Despre EXPERIMENTUL PITESTI… In premiera la TV, de Pasti: Povestea dramatica a lui TACHE RODAS si TEODOR STANESCU la Antena 3/ Lectia de demnitate si adevar a fostului detinut politic PAUL DUMITRESCU, la Realitatea TV

7-05-2013 5 minute Sublinieri

“Niciodata nu voi ceda la notiunea de curaj, de demnitate si de spirit de sacrificiu! SE MOARE O DATA, DAR SA MORI IN PICIOARE, SA NU TE TARASTI, SA NU FII LEPRA! Fara asta nu putem trai!” (Paul Dumitrescu, fost detinut politic)

“… IERTAND GRESITILOR NOSTRI”

Reportaj din emisiunea “In premiera” din data de 05 Mai 2013 (prima zi de Pasti)

DESPRE SUFERINTA ATROCE, DEZUMANIZARE, IERTARE si IMPACARE IN LUMINA INVIERII

Documentar tulburator realizat de Yevgenyia Kironaki despre o victima demna a fenomenului Pitesti, Tache Rodas, si monahul Teodor Stanescu de la Petru-Voda (fost tortionar prin reeducare al celui dintai)

02calau

***

– “Daca notiunea de ticalosie in lume poate fi asezata cumva pe o scala, in Romania cred ca suntem marii campioni! […] Condamnarea comunismului a fost cea mai mare minciuna care il dezonoreaza pe Traian Basescu sau, mai bine zis, il confirma ca structura”.

PITESTI, GENOCIDUL SUFLETULUI

REZISTENTA PRIN CREDINTA

CUM NE BANTUIE ORORILE COMUNISMULUI

ORORILE COMUNISMULUI NU AU LOC IN MUZEU

RANILE VICTIMELOR COMUNISMULUI – INCA DESCHISE

DE CE NU SE IMPACA POLITICIENII CU TRECUTUL?

Fostul detinut politic PAUL DUMITRESCU si regizorul-senator SORIN ILIESIU la emisiunea “Fabrica” cu Marinela Mititelu (Realitatea TV) din Vinerea Mare 2013 (3 mai) + marturia video impresionanta a lui GHEORGHE STANICA – despre FENOMENUL PITESTI (experimentul de reeducare cel mai atroce din lume executat de catre comunisti, in anii 50, asupra studentilor inchisi la Pitesti), despre CONDAMNAREA MINCINOASA A COMUNISMULUI, despre comunistii si securistii care ne conduc si astazi, despre curaj, demnitate si spirit de sacrificiu.

Nicolae Purcărea, fost deținut politic, şi-a lansat anul acesta cartea “Urlă haita” la București (Nicolae Purcărea, Urlă haita, Editura Fundația Sfinții Închisorilor, București, 2012). Supravieţuitor al “Fenomenului Piteşti“, Nicolae Purcărea şi-a făcut curaj și a povestit ororile din închisorile comuniste. Unul dintre episoadele înfiorătoare pe care acesta le povesteşte în cartea sa este legat de sărbătoarea Sfintelor Paşti, un prilej bun de a distruge mitul”.

Sărbătoarea Paștelui este poate unul dintre cele mai înfiorătoare episoade descrise de Nicolae Purcărea în Urlă haita.

Ne obliga Țurcanu să facem blasfemie și noi trebuia să executăm. Ne obliga. E greu de povestit. Noi trebuia să acceptăm toate blasfemiile. Pentru că ultima și cea mai grea încercare era dacă mai crezi sau nu în Dumnezeu”.

[…]

“Cu o insistență diabolică eram întrebați: Mai crezi în Dumnezeu?”

Nu rănile dureau, ci adâncurile noastre sufletești, ciuruite, zdrobite în teascul acesta al satanei. Credința era ultimul resort al rezistenței noastre sufletești. Cu o insistență diabolică eram întrebați: Mai crezi în Dumnezeu? Iar la răspunsul nostru afirmativ, demonii înfuriați începeau iar bătăile și torturile. Erai făcut în fel și chip: idiot, nebun, bou prost… Toate epitetele înjositoare erau aruncate în capul tău. Câte scârboșenii, câte abjecții, câte insulte erau născocite! Tot ce pentru noi era sfânt, în mintea bolnavă a torționarilor devenea prilej de blasfemie.

“Un preot a fost obligat să mănânce și să bea ceea ce făcuseră alții în gamelă”

Un preot a fost obligat să mănânce și să bea ceea ce făcuseră alții în gamelă, iar apoi să dea cu lingura și celorlalți și să-i șteargă la gură. Această ultimă scârboșenie trebuia să zdrobească orice rezistență morală, să ducă fie la căderea noastră totală, fie la nebunie […] Au trecut și Paștile. Demascarea nu s-a terminat […] (pp. 96-97)

Experimentul Piteşti, un genocid al sufletelor

Experimentul Piteşti – un genocid al sufletelor care a avut ca scop generaexperimentul_pitesti_09026000rea ,,omului nou”. Aşa este descrisă experienţa celor care au trecut, în perioada 1949- 1951, prin penitenciarul din Argeş unde s-a încercat reeducarea oamenilor prin tortură. Cei care au supravieţuit spun că doar credinţa în Dumnezeu, dar şi în sentimente precum curajul, onestitatea şi demnitatea i-au ajutat să reziste torturilor.

“Pitesti a fost proba cea mai convingatoare a beastialitatii comuniste”

Cei care ajungeau în închisoarea de la Piteşti erau torturaţi continuu, fizic şi psihologic. Dar nu de oricine, ci chiar de către colegii de detenţie. Erau obligaţi să se autodenunţe, să se nege pe sine, ba chiar să-şi renege familia.

“Sistemul comunist a facut o industrie a crimei si daca a ucis, ca asta a fost singura lor calitate de ucigasi, aratati-mi un singur individ care a fost condamnat. Au fost omorati oameni la lumina zilei. Pitesti a fost proba cea mai convingatoare a beastialitatii comuniste”, a spus Paul Dumitrescu, fost deţinut politic.

Adesea se făceau interogatorii în care deţinuţii erau obligaţi să povestească totul despre viaţa lor. Sperând că vor scăpa de tortură, mulţi recunoşteau păcate imaginare. Pentru unii chinurile au fost prea greu de îndurat, aşa că şi-au pus capăt zilelor. Alţii au găsit puterea să reziste.

“Noi avem obligatia sa nu cadem, ramanem in picioare, asta era ideea mea la care nu am renuntat niciodata. raman la parerea ca noi am intrat acolo din 3 motive onoare, demnitate si spirit de sacrificiu”, a mai spus Paul Dumitrescu.

De câţiva ani, Sorin Ilieşiu încearcă să facă un documentar despre Experimentul Piteşti. În acest timp, regizorul a adunat câteva zeci de mărturii ale supravieţuitorilor.

Nu se ştie exact câţi oameni au fost torturaţi la Piteşti, însă estimările spun că ar fi între 1.000 şi 5.000. Experimentul Piteşti este considerat unul dintre cele mai mari şi mai intensive programe de spălare a creierului prin tortură.

***

Paul Dumitrescu:

Paul Dumitrescu si Soriin Iliesiu la Fabrica despre Pitesti 26– “Noi avem obligatia sa nu dam inapoi! Nu cadem, ramanem in picioare! Asta era ideea la care nu am renuntat niciodata.

“Noi am intrat acolo din trei motive: Onoare, demnitate si spirit de sacrificiu. Noi nu ne-am jucat de-a puscaria!”.

– “Daca notiunea de ticalosie in lume poate fi asezata cumva pe o scala, in Romania cred ca suntem marii campioni!”

– “Gheorghiu Dej a fost cel mai mare criminal, impreuna cu toata gasca”.

– “Condamnarea comunismului a fost cea mai mare minciuna care il dezonoreaza pe Traian Basescu sau, mai bine zis, il confirma ca structura… Ceea ce a spus Basescu este perfect adevarat, dar unde sunt urmarile, unde sunt criminalii?“.

– “Sistemul comunist a facut o industrie a crimei. Singura ‘calitate’ a comunistilor: cea de ucigasi. Aratati-mi unul singur care sa fi fost condamnat!”.

– “[Zicem ca] vorbim de Pitesti fara vorbi de Pitesti, de fapt. Pitestiul a fost proba cea mai elocventa a bestialitatii comuniste”.

– “Dupa 1989 cine a venit la putere? A venit Iliescu, un alt ticalos comunist, care a distrus Romania a doua oara. Au fost toti absolviti de crimele comuniste. Sunt oameni care au pe constiinta vietile a zeci de mii de romani curati…”

– “Tot tovarasii sunt la putere. Sunt fiii, nepotii lor… Si organizarea statala… In rest… se da cu pudra, ca la machiaj, sa se acopere murdaria”.

– “Nu am incredere in nimeni din clasa politica. Am incredere intr-un singur Dumnezeu!”

– [Romanii trebuie sa inteleaga ca] “noi trebuie sa ne facem viata, nu altii” si ca [nu se poate] fara atitudini curajoase, fara atitudini demne de notiunea de roman si de istoria noastra nationala, care e plina de sange. Noi nu am dat pantalonii jos… Si atunci voi de ce veniti sa spuneti: Fac asa, c-a zis ala…

– “Niciodata nu voi ceda la notiunea de curaj, de demnitate si de spirit de sacrificiu. SE MOARE O DATA, DAR SA MORI IN PICIOARE, SA NU TE TARASTI, SA NU FII LEPRA! Fara asta nu putem trai!”

“Spuneti-le tuturor: Mai, copile, comporta-te ca roman, inainte de orice!”

Legaturi:


Categorii

Documentare/ Reportaje, Fenomenul Pitesti, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Despre EXPERIMENTUL PITESTI… In premiera la TV, de Pasti: Povestea dramatica a lui TACHE RODAS si TEODOR STANESCU la Antena 3/ Lectia de demnitate si adevar a fostului detinut politic PAUL DUMITRESCU, la Realitatea TV

  1. Tortionarii erau demonizati – e foarte clar!

    Ca erau romani, ca erau evrei…erau diabolizati pana-n varf de par!

    Prin ce-si face loc Satana sa intre?! Prin cel/cea care nu iubeste Adevarul, se complace in minciuna, necredinta – din care deriva toate celelalte pacate!

    La ce forme monstruoase de batjocorire au ajuns, aproape ca nici nu-mi vine a crede…

    Cei care au trecut prin Iadul asta, li s-au ascutit vederea duhovniceasca fiindca au fost PILITI la polizor, pana au cazut de pe ei solzii lumesti si au devenit stralucitori si mai ascutiti in cele vazute si nevazute ca orice alt ‘traitor’ caldut din zilele noastre, ‘asigurat’ de supa de linte pusa inainte SI doar compatimitor, nu si intreprinzator si marturisitor ca cel care a stat in Iad!

    Ati vazut cu ce aprindere, cu ce curaj marturiseste? Nu-i pasa ca se ‘leaga’ de fostii comunisti capitalizati peste noapte (de dupa ’89) ci, ii condamna prin virusul (fara antidot existent) transmis fiilor, nepotilor…care-s mai rai si mai diabolici decat seniorii (Iliescu si gasca de dupa…) de ieri si dinozaurii – de alaltaieri (Gheorghiu Dej cu gasca)!

  2. @Admini…

    Bun articolul!

    L-am citit…faza ultima m-a facut sa zambesc fiindca asta i-am spus-o eu sefilor mei (vechi si actuali) ca, prin sfidarea si incalcarea flagranta a legii si a normelor elementare de logica si de bun-simt, imi jigneste inteligenta asta medie pe care o am, coborandu-ma la nivel de primat (de maimuta – din care, se pare – ei, au iesit) si, ce este mai deranjant este ca intr-adevar “subestimarea inteligenţei noastre de către autorităţi, (o simti) ca o înjurătură (‘veritabila’)de mamă.” DAR si din partea semenilor care ajung sa faca compromisuri cu marlania, mitocania, mistocarimea doar ca sa supravietuiasca!

    Asisti NAUC la deviatii comportamentale, la iritari, la manifestari INVERSE fiindca nu mai relationam CORECT nici cu noi insine, nici cu ceilalti, nici cu divinitatea (Dumnezeu)!

  3. Pingback: SFINTII INCHISORILOR COMUNISTE au platit pretul libertatii noastre de acum… -
  4. Pingback: TICALOSIREA GENERALA si DRAMELE TACUTE: "Omul e mai tare decât dracu'! Pe diavol nu-l vad in stare sa-si manipuleze meschin si pervers odraslele..." - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: ... BA PLANGI, MAICA ROMÂNIE! Irina Nastasiu: CINE MAI ARE AZI NEVOIE DE EROI?/ Reportaj RFI (si audio): O sambata la inchisorile Jilava si Pitesti, o CALATORIE VIE IN ISTORIA SFASIETOARE A PERSECUTIEI ANILOR 50 - Razboi întru Cuvânt
  6. Pingback: DE CE NU SUNTEM CA MUNTENEGRENII? Invata-vom, oare, ceva din LECTIA DE OMENIE SI EROISM “FIRESC” a fratilor nostri?/ MARTURII, MINUNI si INVATAMINTE dupa accidentul teribil de Rusalii (VIDEO): “Acum pot spune: da, Dumnezeu exista!”
  7. Pingback: TORTIONARII SI POSIBILA DIVERSIUNE VIŞINESCU – sangerosul comandant de inchisoare acuzat de GENOCID. Crimele nepedepsite ale comunismului si marturii ale suferintelor cumplite ale fostilor detinuti politic (VIDEO) - Recomandari
  8. Pingback: Tortionarul ION FICIOR si gropile comune de la PERIPRAVA. Noi marturii ale fostilor detinuti politic (inclusiv ale actorului MITICA POPESCU) despre REGIMUL DE EXTERMINARE DIN LAGARELE COMUNISTE DE MUNCA SILNICA (video) - Recomandari
  9. Pingback: Eu sunt scribul…. MIHAI BURACU – amintiri sfasietoare din “cel mai cumplit laborator al terorii”, EXPERIMENTUL SATANIC DE LA PITESTI -
  10. Pingback: MIHAI BURACU: PITESTI DUPA PITESTI. Cum s-a inmultit samanta satanica a comunismului dupa 1989? “Asistam neputinciosi la o a doua internationalizare (globalizare), sora geamana cu internationalizarea rosie” -
  11. Pingback: SARBATOAREA DE PASTI IN PUSCARIILE COMUNISTE ALE ANILOR `50 (I), la Pitesti, Jilava, Gherla. STRIGATUL GOLGOTEI IN NOAPTEA DE INVIERE. Care era pretul intonarii unui simplu “Hristos a inviat” de catre martirii temnitelor? - Recomandari
  12. Pingback: RASTIGNIRE dincolo de orice margini ale inchipuirii umane SI INVIERE IN INCHISORILE COMUNISTE (II). “Lumea credintei”: Povestile zguduitoare a doi martiri de la Pitesti si Gherla: TACHE RODAS si PREOTUL PETRE FOCSANEANU - Recomandari
  13. Pingback: Istoricul Alin Muresan despre EXPERIMENTUL PITESTI [video]: Care este “PERVERSITATEA celor care aduc în discuţie „FILOLEGIONARISMUL” unor deţinuţi de la Piteşti”; Si: “Ceea ce s-a întâmplat în închisoarea Guantanamo se aseam
  14. Pingback: DE LA PITESTI LA ABU GHRAIB via EXPERIMENTUL STANFORD. Despre conditiile in care oamenii normali devin TORTIONARII FEROCI ai semenilor lor. In plus: observatii critice fata de proiectul ”REEDUCAREA DE LA PITESTI” realizat de CNSAS - Recomandari
  15. Pingback: “Cea mai teribila barbarie a lumii contemporane”: EXPERIMENTUL PITESTI. Despre reeducarea prin tortura la emisiunea ROMANIA, TE IUBESC (Video) | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: 14 MAI - ZIUA DE CINSTIRE A MARTIRILOR ANTICOMUNIȘTI. Mesajul fulminant al lui Victor Alistar, membru CSM: "Atunci eram sub ocupație militară, iar ACUM SUB OCUPAȚIE IDEOLOGICĂ. Aducerea aminte fără luare aminte este FARISEISM!"/ PS MACARI
  17. Pingback: “Bucură-Te, Mireasă, urzitoare de nesfârșită rugăciune!” – PĂRINTELE HOLBEA despre MAICA DOMNULUI, experiența rugăciunii lui Iisus, “RUGUL APRINS”, mărturisitorii români din închisori și COBORÂREA ÎN CATACOMBEL
  18. Pingback: MARIN RĂDUCĂ, marele și smeritul mărturisitor isihast cu două decenii de temniță grea (†11 octombrie 2021) – MĂRTURII EXCEPȚIONALE în interviurile pentru PS Macarie (VIDEO) și pentru “Familia ortodoxă”: “Întăreşte-
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare