Parintele Proclu: “Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici!”

10-09-2007 Sublinieri

proclu3.jpg

Parintele pustnic Proclu, intervievat de Realitatea TV despre alegerea noului Patriarh – vizionati aici:

“Asa ar trebui: Prea Sfintitilor cei sporiti si duhovnicilor care sunt sporiti, care sunt luminati de Duhul Sfant ar trebui sa li se dea intaietate. Pentru ca eu daca am alte ocupatii, (atunci) eu sunt necajit de alte duhuri. [cred ca parintele face aluzie la cei care formeaza Colegiul Electoral Bisercicesc si care “au alte ocupatii” sau, mai pe romaneste, “n-au nicio treaba cu cele sfinte” – nota mea] … Iar daca s-aduna duhovnicii si episcopii care sunt mai sporiti sa faca rugaciune ca Duhul Sfant sa Se descopere... [asta ar fi fost procedura duhovniceasca, normala de alegere, nota mea] Dar, pana la urma, … nu prea vad bine niste lucruri la crestini: E multa dusmanie si de-asta Duhul Sfant s-ar putea sa ne lese! – Ce le spuneti celor care voteaza si care se gandesc la altele, nu la…? – Auzi, uite ceva: stiu la ce se gandesc, ca daca voteaza il pune Mitropolit, il pune Episcop. Dar nu asa! Trebuie sa voteze adevarul, nu minciuna!…

Toti crestinii sa se roage la Dumnezeu asa: Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici! Si daca va vinde, pedeapsa lui Dumnezeu are sa-i ajunga! Treaba lor! Ca sa spun asa, eu nu pun palma (pe unul anume – nota mea), nu zic sa pui pe `cela sau pe `cela, nu! Eu atata: stau binisor si ma rog: Doamne, fie voia Ta! Faca-se voia Ta cu noi!

… Va spun asa: daca ei vor cauta sa nu robeasca Biserica Ortodoxa, Bunul Dumnezeu va tine toata faptura, toate natiile, toate credintele lor sucite, pe toti ii va tine Dumnezeu. Dar cand are sa-i puie pacatul si vrajmasul ii indeamna sa robeasca Biserica Ortodoxa, ii gata Ne va durea pe toti odata! Stii cum? Pamantul `ista e ca si cum ar fi o tabla si suntem toti pe tabla aceea. Cand ne-o “curentat”, toti tipam! Si de la mic pan` la mare, toti! Eu sunt simplu, nu pot sa spun altfel… Dar atata va spun: TREBUIE SA NE PAZIM A NU FI LUPTATORI CONTRA LUI DUMNEZEU!”

maica-domnului-plangand-mica.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Parintele Proclu, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Parintele Proclu: “Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici!”

 1. Sa nu incetam rugaciunea nici dupa ce alegerea va fi facuta. Sa ne rugam in continuare lui Dumnezeu sa ne pastreze in unitatea dreptei credinte si sa ne fereasca de dezbinari.
  Sa pazim cu orice chip unitatea ortodoxiei.

  Pr. Vasile

 2. Voia LUI sa se faca invietile noastre ale tuturor! Sa ne rugam pentru aceasta!
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

 3. Este de mentionat si interviul luat pr. Arsenie Papacioc, in cadrul aceluiasi program TV:
  http://www.realitatea.net/playlive2.php?file=/media/video/video_001_00086077_1189144799_00.flv&titlulive=Părintele%20Arsenie%20Papacioc:%20Cine-i%20mai%20smerit%20e%20mai%20fericit

  “Sa fie dupa randuiala Bisericii… Sa indemne oamenii! Sa bata clopotele: “cheama viii, plange mortii, imprastie viforele”. Sa fie prezenta Biserica, o nebunie sfanta, o prezenta continua. Nu… “hai sa te las, lasa-ma si tu”. Pentru ca este o mare raspundere: se lupta sa ajunga toti pe tronuri, dar ierarhia in Biserica crestina nu e imparatul, nici patriarhul, e SMERENIA. Cine-i mai smerit, acela-i mai fericit! Si aici chiar nu ne mai jucam! (…)
  Sa fie liber, sa nu fie fortat (noul patriarh), depenent de interesul cuiva, care… prin tine, prostule, isi indeplineste scopurile.
  [Sa fie] prezent in orice manifestare anti-bisericeasca, anti-crestina. Pentru niciun pacat n-a ars Dumnezeu cetatile Sodoma si Gomora decat pentru pacatul asta al homosexualismului! Dar Biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta! Patriarhule de maine, asta te asteapta! Si-i destul!”

 4. Pingback: Război întru Cuvânt » Mitropolitul Corneanu si-a desavarsit apostazia!
 5. Un frate ne-a rugat sa postam pe site urmatorul anunt: “In data de 09.11.2008 am fost la Parintele Proclu si m-a rugat sa transmit tuturor celor care vor sa-l viziteze, ca zilele in care-i poate primi sunt: martea, joia si sambata pana la ora 17.00. Parintele este bolnav si are nevoie de multa liniste. Este bine de respectat zilele (pana la ora 17.00) pentru a nu face un drum degeaba”.

 6. Pingback: CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU (2010) despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne putem duce in prapastie!” -
 7. Pingback: O ALTFEL DE "INCALZIRE GLOBALA"... Sau despre cum sunt dezastrele naturale, intr-adevar, consecinte ale actiunii umane
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate