Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria: “CURAND TOATE VOR VENI UNA DUPA ALTA… DOMNUL STIE CUM SA-I ASCUNDA PE AI SAI”

17-06-2010 Sublinieri

“Previziunile maicii Macaria erau fie raspunsuri la intrebarile oamenilor, fie avertismente pentru pazirea celor apropiati ei de nenorociri sau incercari iminente. Vorbind despre viitor, ea se limita adesea la scurte reprosuri, explicatii si caracteristici sumare. Infatisam mai jos cateva dintre acestea, grupate in functie de teme; datele la care au fost ele spuse de catre schimonahie sunt date in paranteze.

Vin vremuri grele

(…) – Intrebare: Matuska, anul asta ne simtim asa de rau – oare fiindca imbatranim?

– Raspuns: Nu, asa sunt vremurile; puterea noastra este sapata de catre vrajitori. Va fi chiar mai rau – de-ar da Dumnezeu sa nu apucam acele vremuri (5 octombrie 1988). Curand omul nu va mai fi bun; aceasta se va intampla curand. Sfarsitul lumii este nimic; dar atunci va fi daramare si cladire [?!, n.n.], iar oamenii – totul va fi amestecat cu uraciune, si veti fi pana la genunchi in sange (25 martie 1989).

– Curand o sa se intample ceva…

– Ce anume, Matuska?

– Razboi, razboi va fi pretutindeni, vor incepe sa se bata cu bate, batandu-se intre ei, iar multi oameni vor fi omorati. Cand au sa se bata cu bâtele toti vor rade, dar cand au sa inceapa sa traga cu pusca toti vor plange (4 martie 1992).

Mortii sunt lasati asa cum trebuie sa fie, dar noi toti vom fi rasuciti. Nu va mai fi cine sa ingroape mortii – o sa-i arunce doar intr-un sant si o sa-i ingroape (28 mai 1992).

Vedeti ce intuneric s-a facut? Vrajitorii au intunecat totul. Am zis si mai devreme: curand va fi intuneric, va veti poticni in intuneric (17 noiembrie 1987). Soarele stralucea si iarna, dar acum nu mai straluceste nici vara – vrajitorii arunca blesteme asupra soarelui (27 august 1987). Vrajitorii au intunecat cerul, ca faptele lor sa nu se vada; ei iubesc intunericul (5 octombrie 1987). Oamenii intunecati au lucrat la innegrirea pamantului, iar puterile raului sporesc. Curand fiecare va sti aceasta meserie (adica vrajitoria, n. aut). Toate duhurile necurate se vor aduna in jurul celui rau. Le va aduna gramada si vor incepe. Va fi viata rea (28 octombrie 1987). Acum vine vremea lor, iar vremurile bune se sfarsesc (27 martie 1987). Vor amagi poporul si se vor arata cu degetul unul pe altul.

Acum este cu neputinta de trait in apartamentele asezate la inaltime. Sunt aglomerate, peste tot oameni josnici; acum ii asupresc pe credinciosi cu poftele lor necurate (18 februarie 1989).

Biruinta intunericului

Vrajitorii vor acoperi intreaga lume cu intuneric, iar fara soare nimic nu va mai creste. Dar nimeni nu va lua in seama aceasta (18 februarie 1988). Soarele va razbate de patru ori iar apoi va fi din nou intuneric. Vom fi in intuneric (27 august 1987). Si nu ne vor lasa sa aprindem luminile; vor zice ca trebuie sa facem economie de energie (28 iunie 1988).

Acesta e doar inceputul – apoi se va face frig. Curand va fi zapada la Pasti, iar iarna va incepe cu Acoperamantul (praznicul Acoperemantului Maicii Domnului, 1/14 octombrie, n. trad, american). Nu va fi iarba pana la Sanpetru (29 iulie). Soarele va descreste la jumatate (27 august 1987). Va fi rau vara, si inca mai rau iarna. Zapada se va troieni si nimeni nu o va mai curata. Apoi va fi un ger strasnic (29 aprilie 1988).

Foamete mare

Curand veti ramane fara paine (29 ianuarie 1989). Curand nu veti mai avea apa, nici mere, nici cartofi (19 decembrie 1987). Mare foamete, fara paine – vom rupe cojile in doua ca sa le impartim (18 februarie 1988).

Va avea loc o mare razvratire. Oamenii vor incepe sa fuga din cele inaltate (din orase, n. aut.). Vor porni sa fuga incolo si incoace; nimeni nu va mai sta in odaia lui – nu va fi nimic de mancare, nici macar paine (28 decembrie 1990). Dar daca ne rugam Mantuitorului, Maicii Domnului si lui Ilie Prorocul, ei nu ne vor lasa sa murim de foame; ii vor pazi pe cei ce au crezut in Dumnezeu si s-au rugat cu nefatarnicie (27 iunie 1988).

Cand vor incepe sa surghiuneasca pe calugari, nu se vor mai face grane.


Neoranduieli bisericesti

Vor tipari o Biblie neadevarata. Ei (se pare ca e vorba de evreii fariseici, n. aut.) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie invinovatiti (14 martie 1989).

Se pregatesc schimbari ale Credintei. Cand aceasta o sa se intample, sfintii vor pleca si nu se vor mai ruga pentru Rusia. Cei ce raman (dintre credinciosi, n. aut.) vor fi luati de Domnul la El. Episcopii ce au sa ingaduie aceasta nu-L vor vedea pe Domnul – nici aici, nici acolo (in lumea cealalta, n. aut.) (3 august 1988).

Curand slujbele se vor injumatati. Se vor scurta (11 noiembrie 1988). Vor pastra slujbele numai in manastirile mari, dar in alte locuri vor face schimbari (27 aprilie 1988). Un singur lucru pot spune: Va fi vai de preoti; se vor risipi rand pe rand si vor trai singuri (28 iunie 1989).

Curand vrajitorii vor spurca prescurile, si nu va mai fi cu ce sa se slujeasca. Impartasania se va putea primi doar o data pe an. Maica Domnului va spune alor sai unde si cand sa primeasca Impartasania. Trebuie doar sa ascultam! (28 iunie 1989).

Maica Domnului, nadejdea mea

Cand va fi intuneric ca noaptea la ora 4:00 dupa-amiaza, atunci va veni Maica Domnului. Va strabate pamantul, va fi in toata slava Sa si va veni in Rusia sa faca Credinta dreapta. Cand are sa vina, Maica Domnului va netezi toate, nu dupa voia lor (a celor de la putere sau a vrajitorilor, n. aut.), ci dupa voia Ei, dupa cum porunceste Mantuitorul. Va veni vremea cand fiecare se va gandi nu la cat a mancat in ziua aceea, ci la cat s-a rugat. Pentru scurta vreme Ea va reface Credinta (11 iulie 1986).

Vremea prigoanei e aproape

Vor face lucrurile asa de incurcate, ca omul nu va mai fi in stare sa-si mantuiasca sufletul (ianuarie 1990). Vor face liste cu cei ce merg la biserica (10 februarie 1988). Va vor prigoni fiindca va rugati lui Dumnezeu (20 mai 1989). Trebuie sa va rugati asa incat sa nu stie nimeni, rugati-va in tacere! Vor incepe sa urmareasca oamenii si sa-i ridice (15 mai 1987). Intai vor inlatura cartile, apoi icoanele. Icoanele vor fi confiscate (1 iulie 1988). Va vor chinui: „Nu avem nevoie de credinciosi”, vor zice ei (14 iulie 1988).

Cu timpul va fi tot mai rau. Vor inchide bisericile. Nu vor mai fi slujbe; oamenii vor face slujbe pe unde vor putea. Vor face astfel ca bisericile sa fie foarte departe, unde sa nu se poata ajunge. In orase vor fi asezate in locuri cat mai ascunse (14 iulie 1988).

Aceste biserici ce sunt construite si reparate vor ajunge in mainile celorlalti; nu vor fi de folos nimanui. Vor fi inregistrate foarte dibaci: vor continua sa se cheme biserici, dar inauntru va fi cine stie ce, vreo nascocire de-a lor – vor gasi ei ce sa faca in ele (11 iulie 1988).

Cei cuviosi nu-l vor vedea pe antihrist (7 ianuarie 1988). Li se vor dezvalui multe, unde anume sa mearga. Domnul stie cum sa-i ascunda pe ai Sai, si nimeni nu are sa-i gaseasca (17 noiembrie, 1987).

Fericiti cei ce tin poruncile lui Dumnezeu

Traim vremurile biblice numite „Plinire” (2 iulie 1987). Curand toate vor veni una dupa alta – pamantul va fi aproape, cerul aproape, toate vor fi din plin, asa un Stapan (…) va fi aici (8 iunie, 1990). Ea (Maica Domnului, n. aut.) a spus ca a mai ramas foarte putin timp. Ea se va pogori pe pamant impreuna cu Mantuitorul si vor sfinti totul; iar pe pamant va fi ca in Rai (4 aprilie, 1988)”.

(in: Ghenadie Durasov, “Cuvioasa Macaria, mangaietoarea celor suferinzi”, Editura Sophia)

Legaturi:


Categorii

Cuvioasa schimonahia Macaria, Maici duhovnicesti, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

79 Commentarii la “Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria: “CURAND TOATE VOR VENI UNA DUPA ALTA… DOMNUL STIE CUM SA-I ASCUNDA PE AI SAI”

<< Pagina 1 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Observatie:
  Maica Macaria insista foarte mult pe vrajitori si pe lucrarea lor. Probabil ca pentru unii imaginea vrajitorilor se confunda cu cea tigancilor care fac farmece, ale diverselor si diversilor “vazatori” care fac si desfac. Insa nu despre asta cred ca este vorba (sau nu asta este partea principala). Tot citind despre sacrificiile umane practicate de rabini, de evrei, se spune la un moment dat (daca nu ma insel chiar fostul mare rabin al Lituaniei care a trecut la crestinism pe la inceputul secolului XX)ca toate actiunile cu caracter pragmatic ale evreilor pentru preluarea puterii mondiale, de genul complotului pentru indepartarea tarului, punerea la cale a primului razboi mondial,etc, erau dublate de o foarte intensa practica vrajitoreasca al carui punct culminant si piesa de rezistenta, considerata ca ceam mai eficienta, cea mai bine primita erau sacrificiile de copii crestini, cu cit mai mici, mai perfecti (trupeste) cu atit mai bine. Si mai ales crestini! In traditia Kabhalei, se spune ca cea mai puternica vraja este cea facuta cu singe nevinovat de crestin (cei mai nevinovati usor de detectat sint copii).

  Va mai aduceti aminte de scandalul adoptiilor internationale si de Baroneasa Nicholson care dorea interzicerea acestora? BAroneasa impreuna cu citiva angajati ai Comisiei Europene (Roelie Post- care a scris si o carte Romania for export only-http://romania-forexportonly.blogspot.com/)si cu comisarul pe largire de atunci, Gunther Verheugen, au impus statului roman sa interzica adoptiile. Descoperisera ca in spatele imaginii de tara care nu e capabila sa aiba grija de orfani, fabricate de mass-media (ziarele cele mai respectabile gen FInancial TImes, le MOnde,canale de main-stream gen BBC,CNN)si mai ales ONG-uri si Organizatii INternationale de mare anvergura gen UNICEF se ascunde o retea de pedofilie si de trafic de organe, internationala…dar asta nu este tot. Prostitutia si organele erau numai o parte a povestii. Se pare ca miza era alta si inca mai sumbra de atit.

  Daca va aduceti aminte marea sustinatoare a adoptiilor internationale din Romania erau SUA. Ceea ce nu se stie este ca SUA nu era singura tara ne-europeana care se agita foarte mult. Israelul era extrem de interesat de copii romani. Ba mai mult, lobby-ul foarte puternic, foarte bine-finantat si foarte bine organizat din SUA era de fapt tot evreesc. Reteaua de interese cuprindea firme mari gen Renault, dar si Banca MOndiala si FMI-ul care finantau ONG-urile care faceau adoptiile. UNICEF-ul impreuna cu BANCA Monidlaa si cu FMI aufost virful de lance al lobby-ului pro-adoptii la Bruzssel. Oamenii din interiorul Comisiei, gen Roelie Post, au inceput sa primeasca amenintari, sa fie urmariti, hartuiti si pina la urma unii au trebuit sa paraseasca Comisia (cazul lui Post), altii, gen Fokion Fotiadis primul sef al delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti a fost re-vocat din post(2001) dupa numai 2 ani cind in mod normal el trebuia sa stea 4 ani si a fost inlocuit cu Jonathan Scheele, Comisarul Verheugen insusi care a sustinut campania anti-adoptii, a fost supus unor atacuri de denigrare in presa si “dezvaluiri” compromitatoare, iar Baroneasa Nicholson care fusese raportorul pentru Romania din 2001-2004 a fost inlocuita de Pierre MOscovici un pro-adoptii internationale, asta in condtiile in care majoritatea Raportorilor din Parlamentul European pentru tarile candidate si-au mentionat aceasta functie pe tot timpul negocierilor de aderare pina cind candidatul devenea membru deplin.

  Si atunci se pune intrebarea de ce? De ce copii romani erau atit de importanti pentru evrei?
  Se stie si sint numeroase marturiile ca evreii, dupa distrugerea Ierusalimului si imprastierea lor in lume au practicat ritualul jertfei umane dupa cum spuneam mai sus.
  Prin 1990 in emisiunea lui Oprah au fost adusi martori ai ritualurilor satanice. Printre ei era o fata evreica ai caror parinti practicau asa ceva. SI ea a spus urmatoarele:
  -multe familii evreiesti din SUA practica la ora actuala pe scara larga jertfe de copii aduse lui Satan in credinta ca acesta le va favoriza accesul la bogatie si putere.
  -familia ei (dar si altele) practica jertfa de copii de multe generatii din negurile timpurilor
  -exista o legatura de singe (adica de varsare se singe) intre toti acesti evrei care ii face sa fie atit de uniti.
  http://loveforlife.com.au/content/08/02/21/video-oprah-winfrey-interview-rachael-jewish-god-satan-ritual-sacrifice-babies-wors

  Stau si ma intreb, oare citi dintre copii orfani romani au ajuns mucenici in ceruri (pentru ca fara discutie copii omoriti in felul asta se sfintesc)?

  Concluzia ar fi ca maica Macaria confirma faptul ca succesele in plan material ale evreilor si ale dusmanilor lui Dumnezeu in general se explica, sint generate, sint rezulatatul direct al acestor jertfe umane si al ritualurilor satanice practicate de cei mai negri vrajtori ai acestei lumi: rabini evrei urmatoari ai Kabhallei si ai ritualurilor sale de un demonism mult mai avansat si mai rafinat decit al vrajtorilor orbisnuiti.

  Si asa poate avem o imagine si o explicatie mai clara a ce inseamna cu adevarat lupta duhovniceasca, ce inseamna puterea Liturghiei ( a jertfei din fiecare duminica care mai tine inca lumea- si in contextul asta se intelege si ce inseamna ecumenismul si ridicare harului din Biserica)si puterea rugaciunii, postului si a faptei bune.

 2. Erata Pargraful 3 rindul 7 -Bruxelles (si nu Bruzselle)
  si este copiii si nu copii in cele mai multe dintre cazuri.

  Scuze, am scris prea repede si d-asta am atitea greseli.

 3. “Daca nu ne vom aseza genunchii la pocainta, dragii mei, nu vom reusi nimic. Daca ne vom ruga insa cu ravna, daca ne vom osteni in rugaciune, Dumnezeu va face ca totul sa fie posibil. Si toate aceste incercari, globalizare, ecumenism si cine stie care altele, toate vor fi spulberate de forta rugaciunii.”
  (Ne spune,Pr.Iustin Parvu,unul din sfintii vii,ingeri in trup,care mai exista,printre si pentru noi,pacatosii)

 4. Mulţi socotesc proorocia
  Ca pe o falsă’ameninţare
  Menită doar să înspăimânte,
  Nu să ne ceară îndreptare.

  Mulţi le socot vorbe confuze
  Şi nu cuvinte inspirate
  Rostite de creştini fanatici
  Ce sunt cu minţile… departe.

  Mulţi văd progresul omenirii
  Mergând spre bine, nu spre rău
  Şi-un adevăr mai convenabil
  Ca cel rostit de Dumnezeu.

  Mulţi văd în viitor succesul
  Şi împlinirea viselor
  Şi nicidecum sfârşitul lumii
  Şi judecata tuturor.

  Privim spre viitor prin pofte
  Şi nu prin Adevărul sfânt,
  Cu iadul nuclear la creştet
  Creiat de noi, pentru… pământ.

  Un viitor al semeţiei
  Şi al ,, beţiei’’ omeneşti
  Ce luciferic nu acceptă
  Cuvintele dumnezeieşti.

  Mulţi nu văd răul omenirii
  Care refuză tot ce-i sfânt
  Şi nu’nţeleg cum egoismul
  Distruge viaţa pe pământ,

  Cum fără Adevărul sacru
  Distrugem tot, prin ce zidim
  În egoismul luciferic
  Şi-n relele ce le trăim.

  Iadul cultivă azi în oameni
  Patimi ce nu au fost nicicând,
  Ce sorb şi viaţa şi lumina
  Şi dragostea de pe pământ.

  Mulţi socotesc proorocia
  Ca pe o falsă’ameniţare
  Şi nu rachetele ce’aşteptă
  Numai comanda de lansare.

  Dar vai, tot ce-au vestit profeţii
  Curând,curând le vom trăi,
  Dar orbi şi înrobiţi de patimi
  Foarte puţini ne vor trezi.

  E timp de sinceră căinţă
  De post sever, de rugăciune
  De spovedanie curată
  Şi lepădările de lume.

  Doar prin Hristos, pe calea crucii
  Şi-n cea mai sfântă pocăinţă
  Ne izbăvim de înşelarea
  Cea nou pătrunsă şi-n credinţă.

 5. Ar trebui sa privesc linistita vremurile ;dar nu pot ;mi s-a facut frica!

 6. In ultimii ani Rusia a fost cuprinsa de o salbatica revarsare de demonism. Astrologi, ghicitori si vrajitori [5] isi fac auzita vocea in milloacele de comunicare tiparite iar sedintele lor de lucru pot fi vazute la televizor sau auzite la radio. Ideile lor sunt larg raspandite – manuale de magie, vrajitorie si astrologie se tiparesc in tiraje de masa. Natiunea este prinsa intr-o retea de scoli unde oamenii participa activ la aceasta afacere antiteista.[6] Unele mijloace de comunicare in masa scot direct in evidenta presupusa valoare a profesiunii de vrajitor pentru societate, in timp ce vrajitorii schilodesc pe fata milioane de suflete omenesti, indepartandu-le de Dumnezeu. Multi dintre cei ce au experiat influenta nimicitoare a recent-proclamatilor “vindecatori” si au suferit grave tulburari psihice si alte tulburari fiziologice insemnate,au venit mai apoi la Schimonahia Macaria sa ceara ajutor.

  Cand o vizitam pe Matuska, de obicei o ajutam cat puteam, dand drumul vizitatorilor in casa si conducandu-i la Matuska. Obisnuiam sa le pun stanjenitoarea intrebare: au fost oare pe la „vindecatori”, au vizionat sedintele lor de „vindecare” la televizor sau i-au ascultat la radio? Aproape toti cei veniti raspundeau afirmativ si nici unul dintre ei nu a stat sa se gandeasca ce fel de putere „vindecatoare” era cea care savarsea acele lucruri.

  [5] Cuvantul „vrajitor” folosit in acest text se refera nu doar la cei ce practica pe fata sau tn ascuns magia neagra sau vrajitoria, ci include si pe „vindecatorii psihici” si pe practicantii altor arte „spirituale”, care in ultima instanta isi au obarsia in paganism, fiind deci demonice. (Toti dumnezeii paganilor sunt draci, Ps. 95, 5.) (n. trad, american)

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/06/16/sfaturi-duhovnicesti-de-la-maica-macaria-%E2%80%A011-iunie-1993-mangaietoarea-celor-suferinzi-orice-s-ar-intampla-roaga-te-intotdeauna-domnului-nu-lua-in-seama-nimic-altceva/

 7. ADMIN,
  Va multumesc!
  Doamne ajuta!

 8. Dupa parerea mea pentru ca acele cumplite vremuri sa intarzie ar trebui sa se increstineze tineretul deja zdrobitor si prea subtil adus in stare de inactivitate duhovniceasca crestina si mult prea incurajat spre a pacatui, revoltator de subtile sunt tacticile satanei acum!! Cine se mai poate mantui?!

 9. @ Georgiana:

  Raspunsul e acelasi ieri, azi si pururea: cel care se smereste, se roaga, se straduieste pentru porunci si care cere neincetat mila lui Dumnezeu. “La om aceasta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate sunt cu putinta”.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/10/15/domnul-nu-i-lasa-pe-ai-sai-ce-invatam-din-viata-si-invatatura-unui-proroc-al-veacului-xx-sfantul-cuvios-kuksa-de-odessa/

  “Domnul nu-i lasa pe ai Sai, numai ca e nevoie sa nu uitam ca toti umblam in fata Lui. Cei ce nadajduiesc in Dumnezeu nu se vor lipsi de tot binele“.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/03/06/proorociile-schimonahiei-nila-10-ani-de-la-adormire-6-martie/
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/05/04/un-petec-din-cerul-inimii-avvei-selafiil-siberianul-avem-nevoie-de-cat-mai-multa-rugaciune/

 10. Cele scrise de Petra imi amintesc de Nicolae Paulescu, : Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Francmasoneria, pt carea fost pedepsit la anonimat dupa cea descoperit insulina.
  Deci problema e veche, fii minciunii lucreaza nelegiuirea lor de sute de ani,de asta si are atata forta cel rau in lume!

 11. Bunicul (preot), Dumnezeu sa-l ierte, zicea:
  Rugaciunea, si postul fac sa mearga caruta, iar milostenia ii da aripi…probabil ca cita vreun sfant…nu stiu dar asa ne spunea mereu…si completez eu: participare la Sfintele Taine ale Bisericii si praf si pulbere se va alege de toate ritualurile lor.
  Ne va acoperi Domnul si Maica Domnului, totul e sa stam sub obladuirea lor si sa nu alergam sa gasim scapare la altii (la fii oamenilor)

  Ehhe imi spunea mie ingerul pazitor sa nu ma las pozata prea des….ia uite de ce….si cand ne gandim ca avem camere de luat vederi peste tot…imaginea noastra e la indemana tuturor.

 12. Si in aceste conditii, Dumnezeu trimite Lumina Lui Sfanta direct din Ceruri, in fiecare an de Pastele ortodox, in biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim. Am vazut si simtit acestea anul trecut, cand Pastele ortodox s-a sarbatorit separat. Greu de descris in cuvinte. Sa ai in mainile tale o frantura din Lumina trimisa de Dumnezeu Insusi din Ceruri! Asta cred ca este o mare imbarbatare si mangaiere, si pentru crestinii ortodocsi din toata lumea, chiar daca nu pot fi prezenti in mod direct la acest eveniment.

 13. @ Mihaela

  Episcop Nicolae Velimirovici, Scrisoarea 115
  V-aţi cam speriat. Aţi citit Apocalipsa lui Ioan, şi v-a cuprins frica. Vi se pare că acele culmi ale grozăviilor descrise acolo sunt legate tocmai de vremea noastră. Cineva v-a tâlcuit că toţi aceşti înfricoşători balauri şi fiare au venit deja în lume: şi balaurul roşu în chipul socialismului, şi fiara neagră cu zece coarne în chipul masoneriei, şi fiara cu două coarne în chipul ereziilor. Şi toţi aceşti monştri se războiesc împotriva Creştinismului! Chiar şi de-ar fi aşa, fraţilor. Chiar şi dacă în vremea noastră iadul şi-a ridicat toate oştirile împotriva lui Hristos, adevăratul creştin trebuie să privească fără teamă înainte, cu credinţă şi nădejde tare în Cel ce singur este Nebiruit. Nu le-a zis Domnul următorilor Săi atunci când erau doar o mână de oameni în mijlocul uriaşei împărăţii romane: nu te teme, turmă mică, că bine a voit Tatăl vostru să vă dea vouă împărăţia (Luca 12, 32)? Şi aceste cuvinte proroceşti s-au împlinit. Următorii lui Hristos au biruit împărăţia romană şi multe alte împărăţii de pe pământ, cucerind totodată cea mai însemnată împărăţie: împărăţia cerurilor.

  Apocalipsa este o carte care, cred eu, are însemnătate prorocească pentru toate generaţiile creştine, până la sfârşitul vremurilor. Ca atare, fiecare generaţie a adaptat înţelesul acestei cărţi la epoca sa – fiindcă în fiecare epocă s-a ridicat împotriva credinţei în Hristos câte un balaur, înarmat cu toate armele pământeşti, cu toate armele luptei împotriva lui Dumnezeu, fiecare balaur s-a ivit, a crescut, a şuierat, a scuipat otravă, dar în cele din urmă a plesnit şi s-a destrămat în cenuşă. Şi Atotputernicul Hristos a rămas totdeauna biruitor asupra fiecărui monstru apocaliptic care a apărut.

  Aşa a fost de-a lungul tuturor veacurilor, şi aşa va fi şi în veacul cel de pe urmă, dinaintea Judecăţii lui Dumnezeu. Citiţi cu luare aminte ce spune vizionarul apocaliptic: cum toate fiarele, toţi şerpii şi toţi începătorii minciunii se vor ridica împotriva Mielului lui Dumnezeu, şi cum Mielul lui Dumnezeu îi va birui pe toţi. Aceştia vor face război cu Mielul, şi Mielul îi va birui pe ei, că este Domnul domnilor si Împăratul împăraţilor.

  Ce vreţi mai mult decât această chezăşie a biruinţei lui Hristos? Fiindcă Hristos este înfăţişat aici ca Miel. În războaiele pământeşti pentru avere şi stăpânire nu s-a ştiut niciodată dinainte cine va birui, şi totuşi mulţi ostaşi se luptă de amândouă părţile cu vitejie şi cu nădejde – iar noi ducem luptă duhovnicească, căreia i s-a chezăşuit biruinţa dinainte de către însuşi Dumnezeu, şi i s-a prorocit, şi i s-a prevestit, şi i s-a întărit până în ziua de astăzi prin foarte multe biruinţe ale Nebiruitului Hristos asupra tuturor apostolilor minciunii şi organizaţiilor întunericului.

  Să fie aceasta cea din urmă? Cine ştie! Fiindcă El a zis: ziua şi ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, ci numai Tatăl Meu. Să fie acesta cel din urmă război pentru Hristos şi împotriva lui Hristos? Măcar de-ar fi! Măcar de-ar fi cel din urmă: tocmai de aceea să ne bucurăm şi să ne veselim! Fiindcă deşi în acest ultim război lupta va fi cea mai
  crâncenă, şi cununile slavei vor fi cele mai strălucitoare. Cel din urmă război va însemna cea din urmă şi cea mai măreaţă biruinţă a Mielului. Care dintre creştini nu ar dori cu inima să fie părtaş tocmai acestei biruinţe a biruinţelor?

  Nu vă temeţi, deci: biruinţa credinţei lui Hristos este chezăşuită mai neîndoielnic decât temeliile lumii. El, după a Sa voie, amână biruinţa cea de pe urmă – poate pentru ca s-o poată vedea, din cer şi de pe pământ, un cât mai mare număr de ochi omeneşti şi să se poată veseli de ea un cât mai mare număr de inimi.

 14. @ CristinaP

  Tot gasesc asemanari intre noi, fara sa le caut:)
  Acum alta… si bunicul meu a fost preot, Dumnezeu sa-l ierte!

  Refugiat din Basarabia in ’45, i s-a dat parohie in sudul tarii, prin Gorj… Dupa moartea sotiei a mers la manastirea Dealu,langa Targoviste.

  Daca vrei,putem lua legatura, ca santem in Canada amandoua, daca nu ma insel.
  In privinta mea nu ma insel:)….

 15. Dupa 1990 Romania a fost invadata la propriu de tot felul de bioenergeticieni si de “vindecatori” care folosesc tot felul de “terapii alternative”, veniti din Basarabia, si care facusera “studii inalte” la scoala Djunei, si prin alte locuri de “incredere”. Asadar aviz amatorilor care cred ca se pot vindeca de diferite boli, mergand la astfel de sarlatani.
  In ceea ce priveste invazia de vrajitori din Rusia, toate acestea au corespondent si in occident de foarte multa vreme, iar mai nou, in Anglia, fenomenul vrajitoresc apare ambalat intr-un fel mult atractiv, dar si mai periculos inca, pentru ca se adreseaza copiilor si tinerilor, si ma refer la seria romanelor Harry Potter.

 16. ‘Vedeti ce intuneric s-a facut? Vrajitorii au intunecat totul. Am zis si mai devreme: curand va fi intuneric, va veti poticni in intuneric. Soarele stralucea si iarna, dar acum nu mai straluceste nici vara – vrajitorii arunca blesteme asupra soarelui. Vrajitorii au intunecat cerul, ca faptele lor sa nu se vada’

  Cautam de mult acest pasaj, singurul dupa cunostinta mea care se refera in mod explicit la chemtrailuri si la efectul lor asupra oamenilor si a naturii…

 17. Pingback: Război întru Cuvânt » DIN PROFETIILE CUVIOSULUI AMBROZIE LAZARIS: “Vor veni ani grei, dar nu va temeti!”
 18. Dragii mei,

  Anul trecut, pentru prima oara in viata, (spre rusinea mea, tare tare tirziu)m-am rugat si eu din tot sufletul pentru scumpa noastra ORTODOXIE ! Eram la Vecernia panortodoxa la o biserica ruseasca din Toronto. In biserica ne rugam impreuna frati si surori intru Hristos, toti ORTODOCSI ! Erau acolo asadar rusi, romani, sirbi, greci, ucrainieni, arabi. In noaptea ce a urmat am avut o Bucurie Sfinta de la Dumezeu. Am avut urmatorul vis. Se faceaca eram intr-o camera mare, impreuna cu un arhiepiscop. In fata noastra, jos, linga perete, erau doua cosuri de nuiele pline cu sticle de vin. In perete erau doua usi ce dadeau in doua camere apropiate. Am vazut usa din stinga inchizindu-se in urma unor oameni ce intrasera in camera. Il intreb pe parinte cine sunt acei oameni si ce vor sa faca. El mi-a raspuns ca sunt vrajitori. O sa faca vraji ca sa transforme vinul (inapoi) in apa ! Atunci eu am intrat in camera din dreapta si m-am rugat asa : “DOAMNE IISUSE HRISTOASE, NU-I LASA CA SA FACA VRAJI !” Dupa care am iesit afara in camera mare, in fata cosurilor unde inca se afla arhiepiscopul. L-am intrebat: “Parinte, cum este ?! Au reusit sa transforme vinul in apa ?!” La care parintele mi-a raspuns: “Nu, nu au reusit !” Atunci eu i-am zis: “vedeti ca Hristos este Dumnezeul cel Adevarat ! Pentru ca eu m-am rugat si i-am cerut Lui ca sa nu-i lase pe vrajitori sa prefaca vinul (inapoi) in apa !”

  Asdar dragii mei, SA NU NE TEMEM ! Nimeni si nimic nu poate sta impotriva lui Dumnezeu ! Ce vraji ?! Ce vrajitori ?! Abureala ! Fum ! Nu au nici cea mai mica putere ! Noi sa fim cu Hristos care a invins moartea ! De cine ne vom teme ?! De fum, de aburi ?! Nu au nici o putere vrajitorii intregii lumi adunati gramada ! Ei lucreaza cu diavolul ! Iar diavolul are putere asupra noastra numai si numai daca ne indepartam de Dumnezeu ! Sa fim constienti de aceasta !

  DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

  Mircea

 19. @ azucena:

  In America, la manastirile Pr. Efrem Filoteitul se gaseste o cartulie de 32 de pagini numita “V-ar place sa va initiati copii in satanism? Harry Potter. Adevarul din spatele povestii”

  In alta carte tiparita in Grecia, se pomeneste de o anumita persoana, fosta regina a “vrajitoarelor negre” din Anglia mai apoi intoarsa la crestinism, Doreen Irvine, care si-a povestit pataniile in cartea “De la vrajitorie la Hristos”. Partea neagra a vietii autoarei se petrece prin anii 60, iar in capitolul 13 “Nici o cale de scapare”, se povesteste despre o calatorie “de lucru” a mii de vrajitoare, spre dezbaterea tacticilor de viitor. Citez:
  “Au avut loc multe discutii, cel mai important punct fiind cum sa facem magia neagra mai atractiva. Multi oameni, in special tinerii, manifestau o atractie pentru ocult. Era important sa-i dam magiei o noua infatisare, si s-au trasat urmatoarele hotarari: Nu speriati pe nimeni. Descrieti taramuri noi pline de mister si de entuziasm. Faceti vrajitoria mai putin sinistra. Faceti-o sa para o aventura naturala, inocenta… Acoperiti raul cu un invelis atragator. Era nevoie de noi recruti pentru ca raul sa triumfe. Timpul era scurt. ACUM era momentul sa-i prindem pe oameni in capcana. Odata ce oamenii se angajau in vrajitorie, ar fi fost prea tarziu sa scape. Frica i-ar fi impiedicat pe multi sa dea inapoi. N-ar mai ramas nici o portita de scapare…”

  Cine se mai mira ca aceasta carte blestemata a fost scrisa in Anglia?
  Oare care e profesia ascunsa a autoarei?

 20. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE ARSENIE BOCA si CELE SAPTE SURLE (III). Despre sfarsitul lumii, Antihrist si A Doua Venire: “SFANTA LITURGHIE MAI TINE LUMEA”. “Bonus”: DOCUMENTAR VIDEO “SFANTUL ARDEALULUI”
 21. Pingback: Război întru Cuvânt » Fiara, Antihristul si profetul mincinos in talcuirea Vladicai Averchie Tausev (“Apocalipsa Sfantului Ioan: un comentariu ortodox”)
 22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
 23. As vrea sa postez pagina aceasta pe un site public (facebook) spre a le fi de folos oamenilor. Poate multi dintre ei nu stiu multe lucruri care se petrec in zilele noastre. Am inceput sa citesc cartea maicii Macaria si mi se pare a fi foarte ziditoare, plus ca si comentariilela fata de acest subiect le consider binevenite.
  Ce parere aveti? Credeti ca ar ‘deranja’ anumite persoane publicarea pe un site atat de cunoscut?

  P.S. Imi cer iertare, am mai postat o data ceva de la voi, si am sesizat dupa mesajul vostru de la final, de a cere aprobarea. Inca o data imi pare rau, nu a fost cu intentie.

  Doamne ajuta!

  Iulia

 24. @ Iulia:

  Nu e nicio problema, poti da orice de la noi acolo, dar cel mai bine este daca nu copiezi totul pur si simplu, ci dai numai un fragment cu trimitere la postarea integrala de la noi. De unde pot descoperi si alte articole de folos. Iti multumim!

  PS: Atentie si la: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/29/recunoasterea-facialasfarsitul-anonimatului-google-colaborator-al-cia-facebook-te-spioneaza-si-cand-iesi-din-retea-stiri-internet/

 25. Pingback: Από τις συγκλονιστικές προφητείες της Οσίας μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρίας | Genesis Research Team's Blog
 26. Pingback: STARETUL DIONISIE IGNAT: “O sa fie schimbari mari. Conducatorii omenirii de astazi sunt hotarati sa distruga omul”. CE INSEAMNA ‘AL OPTULEA VEAC’? -
 27. Pingback: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”. Sfantul Chiril al Ierusalimului (18 martie) – cuvant profetic despre SEMNELE SFARSITULUI LUMII -
 28. Pingback: PS SEBASTIAN DESPRE VREMURILE NOASTRE SI PREGATIREA PENTRU SFARSIT: “Apocalipsa nu e o poveste, poate veni oricand… Bancherii lumii sunt pradatorii care au generat criza economica” (si AUDIO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Am avut ghinionul sa vad si sa inteleg ce inseamna vrajitoria. Totul se rezuma la inchinarea omului diavolului si aceasta din motivul simplu ca-i o cale mai facila catre poftele personale. Adica pur si simplu se roaga de diavoli sa-i ajute. Incep de tineri, dar majoritatea sunt femei, si o tin precum niste drogati pana la moarte. Se si complac in “puterea” pe care o capata. Le place sa impresioneze, sa se laude cu puterea lor si diavolul le creaza aceasta dependenta – sa le cerea ceva tot timpul, pt ei , cat si pt alti oameni(de obicei este vorba de a face rau)….
  Vrajitoria in Romania s-a extins dincolo de orice inchipuire.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate