAVOLII DIN IAD AU IESIT PE FATA PAMANTULUI

“Multa demonizare exista astazi in lume…”

NU PUTEM SLUJI LA DOI DOMNI…

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

“CU MANTUIREA NU NE PUTEM JUCA! Nu putem arde tamaie si la idoli, si la sfinti”. PS MACARIE DRAGOI – adevaruri dureroase despre ORTODOXIA IN LUMEA IDOLATRA DE ASTAZI: “Nu am ajuns noi să trăim în vremuri în care rațiunea şi bunul simț sunt sfidate în modul cel mai strident? Cum altfel să înțelegi legile care desființează familia, care desființează diferența dintre femeie şi bărbat?”


Categorii

Portile Iadului, PS Macarie, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, VIDEO, Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor (Gadarei), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “VREMEA ALEGERILOR CAPITALE. Cuvânt grav și puternic al PS MACARIE: “Gadara de acum este mult mai ipocrită decât vechea Gadara, deoarece demonizatul nu mai este considerat demonizat, FIINDCĂ AȘA ESTE CORECT POLITIC! Dacă se comportă neomenește, chiar este aplaudat, deoarece NEBUNIA ESTE CONSIDERATĂ EMANCIPARE!” (video, text)

 1. “Trebuie să ne așteptăm și noi, în aceste vremuri ale alegerii, să fim puși în fața acestor ALEGERI CAPITALE: fie să alegem pe Hristos, și Biserica, și Crucea Sa, fie să ne asumăm marginalizarea, excluderea din societate și, poate, chiar martiriul.” Da, curand. A mai ramas foarte putin timp. Un parinte adevarat.Sa ne traiesti parinte !

 2. Pingback: CUVÂNTUL PREASFIȚITULUI MACARIE la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou: “Paradoxal este că, fiind obligați oamenii să poarte măști, MULTE MĂȘTI CAD. Fiindcă omul este o ființă socială. OMUL ESTE FĂCUT PENTRU COMUNIUNE. Noi avem n
 3. Pingback: PS BENEDICT la Sfantul Mare Mc. Dimitrie: “E NEVOIE SI DE GLAS PROFETIC la un moment dat si sa se spuna: ASA NU, ASA NU SE MAI POATE. Daca noi respectam pe ceilalti, si ei sunt chemati sa ne respecte pe noi! E MOMENTUL SA ALEGEM, SA NU MAI FIM CALDI
 4. Pingback: Nu există lepădare DE FORMĂ și credință doar “în suflet”. Părintele GHEORGHE HOLBEA despre PUTEREA CREDINȚEI MĂRTURISITE vs. IUBIREA LANȚURILOR CARE NE ȚIN LEGAȚI. “Lumea aceasta în care trăim se pare că vrea să-l alunge
 5. Pingback: Nu există lepădare DE FORMĂ și credință doar “în suflet”. Părintele GHEORGHE HOLBEA despre PUTEREA CREDINȚEI MĂRTURISITE vs. IUBIREA LANȚURILOR CARE NE ȚIN LEGAȚI. “Lumea aceasta în care trăim vrea să-l alunge din nou pe
 6. Pingback: PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența c
 7. Pingback: “SĂ RĂMÂNEȚI CU CAPUL PE UMERI!” – “Ca să putem rezista în faţa acestui val de ticăloşie trebuie să ne iubim unul pe celălalt, astfel încât să rămânem în unitate şi să răzbim” – Părintele Dumitru Co
 8. Pingback: Părintele CLAUDIU MELEAN: “Dacă vedem lucrurile diavolului și le tăcem din gură, atunci ne compromitem. Și primul lucru al diavolului e MINCIUNA. Se propagă de peste tot. Când vezi minciună peste tot, chiar amestecată cu adevăr și nu iei
 9. Pingback: CUVANTUL PREASFINTITULUI MACARIE la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou: “Paradoxal este ca, fiind obligati oamenii sa poarte masti, MULTE MASTI CAD. Fiindca omul este o fiinta sociala. OMUL ESTE FACUT PENTRU COMUNIUNE. Noi avem nevoie de om CU C
 10. Pingback: Părintele CLAUDIU MELEAN: “Dacă vedem lucrurile diavolului și le tăcem din gură, atunci ne compromitem. Și primul lucru al diavolului e MINCIUNA. Când vezi minciună peste tot, chiar amestecată cu adevăr și nu iei atitudine și lași minci
 11. Pingback: PARINTELE EPISCOP MACARIE: “Sa fim adevarati inaintea lui Dumnezeu si sa nu cautam sa placem lumii. Avem un suflet si o singura mantuire. Si cu acestea nu ne putem juca!” (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate