POST SI RUGACIUNE PENTRU PASTRAREA DREPTEI CREDINTE!

4-07-2008 Sublinieri

APELUL PARINTELUI EFTIMIE MITRA

eftimie-mitra.JPG

“Tinand seama ca asupra unor ierarhi din Sf Sinod se fac presiuni pentru musamalizarea cazului pus in discutie in cadrul sedintei Sfantului Sinod din 8-9 iulie referitor la cei doi ierarhi acuzati de incalcarea canoanelor Bisericii Ortodoxe, IPS Nicolae Corneanu si PS Sofronie Drincec, pentru ca in cadrul sedintei sa lucreze Duhul Sfant si nu duhul politicii globalizarii credintei, facem un apel la toti credinciosii, preotii si monahii din cuprinsul eparhiei noastre la post si rugaciune.

Propunem ca, in zilele cand in Sfantul Sinod se va lua in discutie aceasta problema, sa tinem cu totii post si rugaciune, fiecare dupa putinta sa, pentru ca voia lui Dumnezeu sa fie si nu voia omului. Stiind ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui.

Confuzia dintre religii creata prin un ecumenism dus pana la fanatism nu poate fi de folos nici Bisericii si nici individului care incovoiat de grijile lumesti este tentat din ce in ce mai mult sa creada fara sa mai cerceteze.

In privinta canoanelor Bisericii amintim ca acestea spun ca “Daca un preot sau episcop ar sluji cu ereticii sa fie caterisit iar daca e laic sa fie afurisit” (can. 46 Apostolic), iar Filioque, Azima, purgatoriul, infailibilitatea si primatul papal, imaculata conceptie si altele, sunt condamnate de-a lungul istoriei de catre Biserica Ortodoxa ca erezii.

In acest sens Bisericile Ortodoxe surori au reactionat cu promptitudine la aflarea celor doua grave abateri canonice”.

Ieromonah Eftimie Mitra, impreuna cu un grup de preoti din Tara Beiusului.

sfnasaudeni.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Nicolae Corneanu, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “POST SI RUGACIUNE PENTRU PASTRAREA DREPTEI CREDINTE!

  1. Trebuie sa ne rugam.Interesele sunt mari si presiunile vor fi pe masura.Vor distrugerea ORTODOXIEI.Asta este miza.

  2. Uite!
    Imi place – concis: marti tinem post si ne rugam – putem cere mijlocirea Sf.Antonie cel Mare, Sf.Ioan Botezatorul, Sf.Gheorghe, Maicii Domnului, Sf.Spiridon, Sf.Nicolae si oricarui alt sfant la care, fiecare are evlavie sau au avut si ei razboi cu nebunii si ereticii!

  3. Aceste discutii, aceste tulburari nedorite si apasatoare din Biserica Ortodoxa Romana nu s-ar fi produs daca nu exista ” gestul”. Sosirea “fratilor” de suferinta – ierarhi romano/ greco-catolici – ai “pop-corneanului”, la Sinodul de la Bucuresti, pentru a cere sa fie impartasiti de catre un arhiereu ortodox (dupa lepadarile si randuiala de rigoare, bineinteles), s-ar putea dovedi salvatoare…- Doar cu vorba, nu par fi ” fratelui” de prea mare folos!- “Biritualnicii” de rand s-ar “lumina”, sunt convins, in urma unui astfel de eveniment providential, si ei. “Soc. civile” i s-ar oferi, totodata, un bun prilej de manifestare “intelectualiceasca”. Pai e de ici de colea sa fii martor la o ierarhie “pro-martiana”, “plesnind” de dragoste?…

  4. Acest soi de diavoli nu ies decat cu post si rugaciune!Poate vor iesi si din tara noastra pe care tot au pangarit-o si batjocorit-o.
    Caterisirea a avut loc deja, IPS s-a autocaterisit, cand a recunoascut ,fara regret, fapta savarsita. Acum ”miraculosii” sustinatori vor ajunge sa constate cum amagitorul ”miracol” timisorean se va risipi ca fumul de pucioasa. Se stie ca in Sfintele Taine nu este loc pentru compromisuri si sminteli diplomatice caci, cine poate sluji la doi stapani fara ca sa urasca pe unul din ei? Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne cere sa-I slujim cu toata fiinta fara a ne impartasi dupa cum bate vantul prin vazduh.
    Necunoscand Legea pacatul poate fi judecat dupa legea firii, dar in acest caz legile sunt foarte bine cunoscute, de aceea pacatul ramane grav. Stiind ca aceasta fapta aduce de la sine caterisirea, deci isi da seama de urmari si totusi o infaptuieste ca la carte si chiar fara cea mai mica urma de regret. Vin acum toti vazatorii de miracole si striga amenintator ca acest miracol trebuie salvat!
    De cand ”minunile” dumnezeiesti au nevoie de sprijin intelectual, mai fratilor intelectuali de pretutindeni? Tocmai atitudinea voastra agresiva desconspira planul cel urmati.
    Dumnezeu sa ne ierte!

  5. Proiect/ Hotarare a Sf Sinod
    1.Toti episcopii romani ortodocsi sunt liberi sa se impartaseasca dupa acest Sinod (8-9 iulie) la romano si greco catolici.
    2.Turma sa se risipeasca, dupa pilda acestora, care-incotro va vedea cu ochii
    3. Ortodoxia intra din acest moment in vacanta
    4. “Talibanii”, care fac atata rau natiei romane pe plan international, incat nu se mai stie ce diplomatie ar mai putea fi folosita, sa fie excomunicati.
    5 Intru-cat manastirile nu le apartin, sa fie adusi in locul lor, oameni cuminti, asezati,cu practica rozariului etc…

  6. Important> O carte excelenta, mai inainte de Sf Sinod> Sfantul Nicolae Velimirovici
    Mai presus de Rasarit si Apus

    Traducere din limba sarba de Gheorghita Ciocioi

    Care este puterea tainica ce salveaza Balcanii din pozitionarea lor de mijloc între Rasarit şi Apus şi îi înalta mai presus de aceste puncte cardinale? Este credinta ortodoxa. Fara doar şi poate, credinta ortodoxa! Toti ceilalti factori, precum situarea geografica, cultura, ştiinta, islamul, politica, strâmtorarile pamânteşti şi nazuintele, sustin Balcanii doar ca o punte între Rasarit şi Apus. Însa mai presus de Rasarit şi Apus îi înalta credinta ortodoxa; doar ea, credinta ortodoxa! Luând aminte la aceasta, Balcanii nu pot sa stea deci între Rasarit şi Apus, ci mai presus şi de unul, şi de celalalt, ca sa lumineze şi unuia, şi celuilalt.
    Mai presus de Rasarit şi de Apus!

  7. Acesta este rodul a peste 80 de ani de “aliniere” cu biserica romano-catolica, prin schimbarea calendarului (s-ar fi putut intimpla o astfel de adunare, vezi link-ul de mai jos, daca pastram calendarul Ortodox?), ecumenisme de tot felul, etc.
    Inca o data, Bartolomeu al Fanarului da semnalul pentru smintirea Ortodocsilor. Sa nu-i ajute Dumnezeu!
    http://directionstoorthodoxy.org/mod/gallery/view-photo.php?sort=-1&photo_id=1926

  8. Din necunoastere sau deliberat, dar la fel de zgomotos, unii s-au grabit sa minimalizeze fapta mitropolitului Nicolae al Banatului de a se impartasi cu schismaticii greco-catolici, respectiv pe aceea a episcopului Sofronie al Oradiei de a sfinti impreuna cu ei Aghiazma Mare.Un calugar din Pateric, care accepta din smerenie orice defaimare, a spus: Betiv? Da. Curvar? Da. Eretic? Asta nu!
    Sa spunem si noi NU ,NU ,NU ,si sa rugam pe bunul Dumnezeu sa nu piarda Ortodoxia ,caci punem interesele inaintea lui Hristos .Sa ne ierte Dumnezeu !Multa credinta si curaj!

  9. Asa cum spunea mai devreme Dan T, IPS s-a AUTOCATERISIT cand a recunoscut fara regret, fapta savarsita.

    Noi asteptam acum cu sufletul la gura ce v-a hotara sfantul sinod, insa hotararea este deja vizibila. O stim deja, insa asteptam totusi o minune. Voia Domnului. Sa postim si sa ne rugam.

  10. Doamne ajuta!
    Eu stiu de la Manastiri si din cartile scrise ce Sfintiti Parinti si bineplacuti lui Dumnezeu, ca zilele de post sint Luni, Miercuri si Vineri. Si stiam ca in celelalte zile nu se tine post, decat atunci cand sant cele 4 posturi mari de peste an. Deci cum pot tine martea post, ca stiu ca nu e bine, ca e pacat.
    Oricum, voi cere binecuvantare de la duhovnicul meu Ieromonahul Calinic, il voi intreba, pentru aceste zile de post.

    Dumnezeu sa ne lumineze pe noi toti, sa ne mantuiasca si sa ne miluiasca! Amin.
    Doamne ajuta!

  11. Cand este chemare obsteasca la post, rugaciune si pocainta nu mai conteaza zilele.

  12. Pentru Irina!

    Desigur, e foarte bine ca te-ai hotarat sa ceri sfatul duhovnicului tau. Asa sa faci intotdeauna si vei avea pace si har de la Dumnnezeu.

    Zilele de post sunt randuite de Biserica pentru a fi pazite de toata lumea, dar celelalte zile nu sunt nicidecum interzise. De exemplu, unii monahii mananca toata viata numai de post. Iar daca acesti monahi mananca si marti si joi doar de post, asta nu inseamna ca pacatuiesc sau ca tin si postul catolic. Nici pe de parte! Greseala in ortodoxie este sa tii marti si joi postul catolic si sa nu tii miercurea si vineri, postul ortodox (si asta pentru ca te separi de fratii tai ortodocsi si de randuiala de obste a Bisericii – asa cum, de ex, in armata, toti ostasii se pregatesc de razboi lunea, miercuri si vinerea, iar cineva, mai “inventiv”, hotaraste sa se antreze marti si joia, facand singur exercitii militare.)

    Asadar, daca cineva e plin de ravna si are binecuvantarea duhovnicului poate sa posteasca si restul zilelor de peste saptamana (in general, duminica si sambata sunt considerate zile ale invierii si de aceea bucuria obsteasca are intaietate fata de motivele personale pentru care ai vrea sa tii post chiar si in aceste zile).

    Dar in cazul de fata tinem post si rugaciune pentru biruinta dreptei credinte, care este pentru binele tuturor ortodocsilor.

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MARTURIA PARINTELUI EFTIMIE MITRA DE LA SCHITUL HUTA (Bihor) despre sminteala creata la Oradea de teologul Danion Vasile si despre reactia Parintelui Iustin Parvu la “cazul Danion”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate