Parintele Ioan de la Sihastria Raraului: “Patriarhul sa fie ortodox si sa pastreze ortodoxia lasata de Sfintii si dumnezeiestii Parinti!”

11-09-2007 Sublinieri

Marturia parintelui Ioan Larion Neagoe, de la Man. Sihastria Raraului, jud Suceava:

parintele-ioan-rarau.jpg

http://www.realitatea.net/playlive2.php?file=/media/video/video_001_00086077_1189499864_00.flv

“Noi cei care suntem mai mici dorim ca sa se faca totul dupa lege. Legea este in mana lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Pavel spune asa: un singur Dumnezeu, o singura credinta, un singur botez. Noi suntem ortodocsi, in credinta cea dreapta, si dorim ca patriarhul pe care va dori Dumnezeu ca il aleaga, sa fie un ortodox.

Noi stim ca Biserica Ortodoxa este singura Biserica adevarata, iar Sfintii Parinti spuneau asa, ca omul, ca sa se poata mantui, trebuie sa aiba dreapta credinta si fapte cele bune ale credintei. Iar acestea nu se pot implini decat numai cu harul lui Dumnezeu.

Deci atunci cand esti chemat sa iti dai un asentiment sau o parere, fiind (responsabil, n. mea) in fata lui Dumnezeu si in fata unei tari intregi, si in fata intregii ortodoxii, din intreaga lume, trebuie sa o faci dupa voia lui Dumnezeu. Cel ce lucreaza impotriva lui Dumnezeu va fi aspru pedepsit. Asa spun Sfintii si dumnezeiestii Parinti. Cel ce se roaga cu ereticii, de exemplu, cade sub anatema. Deci, noi suntem ortodocsi, ne rugam crestineste, in stil ortodox, si pastram Biserica noastra ortodoxa.

Rugam pe cei ce vor vota ca sa voteze cu buna stiinta si cu gandul la Dumnezeu, Care vede si stie totul si Care va judeca ca atare. Dumnezeu este deasupra tuturor politicienilor si deasupra tuturor oamenilor, deci alegerea trebuie sa se faca de catre Biserica, nu de catre politicieni. Biserica nu face politica, Biserica face credinta.

Ne rugam lui Dumnezeu sa faca lumina peste tot. Patriarhul Teoctist, Dumnezeu sa il ierte, a fost un patriarh foarte bun, si iubit de toata lumea, de tot poporul, de intreg monahismul romanesc, de toata crestinatatea. Sa nadajduim la Dumnezeu ca cel ce va veni, sa fie la fel. Sau poate mai deosebit. Depinde de alegere…

– Ce asteptari sunt de la noul patriarh? – Sa intareasca ortodoxia si sa o pastreze asa cum a fost lasata de Sfintii si dumnezeiestii Parinti. Si…sa ramana ortodox. Nu ne intereseaza ce face Papa de la Roma, sau indienii, sau africanii, sau chinezii… Sa fie un patriarh ortodox roman, pentru tara noastra romaneasca, si pentru ortodoxia intreaga. – Pai ar putea patriarhul sa nu fie ortodox? – Pai fereasca Dumnezeu! – Exista posibilitatea asta? – Pai nu ar trebui sa fie asa ceva. Dar fereasca Dumnezeu sa nu fie surprize neplacute. Dumnezeu sa il aleaga dupa cum stie El. Dupa cum dorim si… dupa cum meritam. Ca merite nu prea avem…”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Mari duhovnici, preoti si invatatori

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Parintele Ioan de la Sihastria Raraului: “Patriarhul sa fie ortodox si sa pastreze ortodoxia lasata de Sfintii si dumnezeiestii Parinti!”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Ce parinte minunat!

  2. Fie ca Prea Sfantul Dumnezeu pentru rugaciunile Parintelui Ioan si a celorlalti Sfinti Parinti Ortodocsi si mai ales pentru rugaciunile Prea Sfintei Maici Nascatoare de Dumnezeu si a tuturor Sfintilor sa ne pazeasca pe noi si Biserica noastra Ortodoxa de erezii si de toata lucrarea si lucratorii diavolesti. Amin!

  3. Man. Sihastria Rarau j would like to know more about monestery
    if it is posible

  4. M-a ajutat bunul Dumnezeu sa ajung in acest august la Parintele Ioan la Sihastria Rarau… mare minune,sper sa mai ajung, sper sa ajunga cat mai multi romani.Nu sunt cuvinte in care sa descriu acest intelept si bun om ,credinta pe care ti-o insufla,imprejurimile manastirii care sunt de o rara frumusete si o incarcatura benefica.
    mergeti oameni buni si va rugati, mergeti si va incarcati cu credinta in Dumnezeu si Maica Domnului!

    Doamne ajuta!

  5. mergeti cu incredere la parintele IOAN NEAGOE. un duhovnic deosebit unul dintre cei mai mari din tara.

  6. sunt doar cateva zile de cand m am intors de acolo.impresia e deosebita,greu de gasit cuvinte pt a o descrie.in special rugaciunea din miez de noapte,frumusetea sufletelor calugarilor de acolo,bunavointa si caldura cu care intampina pe toti cei care vin sa si racoreasca sufletul..

  7. Domnul sa ii binecuvanteze pe toti calugarii din toata lumea caci fara ei lumea nu ar fi fost de mult.

  8. e atata pace si odihna si liniste si rugaciune aici,la Sihastria Rarau!n am ajuns de o luna si ..cat de incarc imi simt sufletul..Doamne ajuta pe bunii calugari nevoitori care se roaga.si pe noi pe toti.cata nevoie avem..!

  9. Si eu iubesc tare mult acest schit, din pacate n-am mai ajuns acolo de multi ani. Cu voia Domnului nadajduiesc ca voi fi in zona saptamana viitoare. Stiti cumva daca exista posibilitati de cazare pentru o zi-doua?

  10. @ Irina,

    Da, din cate am auzit, dar este bine sa va anuntati sosirea dinainte, telefonic, si sa intrebati – acum ca este vara, deci mai multi pelerini si… turisti – daca va pot gazdui, cat timp, etc.

  11. sper ca acest lacas sfintit de bunii calugari care se roaga sa l tina Dumnezeu cat mai mult pentru ca multa liniste pentru suflet imi gasesc eu acolo.Dumnezeu sa ne ajute si sa ne binecuvanteze pe noi,pe toti!

  12. Bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate parintelui arhimandrit Ioan Neagoe Larion.E unul din marii preotii ai manastirilor romanesti. Trimit cand si cand acatiste si parca mi se linisteste sufletul. Imi doresc sa pot ajunge macar odata la Sfanta Manastire.

  13. m au dus pasi daca asa a vrut bunul Dzeu pe 22 aug 2009 deci cu foarte putin timp in urma pe cararile de munte si de suflet ale MARAM,RARAULUI ,SUCEVEI si alte colturi de rai.AM avut fericita ocazie sa il cunosc si sa stau de vb. cu sfintia sa parintele IOAN aproape 30 min.batea chiar de miezul nopti toaca … am avut impresia sau chir asa era …pluteam de linistea din suflet si de minunata faptura inteleapta din fata mea.Nu pot uita nimic din ce am trait si ce peisaj mirific.ramai mut si ti se taie respiratia.acolo e un col de RAI.SARUT MINA PARINTELUI IOAN SI SA FIE SANATOS MULTI ANI .

  14. ..am ajuns in varu acestui an 2009 pt prima data la sihastrie unde am simtit PUTEREA DIVINA la ea acasa.Acolo salasluieste MAICA DOMNULUI asa cum toti cei de la sihastrie spun…ca Maica Domnului e STARETA acelui loc sfant!
    oamenii depsebiti pe care i-am intalnit acolo, puterea sfintelor slujbe care sunt continuue asemeni traditiei de la Muntele ATHOS te fac sa te simti in ceruri..
    trebuie doar sa iti doresti sa ajungi acolo si fara nimic mai mult, decat cu credinta vei ajunge “condus” de MAICA DOMNULUI..pe acea cararuie pietruita dar presarata cu credinta adevarata.
    PREACUCERNICUL PARINTE IOAN SI NOUL PARINTE STARET SI PREOT, HARALAMBIE ne-au intampinat cu dragoste duhovniceasca si pt a doua oara unde am stat o saptamana gazduiti in chilii diferite(pt ca nu eram cununati), ne-am regasit spiritual si am trait zile cu emotie si evlavie,am fost spovediti si cununati religios de Precucernicii preoti pentru care le multumim din adancul sufletelor.Am invatat ce inseamna BINECUVANTAREA ,pt ca am simtit rodul ei venit de pe buzele parintelui IOAN!
    Ne e dor de toti cei de acolo..de calugarul Nectarie, de monahul Marcu, de fratele IERONIM de fratele VASILE si de toti ceilalti care fac acel loc sa se scalde in lumina cereasca a evlaviei a iubirii de semeni in numele lui Dumnezeu , al Mantuitorului nostru si a Preacuratei Fecioare MARIA si a tuturor Sfintilor.
    BINECUVANTEAZA-I DOAMNE PE TOTI CEI CARE LAUDA NUMELE TAU !

  15. Multumesc din tot sufletul parintelui IOAN mi-am gasit pacea si linistea .Doresc sa pot urma intocmai canonul primit mult timp de acum pana la sfarsitul vietii.MULTUMESC PARINTE IOAN.

  16. Doamne ajuta!astazi este sf mucenic Haralambie si eu {cerandu mi iertare pentru indrazneala}as vrea sa i urez parintelui Haralambie de la aceasta manastire viata indelungata ,cu sanatate si cu har de la Bunul Dumnezeu.binecuvantat sa fii parinte Haralambie!

  17. @ Gagea Catalina:

    Va rugam mult sa rescrieti comentariul ortografiind asa cum se cuvine numele Domnului si al Maicii Sale (cu litere mari). Si in general numele proprii. Va multumim.

  18. Hristos a inviat! Sihastria Raraului un loc binecuvantat de Maica Domnului dovada a acestui lucru sunt cele 14 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului aceste icoane si slujbele care se tin ca in sf munte Athos te fac sa iesi din dimensiunea cotidiana aducandu ti pace si liniste iar cateva clipe petrecut in chilia pr Ioan te incarca de energie pt mult timp. Mergeti la casa Maicii Domnului de pe Rarau o adevarata binecuvantare.Doamne ajuta!

  19. Superb loc si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajung in postul mare acolo.Am citit ca trebuie dat telefon pentru cazare la manastirea Sihastria Raraului,as dori sa ma ajutati cu un numar de telefon.Am tot cautat pe internet,dar nu am reusit sa dau de ea.VA MULTUMESC.DOAMNE AJUTA!

  20. In vara anului 2010 am ajuns pentru prima data la aceasta manastire,am ramas impresionata pina la lacrimi rugindu-ma la icoana MAICII DOMNULUI.O VREME m-am simtit f bine si am avut si liniste in casa.mentionez ca locuiesc cu fratele si cumnata mea care nu sunt credinciosi.Recunosc am fost doar in trecere dar imi doresc sa revin pe meleagurile sfinte bucovinene,sa particip cu tot sufletul la sfitele liturghii.As vrea sa trimit o scrisoare cu tot ce mi sa intimplat si sa primesc un sfat duhovnicesc cepot sa fac care e adresa aeacta?

  21. @ Doinita:

    Nu stim, ne pare rau.

  22. Am si eu o rugaminte, daca se poate. As avea nevoie de un numar de telefon de la Manastirea Sihastria Raraului. Ar vrea mama mea sa sune acolo sa intrebe ceva. Multumesc. Doamne ajuta !

  23. @ Florin:

    Nu cunoastem, ne pare rau.

  24. As dori sa stiu daca la Sihastria Raraului se afla Parintele Onufrie. Este necesra pt mine sa iau o legatura cu dumnealui. Imi poate trimite cineva un nr de tel de acolo pe adresa lauraacum@yahoo. com? va rog mult. Aura

  25. am scris la manastirea sihastria parintelui ioan neagoe larion si am primit raspuns chiar de la parinte.binecuvantrea data de dansul imi da multa putere si speranta ca problemele pe care le am se vor rezolva

  26. Bunul Dumnezeu sa-i dăruiască sănătate prea cuviosului părinte! Personal îi port recunoștință în suflet, pentru tot ceea ce am primit de la sfinția sa ca învățătură creștin ortodoxă dar și pentru faptul ca nu a precupețit nici un moment, să mă onoreze cu o bunăvoință creștineasca, și cu răspunsuri în scris, comunicarea prin viu grai, fiind anevoioasă. Îi mulțumesc Sfintei Treimi și Maicii Domnului pentru ajutor.

  27. Mi-a ajutat Bunul Dumnezeu,si am ajuns la Manastirea Sihastria Raraului,in aceasta vara.O oaza de liniste,de sfintenie,iar binecuvantarea primita de la Parintele Ioan,m-a facut sa ma simt usoara ca un fulg de nea.Bunul Dumnezeu Sa-l tina sanatos,pe parintele,cat si pe toti parintii si fratii care se ostenesc si se roaga pentru noi pacatosii,zi si noapte.Slava Lui Dumnezeu pentru toate.

  28. Ii multumesc, bunului Dumnezeu si Maicii Domnului care a mijlocit sa ajung la manastirea Sihastria Rarau la parintele staret Ioan Neagoe Larion pentru a-mi usura sufletul…doamne ajuta si pe altii…………

  29. DOMNUL Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe Parintele de la Sihastria Rarau.!!!!

  30. Manastirea Rarau, Sat Chirii, Com Crucea, 727151, jud. Suceava

    O aveam scrisa de mana asa ca e bine sa mai verificati pe intenet ce puteti
    (numele, cifrele etc)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate