IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, avertizeaza printr-o brosura documentata: EDUCATIA SEXUALA – UN PERICOL PENTRU COPIII NOSTRI!

30-12-2011 Sublinieri

CE SE PREGATESTE PENTRU COPIII NOSTRI? NOI CE FACEM?

Am primit de la un parinte si va recomandam la randul nostru un material pe care IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor l-a binecuvantat spre a fi impartit de preoti la parohii elevilor (mai ales parintilor acestora) de la clasele V-XII. Rostul acestei culegeri de texte este de a-i / a ne pune in garda cu privire la ceea ce Ministerul Educatiei pregateste suplimentar pentru smintirea copiilor nostri: ORELE DE EDUCATIE SEXUALA. Il gasiti integral si il puteti descarca de AICI.

Cu Ajunul Craciunului, pentru ca fiecare preot a ajuns in casa enoriasilor sai, a distribuit brosura cu pricina si probabil a purtat si o discutie cu parintii pentru a-i pune in garda.

Sa incercam sa facem cunoscut cat mai multor familii ortodoxe aceasta brosura si, poate, in felul acesta, in ultima instanta, parintii sa poata presa Ministerul Educatiei sa revina asupra deciziilor cu privire la orele de Educatie Sexuala, sau cel putin, parintii sa ceara conducerii scolii asta sau retragerea copiilor de la astfel de ore de curs. Reluam mai jos numai cateva fragmente din brosura coordonata de Irina Nastasiu:

„Un lucru rau se face foarte usor. Insa vor raspunde toti cei ce fac acel rau. Noi trebuie sa combatem raul si sa aratam adevarul. Sa nu creada cineva ca scapa de mania lui Dumnezeu! Proorocul David spune la un moment dat Izvoare de lacrimi am varsat pentru ca n-am pazit Legea Ta. Din cauza aceasta se abat asupra noastra toate nenorocirile: pentru a ne face sa plangem pentru pacatele noastre“….

GHERASIM PUTNEANUL, Episcop Vicar [+ 2004]

Educatia sexuala, sub umbrela legii!

„Pe fondul unei adevarate «explozii» de stiri legate de fetite ramase insarcinate la numai 12-13 ani, din ce in ce mai multe voci sustin necesitatea introducerii educatiei sexuale in scolile din Romania, ca o solutie pentru prevenirea acestor incidente. Numeroase studii academice au relevat, insa, ca educatia sexuala duce la incurajarea sexului premarital si, in consecinta, la cresterea numarului de sarcini neplanificate”.

„Profesorul John Jemmot, autorul studiului, sustine ca mult mai eficienta ar fi incurajarea copiilor sa fie abstinenti, decat predarea cursurilor despre contraceptie” (Libertatea, 3 februarie 2010, Copiii care primesc educatie sexuala isi pierd virginitatea mai devreme). ..

„Decizia MECT de a implementa, la nivel national, precum si «elaborarea cadrului legislativ secundar» vizeaza introducerea obligatorie in programa scolara a Educatiei pentru sanatate, deci si a educatiei sexuale pentru elevi”.

„In cadrul evenimentului «50 de ani de pilula contraceptiv, desfasurat la Cluj in toamna anului trecut, dr Aurora Liiceanu constata faptul ca evolutia nivelului educational si economic se datoreaza in parte si pilulei, caci, daca inainte femeile abandonau studiile pentru a intretine o intreaga familie, situatia s-a imbunatatit radical, «In ceea ce priveste relatiile dintre femei si barbati si acestea s-au schimbat foarte mult Unii o leaga de pilula. Este adevarat, sunt legate (…) Aceasta inovatie este extraordinara, pentru ca permite femeii sa fie stapana pe propriul ei corp.» (http //radio ubbcluj ro/)

Acestea sunt principiile morale dupa care se ghideaza «expertii» atestati de Ministerul Educatiei! Orice alt comentariu este, credem, de prisos.

Educatia pentru sanatate – materie obligatorie in scoli

… „Pe data de 12 aprilie 2011, la Grupul Scolar «Al. Vlahuta» Sendriceni, in parteneriat cu DSP Botosani, s-a organizat o intalnire avand ca tema Educatia sexuala – o problema importanta in formarea personalitatii individului.

Activitatea s-a desfasurat la Sala Teatrului din Dorohoi, avandu-i ca invitati pe Angelica Straticiuc, inspector DSP Botosani si coordonator al Fundatiei «Tineri pentru tineri» si dr Corneliu Saradan. Cei 550 de elevi prezenti la manifestare au aflat ca «educatia sexuala este necesara celor mici (prescolari, scolari), dar si tinerei generatii de adolescenti (…) Educatia sexuala este cea care trebuie sa-i invete pe tineri ce inseamna intimitatea, dar sa ofere si o perspectiva generala asupra a ceea ce inseamna sistemul reproducator, metodele de cantraceptie si BTS, si, mai mult decat atat, sa le ofere posibilitatea de a stabili singuri ce inseamna identitatea sexuala, rolul fiecarui gen sexual in familie, societate, perceptia asupra corpului, relatiile cu persoanele de acelasi sex si cu cele de sex opus» (sursa: http://www.gsvlahuta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id= 158: o-via-fr-riscuri&catid=78: c-a-e&ltemid=142).

Ce fel de parinte este acela care poate asista indiferent la «contaminarea» propriului copil cu asemenea notiuni?! Ce fel de pedagog este cel care le poate vorbi, cu seninatate, prescolarilor si scolarilor despre firescul relatiilor cu persoanele de acelasi sex? De ce acceptam, in mod pasiv, toata aceasta avalansa a raului care ne vizeaza in mod direct copiii? Cum a ajuns o astfel de lege pe masa parlamentarilor nostri, fiind, deja, adoptata de Camera Deputatilor?

Pana la votul decisiv din Senat, mai e un singur pas. Ramane de vazut care va fi reactia societatii civile in fata acestei provocari fara precedent in istoria invatamantului romanesc”.

„Inaintea negrei strainatati cad codrii nostri seculari.»

„Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei Cercetarii si Tineretului, Afexandru Athanasiu, in septembrie 2003, dr. Christa Todea-Gross, coordonatorul Proiectului Pentru Viata – Cluj-Napoca preciza urmatoarele;

Facand referire la educatia sexuala, ca parte a Educatiei pentru Sanatate», ma declar impotriva introducerii in scoli si licee a unui model de educatie sexuala, bazat pe promovarea contraceptivelor si a prezervativelor. In acest fel, tinerii sunt incurajati sa foloseasca pilula sau prezervativul, adoptand un stil de viata lipsit de responsabilitatea actului sexual. Cel mai ingrijorator este faptul ca acest model nu pune in evidenta decat falsele «beneficii» ale metodelor de contraceptie, incurajand intensificarea sexualitatii. Astfel, va exista mereu o rata de esec si vor exista sarcini nedorite, prin urmare, vor exista avorturi de care vom fi direct raspunzatori.

Trebuie sa avem grija ca acest instrument de formare a tinerilor – educatia sexuala – sa nu se transforme in unul de deformare.

(…)

Propun ca, in elaborarea manualelor si predarea educatiei sexuale, ca subcapitol al «Educatiei pentru Sanatate», sa se puna accentul pe promovarea abstinentei la elevii din scoli si licee. Fara reperele moral-crestine, care presupun disciplinarea sentimentelor, castitatea si respectul fata de celalalt, educatia sexuala se poate transforma usor in antieducatie.

De la data trimiterii acestei scrisori au trecut mai bine de sapte ani, iar optionalul Educatie pentru sanatate, departe de a promova repere moral-crestine, continua sa perverteasca mii de copii, de toate varstele, riscand, in curand, sa devina materie obligatorie in curriculumul national.

Poate ca o parte din vina o purtam si noi, parinti si cadre didactice, care, prinsi in tavalugul rutinei zilnice, ignoram aspecte importante legate de cresterea si educarea copiilor nostri.

Poate ca a sosit momentul in care, cu demnitatea mostenita de la inaintasi, sa spunem Nu vom mai permite, de azi inainte, distrugerea morala a copiilor nostri!

Poate ca vom realiza ca avem impreuna, profesori si parinti, o atat de mare responsabilitate fata de acesti copii si ca maine poate fi prea tarziu pentru ei!

Domnilor formatori, nu va jucati cu sufletele unor copii nevinovati! Nu uitati ca sunteti pioni intr-o batalie ce are drept miza castigarea inimilor si mintilor copiilor nostri!

Ce dar mai de pret puteti face unei natiuni, decat, educand copiii in spirit crestin, promovand bunul-simt si dragostea fata de semeni?

De ce nu abordati, asemenea colegitor de la alte institutii similare din tara, cursuri de prevenire a violentei sau infractionalitatii in scoli, prin intermediul orelor de religie?! Oare aceste cursuri nu vi se par suficient de motivante sau de moderne? Sau, mai degraba, nu raspund directivelor internationale in materie de imbecilizare a tineretului?

De ce patati memoria stramosilor nostri care si-au varsat sangele pentru apararea valorilor crestine si a identitatii nationale?

Si, nu in ultimul rand, de ce jigniti sute de dascali si parinti care asteapta de la dumneavoastra repere pentru un invatamant de calitate?

Incheiem aceste randuri cu vorbele poetului si stralucitului gazetar Mihai Eminescu, mai actuale azi ca niciodata:

«Inaintea negrei strainatati care impanzeste tara cad codrii nostri seculari si, impreuna cu ei, toata istoria, tot caracterul nostru. Moartea, descresterea populatiei indeplineste apoi restul: starpirea fizica a neamului romanesc»

(fragment preluat din articolul Reactiunea publicat de M. Eminescu in ziarul conservator Timpul, editia din 22 iulie 1880).

***

CE SE PREGATESTE PENTRU COPIII NOSTRI? NOI CE FACEM?

„Exact acum un an, atrageam atentia in cadrul revistei noastre (Familia Ortodoxa, Nr 10/2009) asupra unui document elaborat de UNESCO prin care aceasta agentie a ONU incearca sa dea tonul pentru impunerea unor noi principii educationale in intreaga lume.

Documentul UNESCO Principii directoare internationale pentru educatia sexuala, elaborat in iunie 2009 dorea raspandirea educatiei sexuale peste tot in lume la tinerii cu varsta cuprinsa intre 5 si 18 ani. Acesta pleca de la principiul ca omul este in esenta o fiinta ce trebuie sa-si satisfaca orice pulsiune sexuala fara constrangere pentru a se dezvolta in mod «armonios» si fara prejudecati, intre altele, sustinea fatis practica onaniei si a licentei sexuale la adolescenti si prezenta cuplurile homosexuale ca alternativa la familia traditionala. Documentul a provocat la momentul respectiv un val de indignare si de proteste la nivel mondial. In urma acestora, ideologii UNESCO au facut un pas inapoi pentru a face, cu elan, alti doi inainte si au eliberat in septembrie anul acesta un nou raport avand la baza aceleasi principii directoare, insa putin machiate.

Lifesitenews.com ne informeaza ca din ghidul noilor principii directoare sustinute de ONU sunt inlaturate unele expresii prea explicite, insa intr-o anexa ce traseaza bazele curriculei pentru educatia sexuala a copiilor cu varsta cuprinsa intre nastere si 5 ani, parintii sunt indemnati sa dea copiilor papusi «corecte» din punct de vedere anatomic cu care sa se joace, sa-i instruiasca in privinta diferitelor tipuri de relatii sexuale si sa sustina beneficiile masturbarii. Astfel, in curriculum se afirma ca «Daca un copil, in intimitatea lui, isi atinge organele sexuale», parintii trebuie sa «ignore comportamentul».

In privinta identitatii de gen, curriculum-ul avertizeaza ca parintii care sustin viziunea traditionala asupra identitatii de gen impiedica cresterea copiilor.

«Confuzia in privinta acestor chestiuni (a identitatii de gen) si teama de homosexualitate (homofobia) au condus la o ingradire de catre parinti si alti adulti a modului in care fetele si baietii se exprima».

De asemenea, curriculum-ul ii instruieste pe profesori si educatori ca ar trebui sa evite atitudinea «moralizatoare», intrucat, in ceea ce priveste valorile, binele si raul sunt valori relative.

Nu in ultimul rand problema principala a acestor noi principii directoare este ca urmeaza filosofia educationala a unuia dintre cei mai mari detractori ai moralitatii umane din secolul XX. UNESCO a recunoscut ca raportul a fost intocmit de catre unul dintre fostii directori ai Consiliului pentru Educatia si Informarea asupra Sexualitatii din Statele Unite (SIECUS), organismul prin care Institutul Kinsey incearcasa-si impuna filosofia educationala.

Institutul Kinsey a fost fondat de catre unul dintre cei mai faimosi sexologi din SUA, Alfred Kinsey, care a dobandit in anii 50 un renume mondial datorita lucrarilor sale despre comportamentul sexual la barbati si la femei. In principiu, acesta sustinea in lucrarile sale ca cei mici sunt fiinte sexuale ce trebuie stimulate in acest sens. Cercetarile din ultimii 20 de ani au scos la iveala faptul ca Kinsey si-a fundamentat cercetarile si datele statistice in privinta sexualitatii copiilor pe datele furnizate de cei mai mari pedofili ai timpului, indivizi ce violasera sute de copii. Kinsey nu numai ca nu i-a dat pe mana autoritatilor, ci i-a incurajat sa-si continue practicile, dar sa si le noteze in jurnale special construite.

Studiile sale fundamentate pe falsuri si atrocitati au stat si stau la baza formarii sexologiei ca ramura a unei noi stiinte prin care se incearca justificarea celor mai aberante deviatii sexuale ca practici normale. El este deci si fondatorul noilor curricule educationale care pun accent pe educatia sexuala pentru copii si pe desfraul institutionalizat.

In 1964 Institutul Kinsey a fondat SIECUS ca instrument al sau pentru implementarea noii saIe filosofii educationale. Interesant e faptul ca primul sau director a fost Mary Calderone, un medic care a condus Planned Parenthood, faimoasa organizatie ce detine pe teritoriul SUA mii de cabinete pentru avort. De altfel, Planned Parenthood este si unul dintre cei mai mari sustinatori in zilele noastre ai introducerii educatiei sexuale si al desfraului printre adolescenti”.

(din articolul: ONU reia ofensiva pentru impunerea educatiei sexuale in lume ca drept ai copilului, Familia Ortodoxa, nr. 11/22 din 2010, pag. 61-63)

Legaturi:


***


Categorii

Avort, contraceptie, Crestinul in lume, Curvia, Educatia sexuala, IPS Pimen, Portile Iadului, Viata de familie

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, avertizeaza printr-o brosura documentata: EDUCATIA SEXUALA – UN PERICOL PENTRU COPIII NOSTRI!

 1. @ Bogdan:

  Sa avem grija insa ca este un site care face apologia stilismului si a curentelor schismatice, am aratat candva asta cu o multime de linkuri doveditoare.

 2. Suntem datori noi ortodocșii
  Să dobândim prin har de sus
  Trăirea bucuriei sfinte
  Și curația în Iisus.

  Suntem datori să ne cunoaștem.
  Să cultivăm în noi ce-i sfânt,
  Să stăpânim chemarea cărnii
  Și s-o supunem, pe pământ.

  Suntem datori să ne cunoaștem
  Puterea noastră-n rugaciune,
  În post, în dragoste, în milă
  În…, lepădările de sine.

  Să știm precis și’ntodeauna,
  De unde ne-a venit dorința,
  Emoția și sentimentul,
  Chemarea, dorul și…, căința,

  Ce le’a născut în noi, ce scopuri,
  De ce le vrem, cin’le-a adus,
  Ce câștigăm dacă le creștem
  Sau câte pierdem, în Iisus.

  Să creștem sfântul autentic
  Prin dragostea în curăție,
  Și prin smerenia firească
  Si’adâncă din ortodoxie.

  Că trupul, lumea și vrăjmașul,
  Ne stăpânesc și’n chip ascuns,
  Ne fură cinstea, viul, ruga
  Și orice facem, în Iisus

  Și ne oferă’o bucurie
  Trăită’n simțuri și’n mândrie,
  În înălțimi sentimentale,
  Și în lumeasca vrednicie.

  Ne’afundă-n adâncimi mentale
  Și ne fac zei în chip ascuns,
  Ce știm, cunoaștem și conducem
  Prin eu, prin noi, nu prin Iisus.

  Ne’oferă bucurii înalte,
  “Deștepte”, antren și veselie,
  Și sărbători care par sfinte
  (Fără smerita vrednicie).

  Modernitatea ne creiază
  Și sfântu.(Ortodoxește spus)
  Prin înalțimile mentale,
  Interpretate în Iisus.

  Suntem datori să fim tot timpul
  Smeriți, miloși, să fim lumini,
  Să dovedim (în noi) firescul
  Și sfântul, prin a fi crestinini.

  Să se observe că noblețea,
  Înaltul, viul, vrednicia,
  E’n modestia, viul, scrul,
  Ce-l are’n Har ortodoxia.

  Suntem datori să spunem lumii
  În noi, prin noi ce e de spus,
  Iubindu-L sincer și trăindu-L
  În tot ce facem, pe Iisus.

 3. Sexul are un pret-Pentru lamurirea parintilor și copiilor inainte de a cadea in pacat-sub RO http://www.youtube.com/watch?v=jPaBXgEp1H8

 4. E crancena viteza cu care suntem trecuti la paganism ca si o masa amorfa!Nicicand in istorie poporul acesta n-a fost atat de resemnat ca acum: ici- colo cate o voce care indrazneste. Sa nu uitam ca si tacerea noastra va avea un pret. Prea scump, din pacate.
  http://www.youtube.com/watch?v=vhkNBCj9gOc

 5. In legatura cu problema avorturilor, avem in Biblie un citat care mentioneaza ca viata exista inca din pantece, in teologie stim ca de la zamislire. Eu readuc totusi in amintirea tuturor acest puternic citat din Biblie:

  “Şi de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?
  Că iată, cum veni la urechile mele glasul salutării tale, pruncul a salat DE BUCURIE IN PANTECELE meu.” (Luca 1, 44)

 6. Sa faci din sex virtutea lumii
  Și la amor să-i zici iubire,
  Să dai Sodmei drept prin lege
  Și din adulter vrednicie,

  Să speculezi politic viciu.
  Și să afirmi că ești lumină,
  Că înglodând popoare-n patimi,
  Tu Europa, esti crestină ?

  Să dai legal dreptul la crimă
  Femeilor destrăbălate.
  Și demențiilor Sodomei,
  E, să condamni lumea la moarte.

  Această gravă nebunie,
  De când e lumea-i UN PACAT,
  O plagă crunt’o boală gravă
  Cu care OMUL a luptat.

  Să dăm legal dreptul la crimă
  Și celor impotriva firii,
  E să schimbam rostul vieții
  Și definiția iubirii,

  Să ne conducă ticăloșii.
  Minoritarii să-și impună
  Prin lege orice nebunie
  Și toți s-o acceptăm ca bună.

  Iubirea nu-și ucide rodul
  Și nu e impotriva firii
  Și nu bolnavii și stricații
  Dau definiția iubirii.

  Acesasta nu-i deștăptăciune.
  Nu-i omenie, nu-i știință.
  Este demonica domnie
  În om, în lume’n conștiința.

  Aceasta nu-i democrație
  În Adevar și în dreptate
  Ci cultul viciului satanic
  Și…,LIBERTĂȚI ÎNCĂTUȘATE.

  Coruptia e pretutindeni.
  Desfrâul liber practicat,
  Manipularea si hoția
  I’n ins, în lege și în stat,

  Și-i chipul “îngerului” morții,
  Ce se pretinde-a fi lumină,
  Și care’n cultul desfătării
  Închide calea spre lumină.

 7. Pingback: IPS Pimen pune capat “BOBOTEZEI ECUMENISTE” de la Siret [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt
 8. Studii? Care studii sustin cele scrise in brosura? Vreau si eu sursa va rog!

 9. Pingback: Pastorala de Pasti fulminanta a IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului: CRESTINISMUL NOSTRU FORMAL E CAUZA A TOT RAUL CE VINE ASUPRA NOASTRA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: NE BATEM JOC DE HRISTOS SI ALERGAM LA EL NUMAI LA NEVOIE! Ne lasam tinerii educati de mass-media, desfranarea a ajuns nota generala a televiziunilor… -
 11. Pingback: IPS Pimen al Sucevei si Radautilor – o alta pastorala puternica de Inviere (2012): “Unii din Europa vor o societate fara Dumnezeu si constrang oamenii prin masuri economice si legi imorale sa se lepede de Creator” - Razboi întru Cuvânt
 12. Pingback: CRUD, DAR REAL: “VARA este anotimpul in care MODA scoate „carnea” pe piata. Am devenit nu oameni frumosi, ci PICIOARE FRUMOASE, forme provocatoare” -
 13. Pingback: IMPOTRIVA PERVERTIRII COPIILOR prin EDUCATIE SEXUALA. MEMORIU adresat ministrului Educatiei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio) - Recomandari
 15. Pingback: “EDUCATIA SEXUALA” IN SCOALA ROMANEASCA – PROPAGANDA PRO-HOMOSEXUALITATE SI PRO-AVORT. Campania Sexul vs Barza si “educatia sanitara” - Recomandari
 16. Pingback: FILM RUSESC ANTI-AVORT: ”Iluminarea”/ MITUL SUPRAPOPULARII/ Dreptul la viata al… plantelor (!) sau schizofrenia ideologiei ecologiste - Recomandari
 17. Pingback: Parintele Efrem Filotheitul despre gravitatea PACATULUI AVORTULUI si CUM POATE FI IERTAT -
 18. Pingback: CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL? - Recomandari
 19. Pingback: ACCEPTAREA INCESTULUI, SCOATEREA OREI DE RELIGIE DIN SCOALA SI EDUCATIA SEXUALA: programul de cosmar al bravei noi lumi “romanesti” - Recomandari
 20. “Documentul UNESCO Principii directoare internationale pentru educatia sexuala, elaborat in iunie 2009 dorea raspandirea educatiei sexuale peste tot in lume la tinerii cu varsta cuprinsa intre 5 si 18 ani. Acesta pleca de la principiul ca omul este in esenta o fiinta ce trebuie sa-si satisfaca orice pulsiune sexuala fara constrangere pentru a se dezvolta in mod «armonios» si fara prejudecati, intre altele, sustinea fatis practica onaniei si a licentei sexuale la adolescenti”

  Este trist ca la spovedanie si in predici nu se vorbeste despre pacatul onaniei/masturbarii, care este foarte raspandit, pentru ca Iisus ne spune foarte clar ca acest pacat ne duce in iad!

  „Si daca mana ta cea dreapta te sminteste pe tine, tai-o si o arunca de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul tau sa fie aruncat in gheena” (Mt. 5, 30).

  „Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâni, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge” (Marcu 9:43)

 21. Pingback: EDUCATIE SEXUALA OBLIGATORIE? “Expertii” lauda proiectul legislativ care a ajuns pe ordinea de zi a Senatului | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL? | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio) | Cuvântul Ortodox
 24. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a implinit 87 de ani | Cuvântul Ortodox
 25. Fratilor admini v-am trimis la adresa de e-mail din contact, un mail de la Alianta Parintilor. Vor sa introduca educatia pentru sanatate, pe furis.

 26. @ Robert:

  Nu am primit. Daca e vorba de acel optional de liceu pentru adolescenti, deocamdata pare ca e chiar pe dos, adica e de bine, asa cum e preconizat in principiu. Ramane de vazut mai departe, luptele abia incep.

 27. Fratilor am trimis la razbointrucuvant gmail .com, am rectificat. E un proiect depus de o deputata Usr cu sprijinul altor parlamentari, care pregateste terenul educatiei sexuale in scoli. Din lege:

  In Germania educatia pentru sanatate in scoli este obligatorie si nu exista clauze care sa permita parintilor sa-si retraga copiii de la lectii. Este un instrument care previne sarcinile nedorite.
  Aduce elogii OMS-ul care din 2008 a publicat Standardele pentru Educatie Sexuala in Europa, elevii sa inteleaga si sa-si insuseasca setul de valori europene etc.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate