IPS PIMEN marturiseste cu putere impotriva legalizarii PACATULUI SODOMIEI/ Lider politic: “Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei în Sodoma”. Acum e cercetat de CNCD/ SONDAJUL care ii infurie pe activistii anticrestini: ROMANII SUNT TOLERANTI CU TOTI, DAR NU II ACCEPTA PE HOMOSEXUALI

15-06-2013 11 minute Sublinieri

PF DANIEL aminteste si el in predica de Inaltare, destul de voalat, de legi impuse de Parlamente care duc la SUBMINAREA FAMILIEI TRADITIONALE

Predica Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, IPS PIMEN, la hramul Manastirii Neamt, 13 iunie 2013, de Inaltarea Domnului:

“SA NU CREDEM CA DUMNEZEU SE LASA BATJOCORIT!”

– Parca tot mai mult se inmultesc pacatele, mai ales pacatul desfranarii si al sodomiei…

– Cum se incearca promovarea casatoriilor homosexuale prin refuzul de a modifica articolului din Constitutie care defineste familia. Casatoria este relatia INTRE BARBAT SI FEMEIE, nu INTRE DOI SOTI.

– IPS Pimen raspunde sintagmei lansate de Victor Ponta referitoare la cei care au incercat sa propuna definitia traditionala a familiei: conservatorism inutil“.

– Iata unde s-a ajuns cand oamenii se leapada de Dumnezeu!

– Se promoveaza pacatul homosexualitatii si pacatul desfranarii inclusiv pentru copii, pretextand educatia pentru sanatate.

– Relatiile trupesti precoce imbolnavesc iremediabil trupurile si sufletele tinerilor.

– Pilda fetitei de clasa a VI-a din regimul comunist care l-a infruntat pe profesorul care ii preda educatie ateista.

20130613_100211

***

***

no-gay-marriage

Biserica susține că homosexualitatea se poate lecui prin mijloace duhovnicești • Și Alianța Familiilor din România are leac: transformă homosexualii în heterosexuali, prin terapie psihologică • Politicienii votează, după ureche, introducerea în textul Constituției a unor prevederi privind căsătoria între persoane de același sex, dar atunci când le sunt solicitate și argumente, se fac că plouă

Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituției a reușit, încă din primele zile de activitate, să creeze o serie de controverse, atât politice, cât și la nivelul societății civile. Cea mai discutată temă, până în acest moment, este cea legată de articolele care privesc minoritățile sexuale și interzicerea căsătoriei dintre persoanele de același sex.

Politicienii evită, însă, sistematic, să explice, tranșant, de ce au votat „pro” sau „contra” acestor amendamente. Subiectul este sensibil, iar domniile lor sunt, probabil, insuficient pregătiți. Nici reprezentanții Bisericii nu sunt cu mult mai comunicativi. Nu același lucru se poate spune, însă, despre organizațiile neguvernamentale.

Părintele Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei române:

12_constantin_stoica_agerpres_3e27957adaTaina spovedaniei. Există spovedania, în primul rând, o taină foarte importantă, care vindecă. Biserica are mijloacele spirituale pentru cei care se confruntă cu o astfel de patimă. Nu este condamnat numai păcatul, ci oferă și soluția spirituală, pentru că este o problemă spirituală, până la urmă, care trebuie rezolvată. Biserica are mijloace duhovnicești pentru cei care se confruntă cu un astfel de păcat. Problema legată de familie este una care vizează niște valori, niște principii esențiale care trebuie să guverneze într-o societate. Nu trebuie să mai explicăm ce înseamnă familia.Este vorba și de articolul 4 din Constituție, unde au fost aduse amendamente, introducându-se prevederi privind orientarea sexuală și dispoziția genetică și care ar putea, la un moment dat, să fie defavorabile familiei tradiționale, formată din bărbat și femeie. Poziția Bisericii față de homosexualitate este arhicunoscută, nu mai e cazul să detaliem. Problema ridicată de Biserică este cea a păcatului, nu a păcătosului. Biserica are mijloace spirituale pentru astfel de situații”.

Bogdan Ciucă, președinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaților:

„Eu văd această chestiune prin prisma textului legal. În Codul civil se spune că prin căsătorie se înțelege comuniunea între bărbat și femeie. Cu privire la Constituție, o să hotărască Comisia constituțională. Nu știu care au fost argumentele pro și contra. Vom avea o discuție în grupul parlamentar și vom merge, probabil, pe varianta din Codul civil. Există o lege în vigoare, care hotărăște definiția căsătoriei, în Constituție nu știu dacă trebuie să se intre prea mult în detalii. Constituția trebuie să stabilească principii”.

Tudor Chiuariu, membru în Comisia de revizuire a Constituției:

Nu știu de ce nu se vrea forma pe care am aprobat-o. Eu am votat <barbat si femeie> și voi vota, în continuare, <>. Dacă nu specificăm în Constituție sintagma <barbat si femeie>, rămâne prevederea din Codul civil. Nici atunci nu ar fi permise căsătoriile între persoane de același sex.

Bogdan Mateciuc, director executiv Alianța Familiilor din România:

Bogdan-Mateiciuc-Alianta-Familiilor-din-RomaniaCăsătoria între persoane de același sex se aplică, în unele țări, e adevărat, dar asta nu înseamnă că este un lucru bun. În India, se aplică și căsătoriile între om și animal. În unele state arabe, sunt legale căsătoriile cu minori. Faptul că se aplică în alte țări nu ne spune absolut nimic. Homosexualitatea este o perversiune. Nu poate fi legalizată o perversiune. Dacă două persoane se iubesc, nu înseamnă că pot întemeia o familie. Iubirea nu este un argument suficient. Noi nu suntem o asociație religioasă, dar ne ghidăm după bunul simț. Dacă mie îmi plac femeile corpolente sau rase în cap, nu mă pot defini ca minoritate sexuală și să cer legi speciale. Homosexualii pot face ce vor, atât timp cât o fac în intimitate, dar ei fac parade, spun că sunt o comunitate, că așa s-au născut și că trebuie acceptați așa cum sunt. În Occident, deja fac pedofilii asta și încearcă să impună ideea că e normal. Și, la fel, spun că așa s-au născut și trebuie să fie acceptați așa cum sunt. Nici studiile pe care le-au făcut chiar ei nu demonstrează că homosexualitatea este înnăscută. Mulți homosexuali au venit la noi, la psihologii noștri, ne-au cerut consiliere să-i ajutăm să devină heterosexuali. Și au devenit. Terapia pentru homosexualitate se face de când lumea, n-am inventat-o noi. Dacă apare în Constituție nediscriminarea sexuală, fără să se definească ce e aia orientare sexuală, vor veni toți nebunii, toți obsedații, să ceară drepturi.

Bărbatul și femeia sunt diferiți, dar complementari. Împreună pot forma o familie. Homosexualitatea nu este o boală. Pleacă de la cap, dar este o deviație, nu o boală”.

Florian Bichir (foto), doctor în teologie: „Ai vrea să fiu eu maică-ta?”

Homosexualitatea este condamnată de Biserică. Este un viciu, pentru că nu este ceva natural și lăsat de la Dumnezeu. Scrie în Scriptură că atunci când ne iubim, o facem ca să procreăm, să dăm viață, să ne înmulțim. Nu e neapărat nevoie ca această prevedere să apară în Constituție, dar în Codul civil, da. Societatea civilă ar trebui să hotărască în această privință. Să se facă referendum, să vadă ce dorește populația. În Europa există trei curente, în funcție de fiecare țară. Unii sunt împotrivă, alții moderați – unde se permite uniunea consensuală, iar cei doi au anumite drepturi, cum ar fi dreptul la pensie sau la moștenire -, alții permit căsătoria, cum e Franța, de exemplu. Iar căsătoria duce, inevitabil, la adopția de copii, ceea ce nu este în spirit creștin”, a declarat jurnalistul Florian Bichir, pentru ZIUAnews.

În momentul în care i-am cerut să ne explice de ce nu ar fi indicat ca un copil să fie crescut de un cuplu homosexual, răspunsul a sosit prompt: „Tu ai vrea să ai un tată și o mamă ca mine? Ai vrea să fiu eu maică-ta?

„Iubirea jertfelnică a eroilor trebuie cinstită cu recunoştinţă”

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Praznicul Înălţării Domnului, Ziua Eroilor români, rostit în Catedrala Patriarhală, joi, 13 iunie 2013:

Dacă libertatea politică sau socială nu este unită cu responsabilitatea morală pentru apărarea vieţii şi demnităţii umane individuale şi colective, libertatea devine autodegradare”, carese vede astăzi mai ales în răul pe care societatea contemporană secularizată şi-l pregăteşte singură, uneori chiar prin legi impuse de parlamente, care duc la relativizarea valorilor morale fundamentale şi la subminarea familiei tradiţionale ca element natural al existenţei şi dezvoltării societăţii umane.

Pe lângă apărarea integrităţii teritoriale a ţării noastre trebuie apărată şi integritatea spirituală a sufletului poporului român, care în întreaga sa istorie a rezistat spiritual în timpul invaziilor barbare şi al stăpânirilor străine, păstrându-şi credinţa şi vieţuirea creştină.”

Text complet aici

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a lansat un atac fără precedent la adresa homosexualilor, joi, într-o conferinţă de presă. Băişanu a declarat că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care “confundă funduleţul cu fericirea” şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma şi îi roagă “pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă“.

baisanu_46491600Alexandru Băişanu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că nu va vota niciodată pentru transformarea României în Sodoma.

Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma şi nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă funduleţul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înţeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să ştiţi că nu muşcă“, a declarat deputatul liberal.

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat şi o femeie.Aşa e corect şi evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soţ bărbat şi o soţie tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situaţie“, a subliniat Băişanu.

El a menţionat că nu are probleme de alt gen şi că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta: “Mi-e milă de copiii care ar putea trăi într-o familie de băieţi sau de fete. Mi se pare anormal şi nu doresc să se creeze, legislativ, posibilitatea de a oferi alternative greşite. Nu voi vota niciodată transformarea Romaniei în Sodoma. Europa e minunată, dar are şi probleme“, a mai afirmat preşedintele PNL Suceava.

El a comentat ironic posibilitatea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex: “De ce să nu trecem în Constituţie şi posibilitatea căsătoriei între un pinguin şi o focă dacă tot legiferăm asta?“.

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruiorea copiilor“, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

CNCD s-a autosesizat

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, joi, în cazul declaraţiilor deputatului Alexandru Băişanu referitoare la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, fiind analizate din perspectiva unei posibile fapte de discriminare.

CNCD analizează declaraţiile domnului deputat din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare prin încălcarea demnităţii umane a persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În soluţionarea autosesizării, CNCD va urmări procedura legală“, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

Căsătoria homosexuală dezbină PDL: Bodu e supărat că partidul nu susţine ferm uniunea bărbat-femeie

Europarlamentarul Sebastian Bodu a reproşat conducerii PDL lipsa de reacţie în privinţa definiţiei date familiei, europarlamentarul susţinând definiţia clasică din Constituţie, aceea care consfinţeşte căsătoria ca fiind aceea între bărbat şi femeie.

Într-o scrisoare deschisă, Bodu reproşează că ,,singura reactie a unui reprezentant al conducerii PDL a fost de a accepta căsătoriile homosexuale“. Mai mult, democrat-liberalul îl laudă pe Crin Antonescu pentru respingerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Săptămâna trecută m-am bucurat să aud că amendamentul pe care l-am trimis Comisiei de revizuire a Constituției a fost adoptat cu o mare majoritate de voturi. Amendamentul se dorea o clarificare la definiția familiei cuprinsă în Articolul 48, în noua formulare, aceasta fiind definită ca luând ființă prin căsătoria liber consimțită a unui bărbat cu o femeie.

Mi se pare ciudat și de necrezut că un astfel de amendament a stârnit atâtea dezbateri și polemici într-o țară care se numește creștină și în condițiile în care nu am auzit niciun lider politic spunând că s-ar dori legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Atunci de ce atâta vâlvă pentru un amendament care clarifică un lucru natural și firesc cum este căsătoria unui bărbat cu o femeie?

Stimați colegi,

Noi toți suntem aici pentru a-i reprezenta pe cetăţenii României care cred, în majoritatea lor, că familia înființată pe uniunea dintre cele două sexe este primul şi cel mai important centru al vieţii sociale. Familia astfel constituită s-a dovedit cadrul optim de formare a noilor generaţii, iar rolul esenţial jucat de această instituție în trecutul, prezentul și viitorul dorit al ţării poate și trebuie specificat în Constituţie. De fapt, aceasta nici nu este o prevedere nouă, ci doar o clarificare a definiției existente. Nici modificarea nu e o noutate, având în vedere că în 2006, Alianța Familiilor din România a inițiat o campanie amplă în acest sens și a reușit să strângă semnături de la 650.000 de cetățeni care încă așteaptă să o vadă pusă în practică.

Menţionarea clară a familiei naturale, monogame și nucleare ca valoare protejată de Constituție nu poate fi interpretată ca o ofensă adusă cuiva, ci este doar recunoașterea juridică a unei realități și a dezideratului unei permanențe; o re-aşezare în limitele normalităţii, conformă cu spiritul creştin al românilor. Ea reprezintă o măsură care a devenit absolut necesară în contextul unei stări de criză a familiei, cu tot mai multe familii destrămate și copii crescuți de un părinte singur.

De altfel, Statul român modern se situează, cronologic, în urma Familiei. Privind în urmă, găsim o corespondență uimitoare între perioadele în care familia a fost puternică și independentă și prosperitatea societății la modul general; și invers, o familie slabă, redusă ca importanță în ponderea actelor sociale sau folosită ca mijloc de manipulare ideologică, a dus la stări sociale tensionate, stagnare sau la sărăcie și criză așa cum este cea prin care trecem acum.

Privind spre viitor, perspectivele demografice sumbre ale României ne impun să fim foarte atenți la modul în care Statul garantează dezvoltarea unui model social și mai ales la care este modelul social optim.

Conform ultimului recensământ intern, dar şi Indexului Global al Religiei 2012, realizat de Gallup International, România este printre cele mai religioase ţări ale lumii. Cetăţenii români sunt pe locul 6 în lume în ceea ce priveşte credinţa lor. Noi avem datoria să facem legi care să respecte modul de viaţă şi credinţa celor ce compun acest popor.

În același timp, Statul trebuie să protejeze persoanele care au alte credințe sau se manifestă în mediul privat altfel decât într-o familie tradițională; acești cetățeni sunt egali în fața legii și își exercită drepturile fundamentale fără nicio îngrădire. Nici ei nu trebuie, la rândul lor, să caute să-și impună prin forță, fie ea și conjuncturală, propriul set valoric asupra majorității.

Stimați colegi,

politicianul-1Bănuiesc în opoziția față de amendarea art. 48 al Constituției și în referințele lor repetate la un pretins „anacronism”, supărarea unor interese care doresc cu orice preț modificarea normelor sociale și comportamentale din România, justificându-se prin evoluții din alte societăți și țări.

Cred că nu avem nicio obligație de a urma recomandări sau modele de care suntem străini. Experiența nefastă a celor 50 de ani în care comunismul a impus legi cu forța, fără a ține cont de specificul românesc, sunt de ajuns. Nu mai este nevoie să traumatizăm alte generaţii în numele unui iluzoriu „progres” adus prin rețete alienante.

În încheiere, vreau să salut poziția Dlui Senator Crin Antonescu, Președintele Comisiei de revizuire a Constituției, care afirma că nu se poate confunda această prevedere constitutională cu vreo limitare a drepturilor cetățenești și că „familia e familie iar căsătoria e căsătorie și se face între un bărbat și o femeie”.

FLORICA CHERECHEȘ

DEPUTAT [Oradea]

Home

Bucureşti, 11.06.2013

Romanii, mai toleranti cu persoanele de alte etnii si religii decat cu homosexualii

Aproape 85% dintre romani sunt de acord cu faptul ca majoritatea trebuie sa fie toleranta cu persoanele de alta etnie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INCOSP Research.

Cercetarea arata ca pe o scara de la 1 la 10 (in care 1=deloc importanta, 10=foarte importanta), romanii plaseaza discriminarea pe ultima pozitie, cu o medie de 7,6. In ierarhia problemelor indicate de catre respondenti, pe primele pozitii se afla lipsa locurilor de munca – media 9,5; nivelul redus al veniturilor – 9,4; problemele din sistemul de sanatate – 9,3. Acestea sunt urmate de problemele din sistemul de educatie – 9,2; cresterea preturilor – 9,2; problemele din sistemul de justitie – 8,8; infrastructura – 8,8; curatenia – 8,2; poluarea – 8,2; ordinea publica – 7,7.

Desi, la prima vedere, plasarea discriminarii pe ultimul loc intre temele importante ale unei societati lasa impresia ca publicul nu acorda prea mare interes problemei, trebuie totusi mentionat faptul ca scorul obtinut de aceasta poate fi interpretat ca o surpriza placuta. Celelalte probleme din lista erau in principal probleme socio-economice presante, legate puternic de nivelul de trai“, afirma Darie Cristea, sociolog, coordonator programe INSCOP.

In ceea ce priveste pozitionarea respondentilor pe principalele enunturi referitoare la discriminare 84,9% dintre romani sunt de acord cu faptul ca majoritatea trebuie sa fie toleranta cu persoanele de alta etnie, 13,6% nu sunt de acord, iar 1,4% nu au stiut sau nu au raspuns.

In acelasi timp 89,1% sunt de aceeasi parere in ceea ce priveste toleranta fata de persoanele de alta religie, 9,7% se declara impotriva, iar 1,2 nu stiu sau nu raspund. 47,8% dintre cetateni manifesta sentimente de toleranta fata de persoanele cu orientari homosexuale, 49,6% sunt intoleranti, iar 2,7 nu au stiut sau nu au raspuns.

Peste 60% dintre romani cred ca maghiarii au aceleasi drepturi ca ei

In acelasi timp 66,5% dintre romani cred ca maghiarii au aceleasi drepturi ca si romanii, 31,6% sunt in dezacord, iar 1,9% nu au stiut sau nu au raspuns; 50,5% cred ca romii sunt tratati la fel ca romanii, 47,5% sustin ca nu sunt tratati la fel, in timp ce 2% nu au avut nicio optiune.

Potrivit rezultatelor sondajului, 48,2% dintre romani considera ca persoanele cu handicap sunt tratate la fel ca celelalte persoane, 49,9% sunt in dezacord, iar 2% nu s-au pronuntat sau nu au stiut.

Referitor la sansele persoanelor in varsta si ale celor tinere 40,1% dintre respondenti sunt de acord ca persoanele in varsta au aceleasi sanse ca cele tinere, 57,8% nu sunt de acord, iar 2,1% nu au stiut sau nu au raspuns.

43% dintre romani sunt de acord ca persoanele infectate cu HIV-SIDA sunt tratate la fel ca persoanele neinfectate, 50,5% considera ca aceste persoane sunt discriminate, iar 6,4% au fost non-raspunsuri.

In ceea ce priveste orientarea sexuala 36,7% dintre romani cred ca homosexualii sunt tratati la fel ca heterosexualii, 56,8% considera ca homosexualii nu sunt tratati la fel, in timp ce 6,5% nu au precizat o optiune.

Discriminarea de gen, inexistenta in opinia a peste jumatate dintre romani

Peste 76% dintre respondenti (76,2%) considera ca femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii, 20,9% sunt in dezacord, iar 2,8% nu au stiut sau nu au raspuns.

Referitor la discriminarea de gen, 58,3% dintre romani considera ca femeile au aceleasi posibilitati ca barbatii, 29,6% cred ca barbatii au mai multe posibilitati decat femeile, iar 5,6% sustin ca femeile au mai multe posibilitati decat barbatii. 6,5% dintre cei intervievati nu au stiut sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Chestionati cu privire la posibilitatea de a alege sexul copilului, 51,3% dintre romani sustin ca nu au nicio preferinta, 20,4% si-ar dori baiat, iar 15,8% fata. 12,5% nu au stiut sau nu au raspuns.

Peste un sfert dintre romani nu cred ca statul ar trebui sa ia masuri impotriva discriminarii

La intrebarea “credeti ca statul trebuie sa ia masuri mai dure pentru sanctionarea discriminarii in societatea romaneasca?“, 57,1% dintre romani au raspuns afirmativ, 30,1% au raspuns negativ, in timp ce 12,8% nu au stiut sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 28 mai – 3 iunie, pe un esantion de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

img-3669-og

Legaturi:

***


Categorii

Homosexualitate, IPS Pimen, Patriarhul Daniel, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “IPS PIMEN marturiseste cu putere impotriva legalizarii PACATULUI SODOMIEI/ Lider politic: “Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei în Sodoma”. Acum e cercetat de CNCD/ SONDAJUL care ii infurie pe activistii anticrestini: ROMANII SUNT TOLERANTI CU TOTI, DAR NU II ACCEPTA PE HOMOSEXUALI

  1. Drepturile omului nu pot fi invocate de cei ce au căzut din condiția de om. Nu poate fi normal anormalul, firesc ceia ce este împotriva firii umane, împotriva legilor naturii . Din legile care guvernează universul, (atâtea și atât cât au ajuns să fie cunoscute până acum) nu-i vreuna împotriva firii celor create de Dumnezeu, iar acolo unde accidental este încălcată una din ele apare anormalul, dezordinea, distrugerea și iadul.
    Ce este santatea omului, oare nu funcționarea optimă a tuturor organelor și funcțiilor acestora după legile firii ?, ori poate au apărut și alte forme noi de sănătate?

    Este drept ca cei ce nu se supun firii umane să invoce drepturile omului (firesc) ?
    Nu se cuvine sa redevină oameni normali pentru a invoca drepturile omului?

  2. Slava Domnului ca mai avem asemenea ierarhi! Este un semn bun, este foarte incurajtor sa se auda din nou glasul curat si cristalin al adevarului. Este ca o odihna intr-o lupta grea, ca un pahar cu apa in desert. “Dumnezeu este cu noi, intelegeti neamurilor si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu!”

  3. uimitor, chiar fascinant, cat de clar incep sa se aleaga oile de capre. Periculos, pt ca votul noii constituti poate apasa sau nu constiinta noastra. Sa fim foarte atenti ce vom vota; acest vot nu mai e o gluma inofensiva ca cele din ’90 pana azi, acum incepe cernerea si ni se va cere sa dam raspuns bun. Ce chestie! Cernere, cernea… un nume predestinat?

  4. Sf.Nicolae Velimirovici (sfantul sarbilor) a avertizat ca de nu se vor pocaii sarbii, urat sfarsit vor avea – anticipand prabusirea bisericilor, invazia albanezilor, spargera/ruperea teritoriului lor….DAR, n-a fost ascultat!

    Si Pr.Cleopa de la noi, a spus ca vom ajunge sa mancam un cartof pe saptamana, ca suntem inconstienti, nerealizand ca suntem cei de pe urma si ca, de nu ne vom pocaii, sfarsit rau vom avea! La fel – si Pr.Arsenie Boca…

    Daca nu de oroarea in sine in ”satisfacerea” unor astfel de anomalii, macar de frica pedepsei divine care nu va intarzia sa apara – doar se spune/se stie despre Sodoma si Gomora, despre Marea Moarta si ca, pentru niciun alt fel de pacat nu se coboara foc din cer, ca pentru cel enuntat aici, care este savarsit SI de crestini si se voieste a fi legiferat!

  5. P.Porfirie spunea:”De ce sa vanam intunericul?Iata,aprindem lumina si intunericul se risipeste de la sine.
    Il vom lasa pe Hristos sa se salasuiasca in tot sufletul nostru,iar diavolii vor fugi singuri.”
    Noi insa ramanem la suprafata celor pe care ni le imaginam,in vreme ce el patrundea in adancul experientelor sale sfinte si duhovnicesti de nespus.El nu intelegea ca noi,doar ca o posibilitate virtuala,ci traia cu adevarat acea stare.
    -Konstantinos Yannitsiotis-“Langa P.Porfirie”

  6. Daca am fi o tara democrata (dar nu suntem) la referendum s-ar pune ambele definitii ale familei si s-ar da dreptul cetatenilor sa aleaga.
    Dar noi traim intr-o dictatura care pregateste calea antihristului si nu se vrea ca poporul sa aleaga, ci sa i se impuna.

  7. @MSD
    si- in plus ar trbui votat pe articole, ca luata asa la gramada, spui da la ceva bun , dar in acelasi timp si pentru ceva prost,si invers

  8. @soram
    Foarte frumos citatul dar totusi este vorba, in principal, de viata duhului. Aplicat la nivelul vietii Bisericii ar insemna sa nu ne impotrivim si sa ne rugam cu multa putere Domnului sa ne izbaveasca. Din pacate, traim in vremea in care s-a dat putere celui rau sa sfasie precum un leu oile din turma. Bine fac ierarhii ca spun poporului, cu tarie, adevarul. Bine fac si cei care sunt datori sa faca legi ca se lupta pentru a nu da drumul unor legi care smintesc oamnenii. Iar noi sa ne facem datoria de crestini rugandu-ne si de cetateni votand corect. Iar pentru cei care slujesc raului, nu vreau sa ma gandesc ce-i asteapta. Daca si dracii fug cand se savarseste pacatul sodomiei, pentru a nu fi partasi la pedeapsa ce li se pregatete acestora…(cf. Sfantului Nil) oare ce plata vor avea cei care se lupta sa legifereze sodomia? Cine are putere sa se roage pentru acestia, sarmanii!

  9. Ce ar trebui sa fi spus Patriarhul ca sa fie mai putin voalat? Daca nici acum n-a fost explicit si elocvent, atunci cand? L-ati taxat bine uneori, dar acum exagerati. Mie mi se pare ca ar trebui sa fim mai putin duri cu marturisirile altora, care o fac cu nume si prenume, atunci cand noi nu ne dam nici numele. Cu respect

  10. Pingback: Basescu si Stolojan sustin CASATORIILE HOMOSEXUALE si RESPING definirea familiei in CONSTITUTIE/ IPS Calinic despre "dementii" care vor sa legifereze ANORMALITATEA - Război întru Cuvânt
  11. @ Mihai:

    Daca asta inseamna ca am fost duri si ca am exagerat, inseamna ca nu mai avem deloc proprietatea termenilor. Da, putea sa spuna si trebuie sa spuna mai direct lucrurilor pe nume, fiindca nu e vorba de o persoana, ci de o Biserica in numele careia vorbeste si de sprijinul madularelor careia se bucura.

  12. Sanziana
    …Da,daca-ar fi aplicat citatul,Dumnezeu ar lucra pentru noi prin oamenii sai…

  13. @Mihai
    Cel care exagereaza esti chiar dumneata.
    PF Daniel este persoana publica, dar noi, cei de pe aici, nu.
    PF sa nu poate sa faca afirmatii anonime, noi da.
    Inca ceva: nici dumneata nu iti dai numele complet cand comentezi, iar daca ti l-ai da, tot n-am sti ca e cel real si nici nu ar conta asa de mult – in primul rand, important este CE spui.
    PF Daniel putea fi mai clar, te asigur ca mama nu a inteles la ce s-a referit, dar a avut cine sa-i “traduca”. Este, totusi, un inceput de care ma bucur – Slava Domnului pentru toate!
    Iarta-ma, dar respectul pe care il invoci in final, in cazul asta, cam tinde spre zero.
    All the best!

  14. “…sufletului poporului român, care în întreaga sa istorie a rezistat spiritual în timpul invaziilor barbare şi al stăpânirilor străine, păstrându-şi credinţa şi vieţuirea creştină.”

    Vad ca si Patriarhul e constient ca suntem un popor invadat de barbari si stapanit de straini.
    Acuma, treaba cu rezistatul spiritual.. e aproape de final. Rezistenta devine din ce in ce mai puternica prin IMPAMANTARE (in masa): e tot ce ni se mai ofera ca perspectiva.

  15. Iata ca am luat pe obrazul nostru si o palma, nu aspra, fata de altele, dar poate ne-o fi spre invatatura. Deputatul Florica Chereches este baptista. Dumneaei a avut curajul de a-si marturisi credinta si de a lupta pe fata impotriva acestei anomaliei constitutionale. Poate ne-om invata si noi si eu in primul rand. Dumneaei este deputat, eu un nimeni din punct de vedere public, dumneai are o confesiune inceputa de un om prin evul mediu, eu sunt in Biserica lui Hristos. Dar in timp ce dumneaei Il marturisteste pe Hristos (asa stramb cum a invatat, dar cu curaj) eu sunt las si nu Il marturisesc pe Hristos Cel mort si inviat, pe Hristos capul Bisericii mele, pe Hristos care zice “Cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, de acesta si Fiul Omului se va rusina, cand va veni intru slava Sa”. Si in timpul asta, eu ma culc pe urechea ortodoxiei mele si ii las pe altii sa marturiseaca, prin asta mai dand si eu o palma Bisericii, ca in timp ce eu ortodoxul tac, unii neortodocsi marturisesc. Si culmea, ca desi imi dau seama de asta, nu sunt in stare sa ma schimb. Cu ce ma ajuta ca asa ca mine sunt multi? Cu ce ma ajuta ca politicienii nostri sunt ca mine, ortodocsi cu numele si atei cu faptele si cu marturisirea? Culegem roadele acum nu doar ale activismului dracesc al celor care vor se ne dea de rapa mai repede, dar si ale pasivitatii mele si a celor (multi) ca mine.

  16. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC, staretul Man. Putna, trage cu putere clopotul trezirii neamului privind incercarea de DISTRUGERE A FAMILIEI: “Au sosit vremurile marturisirii Adevarului si ale despartirii apelor! NU ESTE DE TACUT!” -
  17. Pingback: Franta: prima CONDAMNARE la inchisoare a unui OPOZANT AL CASATORIILOR HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
  18. Pingback: UPDATE: Mitropolia Chisinaului ii ameninta cu EXCOMUNICAREA pe politicienii care AU VOTAT LEGEA PRO-HOMOSEXUALITATE/ IPS Pimen il sustine pe deputatul care a afirmat ca “nu va vota transformarea Romaniei in Sodoma” - Recomandari
  19. Dragii mei,

    Homosexualitatea este boala mintala ! Este nevoie de tratament pentru a fi readusi la sanatate, la normalitate, saracii !

  20. Pingback: LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR. Marele pericol asuns in micul adaos constitutional “orice situatie” referitor la “DISCRIMINARE” prin care Tudor Chiuariu a reintrodus “orientarea sexuala” miseleste, pe usa d
  21. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
  22. Pingback: ORTODOXIA TINERILOR despre derapajul rusinos al ZIARULUI LUMINA: evocare slugarnic-laudativa a unui DOCUMENT EUROPEAN ce ar “apara libertatea religioasa”, INTERZICAND INSA “DISCRIMINAREA” HOMOSEXUALILOR! - Recomandari
  23. Pingback: Avertismentul parintelui Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA - Recomandari
  24. Pingback: Regretatul Parinte Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA! -
  25. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INGRADESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE A BISERICII. Analiza importanta pe marginea textului european aplaudat de PATRIARHIE - Recomandari
  26. Pingback: Jurnalistul Cristian Unteanu (“Adevarul”) IL ATACA PE IPS PIMEN pentru predica sa anti-UE invocand LEGISLATIA ANTI-CRESTINA EUROPEANA - Recomandari
  27. Pingback: VIDEO: “Universul credintei” (TVR) despre ATACAREA FAMILIEI CRESTINE PRIN NOUA CONSTITUTIE/ Predica de Rusalii a IPS Teofan atinge si tema INCERCARII DE NORMALIZARE SI LEGALIZARE A PACATELOR CONTRA FIRII - Recomandari
  28. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
  29. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
  30. Pingback: IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA? - Recomandari
  31. Pingback: (UPDATE VIDEO): Predicile Mitropolitului Andrei la Nicula, de Sfanta Maria: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
  32. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
  33. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
  34. Eu sunt convinsa ca Dr, Chirila poate da un raspuns de expert. Intr-o problema de morala cer expertiza medicilor , anatomie, endocrinologie,neurologie si psihologie Daca este nevoie extindem cercetarea.Sigur, comparat cu medicina moderna universala de ultima strigare avem raspunsul stiintei nu al celor care se afla in treaba din intamplare.

  35. Pingback: IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio) | Cuvântul Ortodox
  36. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a implinit 87 de ani | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare