DEZICERE SUB PRESIUNE DE SUS?!

27-01-2009 Sublinieri

intronizarea-ips-teofan-al-moldovei.jpg

Precizări cu privire la utilizarea numelui şi fotografiei IPS Mitropolit Teofan în dezbaterea referitoare la cipurile biometrice

– comunicat de presă –

Arhiepiscopia Iaşilor a luat act de faptul că, în cadrul dezbaterilor publice pe marginea documentelor de identitate însoţite de un cip cu date biometrice, anumite persoane folosesc numele sau fotografia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan.

Rugăm pe cei care invocă, astfel, în mod abuziv persoana Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei de a nu mai uzita de astfel de gesturi întrucât IPS Teofan nu a exprimat nici un punct de vedere în problematica amintită mai sus.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor


Categorii

Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “DEZICERE SUB PRESIUNE DE SUS?!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Biroul de presă al Patriarhiei Române se substituie unui ierarh al locului, care presupun că are şi el un birou de presă…

 2. @admin:

  Bine ca ne-ai spus,cine stie ce sabotaj ne mai astepta acolo, asta ne mai lipsea,sa ne bage presa in aceeasi oala cu schizofrenicii astia.Chiar si asa nu vedeam cu ochi buni acest meeting…e foarte riscant, oricand se pot infiltra niste ticalosi special angajati, dupa care vine ProsTv-ul ii filmeaza si te trezesti ca ai luat parte la nu stiu ce manifestare
  terorista sau la cine stie ce nascociri mai scot astia.Trebuie sa fim foarte atenti si foarte bine organizati daca ne hotaram sa facem ceva.

 3. Pentru “bandit mistic”: ti-ai asumat acest nume si acum te temi de cum vei fi etichetat ? crestinii mereu au fost “dusmanii poporului. greci au iesit in strada in aceasta problema, parintele paisie a iesit din athos pentru un film blasfemiator impotriva lui Iisus. Cum putem stopa sau amana aceste lucruri daca nu facem ceva? credeti ca se vor uita pe bloguri si se vor autosesiza oprindu-le? Nu uitati fericirile:…” fericiti veti fi cand vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra mintind pentru Mine!

 4. Fratilor,

  Poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg: De ce se teme Patriarhul?

  Din momentul in care a aparut scrisoarea parintelui Iustin iar intarzierea de raspuns a Patriarhiei ia proportii….si nelamurirea mea se adanceste pe zi ce trece.
  Patriarhia daca ar spune NU cipurilor nu ar face un act de prea mare vitejie.
  Ar fi un lucru firesc si normal (cred ca aici veti rade, sunt naiva, recunosc)

  Mie una nu mi se pare ca s-ar afla careva pe acolo (BOR) in pericol din punct de vedere pozitie, viata si alte avantaje.
  De ce?
  1. Pentru ca s-ar putea “ascunde” dupa paravanul celorlalte tari ortodoxe care nu au acceptat sau care au gasit alte solutii,
  2. S-ar putea scuza ca nici o tara europeana nu a adoptat inca asa ceva si ca pentru Romania e chiar prematur: ca suntem saraci si avem altele mai importante de rezolvat in tara…. ca lumea nu vrea..suntem proaspat iesiti dintr-un sistem totalitar si oamenii sunt mult mai sensibili (ar putea da vina pe noi, pe populatie)
  3 Ar putea “da vina” pe Biblie ca doar asta propovaduiesc si sustin,
  4. S-ar putea “ascunde” dupa vesmintele sfintilor parinti si spusele lor, sa dea vina pe ei ca ne-au avertizat ca asa si pe dincolo se va intampla si ca ei nu pot iesi din cele spuse de Biserica…

  ar avea zeci de motive de bun simt sa spuna NU fara sa pregete.

  Ce vreau sa spun este ca nu inteleg absolut deloc de ce se tem, ar putea invoca multe motive chiar si din punctul de vedere lumesc…ca pe cel duhovnicesc nu-l mai pomenesc. Daca Il ai pe Hristos in inima ta tasneste afara din tine Adevarul nu prea mai ai timp de frica, diplomatie si alte bazaconii lumesti.

  Prea o dau cotita. Nu inteleg nici in ruptul capului ce au….
  Ii ameninta cineva cu ceva? De ce ar putea sa se teama cand pot invoca atatea motive? Sunt santajati?
  Eu nu cred ca patriarhul unei tari poate fi asa usor martirizat, daca de asta se teme fiind si el om ca noi toti. Daca ar spune ACUM NU cipurilor, poporul l-ar iubi si stima, orice lucru facut impotriva lui ar rascula profund oamenii credinciosi si nu numai.
  Eu una nu as lepada iubirea sincera a celor fara de aparare, nu este de ici de colo iubirea atator credinciosi….nemaivorbind de cea dumnezeiasca.
  Ma iertati, poate ca sunt naiva, am incercat sa ma pun in pielea celor de la Patriarhie; incerc sa gasesc o explicatie verosimila pentru toata tarasenia asta care incepe sa devina penibila.
  Sau poate nu se tem….poate nu vor sa spuna NU.
  si atunci ne pierdem timpul asteptand ceva de la ei….atunci trebuie sa ne intoarcem spre NOI…spre acel EU (cu pacatele mele) care te iubesc pe TINE cu slabiciunile dar si cu virtutile tale si spre EL si EA, ca sa devenim NOI biserica dreptmaritoare in rugaciune si iubire intru Hristos.

  Ajutorul meu de la Domnul Cel ce a facut cerul si pamantul.

 5. ups, eu am trimis cererea de interventie!

 6. Pentru Vela Gheorghe
  Oare acest Alin posteaza si pe blogul lui Laurentiu Dumitru?
  Am avut cateva “meciuri “cu el,dar se pare ca este rezistent,imunizat, pregatit sa dea raspuusuri la orice .Acesta, despre care scriu eu, este strain de tot ce insemna crestinism.

 7. @ Mihaela:

  Da, el este peste tot. Are misiune precisa si e platit bine, altfel nu se explica neobositul zel demolator, zi de zi pe toate blogurile si grupurile de discutii unde este lasat. Altii mai obosesc, el nu. Tinta e limpede. “Baietii” si-au pus bine la punct strategiile, fata de anul trecut, cu Corneanu, cand au fost prinsi in offside. Se lucreaza profesionist si sistematic.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate