Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!”

23-07-2013 Sublinieri

sursa: Adevarul

“Ce ecumenism? Suntem de peste 2000 de ani in Ortodoxie si acum ne-am trezit sa facem plocoane Papei de la Roma!”

Vezi si:

***

ISLotsWife

– Nu pot sa nu va intreb, parinte, si despre o alta tema care astazi este sustinuta cu destula autoritate chiar de catre sefi de state: homosexualitatea. Vi se pare ca trebuie ingaduita?

Nuuu, nu ingaduim nici caderi mult mai usoare decat aceste sodo­mii! Dumnezeu le-a pedepsit cu foc, pe loc! (Fac 19, 24-25). Sunt pacate foarte mari! Se spune chiar ca pacatele astea urgenteaza Judecata de Apoi!

Cum adica?

Adica pacatele astea aduc mai curand Judecata. Sa se mai salveze ce se mai poate salva… ca se impatimesc foarte multi. Este cuvant de la Sfintii Parinti ca pacatul asta foarte grav, al sodomiei (homosexualitatea), aduce mai grabnic Judecata de Apoi… Acum suntem intr-o stare destul de avansata, Occidentul oficializeaza sodomia (casatoria intre persoanele de acelasi sex)!…

[…]

Va dati seama de ce-au batut catolicii in Ţara Romaneasca. Caci ei aici au batut, n-au batut la greci, n-au batut nici la rusi, au batut la ro­mâni! De ce la acest neam, de ce la aceasta fiinta româneasca! Pentru ca ei sunt falsi si doresc sa distruga ceea ce de fapt i-ar putea distruge pe ei: Adevarul. Iar Biserica Ortodoxa sustine Adevarul!

Ce sansa dati ecumenismului, parinte? Adica suntem mai apropiati de catolicism decat de protestantism.

Sa stiti ca sunt discutii istorice. Sunt discutii gratuite. Nu cred! Doar de complezenta, stiti, sa mai discutam, ca sa le lasi impresia ca ne vom uni. Dar e o mare greseala: nu se face nimic. Pentru ca de la Dumnezeu va veni si caderea romano-catolicismului. M-a intrebat cineva, ce parere am despre Papa… despre Ioan Paul al II-lea. I-am spus: este singurul Papa care a demascat romano-catolicismul cel mai mult. Pentru ca, uitati-va, umbla dupa prozelitism, lucru scarbos. Si unde? La români, care sunt crestini! Este evident ca vrea sa stapaneasca lumea! Practic, eu nici nu mai zic ca e Biserica, e un guvern cu numiri clericaliste! Nu accept nici un fel de colaborare ecumenica, nici un fel de inceput, ce sa mai vorbim despre sfarsit… Nu accept sa pastram legatura. Suntem ortodocsi, si o cirta, o iota, daca se cedeaza, s-a cedat tot, pentru ca Hristos vrea de la noi sa ramanem intregi. Dracul, in schimb, vrea sa-i dai o unghie si daca i-ai dat-o, asta inseamna ca nu mai esti stapanul intregului, ci esti doar o parte din intreg, pentru ca Adevarul nu se masoara cu metrul.[*] Ori cedezi mult, ori cedezi putin, e totuna, inseamna ca ai cedat tot.

Asta-i…, nu ne putem juca cu Adevarul, nu accept sa se schimbe ni­mic, nici o iota, nimic! Papii de ce au schimbat insemnarea cu semnul Sfintei Cruci, dogmele, canoanele, considerandu-se fara de nici o gre­seala dupa teoria lor, infailibili, prin ei insisi? Adevaratul crestin este un ascultator desavarsit fata de cele spuse de Hristos, iar Hristos este Ortodox, pentru ca Il cinsteste drept pe Tatal Sau (Ioan 8, 49). Ortodox inseamna a fi drept slavitor, drept cinstitor. Aceasta e parerea mea.

Nimeni nu isi doreste moartea, insa sunt situatii in viata cand e mai bine sa mori decat sa faci compromisuri. Iertati-ma, va rog, insa aici vreau sa il parafrazez pe George Cosbuc, cu o moarte toti suntem datori,” dar nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut. Ce ecumenism? Suntem de peste 2000 de ani in Ortodoxie si acum ne-am trezit sa facem plocoane Papei de la Roma! Adevarul e mai presus de toate!

Fratii mei, acum eu nu va vorbesc ca un mare erou, ci ma rog lui Dumnezeu sa ma intareasca in lupta mea de a ramane ortodox. Dar in ceea ce ma priveste, eu asa gandesc, sub nici un chip nu am de gand sa cedez. Fereasca Dumnezeu! Adevarul ramane acolo unde n-ai cedat. Daca unul singur marturiseste Adevarul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravietui prin Adevar. Pentru ca, dragii mei, daca ar fi vorba sa comparam cele de aici cu cele ce urmeaza dupa viata aceasta, e ingrozitor sa te gandesti ca intri dincolo ca un tradator al Adevarului! Ajungi in vesnicia neagra! Nu poti sa renunti nici macar la o „unghie,” este „unghia” mea! Putem sa ne prezentam la Judecata cu ciuntiri, cum vine asta?! Eu sunt ortodox numai cu o mana, nu si cu cealalta? Doar nu o sa murim de mai multe ori, ci doar o singura data! O lupta n-are nici un sens, daca nu este spre o victorie sigura. De aceea trebuie gandita foarte bine strategia luptei. Cand pornesti un razboi, trebuie sa fii sigur de biruinta, iar Adevarul este cel care biruie intotdeauna”.


[*] “(…) In zilele noastre se vorbeste mult – de catre cei slabi in credinta, fireste – despre impacarea si egalizarea tuturor credintelor. Una este pacea sociala si politica, alta e impacarea credintelor. Si una este egalitatea in drepturile si indatoririle cetatenesti, si alta este egalizarea credintelor. Crestinilor li s-a poruncit cu strictete sa fie milostivi fata de toti oamenii, fara deosebire de credinta, dar, in acelasi timp, si tinerea cu strictete a credintei lui Hristos. In calitate de crestin, va puteti jertfi pentru cei de alta credinta atat averea, cat si viata, dar nicidecum si Adevarul lui Hristos – fiindca averea si viata sunt proprietatea dumneavoastra, iar Adevarul lui Hristos, nu”Sfantul Nicolae Velimirovici, Raspunsuri la intrebari ale lumii de azi, vol. 1, Ed. Sophia, p. 270.

stancu-benedict-ierom-o-clipa-inima-mi-se-facuse-cer-10275

(din: Parintele Arsenie Papacioc, “O clipa inima mi se facuse cer”, Editura Elena, Constanta, 2012)

14Parintele_Arsenie_Papacioc_c57ccd56a7

Legaturi:

***

***



Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, 1. SPECIAL, Catolicism si uniatie, Ecumenism, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Parintele Arsenie Papacioc, Portile Iadului, Sfantul Nicolae Velimirovici

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!”

  1. Când suntem falnici şi puternici ,
    Când stăpâim noi pe pământ,
    Inteligenţa ne conduce,
    (Şi patima), nu Duhul Sfânt.

    Când NOI, voim să facem totul,
    (Şi să’ndreptăm răul din lume),
    Puterea ni-i cea pământească.
    (Nu-i cea din Har şi rugăciune).

    Când facem să rodească (falnic),
    Ortodoxia’n pământesc,
    În pământesc ni-i şi dobânda,
    (Nu în smerit şi’ascuns ceresc).

    Puterea-i taină, ce s’ascunde,
    În netrupesc, (în neputinţă),
    În adâncimea rugăciunii,
    În pace şi’n bunăvoința.

    Puterea Harului, aduce
    (În taină), lucru vredniciei
    Şi’n libertatea de’a alege,
    Stă dragostea (ortodoxiei).

    Zidirea cea de din-lăuntru,
    Este a crucii grea povară.
    (Și’adevărata nevoință),
    Nu ce zidim pe-dinafară.

    Nu schimbă răul (în mulțime),
    Ce zidim noi, (nici ce’am impus),
    Ci libertatea ce-i dăm pururi,
    Lucrării’n Har, a lui Iisus.

    Ortodoxia se zideşte,
    EA ÎNSUȘI, (de la Duhul Sfânt),
    Nu’n ce zidim noi, (omeneşte),
    Şi’n ce impunem, pe pământ.

    Zidirea cea mai ortodoxă,
    Este sfinţenia trăirii,
    (Ce cheamă’ndemnă şi zidişte,
    Neamul în lucrul mântiurii).

    Orice măsură (ortodoxă),
    Care’ngrădeşte libertatea,
    Care IMPUNE, (nu oferă),
    Susține tainic…, răutatea.

    Căci lucrătorul, îşi lucrează
    Pe faţă, (dar şi’n chip ascuns),
    Ce a ales şi ce iubește,
    (În ascultarea de Iisus).

    Lucrearea o’mplineste Domnul.
    Noi trebuie doar s-o vestim,
    Să mustrăm falsul şi’nşelarea.
    Să fim lumini, (prin ce’mplinim),

    Să fim model (oricând şi’oriunde),
    Şi pidă vie de credinţa,
    De milă, de smerit, de vrednic,
    De Adevăr şi pocăinţă.

  2. Cuvinte mărturisitoare. Adevărul întreg este ortodox. De-i va lipsi ceva (cât de puțin ar fi), nu mai este ortodox.
    O spune Părintele Arsenie, cel care pentru Adevărul ortodox, a primit ani grei de temniță comunistă, de izolare, de domiciliu forțat, de urmărire și supraveghere.
    Oare noi vom ceda în libertate ceia ce sfinţia sa nu a cedat nici când era sub puterea și ameniţarea morţii, a chinurilor și torturii ?
    Știm ce înseamnă homosexualitatea. Știm ce a devenit și urmăreşte ecumenismul.
    Știm ce este ortodoxia. Ştim ce este compromisul.Stim că drept este cel ce păzește poruncile dumnezeiești și că doar acela îl iubește pe Domnul Iisus Hristos.
    Iubirismul ecumenist ultra folosit ca argument (și motivație), este îmbâcsit de cedări și compromisuri, este ne ortodox.
    Cuvintele Părintelui Arsenie sunt cuvinte de foc ce încalzesc și împuternicesc pe ortodocșii autentici și aprind (și-i ard), pe cei ce au cedat (în ei înșiși mai întâi), o cât de mică parte din Adevăr.

  3. “Sodomia grabeste Judecata de Apoi!”

    Oare care dintre Sfintii Parinti au spus-o in forma aceasta?

    Greu cuvant!

    Sa ne fereasca Maica Domnului pe noi romanii de a accepta! Indiferenta noastra ar insemna moartea noastra!

  4. “Zis-a deci Domnul: “Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu.”
    (Facerea/Geneza 18:20)

  5. Pingback: PARINTELE ARSENIE DE LA TECHIRGHIOL: “O clipa inima mi se facuse cer…” -
  6. Pingback: Pr. Vasile Mihoc catre tineri: E NEVOIE DE SERIOZITATE SI LUPTA CU “CEL VICLEAN”, HRISTOS NU E “NICE”! Lumea de azi ii fragilizeaza programatic pe tineri si proclama NORMALE si patimile impotriva firii (VIDEO) -
  7. Pingback: SAMBATA SFANTULUI TEODOR (“COLIVEI”). Predica Parintelui Ioanichie Balan (audio + text): “Nu cumva sa intindeti mana in blid strain! MAI BINE SARAC SI CURAT DECAT CU CONSTIINTA DISTRUSA! Sa nu va vindeti credinta!“ -
  8. Pingback: Evocare in Adevarul a parintelui Arsenie Papacioc, „spitalul de urgenţă al sufletelor“: “TE ADOPTA, CA UN ADEVARAT PARINTE. NU SI-A DORIT SA-SI APROPIE OAMENII CU ORICE PRET, DAR AU SIMTIT CA LUI II PASA DE EI” - Recomandari
  9. Pingback: PARINTELE ARSENIE PAPACIOC, omul cat un veac, care a stat “CU INIMA TREAZA, CU FATA CATRE DUMNEZEU” - Recomandari
  10. Pingback: 3 ani de la mutarea in vesnicie a PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC (19 iulie). Invataturi si evocari video: “Frumusetea intelepciunii. Sfaturi pentru viata crestina” -
  11. Pingback: La inceputul noului an bisericesc, CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014) : Cum sunt Raiul si Iadul? Ce sa facem ca sa ne mantuim astazi? Despre SODOMIE si RAZBOIUL NUCLEAR: “Razboiul va incepe din cauza
  12. Avea dreptate Parintele Arsenie Papacioc cand spunea ca pacatul sodomiei aduce mai repede judecata de apoi.Sodoma si Gomora au fost sterse de pe fata pamantului la fel cred ca va fi si acum daca se va vota legea homosexualitatii pe tot Pamantul.Mai sunt tari care resping aceasta lege si de aceea Dumnezeu ne mai ingaduie sa traim.

  13. Nu se poate face ecumenism cu toate religiile si sa mintim despre Hristos.Suntem ortodocsi de 2000 de ani de la Sfantul apostol Petru.

  14. Pingback: PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC (✝19 iulie 2011) – 4 ani de veşnicie. ULTIMUL INTERVIU pentru “Lumea monahilor”: “VOM RĂSPUNDE, FETIŢĂ SCUMPĂ, TOŢI! Hristos a venit, S‑a jertfit ca să ne salveze pe noi. Iar noi habar nu avem
  15. Pingback: IPS IUSTINIAN CHIRA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: O MONSTRUOZITATE, O NEBUNIE. “Va veni potopul peste noi, când Dumnezeu nu va putea răbda până în capăt fărădelegile noastre, va trimite peste noi biciul Său. Peste tot Globul” | Cuv
  16. Pingback: 5 ani de la mutarea in vesnicie a PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC (19 iulie). Invataturi si evocari VIDEO: “Frumusetea intelepciunii. Sfaturi pentru viata crestina…” | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: ✝19 iulie – PARINTELE ARSENIE PAPACIOC despre IUBIRE si IZOLARE INDIVIDUALISTA: “Din momentul în care s-a izolat, a făcut o semiasociație cu diavolul, pentru că ASCULTĂ NUMAI DE GÂNDURILE PROPRII. Condiția ca să te mântuiești, resp
  18. Pingback: “Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu? | C
  19. Pingback: “Fara de veste…”. SEMNUL FURTUNILOR si MIZA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Cedeaza Biserica noastra SANTAJULUI ticalos al “noilor securisti”, alegand TACEREA si NON-COMBATUL in cauza REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei? RUG
  20. Pingback: FOC SI POTOP. Ce fel de vapaie a cuprins lumea si ce este de facut? | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI "DA" la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER? - Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare d
  23. Pingback: SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea
  24. Pingback: PARINTELE STĂNILOAE despre HOMOSEXUALITATE și OMUL ÎNTREG ca “bărbat și femeie”: “Oficializarea homosexualităţii poate fi acea urâciune apărută în faţa lumii din Apocalipsă”/ 25 de ani de la nașterea la ceruri a celui
  25. Pingback: CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate