Parintele Arsenie Papacioc – Inima care bate de 94 ani pentru Ortodoxie

14-08-2008 Sublinieri

Parintele Arsenie Papacioc, intr-o inregistrare audio din luna iunie 2008, asadar o inregistrare facuta inaintea deciziei luate de Sinodul B.O.R. in privinta ierarhilor Nicolae si Sofronie:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

arsenie.JPG

Doar un fragment transcris din interviul audio de mai sus:

(…) – Ce sa faca romanii de afara cu cei de alta credinta?

– Parinte draga, cu orice chip sa nu ne abatem cu o cat de mica particica de ortodoxie. Pe viata si pe moarte, bineinteles ca problema numai asa se pune. Pentru ca si Apostolii nu se gandeau ca o sa traiasca bine daca se duc sa propovaduiasca o credinta noua. Si acuma, in momentul acesta istoric, au navalit pe ortodoxie, domn`e, cu fel de fel de… e … vizibil o tactica vrajmasa, ce o origina dracul ca sa distruga ortodoxia. Singura salvare, eu am scris o carte, Singur Ortodoxia, si ma tot ameninta prin internetul ala. Fara discutie ca nu mi-e usor dar daca ma gandesc ca apar adevarul, simt aripile intarite. Asa ca si in strainatate, aparati cu dibacie, cu tactica de lupta, bineinteles, Ortodoxia. Oriunde am fi ne lovim de lucrul asta. Putem face concesii in ce priveste o canonisire, dar cu privire la adevar nu putem. Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Daca nu e Cale, nu e mergere. Daca nu e Adevar, nu e cunoastere. Daca nu e Viata, nu e vietuire. De aceea – Mantuitorul e totul. Ce sa lasam din ortodoxie? S-a saturat Apusul de infailibilitate si acuma vrea sa imprastie infailibilitatea si prin Rasarit?

– Gestul mitropolitului Corneanu, care…

– Eh, ei bine, el e un om iresponsabil, ca nu era destul ca a fost mare-n comunism si…, trebuia sa si… nu ma asteptam la…si Sinodul tace, vad.

– Da, asta-i grav, asta-i grav.

– Poate ca nu a trecut timpul, dar nu este voie. Adevarul trebuie aparat, nu numai cu inima ci si cu sabia. Pentru ca, cum zice si avva Pimen – odata taci, a doua taci, a treia fa-te sabie, daca vezi ca trebuie sa aperi adevarul. Pentru ca daca, iar tot sfintii astia mari vorbesc, ca daca scoate ochiul fratelui tau, degeaba te superi. Daca iti taie mana, degeaba. Dar daca se leaga de Hristos, manie-te tare. Deci a ataca ortodoxia inseamna a Il ataca pe Hristos, ca El a fost ortodox. Ca de la El am invatat tot, si cine se abate catusi de putin, sa ma iertati dar asta este cuvantul meu, mai ales pentru fratii care nu-i avem in mana. Dar acolo unde suntem, ca Biserica, sfintiti parinti, este acolo unde este Adevarul… Acolo e Biserica intreaga. Nu o fractiune cat un deget de mica, nu, toata biserica e acolo unde e adevarul. Si adevarul este peste tari si mari, peste cerurile cerurilor si peste orice. Ca e Hristos. Nu-i chiar gluma… Aceasta Intrupare a Mantuitorului care este un eveniment ce nu il poate mintea omeneasca sa il descrie, si nici ingereasca, dar a fost un adevar. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam…Deci Biserica este unde este Adevarul. Nu putem face in materie de adevar nici cea mai mica concesie. […]

– Crestinilor din tara, ce le transmiteti in aceste vremuri?

– Sa stie sa moara si sa invieze in fiecare zi. Asta-i cuvantul. Ca viata inseamna moarte continua. Nu se poate fara lupta, fara jertfa. Pentru ca, cand era pe lacul Ghezinaret Mantuitorul cu ucenicii, le-a spus lor, mergem pe tarmul celalalt. Si S-a culcat in corabie. In timpul acesta, apa mare, valuri…Doamne, Doamne, scoala ca pierim! “Va si vedeati in fundul marii cu Mine cu tot adica…Nu am spus Eu bine sa o luam pe aici? Am spus Eu bine, dar vroiati fara valuri, vroiati fara cruce?” Nu se poate fara jerfa, pentru ca toata frumusetea si maretia Invierii – pentru ca nu a Inviat numai Mantuitorul, a inviat toata creatia – n-ar fi fost la valoarea care a fost daca nu ar fi fost crucea. Intai e munca si dupa aia plata. Intai e jertfa si dupa aia invierea. Asta e, nu se poate fara cruce. Sa iti mentii si crucea ca absolut indispensabila pentru ca si in educatie pedeapsa e utila, dar dragostea indispensabila”.

ap.jpg

– Alte materiale cu parintele Arsenie:

***

***


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Marturisirea Bisericii, Parintele Arsenie Papacioc, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Parintele Arsenie Papacioc – Inima care bate de 94 ani pentru Ortodoxie

  1. SA NE TRAITI PARINTE MULTI ANI SANATOSI!

  2. La multi ani parintelui Arsenie!

    Sa-l mai tina bunul Dumnezeu sa ne mai putem impartasii din dragostea sfiintiei sale.

  3. Pingback: Inima care bate de 94 ani pentru Ortodoxie - Par. Arsenie Papacioc -- CĂLĂUZĂ ORTODOXĂ
  4. …din Calgary…minunat este Dumnezeu intru sfintii sai…la multi ani parintelui Arsenie Papacioc si parintelui Iustin Parvu.

  5. pr arsenie pt credinta ortodoxa romana,este ca un stalp de sustinere la o casa.sa-l tina Dumnezeu cu sanatate,pt a ne putea povatui si intari in vremurile pe care le traim.cand se vor duce asemenea duhovnici,eu nadajduiesc la Dumnezeu sa-i ridice pe altii in locul lor.Doamne ajuta!

  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul » Război întru Cuvânt
  7. Pingback: NE VORBESTE PARINTELE ARSENIE PAPACIOC (2)... despre catolici, secte, pedeapsa cu moartea, razbunare, Proscomidie... "Ramane un singur lucru: Ade­varul!"
  8. Pingback: MARTURISIREA TESTAMENTARA A PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC: “Numai in Adevar e unitate; daca nu e Adevar nu e unitate. HRISTOS ESTE ORTODOX” -
  9. Pingback: [video]: CONFERINTA PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC DE LA CONSTANTA (2004). Astazi, Parintele Arsenie ar fi implinit 97 de ani… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate