Anticamera antihristului: LUMEA MINCIUNII SI A INSELATORIEI generalizate si organizate, LUMEA CRIMELOR SOCIALE PERFECTE. “De aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni(i)”
Lumea ca mitomanie organizata
„Eu am zis întru uimirea mea: “Tot omul este mincinos!”” (Psalmul 115,2)
„Fiecare înşală pe prietenul său şi nu spune adevărul; şi-au deprins limba la minciună şi viclenesc până obosesc”. (Ieremia 9,5)
Ce se poate alege de o lume bolnava pana la obsesie dupa tot ce inseamna PR, marketing, advertising, leadership, „stiinte” si „arte” ale comunicarii si influentarii sociale? O lume postmoderna atoaterelativizanta, care nu mai crede in Adevar, in Bine, in Virtute, dar nu are nici cea mai mica tresarire sa le instrumenteze profitabil. O lume care a devenit o intrecere permanenta (atunci cand nu este o colaborare sau un cartel) intre ESCROCI, MINCINOSI, INSELATORI, aflati pe diverse trepte sau straturi de putere, care si-au facut, formal sau informal, o profesie si un mod de viata din pacalirea cinica a semenilor. „Pacalire” realizata cu metode si tehnici din ce in ce mai sofisticate, intr-o spirala din ce in ce mai nebuna a deghizarii. Deghizare organizata cu stiinta si sistem, „targetand” straturi umane din ce in ce mai adanci, pe de o parte din nevoia intrinseca de continua extindere a puterii, iar pe de alta din necesitatea de a dezvolta strategii din ce in ce mai sofisticate de acoperire, alibiuri tot mai rafinate. Minciuna, odata initiata ca sistem, cere dupa ea alte si alte minciuni din ce in ce mai mari, mai ramificate si mai nerusinate, pentru a-si fortifica legitimitatea sociala intre ziduri tot mai impenetrabile…
Problema mai grava de ordin moral si de nivel personal, dincolo de patologia macrosociala ajunsa la metastaza, este insa ca, tot mai multi dintre noi, punandu-ne in slujba unor mai mici sau mai mari inselatori – intotdeauna “plini de cele mai bune intentii’’, cum altfel!? –, din ratiuni de supravietuire sau din cauza propriilor patimi si ratiuni amagitoare, ne lasam folositi, ca „idioti utili” – nici macar pentru propriul interes (ba chiar de cele mai multe ori impotriva acestuia!), ci pentru profitul si agenda unor actori mai degraba obscuri sau foarte discreti. Pentru aceasta e necesar ca executantii (de diferite paliere si grade) sa devina ei insisi primii „recruti” sau „convertiti” devotati sistemului de propaganda, sa se fi lasat ei mai intai „reeducati” propagandistic si apoi mentinuti in vraja iluzionistilor prin gratificatii psihologice „de nerefuzat” (cel mai la indemana exemplu: tanarul corporatist „standard”).
PR-ul si advertisingul in scop pur COMERCIAL sunt numai cele mai benigne si mai… omniprezente forme de manipulare, intrate in banalitatea vietii noastre cotidiene. Dar ce mai este, oare, in lumea noastra de azi, exclusiv si pur comercial si nu ascunde, de fapt, agende si „costuri” ascunse dintre cele mai oneroase? De la alimente, medicamente sau jucarii pana la produse bancare si gadgeturi – culminand insa cu „produsele” politice (personalitati de votat, programe si campanii de sustinut etc.) si cu cele „sociale” (tot mai interconectate cu cele politice!), care vizeaza modificarea mentalitatilor, schimbarea gandirii, a opiniei si a comportamentului (mai pe scurt: ingineriile culturale).
De cele mai multe ori, astazi, SE MINTE PROFESIONIST in scopuri murdare si cu consecinte odioase, nu de putine ori de-a dreptul criminale. Doar ca in zilele noastre CRIMELE se savarsesc „civilizat”, silentios, sub semnul culturii „SOFT” – adica si in maniera blanda, soft, dar si cu ajutorul softurilor. S-au inventat mecanismele crimei sociale perfecte – cele care „ecraneaza”, „ambaleaza”, „difuzeaza” si „dilueaza” –- printre nesfarsite proceduri, interfete tehnologice si instante intermediare, la care se adauga si apartenenta securizanta la “bulele” informationale “corecte” – RESPONSABILITATEA PERSONALA a creatorului/executantului/distribuitorului unui „concept”. S-au inventat deci mecanismele care de pilda, pe tine, „creativul”, „programatorul”, „arhitectul”, „creierul” sau macar contributorul inteligent si talentat (ori pe tine, corporatistul entuziast si “proactiv”, bine “trainuit” si fidelizat fata de “valorile sociale” minunate promovate de compania ta) trebuie sa te tina cat mai departe de efectele concrete (in special cele de pe termen mediu si lung) resimtite pe pielea „targetului” tau, depersonalizat, golit de substanta umana si redus la conditia de simplu numar statistic. Cat de departe? Atat de departe cat e necesar sa se faca MORALMENTE pierdute, „urmele” oricarui autor personal! Atat de departe incat sa nu ajunga, daca se poate, niciodata, la „auzul” constiintei tale nici macar un zvon credibil despre eventualele VICTIME in care s-ar traduce, in lumea reala, performantele creativitatii si diligențelor tale entuziaste. Mecanismele crimelor sociale ascunse reusesc – mai nou si mai pervers – reusesc performanta de a te formata cultural din start pentru a fi convins pana in panzele albe de misiunea ta „civilizatoare”, umanitara sau/si de apartenenta ta la o elita sociala privilegiata…
Asa se face ca lumea actuala, cu mecanismele ei de „piata” din ce in ce mai artificiale si mai distorsionate, te impinge si pe tine, simplu cetatean si nesemnificativ pion in orice soi de organizatie, sa te adaptezi si sa devii, intr-o masura mai mica sau mai mare, la randul tau, un agent al unui (sub)sistem de propaganda, un activist sau macar un colaborator/complice marunt al lucrarii generale de inselaciune.
O societate a propagandei ubicue, a minciunii generalizate formeaza pe orice membru al ei, pe toate caile posibile, intru minciuna, pana acolo incat oamenii se obisnuiesc cu ea ca si cu un dat, o respira prin toti porii, incepand din scoala sau din familie si pana la compania unde lucreaza sau ONG-ul unde face voluntariat. Pe de o parte, pentru ca traim clipa de clipa in duhul vicleniei, al simulacrului, al „vanzarii imaginii”, al imposturii si al succesului cladit pe fraude morale (mai mult sau mai putin grave prin consecintele lor), pe de alta parte fiind expusi asaltului necontenit al intoxicarilor informationale si mestecand zi de zi, chiar si fara sa vrem, sumedenie de mituri, slogane, clisee, falsuri oficializate, cladindu-ne convingerile pe naratiuni si meta-naratiuni, ajungem sa nu mai deosebim in noi insine, decat cu mare greutate, adevarul de minciuna.
Devenim cu totii, mai mult sau mai putin, niste mitomani orbi fata de propria constiinta, fiindca “[tot ceea] ce faci te face”. Inselati si inselatori, manipulati si, totodata, partasi la manipularile ticaloase si ucigase ale altora, pregatim cu inconstienta terenul intampinarii cu ardoare a Marelui Inselator.
Legaturi:
CUM SA MAI RESPIRAM SI SA REZISTAM PRINTRE MUNTII DE GUNOAIE ALE MINCIUNII SI TICALOSIEI SUFOCANTE?
DESPRE CADEREA BABILONULUI SI FALSELE MINUNI ALE LUI ANTIHRIST. Cum sa ne ferim de inselare?
Martiriul Sfantului Stefan: ADEVARUL ESTE MEREU UCIS CU PIETRE…
“Urgenta adevarului”. Ingineria sociala a INSELARII opiniei publice prin DEZINFORMARE
DE LA REEDUCAREA PRIN TORTURA LA REEDUCAREA SOFT: abolirea constiintei, glasul lui Dumnezeu in om
IN SPATELE REEDUCARII SI A DOMINATIEI TOTALITARE: tatal minciunii, ucigasul de oameni
Intre TEROARE si… TORPOARE sau TAINA FARADELEGII IN ACTUALITATE
Deseori în ultima vreme am ajuns la concluzia că trebuie să începem cu noi înșine, cu familia noastră, îndreptarea situației aparent fără ieșire din România zilelor noastre. Este cât se poate de clar că doar așa se mai poate îndrepta ceva.
Tatăl meu, Bunul Dumnezeu să-l ierte, a fugit de-acasă pentru că tatăl său îi lua toți banii pe care îi câștiga. A ajuns apoi activist de partid, director de cămin cultural și apoi primar în comuna tatălui său (bunicul meu), chiar dacă terminase doar șapte clase. Ca urmare a unei reclamații a fost găsit vinovat pentru valorificarea nejustificată a unei anumite cantități de fân și condamnat la închisoare cu executare pentru vreo trei luni. Bunica, Dumnezeu s-o ierte, se pare că se căsătorise cu bunicul fiind deja însărcinată cu tatăl meu, dar dintr-o altă relație. Astfel, tatăl meu era feblețea bunicii, iar de bunica tatăl meu asculta. Bunicii erau credincioși, dar țineau “pe vechi”(stiliști).
Bunicul dinspre mama mea, Dumnezeu să-i ierte pe amândoi, trecuse la Domnul înainte ca mama mea să se căsătorească. Bunica, Dumnezeu s-o ierte, rămasă văduvă de tânără cu cinci copii a muncit din greu singură ca să-i poată crește. Mama a terminat doar patru clase apoi a ajutat-o pe bunica la treburi și s-a căsătorit cu tatăl meu mai mult pentru că era respectuos, nefumător și nici nu era bețiv. Tatăl meu a fost de acord să se cunune la biserica ortodoxă, dar nu a renunțat la convingerile politice, nici măcar după ce a făcut închisoare. Mama era o femeie credincioasă și a căutat să-l convingă, fără succes, și pe tatăl meu.
Noi copiii am fost bolnavi de moarte toți trei, pe rând dar, Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului, pentru rugăciunile mamei mele (și a surorilor mele în cazul meu) a făcut minuni cu fiecare dintre noi. Deși personal cred că Bunul Dumnezeu a îngăduit să ne îmbolnăvim atât de grav pentru ca tatăl meu să renunțe la ateismul lui, tatăl meu nu a renunțat la convingerile sale !!! Surorile mele și-au păstrat tot timpul dreaptacredință și în prezent slujesc Domnului. Eu am rătăcit o bună bucată de vreme, iar după ’90 m-am întors la Domnul, pentru rugăciunile mamei și a surorilor mele.
Slavă Domnului “că din mila Lui cea mare/Nu m-a hărăzit pierzării/Ci mi-a dăruit sculare.”(Sf.Ioan Iacob Hozevitul).
Poate ar mai fi de adăugat, faptul ESENȚIAL cred eu, că am locuit la sat, aproape de Biserică (la vreo cincisute de metri) doisprezece ani. Întrucât tata dorea viață de oraș, după lungi dispute, mama l-a urmat și ne-am mutat la oraș, deși preotul din sat o sfătuise să nu se înhame la o asemenea corvoadă. Corvoada era că la oraș am venit să avem grijă de doi bătrâni, dar Biserica era la vreo trei km, bătrânii aveau gospodărie cu vite, așa încât mersul la Biserică a devenit din ce în ce mai rar… Înțelegerea era ca, pentru faptul că aveam grijă de cei doi bătrâni, să primim drept plată casa și o parte din gospodăria lor drept moștenire. Bătrânii, Dumnezeu să-i ierte, s-au ținut de cuvânt, dar rudele lor după moartea bătrânului au contestat testamentul, iar din partea de moștenire prevăzută de testament, am rămas doar cu casa și grajdul…
Încă este de menționat că noi copiii ne-am îmbolnăvit de moarte, după ce ne-am mutat la oraș.
Ar mai fi multe de spus, dar un lucru este ESENȚIAL :”Fără Mine nu puteți face nimic.” Nu se ajungea la această situație dacă nu ne îndepărtam de Dumnezeu. Mama a continuat să se roage și după mutarea la oraș, dar nu mai participam regulat la Sfintele Slujbe. Mai spun doar atât, că “averea” moștenită a rămas în paragină după plecarea la Domnul a părinților, pentru că timpul nu ne mai ajunge să ne ocupăm de ea, probabil și pentru că a fost dobândită cumva ca un rod al îndepărtării de Dumnezeu.
În schimb, noi copiii am terminat studii superioare și fiecare la locul nostru dăm Slavă Domnului pentru toate !!! Sigur că este mereu loc și nădejde de mai bine, dar nădejde numai și numai la Mila Domnului !!!
Iertare și Doamne ajută tuturor celor care caută SINCER Adevărul !!!
Da, lumea este exact asa cum o descrieti dvs. Raul cel mare este ca noi, contaminati de ea – cum altfel? – ducem cu noi aceasta lume si in biserici (nu indraznesc sa zic in Biserica). Si ne miram apoi ca nici macar aici, in casa Domnului, nu gasim ceea ce cautam si ne dorim.
Bine-ar fi sa putem implini cuvantul “iesiti dintre ei si va osebiti”. Bineinteles, nu la a pleca pe coclauri
ma refer, dupa cum nici evanghelia nu se refera la asta.
http://manastirea.petru-voda.ro/2019/10/17/intre-arta-si-tabu/
Cred ca e potrivit articolul aici.
Credință și cultură. Negativul cotidianului
https://www.youtube.com/watch?v=8_alefSmGNk
“Dumnezeu nu se afla in spatele nostru, noi nu-L vedem, iata de ce nu-L ascultam pe El si îi ascultam pe cei de care depindem. Pot sa nu ne dea nimic, pot sa ne ia si viata, nu vom ramane mai putin independenti de ei, in timp ce ei sunt dependenti de Dumnezeu, ca fiecare dintre noi. Ei bine, ascultam de ei si nu ascultam de Dumnezeu. Cat de scurta ne e vederea, ce pacat! Cum ne saracim sufleteste!”
(Pr. Dimitrie Dudko – Imi strig credinta cu timp si fara timp)