STEAUA MAGILOR si STEAUA NOASTRA

24-12-2014 Sublinieri

Scurt cuvant al Pr. Ciprian Negreanu (Cluj) despre steaua magilor (29 decembrie 2011):

***

hristogenna_kontoglou

Steaua ta te asteapta

Steaua… mergea inaintea lor. (Matei 2, 9)

Ce se va fi intamplat cu steaua in timp ce magii se oprise­ra in cetatea lui Irod? Sa fi incetat sa mai scanteieze pe cer, sa se fi stins in clipa cand i-a adus la curtile marelui rege?

Nu, steaua nu se clintise de la locul ei, dar magii o pier­dusera din vedere. Fusese acoperita de falosenia omeneas­ca, de cladirile inalte ale cetatii. Cand s-au lasat absorbiti de bezna lumii si de vanzoleala vietii de fiecare zi, magii au incetat sa mai vada miraculosul semn ceresc care ii calauzise. Iar in clipa cand au lasat in urma toate cele lumesti, steaua li s-a aratat din nou. Ii asteptase pe firmamentul imaculat, iar atunci cand magii si-au intors privirile de la privelistea lumii aservita pacatului, lumina ei lina le-a sclipit din nou din inalturi.

Asa se intampla uneori si cu tine, suflete al meu. Aud suspinele tale de deznadejde, te plangi ca steaua Bethleemului a disparut, cand de fapt tu insuti ti-ai intors priviri­le de la ea. Steaua a ramas la locul ei, dar tu ai pierdut din vedere cerul. Cele zadarnice ti-au incetosat orizontul, peste slava zilelor de demult s-a lasat intunericul. Cauta sa te ridici si steaua va straluci din nou in toata splendoarea ei. Ţi se va descoperi din nou mirifica lumina de la Rasarit si vei cunoaste din nou slava descoperita in anii tai tineri. Steaua ta te asteapta ca sa te duca la ieslea Dumnezeiescului Prunc si iti va da inima de copil si intelepciune de varstnic.

(din: “Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu – 366 Cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, 2008)

195

Legaturi:

***


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, 1. SPECIAL, Nasterea Domnului (Craciunul), Parintele Ciprian Negreanu, Talcuiri ale textelor scripturistice

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “STEAUA MAGILOR si STEAUA NOASTRA

  1. “Steaua a ramas la locul ei, dar tu ai pierdut din vedere cerul. Cele zadarnice ti-au incetosat orizontul, peste slava zilelor de demult s-a lasat intunericul. Cauta sa te ridici si steaua va straluci din nou in toata splendoarea ei. Ţi se va descoperi din nou mirifica lumina de la Rasarit si vei cunoaste din nou slava descoperita in anii tai tineri.”

    Foarte adevarat si foarte frumos spus! Oare cati oameni isi mai ridica privirea sa contempleze cerul?

  2. Fie ca Praznicul Nasterii Domnului sa aduca Fratilor
    Administratori si tuturor cititorilor acestui site

    Pace, Sanatate si Bucurie Duhovniceasca!

    Cu drag in Domnul,
    Traian

    si aici o Pastorala

    http://www.romarch.org/ro/pastorala.php?id=4908

  3. Un Crăciun cu bucurie sufletească, pace, sănătate și putere de muncă !

  4. Pruncul Sfant Iisus Hristos
    Viata vesnic-a adus
    Prin nasterea cea de taina
    Din Fecioara preacurata.

    Sfantul Craciun sa va inalte suflete si sa readuca speranta.

  5. ‘Cauta sa te ridici si steaua va straluci din nou in toata splendoarea ei. Ţi se va descoperi din nou mirifica lumina de la Rasarit si vei cunoaste din nou slava descoperita in anii tai tineri. Steaua ta te asteapta ca sa te duca la ieslea Dumnezeiescului Prunc si iti va da inima de copil si intelepciune de varstnic.’

    Wow,ce cuvinte!! Multa experienta trebuie sa fie in spatele unor asfel de vorbe. Cine le-o fi scris…?

  6. Multumim din suflet tuturor! Bucurie sfanta si innoire a vietii sa ne daruiasca tuturor Pruncul-Mantuitor! Sarbatori cu Hristos in inimi si in viata!

  7. @ doroteea:

    Numele autorului cărții Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu s‑a pierdut în ano­ni­­mat. Se cu­noaș­te, în schimb, numele uneia dintre cele mai asidue și mai atente cititoare a acestei cărți – ni­meni alta decât ultima țarină a Rusiei, Aleksandra Feodorovna. Primise cartea cu puțin înainte de cumpli­tele evenimente care aveau să se abată asupra Rusiei. Din momentul când a descoperit‑o, Aleksandra Feodo­rovna nu s‑a mai des­păr­țit de ea până la sfârșitul vieții. Dovada este jurnalul sfin­tei împărătese, în care găsim numeroase în­semnări referi­toa­re la Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu.
    În noiembrie 1917, pe când se găsea în surghiun la Tobolsk, țarina îi scrie Annei Vârubova: „Îmi încep ziua cu cartea pe care mi‑ai dăruit‑o acum șapte ani. Țin foarte mult la ea, găsesc în ea multe cuvinte de mângâiere”. Îm­pă­răteasa aderase din toată inima la considerațiile și re­flec­țiile autorului, rămas necunoscut, asupra vieții, asupra cre­dinței și căilor care duc spre mântuire.
    Într‑un alt caiet a în­semnat aceste cuvinte: „Credința ni se va întări în vremuri de suferință și încercări, dacă ne vom da seama că nu exis­tă nimic care să nu aibă scop, că nimic nu este întâm­plă­tor sau făcut pentru a ne vătăma, că totul este dinainte gândit, pentru a ne ajuta să fim mai buni, pentru a ne trăi viața din plin, mai fericiți”.
    Nu a fost o întâmplare nici că Aleksandrei Feodo­rovna i s‑a oferit în dar cartea Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu. Fără îndoială, purtarea de grijă dumnezeiască este cea care a făcut ca această carte să se afle printre cărțile cu conținut duhovni­cesc pe ca­re Familia Imperială a reușit să le ia în sur­ghiun. Nu ne îndoim că pentru orice creștin această scriere va fi un reazim și îndrumar deopotrivă de bun, la bine și la rău, ca pentru sfânta muceniță încoronată.

    http://www.libris.ro/carte-ortodoxa/fiecare-zi-un-dar-al-lui-dumnezeu—366-cuvinte-SOP973-136-028-7–c7941–p323962.html

  8. Pingback: HRISTOS S-A NASCUT! -
  9. In ziua rastignirii Domnului nostru Iisus Hristos toata zidirea a plans:soarele,luna,stelele,pietrele si chiar ingerii din cer.Astazi este ziua in care, Iisus Domnul, se intrupeaza pt.rezidirea intregii zidiri cazute.Sa ne bucuram cu bucurie mare si sa ne salutam cu:Hristos s-a nascut pt.a noastra mantuire. DOAMNE AJUTA!

  10. Pingback: SUB ACOPERAMANTUL ARIPILOR TALE… – Predici (si audio) la Duminica dupa Nasterea Domnului. Fuga din fata prigoanei lui Irod. DUREROASA INGADUINTA A LUI DUMNEZEU SI CONSECINTELE ALEGERILOR NOASTRE RAZVRATITE | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: “CE AI CU NOI, IISUSE?” – SEMNUL PRUNCULUI NEAJUTORAT și DURERILE BUCUROASE ALE NAȘTERII DE SUS. Cum să ne pregătim de primirea Lui, cum să așteptăm Nașterea Domnului? Ce Crăciun va sărbători cineva când nu este în rânduial
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate