EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII, RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață la LIBERTATEA ȘI DEMNITATEA la care ne-a ridicat Hristos!” (VIDEO)

24-04-2021 Sublinieri

PS Macarie, cuvânt în Duminica a 5-a a Postului Mare – 18 aprilie 2021,

în Biserica „Sfinții Năsăudeni” din orașul Sölvesborg, Suedia

(fragment)

“[…]

I-am pomenit acum, la Dumnezeiasca Liturghie pe toți cei care mi-au cerut să-i pomenesc. Și nu sunt puțini. I-am pomenit pe cei care sunt în neputința sufletului și a trupului, care sunt pe patul suferinței, la casa lor sau în spitale. I-am pomenit pe toți cei care se roagă cu osârdie să dea naștere la prunci. Mă doare atât de mult când la spovedanie în țară întâlnesc atâtea mame care au făcut păcatul avortului, și sunt tineri părinți care cu lacrimi se roagă de ani de zile să le dăruiască Dumnezeu prunci!… Și le spun acestor mame: „De ce nu l-ați născut, și să-l oferiți atâtor familii de tineri care-și doresc copii și nu au?”. Însă Dumnezeu Se milostivește spre fiecare în parte. Și se face voia Lui. Fiindcă, preaiubiții mei, aceasta trebuie să căutăm, să se facă voia Domnului în toate.

nu stiti ce cereti... intre voi nu trebuie sa fie asa!În Evanghelia după Marcu care s-a citit astăzi la dumnezeiasca Liturghie, după ce frații Ioan și Iacob, fiii lui Zevedeu, i-au cerut Domnului să-i pună de-a dreapta și de-a stânga tronului slavei sale și Mântuitorul i-a întrebat dacă pot să bea paharul pe care urma să-l bea El și să se boteze cu botezul cu care urma să se boteze Domnul, Domnul vorbea de paharul suferinței și de botezul sângelui, de Golgota suferinței și răstignirii. Și ei au spus: „Da, putem!” Și Domnul a încuviințat. Așa este, pentru că toți apostolii au băut paharul suferinței și au primit botezul sângelui. Toți apostolii [cu excepția lui Ioan, ucenicul iubit și Evanghelistul – n.n.] și-au vărsat sângele, jertfindu-se ca niște miei pentru Dumnezeiescul Miel. Însă totodată Domnul, după ce ceilalți zece s-au mâhnit de acest favor pe care l-au cerut cei doi Apostoli Mântuitorului Iisus Hristos, chemându-I Iisus la Sine, le-a zis:

Știți că cei ce se socotesc cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele și cei mai mari ai lor le stăpânesc. Dar între voi nu trebuie să fie așa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă, căci și Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-și dea sufletul răscumpărare pentru mulți.”

Iată că Mântuitorul spune „cei ce se socotesc cârmuitorii neamurilor”. Adică cei care în nebunia lor, după voia lor și după puterea lor consideră că sunt cârmuitorii tuturor, că sunt stăpânii tuturor. Adică ei se socotesc, dar nu sunt. Pentru că unul este stăpânitorul, unul este Domnul. Unul este Dumnezeul nostru. Iar noi toți ceilalți suntem cetățeni ai raiului. A fi creștin însemnă a fi slujitorul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar un slujitor al Mântuitorului nostru Iisus Hristos nu caută să i se slujească, ci ca să slujească. Nu caută să dea ordine, ci caută să asculte. Nu caută să ia, ci să dăruiască. Pentru că noi, creștinii, Îl propovăduim pe Dumnezeul nostru care este adevăratul stăpânitor al acestei lumi.

Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și îi cheamă pe toți la o nouă ordine a lumii, resetată prin ea însăși. Or, aceasta este o mare înșelare, deoarece noi trebuie să ținem așa cum ținem la propria noastră viață la demnitatea și libertatea la care ne-a ridicat Mântuitorul Iisus Hristos. Noi nu trebuie să căutăm să stăpânim prin putere, îngrozindu-i și ademenindu-i pe ceilalți, ci noi trebuie să fim slujitorii tuturor.

Mântuitorul Iisus Hristos, Împăratul Slavei, nu a venit ca să stăpânească peste ceilalți, ci a venit ca să slujească, ca să tămăduiască, ca să aline, ca să restaureze și să îi înalțe pe toți alături de El, de-a dreapta Tatălui ceresc. Acesta este Dumnezeul nostru! Acesta este Mântuitorul nostru, iubite frate și iubită soră!

[…]”

Vedeti si:

Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT)

PREDICA Parintelui Dan Bădulescu despre NOUA ORDINE MONDIALĂ ascunsă la adăpostul pandemiei, VĂDIREA PAPEI FRANCISC și UNIREA RELIGIILOR, curcubeu și sodomie, PRIGONIREA TURMEI MICI A CREDINCIOȘILOR: “Putem să ne opunem lăuntric, să nu-i credem, să spunem: astea sunt minciuni! Asta poți să faci: să nu-i crezi și să nu te duci cu turma” (VIDEO, TEXT)

“Suntem trataţi ca o cireadă” – Pr. Tudor Ciocan despre UNIREA RELIGIILOR intru crezul comun secularist, IMPUNEREA PURTARII MASTII ORIUNDE, abuzul statului, PRIGOANA SI LEPADAREA INDIRECTE ALE CRESTINILOR: “La un moment dat trebuie să ne hotărâm când să punem punct şi unde spunem Pe aici nu se trece!”

Părintele TUDOR CIOCAN: “Ceea ce gustăm acum, această limitare a libertății este doar sămânța societății viitoare în care ACEASTĂ LIBERTATE ESTE NIMICITĂ! În momentul în care începi să cedezi libertatea, ÎN CHIAR TRUPUL TĂU, la presiunea autorității, DEJA NU MAI EXISTĂ O LIMITĂ” (audio, text)

Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să avem puțină răbdare. Planul lui Hristos este sa îi lase deocamdată să facă o încercare, să îi îngăduie, apoi să îi oprească fie prin evenimente geofizice, fie prin războaie”

UN STAREȚ DIN SFÂNTUL MUNTE despre ÎNȘELĂCIUNEA VACCINULUI și vremurile pe care le trăim: “Se pare că lucrurile se îndreaptă exact spre un Guvern unic mondial”

Înaintea Marii Cerneri. Reflecții amare despre episcopatul ortodox, politicile blocării și Marea Resetare

Dacă vrei să vezi cum va arăta „BISERICA” LUI ANTIHRIST aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și MITROPOLITUL IOSIF al BOR, au semnat un APEL PENTRU PACE, este corespondentul religios al MARII RESETĂRI, aka NOUA ORDINE MONDIALĂ?

 

***

 

CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale sau cedand presiunii colective!” (VIDEO)

PS MACARIE despre ÎNCERCĂRILE GOLGOTEI și NOILE VREMURI DE MUCENICIE: “Purtându-ne poverile unii altora în aceste vremuri grele, trebuie SĂ NE ÎNCURAJĂM UNII PE ALȚII asemenea martirilor din vechime” (VIDEO)

 

***

“Cel ce vrea sa fie primul – sa le fie tuturor sluga. INTRAREA E INVERS, DE LA CAPATUL COZII!”. Predici audio la Duminica a V-a a Postului Mare despre IUBIREA DE STAPANIRE, BADARANIA SUFLETELOR NOASTRE si RASTURNAREA IERARHIILOR OMENESTI INAINTEA LUI DUMNEZEU

EVANGHELIA PARASITA: “Nu stiti ce cereti… INTRE VOI NU TREBUIE SA FIE ASA”. Despre intaietate, ierarhii, competitie, interese vs. slujirea smerita si supusa

VESTIREA PATIMILOR DOMNULUI si CEARTA APOSTOLILOR. Intre lupta salbatica pentru intaietate care striveste pe cei slabi si puterea dragostei smerite

Talcuire evanghelica actuala despre cei care AU PRETENTII DE LA DUMNEZEU si isi insusesc CU OBRAZNICIE drepturi si rasplati

“Dumnezeu ne slujeşte nouă. E incredibil. E altceva! E ceva din alta lume! Hristos este opusul high-life-ului lumii actuale”. BADARANIE sau SENSIBILITATE SLUJITOARE? Omul intre IMPARATIA PUTERII si IMPARATIA IUBIRII SMERITE

“Iata, ne suim la Ierusalim…”, urcam catre PATIMILE DOMNULUI. “CRESTINII AU DUHUL CELOR DIN LUME. Cata viclenie si provocare exista la adresa lui Dumnezeu, atunci cand umblam sa reusim cu duh viclean”! NOI STIM CE CEREM?

Predicile Sfantului Ioan de Kronstadt la DUMINICA A CINCEA DIN POST (Evanghelia cererii fiilor lui Zevedeu): VESTIREA PATIMILOR SI SLUJIREA JERTFELNICA

Trei predici ale IPS Bartolomeu Anania la Duminica a 5-a a Postului Mare: LEGEA CEA NOUA: SLUJIREA – “LITURGHIA FRATELUI TAU”! (audio)

IUBIREA DE STĂPÂNIRE, DE ÎNTÂIETATE ȘI DE CINSTIRI. “Mesajul lui Dumnezeu este primit de cel ce s-a smerit şi a suferit şi nu de cel puternic…”


Categorii

Avort, Cererea fiilor lui Zevedeu, Duminica Sfintei Maria Egipteanca, Noua ordine mondiala/ Masonerie, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII, RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață la LIBERTATEA ȘI DEMNITATEA la care ne-a ridicat Hristos!” (VIDEO)

 1. Doua cuvinte care-mi sunt foarte dragi: libertate si demnitate.
  Privesc in jur si vad ca cei mai multi dintre noi am renuntat si la una si la cealalta, mult prea usor.
  Ce vom transmite copiilor si nepotilor nostri?
  Ce vad ei la noi?
  Si cand spun acestea, ma gandesc la cei care duminicile si in sarbatori suntem prezenti la slujbele din sfintele biserici.
  Slava Domnului, avem un ierarh in persoana PS Macarie care ne aminteste despre importanta libertatii si demnitatii in viata crestinului!

 2. Pingback: Mesajul PREASFINȚITULUI MACARIE pentru noi, Lazării acestor vremuri: “SĂ NE PĂSTRĂM DEMNITATEA ȘI LIBERTATEA, să nu căutăm să ne milogim înaintea mai-marilor acestei lumi, să nu devenim sclavii stăpânitorilor acestei lumi” (VIDEO
 3. Pingback: NOUA ORDINE MONDIALĂ și “OMUL NOU”. Poate fi împiedicată venirea lui Antihrist? Cum putem birui? (Pr. Dan Bădulescu – VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate