Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!”

20-01-2009 Sublinieri

Luni, 19 Ianuarie 2009, Techirghiol


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Parintele Arsenie Papacioc

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pentru ca s-a dezlantuit o furtuna de comentarii care mai de care mai nepotrivite, din punctul nostru de vedere, am decis suspendarea lor pentru subiectele legate de mesajul parintelui Iustin si de tema pasapoartelor, pentru cateva zile, pana cand spiritele se vor mai linisti si, pana cand, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, si situatia se va mai limpezi. In acest moment, prin foarte multe dintre aceste comentarii risca sa se intretina o stare exacerbata de tensiune, de agitatie total nefolositoare, pe de o parte, iar pe de alta parte sa dam prilej de necontenite si sterile certuri, in care nimeni nu asculta pe nimeni, totul riscand sa degenereze intr-un imens scandal, care, mai ales in acest context extrem de delicat, nu serveste decat vrajmasului… si uneltelor lui omenesti.

    Este si foarte greu sa deosebesti mesajele sincere de provocari si diversiuni, mai ales ca vin in torent si trebuie sa va ganditi ca poate nici noi nu avem timpul, linistea si limpezimea sa facem o triere cu suficient discernamant si sa moderam discutiile de aici.

    Nu ajuta deloc si, asa cum mai afirmat aici, nu sustinem indemnurile la nu stiu ce revolta sau elanurile infierbantate ale multora dintre cei care scriu si fac presiuni spre actiuni mai mult sau mai putin “revolutionare”, chiar daca pleaca din intentii bune. In acest moment, tot ce-si doresc mai mult cei care vor raul parintelui Iustin este sa vada mult scandal si, eventual, iesiri in strada, adunari galagioase, mitinguri de protest. NU aceasta este calea, NU spre asa ceva a indemnat parintele Iustin! “Revolutie FARA revolutie” sunt cuvintele parintelui Arsenie care credem ca sunt in duh si cu gandul parintelui Iustin, asa cum il cunoastem si nu cum este rastalmacit de dusmanii sai neimpacati.

    Nadajduim ca zvonurile legate de intentiile deosebit de grave ale unor persoane din Sinod in legatura cu parintele Iustin sa nu fie reale. Pana atunci sa stam calmi, sa urmarim informatiile (va vom tine la curent cu tot ce mai apare semnificativ, aici si pe pagina de noutati) si, mai ales, oameni buni, SA PUNEM GENUNCHII LA RUGACIUNE! Nu e normal sa ne agitam in loc sa ne rugam, chiar daca nu vom reduce totul la rugaciune. Daca totusi se vor adeveri aceste zvonuri, vom vedea ATUNCI ce e de facut si cum il putem sustine pe parintele Iustin. In acest moment, nici nu stim daca pasapoartele vor mai fi problema cea mare sau atentia se va muta catre persoana parintelui. Ramane sa vedem. In orice caz, va rugam pe toti sa cautati echilibrul si pacea care ne vin din rugaciune si sa nu cedati impulsurilor spre atitudini extreme.

    Va multumim pentru intelegere!

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate