“Cine se bucură și cine este potrivnic, rece sau nepăsător la auzul veștii minunate a Învierii lui Hristos?” – PĂRINTELE nevăzător SOFIAN COSTEA amintește în cuvintele sale însuflețite de ÎNVIERE despre NOII VRĂJMAȘI AI DOMNULUI și NOII “BALAURI” DIN ZILELE NOASTRE (și audio, video)/ Poetul VASILE MILITARU: “Hristos a înviat!”

28-04-2022 Sublinieri

(sursa)

Părintele Sofian Costea

Hristos a înviat!

Cine se bucură și cine este potrivnic, rece sau nepăsător la auzul veștii minunate a Învierii lui Hristos?

Hristos a înviat, pentru că mormântul nu a putut ține Lumina, fiindcă nu există groapă care să țină dragostea în adânc sau în întuneric.

A înviat Hristos în inima fiecărui prunc, indiferent de vârsta acestuia, dacă a știut să rămână copil și să-și păstreze zâmbetul cald și copilăresc.

Înviază Mântuitorul Lumii în sufletul unui călugăr smerit, în mintea și în conștiința unui slujitor care își înțelege vocația.

De asemenea, viu este Hristos în inima tatălui și soțului fidel care-și iubește familia, precum a iubit Hristos Biserica. La fel, inima unei mame și soții devotate este îmbrăcată în Lumina Învierii Domnului.

Totodată, muncitorul credincios și intelectualul care se încredințează că Lumina izvorăște din Dumnezeu au parte de auzul glasului de Înger, care le spune dulce și sublim: Hristos a înviat!

Din nefericire, sunt și potrivnici, indiferenți sau nepăsători față de Învierea lui Hristos.

Mă întreb cum pot trăi Învierea lui Iisus dregătorii acestei lumi din ce în ce mai secularizată, care nu cu mult timp în urmă I-au închis Biserica?

În același timp, am dreptul cred, să mă întreb ce relație au cu Învierea lui Hristos politrucii care fac legi, prin care doresc să introducă educația deviantă obligatorie în școli sau care vor, prin promovarea așa-numitei “ideologii de gen” să rescrie legile zidirii dumnezeiești, să compromită familia creștină și să îndepărteze omul de la principiile viețuirii sănătoase, izvorâte de la Împăratul Luminii.

La fel de potrivnici Învierii Domnului sunt și cei care, dându-se drept purtători de cuvânt ai credinței, lovesc în ierarhii Bisericii și în credincioșii acesteia, propunându-și să-l țină pe om departe de Adevărul absolut și incontestabil.

Deși, din nefericire sunt mulți indiferenți, nepăsători sau potrivnici, în raport cu Învierea lui Hristos, nu pot să nu-i amintesc aici și pe cei care au dorit și, din nefericire, în multe locuri au reușit să-i oblige pe oameni la tratamente medicale forțate sau la deținerea așa-numitelor certificate verzi, în absența cărora, fiindu-le anulate cetățenilor drepturi și libertăți fundamentale.

Oricum, Învierea lui Hristos nu poate fi ținută sub obroc, pentru că Lumina și Iubirea bat la ușa fiecărei inimi, totul este ca acea inimă să nu fie zăvorâtă și copleșită de împietrire.

Până și necredincioșii se salută, în această perioadă cu urarea sfântă, sinonimă cu Veșnicia, HRISTOS A ÎNVIAT! Și primesc răspunsul, scăldat în Lumină, ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

De aceea, pentru noi, cei care credem, această urare a veșniciei trebuie să reprezinte modul nostru de viață.

Prin urmare, le transmit, din inimă tuturor credincioșilor, tuturor următorilor acestei pagini cât și echipelor redacționale și cititorilor “Active News”, “De Interes.ro” și “Lumina Cuvântului”, care mi-au fost întotdeauna alături, HRISTOS A ÎNVIAT și ne-a dăruit pace, bucurie, Lumină, toate aflate sub sceptrul Vieții Veșnice Fericite!

Protos. Dr. Sofian Costea

***

Vasile Militaru:

Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat! Ce vorbă Sfântă!
Îţi simţi de lacrimi calde ochii uzi
Şi-n suflet parcă serafimii-ţi cântă
De câte ori, creştine, o auzi.

Hristos a Înviat în firul ierbii,
A înviat Hristos în Adevăr;
În poieniţa-n care zburdă cerbii,
În florile de piersec şi de măr.

În stupii de albină fără greş,
În vântul care suflă mângâios
În ramura-nflorită de cireş
Dar vai, în suflet ţi-a-nviat Hristos?

Ai cântărit cu mintea ta, creştine
Cât bine ai făcut sub cer umblând,
Te simţi măcar acum pornit spre bine
Măcar acum te simţi mai bun, mai blând?

Simţi tu topită-n suflet vechea ură?
Mai vrei pieirea celui plin de Har?
Ţi-ai pus zăvor pe bârfitoarea-ţi gură?
Iubirea pentru semeni o simţi jar?

O, dacă-aceste legi de-a pururi sfinte
În aur măcar azi te-au îmbrăcat
Cu serafimii-n suflet imn fierbinte
Ai drept să cânţi: Hristos a Înviat!

Excepționala PASTORALĂ eshatologică de Paști a PREASFINȚITULUI MACARIE DRĂGOI, în mijlocul unor “vremuri răscolitoare”: “TAINA FĂRĂDELEGII LUCREAZĂ ÎN LUME. Ieri, lumea întreagă era un SPITAL ÎNCARCERAT, azi, lumea întreagă riscă să devină un TEATRU DE RĂZBOI”. CE PUTEM FACE? (text + video)

NU VĂ TEMEȚI! “Să nu ne lăsăm amăgiți, nici intimidați! Să nu facem compromis cu minciuna și viclenia care se înstăpânesc peste lume. SĂ NU SPUNEM RĂULUI BINE ȘI BINELUI RĂU. Să strângem rândurile și să ne ținem aproape de Hristos”. O NOUĂ PASTORALĂ MĂRTURISITOARE A PS MACARIE, la Învierea Domnului 2021 (și VIDEO)

RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala PS Gurie la Inviere: “EUROPA, DESI CRESTINA IN ORIGINI, A AJUNS ANTI-CRESTINA IN REZULTAT!

PĂRINTELE TEOFAN DE LA NERA, interviu în Familia Ortodoxă: “Fiecare întâlnire cu Domnul trebuie să ne fie PAȘTE. Uitându-ne la MOARTEA din viaţa noastră, aşa poate deveni ÎNVIEREA o realitate mai pregnantă, mai deplină, mai dorită, mai tânjită”

Da si altora Lumina!

VENITI DE LUATI LUMINA! “Auzi? Inviaza Hristos! Adica tu, adica eu, adica toti acestia pentru care plangem!”

VINO, DOAMNE IISUSE! “Nu te teme! Eu sunt Dumnezeul tău şi te ţin de mână şi te întăresc…”

PE CALE CU IISUS, CU INIMA ARZAND: “Nu Te-am vazut si nu Te-am auzit; dar am stiut Ca Tu erai Acela…” “Si n-am stiut ca asta e iubire, sa treci din bezna in nemarginire, cu mana stransa-n mainile Cuiva…”

“A înviat Hristos! să nu ne mai simțim niciodată fără oaspete în bătătura sufletului…” – MAREA SĂRBĂTOARE TÂLCUITĂ PE LIMBA INIMILOR SENSIBILE (și video)


Categorii

EMAUS, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Invierea Domnului (Sfintele Pasti), Poezii, Portile Iadului, Protos. Sofian Costea, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate