SFINTII INCHISORILOR COMUNISTE au platit pretul libertatii noastre de acum…

14-05-2013 Sublinieri

noua-icoana-a-sfintilor-din-inchisori_-man-diaconesti_

Cititi si:

***

sfintii-aiudului-detaliu

“Dragii mei, vouă v-am tot spus şi îmi permit s-o mai spun şi acum şi o să v-o spun până cât voi mai sufla: dacă vreţi să fiţi conştienţi de momentul în care trăim, pe lângă ce v-am spus până acum, luaţi aminte la mărturiile mucenicilor din închisorile comuniste. Dumnezeu Însuşi i-a ţinut în viaţă pe aceşti oameni pentru ca noi să avem mărturii care ne leagă cu o verigă de aur de primii mucenici creştini. Deci fără a cugeta şi a simţi şi a trăi – pe cât poţi, aşa, cu nesimţirea noastră – alături de aceşti mărturisitori de credinţă, vă spun că nu avem nicio şansă. Luaţi această pleiadă de cărţi care au apărut acum, prin mila lui Dumnezeu!

Să ştiţi că în afară de zona noastră ortodoxă nu mai există nicăieri puterea asta cutremurătoare pe care ne-au dat-o sfinţii închisorilor, mucenicii închisorilor care s-au luptat faţă către faţă cu Fiara, care Fiară să ştiţi că acum şi-a schimbat doar pielea, da`-i tot aia. Nu vă închipuiţi că acuma, vai, e democraţie, vai, ce bine. Cei care trăiesc în iluzia asta, aceia sunt deja, cum să spun eu, avariaţi. E foarte important să luăm aminte, pentru că Biserica nu trăieşte decât prin martiri, nu trăieşte altfel decât prin sângele martirilor.

Şi la noi, duceţi-vă la Aiud, ar trebui să faceţi pelerinaje la Aiud, să vorbiţi cu părintele Augustin de acolo, să vă povestească ce minuni s-au întâmplat cu oasele, cu moaştele sfinţilor de acolo. Nu pot să vă spun mai mult. Chemaţi conferenţiari – nu-mi place cuvântul – chemaţi mărturisitori să vă vorbească. Deci, orientaţi-vă puţin în acest tip de întâlniri spre lucrurile adevărate şi esenţiale. Câtă vreme încă mai putem vorbi…

(in: Prof. Ion Patrulescu (Timisoara, 2008, ultima parte): “ECUMENISMUL ESTE PROIECTIA IN BISERICA A NOII ORDINI MONDIALE SI PREGATIREA INSTALARII LUI ANTIHRIST. Daca nu esti corect politic, nu ti se da voie sa existi!)

***

“Eu cred ca in anii ’90-’93 a fost o perioada de har in toata tara. Eu ii gasesc si o explicatie: e harul care vine pentru suferintele neinchipuit de mari ale martirilor din timpul comunismului. Pentru sangele si jertfa lor ni s-a dat acest har, si de aceea tin sa-i pomenim si sa-i cinstim. Daca nu o facem, harul se ridica de la noi”.

(in: Parintele Iona (Ion Patrulescu) de la Oasa despre TRADITIE si MODERNITATE, CALUGARIE si DISCERNAMANT, TACERE si SLAVA DESARTA: Omul de azi nu mai adera la traditie pentru ca este stapanit de duhul autoafirmarii”)

***

sfintii-romani-din-inchisori“… si cred ca si fratiile voastre de aici, daca va aduceti aminte de copilarie – eu stiu ca in Romania a fost candva tare greu de trait. A trebuit sa suferiti tare mult, si cineva a platit in vremurile acele grele, prin inchisori, prin suferinte, prin necazuri, a platiti vremurile de astazi care sunt atat de frumoase. Libertatea de astazi este platita de cineva. Pentru noi a platit Hristos pe cruce, pentru pacatele noastre, pentru caderea omenirii, dar pentru vremurile acestea tot au platit sfintii Bisericii noastre Ortodoxe, care, stiti cum a fost, si cati au murit, si cati au suferit prin inchisori, prin suferinte, ca noi astazi sa traim fericiti.

Ceea ce fac eu astazi cred ca este nimica pe langa ceea ce au facut sfintii Bisericii noastre, cei care au suferit torturile, chinurile grele, inchisorile, pentru a pastra credinta. Ca, daca n-ar fi pastrat ei credinta, noi cei tineri de astazi – ma refer la generatia de astazi, – niciodata n-am fi putut sa facem ceva fara credinta pe care ne-au lasat-o inaintasii nostri. Si de aceea ii multumim din suflet bunului Dumnezeu, si sa rasplateasca pentru credinta si suferintele celor care au facut ca noi sa fim fericiti”.

(in: PS Longhin Jar (Banceni), conferinta de la Constanta: COPIII, CALEA CATRE HRISTOS. “Atunci cand alini durerea unui copil orfan, alini durerea lui Hristos. HRISTOS NU ESTE INDIFERENT CA NOI”)

***

“Eu cred că pentru mila lui Dumnezeu, pentru credinţa moşilor și a strămoşilor noştri, si noi fiind urmaşi ai celor sfinţi, care şi-au dat viaţa. Pentru că, chiar şi în vremea de astăzi trăim libertatea pe care o avem datorită celor care şi-au terminat viaţa prin închisori, prin suferinţe, prin munci, prin crăpăturile pământului, slujind lui Dumnezeu și Bisericii noastre ortodoxe. De aici cred, am luat și noi să urmăm în continuare ceea ce ne-au lăsat sfinţii noştri“.

(in: PARINTELE EPISCOP LONGHIN JAR (fost Mihail) – INTERVIURI AUDIO cu “tatal” si “mama” orfanilor de la Banceni: COPIII PARASITI, PLANSUL DORULUI PARINTESC SI MINUNILE IUBIRII)

***

“Eu ma gandeam la sfintii mucenici, la sfintii Bisericii noastre, ca multi inca si astazi mai martirii inchisorilorcuteaza sa intrebe: oare care este credinta aceasta adevarata? care este credinta cea dreapta? Nici pana astazi n-ati vazut-o? Care este calea care duce spre cer? Cine a mai avut, si care confesiune a putut sa dea atatia sfinti, atatia martiri? Dar L-au iubit cu adevarat pe Dumnezeu si de aceea ei n-au suferit singuri, si Hristos a suferit cu ei. Si Hristos ii intarea pe aceia care mureau in chinuri grele, in suferinte. Pentru sfintii lui Dumnezeu, inchisorile erau ca niste altare. Unii dintre ei mereu il vedeau pe Iisus cel rastignit jertfindu-Se, si ei se jertfeau impreuna cu El si ei nu simteau nici greul.

Citeam in cartile fratelui Traian, cand spunea despre inchisorile in care statea si chinurile pe care le-a avut. Si intr-o clipa te gandeai ca nu se poate asa ceva. Nu se poate ca un om sa poata duce atata, si chiar ca-i drept, ca nu poate, daca nu era Hristos cu el. De aceea, luati-L pe Hristos, fratii mei, in viata voastra, in familia voastra, la copiii vostri, in durerea voastra, in suferinta voastra, in rugaciunea voastra, luati-L pe Dumnezeu! Tare greu o sa va fie fara Dumnezeu cand veti pleca din lumea asta. Aici cumva mai cu o minciuna, mai cu o inselatorie, mai inselam pe Dumnezeu mai inselam pe om si merge cum merge. Dincolo nu merge nimic. Va dati seama cat de greu este chinul aici pe pamant pentru o boala, pentru o suferinta! Da’ sa fii chinuit vesnic?! Daca as nimeri in iad – si ma rog mult ca Dumnezeu sa aibe mila si de mine -, n-ar fi nici un chin mai greu decat chinul ca am ramas fara Dumnezeu in veci de veci, pentru ca n-am ascultat, pentru ca am refuzat dragostea Lui de pe cruce si jertfa rascumpararii Lui minunate“.

(in: Predica puternica a Parintelui Longhin de la Banceni (2011, video): LUATI-L PE HRISTOS IN VIATA VOASTRA, IN FAMILIA VOASTRA, IN DUREREA VOASTRA!)

ICOANA NOILOR MARTIRI

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Episcopul Longhin Jar, Marturisitorii si Sfintii inchisorilor, Parintele Iona Patrulescu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “SFINTII INCHISORILOR COMUNISTE au platit pretul libertatii noastre de acum…

  1. Da!

    Ei – sfintii inchisorilor – au platit (cu varf si-ndesat) PRETUL libertatii noastre, NOI – vom plati/patimii si pentru noi, si pentru cei de dupa noi, in putinii ani care-au mai ramas!

  2. Am fost contemporani cu acesti martiri ai suferintei,iar jertfa lor parca a ramas suspendata in trecut.Dar nu trebuie sa ii uitam ,trebuie sa ii canonizam,sa ii veneram,sa ii imploram sa ne lumineaze mintile si destinul ca niciodata in tara aceasta nimeni sa nu mai fie prigonit pina la moarte pentru credinta sau diversitate de opinie.

  3. Pingback: Predici la DUMINICA SFINTILOR ROMANI. Cinstirea sfintilor inchisorilor. PREDICA PR. AMFILOHIE (2005): “Un crestinism lipsit de sfintenie e mort, flescait. Ne numim ortodocsi, dar suntem pagani dupa tinuta si dupa duh” -
  4. Pingback: VICTOR ALISTAR despre interesele din politica, Justitie si… Biserica de a ingropa DOSARELE TORTIONARILOR COMUNISTI si de A NU CANONIZA SFINTII INCHISORILOR (video) - Recomandari
  5. Pingback: PARINTELE GHEORGHE TARCEA – 50 de ani de la nasterea in cer a unui martir al inchisorilor, cu sfinte moaste la Aiud (si VIDEO) -
  6. Pingback: Recomandare de carte: DR. GALINA RADULEANU – “Repetitie la moarte… din spatele gratiilor”. PILDA UNUI OM BIRUITOR -
  7. Da, Sfintii Inchisorilor comuniste au platit cu virf si indesat pretul libertatii noastre. Numai ca nu le pretuim jertfa cum se cuvine. De aceea si libertatea de astazi ne este ingradita din ce in ce mai mult, pina cind ni se va lua. De am fi stiut sa ii pretuim cum trebuie si sa realizam PRETUL libertatii, am fi fost cu adevarat liberi! De s-ar fi intors poporul la Dumnezeu dupa revolutie, nu am fi avut toate legile contra Lui!

    Sfintii Inchisorilor au sfintit pamintul romanesc, iar ce a urmat dupa, l-a pingarit. Si ce este mai tragic, este rapiditatea cu care au evoluat lucrurile din rau in mai rau.

  8. Pingback: 14-15 mai 1948 – PRIMA NOAPTE A IADULUI TERORII ROSII – POMENIREA MUCENICILOR INCHISORILOR COMUNISTE – “morti sfinti in temniti si prigoane” - Recomandari
  9. Pingback: Radu Preda (IICCMER) propune instituirea unei DUMINICI A MARTURISITORILOR ROMÂNI DIN SEC. XX. Interviu “Adevarul”: “TOTI OAMENII CARE AU CONTAT IN VIATA MEA AU FACUT PUSCARIE…”. Si despre noile falsificari voite ale memoriei
  10. Pingback: PREDICI la DUMINICA SFINTILOR ROMÂNI (audio, text): “Sa cerem ajutorul sfintilor români si al SFINTILOR INCHISORILOR pentru vremurile grele prin care trecem!”. CUM POATE PIERI NEAMUL CAND SE STRICA “SAREA PAMANTULUI”? -
  11. Pingback: Doamna Lidia Staniloae despre REZISTENTA BISERICII ORTODOXE SUB COMUNISM si despre “teroarea cea de toate zilele“, “atmosfera de delatiune, de incredibila densitate a dusmaniei si a urii“, de vanatoare de “dusmani ai poporulu
  12. Pingback: O necesitate morala: ZI NATIONALA DE COMEMORARE A VICTIMELOR COMUNISMULUI | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: GHEORGHE JIMBOIU: “un inger in trup”, un alt incontestabil sfant al inchisorii Targu-Ocna – JUMATATE DE VEAC DE LA MUTAREA IN VESNICIE (†27 mai 1963) | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: CONFESIUNILE SI INVATATURILE PARINTELUI PANTELIMON (II). Raspunsuri despre Catedrala, refugiati, politicieni, preotii din inchisorile comuniste, patriotism si AMAGIRILE MINTII. Minciuna din noi si DEMASCAREA GANDURILOR DEGHIZATE | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: RADU PREDA, noul director al IICCMER: “Este datoria mea sa pun pe agenda institutului CAZURILE SFINTILOR INCHISORILOR… Hristos a inviat, dar CAND PUTEM AFIRMA CA AM INVIAT SI NOI? Poate la anul?” | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: ZIUA SFINTILOR 40 DE MUCENICI SI A MARTIRILOR ANTICOMUNISTI. Continuitatea in PATIMIRE MARTURISITOARE a Bisericii, apararea DEMNITATII si a IDENTITATII, pericolele IDEOLOGIZARII si BANALIZARII memoriei | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platit
  18. Pingback: Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platit
  19. Pingback: 14 MAI - ZIUA DE CINSTIRE A MARTIRILOR ANTICOMUNIȘTI. Mesajul fulminant al lui Victor Alistar, membru CSM: "Atunci eram sub ocupație militară, iar ACUM SUB OCUPAȚIE IDEOLOGICĂ. Aducerea aminte fără luare aminte este FARISEISM!"/ PS MACARI
  20. Pingback: “EXPERIENTA LUI DUMNEZEU iti da curajul de a trai, dar si CURAJUL DE A MURI. Ortodoxia se invata in Biserica si IN GENUNCHI”. Cuvinte puternice si de actualitate, in VREMEA SPAIMELOR MORTII, ale PREASFINTITULUI BENEDICT VESA, la Duminica Ortod
  21. Pingback: PĂRINTELE GH. HOLBEA în dialog cu Pr. Bogdan Florin VLAICU, Pr. Ciprian GRĂDINARIU, Arhim. Mihail STANCIU și alții despre SFINȚII ÎNCHISORILOR și ACTUALITATEA rezistenței lor împotriva totalitarismului comunist, dar și despre „CEZAR”, COVID
  22. Pingback: PĂRINTELE GH. HOLBEA în dialog cu Pr. Bogdan Florin VLAICU, Pr. Ciprian GRĂDINARU (Belgia), Arhim. Mihail STANCIU și alții despre SFINȚII ÎNCHISORILOR și ACTUALITATEA rezistenței lor împotriva totalitarismului comunist, dar și despre „CEZAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate