DARURI DE AN NOU: Primele roade editoriale ale Asociatiei “Cuvantul Ortodox”: SCRISORILE “BUNELULUI” SELAFIIL DIN SIBERIA si o antologie de scrieri pe teme religioase ale FERICITULUI NEO-MARTIR MIRCEA VULCANESCU

20-01-2014 Sublinieri

cele-2-carti

Dar din dar... Dam slava lui Dumnezeu ca, in mare parte datorita dragostei fratesti si jertfei cititorilor nostri, Asociatia Cuvantul Ortodox a putut sprijini, spre sfarsitul anului trecut, tiparirea a doua mult-asteptate carticele duhovnicesti, la preturi foarte accesibile si cu un scop misionar.

Este vorba, mai intai, de o (prima, am spera) colectie din epistolele primite de un tanar roman din partea Cuviosului Selafiil Siberianul, ucenicul Sfantului Ierarh Luca al Crimeei, cunoscut si iubit deja de mai multa vreme de catre cititorii siteului nostru, care ne-au si solicitat, inca de la primele aparitii, publicarea acestora intr-un volum tiparit. Cu mijloace si in conditii destul de modeste, nu fara multa osteneala si nu fara multe ispite, putem spune totusi azi, la 7 ani de la nasterea in cer a “Bunelului” smerit si inainte-vazator din Tomsk, ca acest vis a devenit, iata, realitate, in volumasul de fata intrand si cateva scrisori necunoscute pana acum, care nu au fost publicate pe site. Iar pentru aceasta multumim lui Dumnezeu si multumim tuturor fratilor care ne-au ajutat, cerandu-ne totodata iertare daca forma tiparita a acestei editii – care nu a depins in totalitate de noi – nu este deplin multumitoare. Daca ni se va mai darui timp si Domnul va binevoi, poate ca vom reusi intr-o zi, si o alta editie, adaugita si imbunatatita, inclusiv din punct de vedere al conditiilor grafice, mai ales daca voi, cititorii, o veti ravni si cere, iar detinatorul scrisorilor se va lasa mai mult convins… Acum insa nadajduim sa va puteti bucura de o carticica smerita, foarte usor de citit, de pus la inima si de… dat mai departe, cu un mesaj deopotriva iubitor si profetic, plin de dulceata si de durere, de duiosie si de gravitate pentru vremurile in care traim si pentru cele care ne asteapta: Parintele Selafiil, Bunelul meu din vesnicie, Scrisori din Siberia.

Cel de-al doilea “rod” editorial poarta numele: Mircea Vulcanescu, Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza Bisericii si contine o selectie de articole (unele inedite, obtinute prin bunavointa fiicei Fericitului intelectual si mucenic al temnitelor comuniste) pe teme religioase ale marelui nostru filosof si traitor ortodox pana la jertfa suprema, cu un profund caracter marturisitor, dar si vizionar, am putea spune chiar proorocesc, raspunzand cu limpezime de minte si cu fierbinteala de Duh, foarte multora dintre provocarile care, si in interbelic, dar si astazi, framanta si tulbura Biserica noastra si pe crestinii traitori intr-o lume in care Dumnezeu are din ce in ce mai putin loc…

Daca Domnul va vrea si in masura in care sanatatea, timpul si resursele ne-o vor mai permite, nadajduim sa putem continua, chiar si la masuri modeste, aceasta activitate editoriala, pe langa functionarea site-ului. Pentru aceasta, va multumim celor care ati avut si aveti incredere in noi si ne ramaneti alaturi, iata, in al optulea an de existenta a Razboiului intru Cuvant.

Miluieste-ne, Dumnezeule, dupa mare mila Ta!

Parintele Selafiil: Scrisori din Siberia

Cartea cuprinde o parte din corespondența părintelui rus Selafiil, ucenic al Sfântului Luca al Crimeei și nevoitor în părțile Tomskului, Siberia, cu ucenicii săi din România: Piotr și părintele Filaret. Scrisorile părintelui Selafiil sunt unice mai cu seamă prin dragostea dreasă cu sare cu care-și îndeamnă ucenicii spre pregătirea duhovnicească cea de suflet mântuitoare și prin duhul profetic îngemănat cu o blândețe părintească rară.

“Vremurile sunt pe sfârșite, copile drag. Ziua lumii acesteia își va cunoaște apusul său. Orologiul va bate de ora douăsprezece și trâmbițele vor suna. Va veni apoi o altă zi, mai luminoasă, neînserată, fără de apus. Dar înainte de aceasta mai trebuie să se întâmple multe grozăvii, mai cu seamă războiul, copile, războiul. Crede-mă, nu te mint, nici nu exagerez.”

*

Înger din cer de ar veni, şi mai mult decât atât, legiuni de îngeri de ar trimite Domnul să vestească voia Lui şi să îndemne la pocăinţă, dacă omul voieşte a-şi astupa urechile, astupate vor fi acestea şi nimic nu vor folosi nici sfatul, nici implorarea, nici vorba bună.”

selafiil

Cuprins

Precuvântare

1. Fiți o inimă!

2. Anii tinereții

3. Aripi duhovnicești de la Maica Domnului

4. Cea mai înaltă cale

5. Iubește-o pe Maica Domnului

6. Când apostazia îmbracă haina de sărbătoare…

7. A venit vremea mărturisirii

8. O, câtă bucurie atunci când ne bate Hristos la poarta inimilor!

9. Dovediți noblețe duhovnicească unul față de altul

10. Nu faceți un idol din muncă

11. Cum ne vom mântui noi?

12. Am iubit pătimirea…

13. Ești în focul luptei, ești în război

14. Să fugim de acestea, copilul meu drag

15. Vremurile sunt pe sfârșite, copile drag

16. La porțile Postului Mare

17. Pregătiți-vă, dragii bunelului, pregătiți-vă!

18. Lumea această e bolnavă și are nevoie de Iubire

19. Domnul nu împinge cu umărul în ușă, dragul bunelului

20. Avem nevoie de cât mai multă rugăciune!

21. Al Tău sunt eu, mântuiește-mă…

Cartea este disponibila online pe librariasophia.ro si libris.ro

***

mv

Mircea Vulcanescu: Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza bisericii

Ce înseamnă, pentru un creștin, lumea modernă, lumea în care trăiește, și cum îi poate face față duhovnicește? Mircea Vulcănescu ne-a oferit unul din răspunsurile cele mai profunde la această întrebare de căpătâi pentru orice mădular conștient al Bisericii care simte că nu se poate împăca defel cu duhul acestei lumi. Cartea de față readuce în atenția publicului cititor conferința ”Creștinul în lumea modernă” într-o antologie din scrierile pe teme religioase ale lui Vulcănescu în care sunt cuprinse și câteva fragmente de texte inedite.

”Păcătoși suntem. De căi de îndreptare avem nevoie. Dar căile astea le avem. Și singură scăpare e să nu le smintim. Asta era singura întrebare: societatea românească e primejduită. Trebuie spre a o salva să ne schimbăm Biserica (cum vor unii) sau să întoarcem oamenii la ea, așa cum e, ortodoxă, neclintită?”

*

”Vremea ce vine nu e o vreme de triumf pentru creştinism, cum n-a fost nici cea care pleacă. Ci, tot veacul, vremea ce vine, e o vreme de-ncercare. O vreme-n care se vor număra oile de capre, însă nu se vor despărţi, [după] cum nici grâul de neghina! S-a schimbat numai sensul ispitelor! Puterile celor ce intră în acest apocalips sunt numărate. Nimic mai primejdios decât să intri-n el naiv şi fără să ştii ce te aşteaptă!”

Cuprins:

Scurtă evocare biografică

Precuvântare

Religia şi viaţa socială

Ce este viața socială?

Ce este religia?

Relația între religie și viață socială

Creștinul în lumea modernă

Ce este un creştin?

Conţinutul ideii de lume modernă

Alunecarea vremilor moderne: vremea modernă şi vremea actuală

Atitudinea creştină în faţa lumii de azi

Primejdia duhului reformist apusean în Biserica Ortodoxă

Firimituri duhovnicești

Despre lipsa de timp și robia specializărilor

Despre spontaneitate

Despre contradicția dintre credință și știință

Despre faptul că nu trebuie respinsă Tradiția bisericească pe motiv „științific”

Despre faptul că nu avem creștinism decât în Biserică

Despre fariseismul ortodoxiei „la modă”

Despre relația dintre Biserică și statul modern

Despre incinerare

Despre ecumenism

Despre feminism

Despre spiritualitate

Despre tehnica dezumanizantă

Despre faptul că mireanul are dreptul de a mărturisi adevărul de credință

Despre Tradiția bisericească

Despre evlavia răsăritenilor și slujbele ortodoxe

Cartea este disponibila online pe librariasophia.ro si libris.ro

sigla-cuv-ortodox

Legaturi:

***


Categorii

Carti, Editura Cuvantul Ortodox, Mircea Vulcanescu, Recomandari, Staretul Selafiil Siberianul

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

46 Commentarii la “DARURI DE AN NOU: Primele roade editoriale ale Asociatiei “Cuvantul Ortodox”: SCRISORILE “BUNELULUI” SELAFIIL DIN SIBERIA si o antologie de scrieri pe teme religioase ale FERICITULUI NEO-MARTIR MIRCEA VULCANESCU

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Astept cu nerabdare sa citesc binecuvantatele carti ce sunt convins ca detin o incaracatura duhovniceasca minunata!
    Dumnezeu sa va rasplateasca pentru darurile oferite si ostenelile depuse pentru intarirea si progresul nostru.Fiindca ,pentru mine,ticalosul ,RAZBOI INRTU CUVANT INSEAMNA PROGRES.
    P.S.
    Iertare pentru intarzierea cu care va scriu!!

  2. Doamne ajuta si la mai multe!

  3. Sunt mult mai multi care va citesc, dar nu comenteaza din ratiunui de …timiditate:)) Numai eu stiu vreo duzina si cati or mai fi si nu-i stim… Nu ramane Dumnezeu fara “soldati”!
    Dumnezeu sa va ocroteasca in continuare si sa va tina pe Cale!

  4. Multumim pentru osteneala de fiecare zi! Noi ne ostenim mai putin .. doar citind.”Iar dumnezeiescul har lucreaza si in masura intelegerii duhovnicesti agonisita de fiecare om – caci inte­legerea ofera o disponibilitate mai mare in inima pentru a impreuna-lucra cu harul”(precum spune Sf. MArcu al Efesului http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/01/19/sfantul-marcu-al-efesului-cugetul-ortodoxiei-sfantul-macarie-cel-mare-egipteanul/#more-73373). Si datorita voua ajungem sa mai intelegem (sau sa ne reamintim) cate ceva din scrierile care poate ca nu ne sunt asa repede la indemana. Si apoi (bine ar fi) sa mai facem si noi cate ceva bun.
    Felicitari pentru primele “roadele editoriale”. Sa ajunga la inimile cat mai multor persoane pentru ca eu cred ca sunt scoase din dragoste si vorbesc despre dragoste (a de Dumnezeu, se semeni, de tara).

  5. Va citesc zilnic articolele publicate pe site si mi place foarte mult ce spuneti si scrieti. Suntei cei mai completi si profunzi dintre publicatiile ortodoxe online. felicitari si continuati tot pe linia aceasta.

    Am facut comanda la Libris.ro pt carti dar m-au anuntat apoi ca nu mai au pe stoc cartea: Parintele Selafiil – Scrisori din Siberia. Ati putea sa suplimementati va rog aceasta carte?
    Abia astept sa o citesc. Va multumesc.

  6. Off, off! Ce-ti este si cu comenzile astea 🙁
    Mie mi-au primit comanda la libris pt Parintele Selafiil, dar nu si pt cealalta. La Sophia, trebuie comanda mai mare de 30 lei, iar comanda mea (pentru doua exemplare M.Vulcanescu) e doar de 18, iar eu altceva de la ei nu doresc.

    Sa aveti ajutorul Domnului pentru inca alte multe carti! Le vom astepta cu interes.

  7. Vai, ce mă bucur! Mii de mulţumiri!Abia aştept să le comand!

  8. @ Cosmin, Ioana:

    Va multumim si noi! Se va suplimenta, cu ajutorul lui Dumnezeu.

  9. Felicitari! Vine ca incununare a muncii voastre. Sa dea Domnul sa o tineti tot asa!

  10. @ admin

    LA MULTI ANI!

    N-am stiut ca v-ati aniversat. Domnul sa va rasplateasca ravna si efortul! Si sa implineasca eventualele scaderi inerente oricarei lucrari omenesti.

    O vreme, asa cum am discutat mai demult in Postul Craciunului, nu v-am mai citit. Insa de multe ori, cautand pe internet cu un binecunoscut motor de cautare diverse subiecte duhovnicesti, primul sau primele rezultate au fost de pe “Razboi intru cuvant”. Sunteti de neocolit, domnilor!

    Asadar, felicitari, spor in tot lucrul bun si bucurie in Hristos!

  11. @ Ana Elisabeta:

    Va multumim! La multi ani si dumneavoastra! Doamne, ajuta!

  12. @ admin

    Sa dea Domnul!

  13. Pingback: Doamna GALINA RADULEANU in “Familia ortodoxa” (II): “Dumnezeu ne vorbeste, realmente!, numai ca nu-L auzim, dar ne vorbeste! VANEAZA LA MAXIMUM PUTINELE CLIPE LIBERE PENTRU A TE INTERIORIZA!” -
  14. Pingback: Parintele Teofan Munteanu in Familia ortodoxa despre LUCRAREA RUGACIUNII in vremea “firescului caderii” generale, PRIGOANA si PIEIREA NEAMULUI: “Suntem putini, suntem ‘turma mica’. Si vom deveni si mai putini” -
  15. Pingback: “SFINTII MARTIRI BRÂNCOVENI – ICOANA VECHII LUMI ROMÂNEŞTI” -
  16. Pingback: Doamna GALINA RADULEANU in “Familia ortodoxa” (II): “Dumnezeu ne vorbeste, realmente!, numai ca nu-L auzim, dar ne vorbeste! VANEAZA LA MAXIMUM PUTINELE CLIPE LIBERE PENTRU A TE INTERIORIZA!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate