PF Daniel – reactie oficiala pe tema pasapoartelor. (Solutia: sa intrebam lupul daca vrea sa ne manance)

28-01-2009 Sublinieri

art_103026_1.jpg

Precizare a Biroului de Presă al Patriarhiei Române în legătură cu problema paşapoartelor biometrice

În legătură cu opiniile exprimate în dezbateri publice şi pe diferite site-uri referitoare la problema paşapoartelor biometrice, precizăm următoarele:

Biserica Ortodoxă Română nu aprobă iniţiative particulare şi de grup, fără consultarea şi binecuvântarea ierarhului locului, care provoacă mai mult tulburare, decât să clarifice problema.

În vederea formulării unui punct de vedere oficial în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor lămuriri privitoare la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele cuprinse în acestea nu aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

117 Commentarii la “PF Daniel – reactie oficiala pe tema pasapoartelor. (Solutia: sa intrebam lupul daca vrea sa ne manance)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Cand folosesti lingurita de unica folosinta la Sf Impartasanie , cam ce inseamna? Te indoiesti de ceea ce este in SF Potir sau de puterea Sf Impartasanii?

  2. SE PARE CA DIAVOLUL SI-A PUS SLUGILE LA CONDUCEREA BISERICII ORTODOXE ROMANE. SPUNEA UN PARINTE CA MASONERIA A DECLARAT CA 150 DE ANI A INCERCAT SA DISTRUGA BISERICA ORTODOXA ROMANA, DAR N-A REUSIT. ACUM “SI-A VAZUT VISUL CU OCHII”. CEL PUTIN ASA CREDE… PARINTELE RAFAIL NOICA SPUNEA CA “VREMEA ESTE A CERNERII”. ACUM ESTE VREMEA CERNERII IN TOATE ! CONCLUZIA ESTE CA SAU PT. HRISTOS (NEPRIMIND NR. LUI ANTIHRIST PE NICI UN ACT PT. A NU FI SUPUSII ACESTUIA, DE PECETE NICI NU MAI VORBIM SI MARTURISIND ORTODOXIA PANA LA SFARSIT) SAU PT. DIAVOLUL. ALEGEREA ESTE CLARA ! DEJA ESTE TARZIU SI CINE SOVAIE IN ACESTE PRIVINTE S-A INDEPARTAT MULT DE HRISTOS SI DE IMPARATIA LUI DUMNEZEU !

  3. Sa cerem ajutor de la Dumnezeu ca sa ne lumineze. Daca unii se straduiesc sa-l compromita pe Parintele si sa anihileze mesajul lui, noi, luminati de Dumnezeu, trebuie sa-l aparam.

    1. Parintele a transmis apelul si personal, ca preot si crestin, sunt intru totul de acord cu el. Sunt pentru ca oamenii sa nu primeasca pasapoartele si carnetele de conducere cu cip.

    2. De transmis tuturor ca parintele, in virtutea libertatii constitutionale si duhovnicesti pe care o are, a fost si este indreptatit la a-si exprima credinta. Drept pentru care nimeni nu are motiv ca sa-l acuze de ceva rau.

    3. Patriarhia nu are ce sa-i faca, legal, nici lui si nici monahilor si preotilor care sfatuiesc pe credinciosi sa nu primeasca documentele electronice de identitate.

    4. Ce trebuie sa retinem? Faptul ca sistemul care sta la baza evidentelor informatizate cu privire la populatie, comert, fisc, asigurari sociale etc., este de inspiratie satanica si este dezvoltat si finantat de oameni care slujesc si se inchina lui Satan.

    Numarul 666, atunci cand se poate dovedi ca este folosit de sistemul informational de evidenta, este doar o dovada in plus ca respectivul sistem este satanic.

    5. Indiferent de comunicatele oficiale, se cuvine ca noi sa stim ce sa alegem. Daca primim cipurile pe documentele electronice de identitate alegem sa ne supunem unui sistem satanic si prin el lui Satan. Si nimeni nu va putea ca slujeste la doi domni, lui Dumnezeu si lui Satan.

    6. Daca Satan a ajuns sa insemneze toate produsele cu semnul lui, sa nu ne lasam inselati ca sa primit si noi semnul pe mana sau pe frunte.

    Pr. Vasile

  4. Sunt de acord cu Pr Claudiu. Nu compromisurile au tinut Biserica ci jertfele martirilor. Si Sfintii. Absolut!
    Stiu insa ca suntem datori la ascultare fata de mai marii nostri (duhovnicesti) chiar daca ei fac greseli si compromisuri (ca oameni) atata vreme cat sunt in credinta dreptmaritoare si nu renunta la ea.

    De aceea doresc insa sa atrag atentia asupra pericolului judecarii ierarhiei bisericesti si a Sf Sinod (sunt pline blogurile de remarci acide la adresa lor, in legatura cu perioada comunista si cu cipurile de ex) in contextul in care ei sunt chezasuitorii harului care se da noua tuturor. Oare noi, cei de firul ierbii care nu avem habar ce vanturi bat la inaltimi, am rezista in locul lor cu toata verticalitatea?

    Personal nu cred ca intreaga ierarhie s-a departat (dupa cum afirma Pr Claudiu) de paternitatea duhovniceasca; cred ca mai avem ierarhi cu viata sfanta 🙂

  5. @alex
    S-a mai discutat acest lucru: suntem datori sa ascultam pana nu ne duc la pacat,la erezie.Noi nu judecam persoanele,ci faptele care vor sa ni le impuna . De judecat are cine: Dumnezeu.Bineinteles ca ,,noi, cei de firul ierbii ” de nu ne va intari Cel de Sus nu vom rezista. Dar ,avem nadejde ca Hristos a spus ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor.

  6. @Alex,

    Daca nu suntem “experti” in teologie, nu putem avea pareri?
    Pai sa vorbeasca expertii atunci, si noi ceilalti sa tacem toti.

  7. este trist ce se intimpla cu mai marii nostrii(ierarhii).practic suntem lasati in ghearele dusmanului .In aceste momente de cumpana se potrivesc vorbele poetului:'”UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE/CA PUNAND MANA PE EI /SA-I IMPARTI IN DOUA CETE;IN SMINTITI SI IN MISEI

  8. @ Alex

    Un parinte staret de la o manastire din moldova a zis (intrebat in legatura cu problema pana unde merge ascultarea fata de ierarh):
    – Ierarh imi e numai Hristos si cel care ma conduce la el..

    “Aveti grija ca mergeti pe o lama de cutit! E periculoasa joaca asta a noastra de-a Sinodul si a dus la multe ruperi in Biserica. Nimeni din ierarhie nu ne-a cerut sa luam cipurile ca sunt ok. Biserica are o vedere rezervata si e foarte bine ca nu se aprinde. Atata tot.”

    Viata unui crestin adevarat este totdeauna un mers pe o lama de cutit foarte bine ascutita si descult. Eu nu ma joc ce-a sinodul. Vad si constat niste lucruri la toata lumea deci inclusiv la unii din sinod, lucruri care au fost profetite si care acum se implinesc. Sfintii parinti ne-au avertizat sa stam departe de unii ca acestia care vin in mijlocul turmei ca lupi imbracati in piele de oaie.

    Pentru ideea ca nimeni din ierarhie nu ne-a cerut sa luam cipurile ca nunt ok dar nici ca sa nu le luam – a se vedea “http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/01/21/sfantul-maxim-marturisitorul-nor-calauzitor-in-intunericul-generalizat-al-apostaziei-prin-tacere/”
    unde combate tocmai tacerea asupra unor chestiuni arzatoare a imparatului , patriarhului si a celor dimpreuna cu ei.

    “Sunt de acord cu Pr Claudiu. Nu compromisurile au tinut Biserica ci jertfele martirilor.”

    Sfantului Maxim se chiama MARTURISITORUL tocmai pentru ca nu a tacut ci a spus ADEVARUL, iar ca urmare i s-a taiat mana dereapta si limba.
    Care dintre cei de astazi mai au oare curajul acela?
    Ei sunt si la vor marturisi daca nu au si facut-o , si prin ei va dainui Biserica lui Hristos pe care portile iadului nu o vor birui.

    “Stiu insa ca suntem datori la ascultare fata de mai marii nostri (duhovnicesti) chiar daca ei fac greseli si compromisuri (ca oameni) atata vreme cat sunt in credinta dreptmaritoare si nu renunta la ea.”

    Cum poate fii in credinta dreptmaritoare cineva care face compromisuri tocmai in defavoarea acestei credinte? Sau cu alte cuvinte ce intelegere poate fi intre Veliar di Dumnezeu?
    In momentul in care ai renuntat / tradat ADEVARUL , EL se departeaza de la tine. Aici nu e vorba de greseli “ca oameni” ci e vorba de greseli findamentale care privesc tocmai derapta credinta. Toate discutiile din ultima vreme de pe net nu sunt legate de “greselile omenesti” ale celor care ar trebui sa ne conduca pe calea mantuirii. Ci de acele fapte strident antiortodoxe.

  9. E BINE CA NOI SA NU JUDECAM SINODUL (NU STIU CAT MAI ESTE DE SFANT), DAR DACA CEI DIN SINOD NE SMINTESC PRIN CAZUL CORNEANU (ACEST IERARH CARE S-A FACUT ERETIC), PRIN INDIFERENTA FATA DE 666 (VA ATRAG ATENTIA CA DACA TOATE PORUNCILE LUI DUMNEZEU LE-AM FACUT, DAR NE INCHINAM DIAVOLULUI PRIN 666, TOATE ACELE VIRTUTI NU NE-AU FOLOSIT LA NIMIC) SI PRINTR-UN SENTIMENT DE NESIGURANTA PE CARE NI-L TRANSMIT, ATUNCI SIMTIM CA SINTEM SINGURI, PE CONT PROPRIU, ADICA AVEM NADEJDE DOAR LA AJUTORUL MAICII DOMNULUI SI AL SFINTILOR CA SA NU CADEM IN PRAPASTIE. SMINTELILE SI TOATE ACESTE NECAZURI LE PUTEM TRECE GANDINDU-NE LA CUVINTELE MANTUITORULUI HRISTOS:
    “NU TE TEME TURMA MICA, CACI TATAL VOSTRU A BINEVOIT SA VA DEA VOUA IMPARATIA”.

  10. Alex , dupa tine noi credinciosii de rand nu putem vorbi nimic despre credinta pt ca nu avem studii teologice?
    1. ca sunt diferite reactiile celor care scriu pe site uri e normal, pt ca suntem diferite persoane si nu toti la fel,multumita diversitatii lasate de Dumnezeu,
    2.ca nu avem caderea sa discutam noi apocalipsa ?cine zice asta tu?sau poate crezi ca Sfanta Biblie a fost scrisa doar pt un nr redus de oameni ,poate doar pt tine? si alti cativa ca tine ?nu si noi avem acces la Dumnezeu si ceea ce El a lasat sa fie scris prin oamenii sfinti ai lui?
    In loc sa te bucuri ca mai multi credinciosi de rand sunt interesati in probleme ce tin de credinta ,si ca poate in acest fel vor progresa in cunoastere,am impresia ca esti suparat ca monopolul Bibliei este preluat de masa cea mare , de noi poporul nestiutor.

  11. @Cititor

    Lasand la o parte cazul Mitop. Corneanu, nu stiu la ce “compromisuri tocmai in defavoarea acestei credinte” te referi. Nu e vorba de nici un compromis de dogma facut de ierarhie.
    Desi m-as fi asteptat la o reactie mai “profesionista”, hotarata, din partea Sf Sinod

    @Delia

    Nu e vorba de a fi sau nu expert, oricine poate sa isi dea cu parerea, doar ca discutiile acestea prelungite la infinit (pe teme duhovnicesti) purtate cu un ton acuzator, ascuns sub masca anonimatului, mi se pare ca nu sunt folositoare. Eu unul nu simt deloc pace in suflet dupa ce scriu un comentariu.

    Ma iertati “ca am bagat strambe”. Hristos in mijlocul nostru 🙂

  12. @ Ana:

    Nu suntem de acord nici cu felul in care pui problema fratia-ta. Adevarul este la mijloc. Discutiile propriu-zis teologice, mai ales cele legate de Apocalipsa nu sunt nici numai apanajul ierarhilor, adr nici nu poate oricine, ca la protestanti, sa-si dea cu parerea. Trebuie sa ne sprijinim pe Traditia si pe Duhul Bisericii, pe cugetul Sfintilor Parinti, pe sfaturile Batranilor duhovnicesti, iar nu pe mintea noastra.

    Pe de alta parte, credem, impreuna cu parintele Iustin sau cu parintele Savatie, ca ierarhii nu trebuie sa ne considere o turma NEcuvantatoare, fara niciun drept decat acela de a tacea si a se supune. Iar reactiile acide nu inseamna ca-i dam la o parte (decat in cazul celor vadit eretici si impenitenti, cum e Corneanu, de pilda), nici schisma, nici iesire de sub ascultarea canonica. Trebuie sa avem putin discernamant in orice directie si sa iesim totusi din fariseismul acesta, impropriu vietii Bisericii, care interzice orice polemica sau orice atitudine a laicilor sau a celorlalti clerici, fara a degenera insa in insulte, urlete si in barfa de maidan, fara a ajunge la nu stiu ce atitudini protestante. De aceea am filtrat si acele mesaje anti-PF Daniel care nu mentineau o limita de cuviinta. Sigur, exista o gramada de oameni care nu au alta ocupatie si alt scop decat sa ne denigreze si mereu ni se arunca tot felul de prostii in fata, dar nu suntem nici anticlericali (iar cei care folosesc termenul habar nu au ce inseamna), nici anti-sinod, nici schismatici, nici altceva decat niste madulare constiente ale Bisericii, care refuza sa li se bage calusul in gura si care inteleg ca ascultarea de Hristos si de Biserica este cea de capatai.

  13. @Ana

    Voiam sa zic ca subiectul Apocalipsei care nu e ‘atacat’ nici de multi Sfinti mari e dezbatut de noi asa de usor. Nu voiam sa contest cunostintele teologice ale nimanui (nici eu neavand studii teologice).

  14. @ Alex

    “Lasand la o parte cazul Mitop. Corneanu, nu stiu la ce “compromisuri tocmai in defavoarea acestei credinte” te referi.”

    – Ma refeream la toti ceilalti ierarhi care au tacut in cazul Corneanu. Ai citit cele despre Sfantul Maxim Marturisitorul? Ai inteles ce inseamna tacerea celui care are datoria sa vorbeasca?

    – Ma refeream la cazul Drincek
    – Ma refeream la cazul Serafim Joanta cu miscarea focolarelor
    – Ma refeream la cazul PF Daniel cand indeamna din toate puterile si pe toate caile disponibile la ecumenism

    ………….. etc.

  15. Admin,nu am avut intentia de a iesi din traditia ortodoxa,dar se pare ca m am exprimat gresit si de aceea sa mi fie cu iertare.

  16. Am inpresia ca fiind initiativa Par. Iustin, Sfantul Sinod nu va adopta punctul lui de vedere sub nici o forma ..in fond ei, cei de la Petru-voda nu sunt niste crestini ( care au sustinerea unor mii de alti crestini ) ci un grup de …persoane probabil care nu au nimic de a face cu …BIserica oficiala (?). Nu pot sa inteleg cum acest comunicat si cei care vorbesc prin el pot sa se distanteze de vocea unor crestini ( hai sa zicem doar crestini!). Ma ispaimanta aceasta “oficializare” a pozitie bisericii si cred ca acesti oamneni din sinod sunt prea inalti ca se ne mai asculte pe noi, cei care de fapt formam Biserica, este adevarat cea “neoficiala” (?).
    Doamne Ajuta-ne de asemenea dezbinari, dar pana la urma- sa ma lamureassca cineva- cine le creaza ?

  17. o s-o spun pana …Daca nu iesiti in strada, colo, la poalele Patriarhiei, nu o sa aveti pace..Numai asa ii veti face sa asculte de glasul vostru.

  18. “Stefane Mãria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las’ Arhimandritului
    Toatã grija schitului,
    Lasã grija Sfintilor
    In seama pãrintilor,
    Clopotele sã le tragã
    Ziua’ntreagã, noaptea’ntreagã,
    Doar s’a ‘ndura Dumnezeu,
    Ca sã ‘ti mântui neamul tãu!” (DOINA, de Mihai EMINESCU)

    “Când vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca
    Numai banul il vaneaza si castigul fãrã munca,
    Azi, când fraza lustruita nu ne poate insela,
    Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?
    Prea v-ati aratat arama, sfasiind aceasta tara,
    Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
    Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
    Ca sã nu s’arate-odata ce sunteti – niste misei!” (stim cu totii “Scrisoarea a III-a, de acelasi Mihai EMINESCU)

    Pentru ca tot s-a facut referire la marele EMINESCU mai devreme.
    SA ne ajute Dumnezeu in marea Sa mila!

  19. Oameni buni,
    Suntem de acord ca vremurile sunt tulburi si acum ne cernem iar noi vrem sa luam lupta cea dreapta.
    Si incercam sa avem grija sa nu acceptam cipurile biometrice ca nu cumva sa fim slujitorii antihristului. Sunt in asentimentul vostru. Totusi am o intrebare:
    Sunteti siguri ca pana acum nu ne-am pliat deja in turma celui necurat? Sunteti siguri ca doar cipurile astea biometrice vor face diferenta?
    Nu cumva necuratul s-a strecurat mai de multisor in viata noastra si a facut-o varza fara ca noi sa ne dam seama?
    Da cipurile astea ne pot trezi, dar pe ce drum ne aflam?

    Ma refer in primul rand la sistemul economico-financiar bazat pe tranzactii bancare, credite sau investiti. Tot acest sistem ne inrobeste la fel ca si pecetea. Si este un sistem abstract, impersonal ca si guvernul unei tari.
    Daca ai o nevoie particulara, de exemplu banca la care tii banii a dat faliment si ai pierdut investitiile, nu te poti duce la angajatul bancii sa-i ceri socoteala pentru ca nu-i raspunderea lui, e sistemul, acest impersonal si abstract sistem. Si nu gasesti pe nimeni pe care sa tragi e barba pentru ca raspunderea e de fapt diluata in spatele sistemului. In schimb, daca ai facut un imprumut de la banca si nu-l poti intoarce, ei te gasesc si te executa silit. Care ei? Tot sistemul, nu un om anume.
    La fel e si cu guvernul. Daca vrei sa ceri socoteala guvernului pentru cine stie ce nedreptate, nu gasesti decati angajati ai guvernului care nu au nici o raspundere. In schimb daca furi tu guvernul, nu scapi. Te gaseste el pe tine. Care el? pai guvernul.
    Daca guverne sunt cate unul in fiecare tara, sistemul economico-financiar este cam unul pentru toata lumea. Pentru ca situatia asta se mai poate simplifica, poate ca nu mai e mult pana si guvernul devine doar unul pentru toata lumea si se integreaza cu sistemul economic in cele din urma.

    Suntem noi in stare sa renuntam acum la sistemul asta financiar? Sa inchidem conturile bancare, sa anulam toate investitiile si creditele? Sa traim cat mai independent de sistem.
    Sa facem asta acum?
    Daca nu, probabil ca nici renuntarea la cipurile biometrice nu o sa ne savleze.

    Sunt prea pesimist?
    Doamne ajuta!

  20. @anda

    Iti recomand calduros cartea “Apostazia si Antihristul” – in special ceea ce spune Arhiepiscopul Averchie Tausev despre apostazia din randul mirenilor, clerului…samd! A mai postat cineva pe-aici din carte si…este destul de lamuritor! Si noi si ei…impreuna ‘netrebnici ne-am facut’ iar acum culegem ce-am semanat: furtuna! Mesajul Pr.Iustin Parvu ne-a intarit – unora dintre noi – ceea ce-am citit candva (fie pe net la ‘razboiul nevazut’ ori ‘sfaturi ortodoxe’ sau prin carti) si a aruncat cu galeata cu apa rece pe noi, doar..doar…ne-om trezi de-a binelea! Curios – din parte-mi – pentru care motiv, neaparand – inca – Antihristul astia vor sa ne inregimenteze, sa ne cip-uiasca, sa ne insemneze, sa ne urmareasca…ca, de manipulat prin mass-media (in principal!) prin ‘moda’, prin consumismul asta idiot, exacerbat…au reusit!

  21. Astazi se implineste un an de cand toate posturile tv internationale au transmis vocea UNICA a poporului sarb in fata acestui pericol al introducerii biometriei in viata lor. Nimeni, dar absolut nimeni in occident nu i-a acuzat de bigotism sau fundamentalism, asa cum facem noi cu noi impiedicandu-ne in propriile sireturi.O lectie in care crestinul ortodox e si cetatean. Da, exact: ca in ziua in care esti chemat la urne!. Daca ne e asa de greu sa ne amintim ca adevaratii BARBATI ai acestui neam au scris pagini de istorie cu crucea la gat si Paraclisul Maicii Domnului la piept, atunci o sa luam lectii de istorie contemporana de la vecinii nostri greci si sarbi. Nu i-au oprit nici crezul ortodox, nici bucuria de a fi sarb,.caci au avut intelepciune sa uneasca si nu sa divida cele doua cuvinte intr-unul singur: ortodox+sarb=:liber!.Suntem o generatie logoreica, filosofica,devenita brusc contemplativa, in care nici vocea unui marturisitor de talia parintelui Iustin Parvu, ramas din pronia cereasca cu noi pana astazi, nu ne mai trezeste. Mereu dezbinati.Unde e UNITATEA intre societatea civila si vocea tinerilor teologi? A fi roman inseamna a-ti putea privi copilul in ochi cand ii spui ca ai facut totul pentru libertatea si demnitatea lui ,asa cum altii au facut-o pentru tine, ca sa nu fie obligat maine sa auda acel las, destestabil, cinic cuvant: “trebuie” sa le primim.Unde e latura barbateasca a deciziilor noastre? Contravine ea cumva trairii ortodoxe?
    O data intrata in spatiul liber, biometria nu va mai putea fi oprita, daca asta e iluzia cu care unii se mai odihnesc noaptea…

  22. Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de Shanghai si San Francisco
    “Anatema celor care se ridica împotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a împartit în asa-zise «ramificatii», ce difera una de alta dupa doctrina si moduri de viata, sau ca Biserica nu a existat în chip vazut, ci se va constitui abia în viitor, când toate «ramificatiile», sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni într-un singur trup! Anatema si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de «preotia» si «tainele» ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mântuire. De aici, anatema si celor ce comunica în mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspat aparuta a acestora, sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a crestinilor scindati!”
    (Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, august 1983, dupa adunarea de la Vancouver)

    Maica Domnului, Atotîmparateasa”,Vindecatoarea de cancer de la Manastirea Vatopedi – Athos
    Preasfânta Stapâna, de Dumnezeu Nascatoare, Atotîmparateasa si Doamna, ceea ce esti Spiterie fara de plata celor ce alearga la tine, tamaduieste turma cea cuvântatoare a ortodocsilor crestini si mai ales pe pastorii ei, de cumplita boala a cancerului celui întelegator, care este ecumenismul – erezia ereziilor si Iuda, ce cu lingusitorul sarut a vândut Credinta Ortodoxa!

    Sfântul Marcu Eugenicul, mitropolitul Efesului (1444), singurul aparator al Ortodoxiei la sinodul “unionist” de la Ferrara-Florenta (1438-1439)
    “Credinta noastra este dreapta marturisire a Parintilor nostri. Cu ea, noi nadajduim sa ne înfatisam înaintea Domnului si sa primim iertarea pacatelor; iar fara de ea, nu stiu ce fel de cuviosie ne-ar putea izbavi de chinul cel vesnic.”
    “În materie de credinta nu exista concesie.”
    “Chestiunile credintei nu admit iconomia. Asta ar fi egal cu a spune: Taie-ti capul si du-te unde vrei.”

    Icoana Maicii Domnului, Izbavitoarea de betie, «Potirul nesecat»
    Preasfânta Stapâna, de Dumnezeu Nascatoare, ceea ce esti Potir nesecat de minuni, izbaveste turma cea cuvântatoare a ortodocsilor crestini si mai ales pe pastorii ei, de cumplita betie a ecumenismului arian si blasfemiator, care este erezia ereziilor si Iuda, ce cu lingusitorul sarut a vândut Credinta Ortodoxa.

    copy-paste de pe :

    http://www.ortodoxia.8k.com/10_1.html#iustin

  23. da, e adevarat ca la facultatile de teologie nu se mai studiaza canoanele bisericii. oficial nu e adevarat. practic nu se mai studiaza. nu le stiu pe toate nici profesorii de drept ca “nici nu poate”.

  24. Spicuiesc aici ceva amintiri dragi (legate de subiect) ref. de scumpul si sfantul nostru parinte Gheorghe Calciu.
    Dumnezeu ne-a binecuvatat pe noi cei nevrednici din partea opusa a globului, cu episcopi ce stau drepti in Adevarul de credinta. Insa cel viclean le da de lucru in alte privinte…si cad si ei ca si noi. Pr Calciu, nu le ascundea aceste caderi si slabiciuni, si ii mustra, uneori public, insa o facea cu mare durere in suflet, lacrimi si smerenie, si mai ales rugaciune, multa rugaciune, cand noi toti cei prezenti la sf, liturghii si vecernii, ingenunchiam alaturi de afintia sa si ne rugam, ne rugam mereu pentru episcopii nostrii. Si Bunul Dumenzeu asculta rugaciunea nevrednicilor Sai si schimba situatia in bine.

  25. @bmattathias
    Multumesc de raspuns . Sa ne intrebam de ce au facut-o si care sunt consecintele acestor lucruri? Sa nu ne mai amagim! Dam cu stangul in dreptul, mai credem ca poate, poate…, dar lucrurile sunt foarte clare ! Aceste ,,mici” amanunte spun foarte mult ! Cum putem sa credem ca ne vor indrepta spre Hristos la indicatia masoneriei? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ne lumineze ,sa ne arate si sa ne dea putere sa rabdam si sa tinem calea cea dreapta a lui Hristos!

  26. Se bate pasul pe loc in cazul Bor…

  27. Oameni buni! Fratilor! INCETATI a mai face furtuna intr-un pahar cu apa! Actul de a insitiga credinciosii, sau a le insufla neincredere in ierarhii lor e MULT MAI GRAV decat acceptarea pasaportului sau a permisului de conducere biometrice.

    Mai ales ca nu e vorba de un act cu valoare MANTUITOARE (sau minte Apostolul Pavel cand spune ca NIMIC NU NE POATE DESPARTI DE HRISTOS, sau nu este suficienta marturia Sfintilor din Inchisoare, care atesta faptul ca NICIO conditie exterioara nu ne poate impiedica sa ne mantuim?).

    Va rog mult de tot Incetati! Raul pe care il provocati dvs. prin aceste postari e enorm!

  28. Florin a scris : Suntem noi in stare sa renuntam acum la sistemul asta financiar? Sa inchidem conturile bancare, sa anulam toate investitiile si creditele? Sa traim cat mai independent de sistem.
    Sa facem asta acum?
    Daca nu, probabil ca nici renuntarea la cipurile biometrice nu o sa ne savleze.

    Sunt prea pesimist?
    Doamne ajuta!

    ………….

    sunt de acord, problema e dependenta fata de sistem, si eu cred ca solutia e incercarea de a ne desprinde cat putem de mult.Cred ca la asta s-a referit par. Justin Parvu cand a zis ca e vremea jertfei, si sa alcatuim comunitati mici si independente- adica sa fim cat mai autonomi.Dar e destul de greu de realizat, asta inseamna practic sa incerci sa duci o viata “off-grid”, cum spun americanii- adica sa ai pamant si sa iti produci cele necesare hranei, sa nu fi legat la retelele comune de electricitate, canalizare, etc., sa faci homeschooling cu copiii si asa mai departe.Un mod de viata nu imposibil- multi traiesc asa, deci se poate- dar care presupune renuntarea la comoditatile noastre, la stilul nostru de viata,presupune o lupta cu noi si cu sistemul, etc..Daca acum nu suntem in stare sa facem asta, vom fi oare mai tarziu, cand se va mai strange “surubul”?De meditat(cel putin pentru mine 🙂 )

  29. Dumnezeu Cuvantul a venit in lume sa ne arate cum trebuie sa ascultam / facem / credem / postim / sa ne rugam / …. El ne-a aratat ispitele cu care trebuie sa luptam : la inceput ispita prin placere (paine, bogatii, marire). La sfarsit ne asteapta ispita uitarii lui Dumnezeu de noi (“Eli, Eli …”). Intre timp e lupta intre voia noastra si voia lui Dumnezeu (“Nu dupa cum vreau eu …”). Ne-a aratat ca in unele momente trebuie sa fugim (“in Egipt”) din fata raului, iar in alte momente ne-a aratat ca trebuie sa punem mana pe funii si sa lovim. La sfarsit insa … ni se pare ca suntem singuri, ca ne ducem crucea fara ajutor … dar vine Simon (de buna voie sau trimis ?!) care ne ajuta sa ne ducem crucea. Din 12 ucenici doar unul L-a tradat. Din 12 ucenici dor unul a fost langa El langa cruce si langa mama Lui.
    Desi avem impresia ca suntem singuri, ca stapanul sau stapanii nostrii (ierarhii) ne-au lasat de izbeliste – Iisus ne spune foarte raspicat : “Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”. Ne-a aratat ca vom fi singuri (adica fara oameni langa noi), ne-a aratat ca vom crede ca suntem lepadati chiar de Dumnezeu – DAR ne-a spus ca este cu noi tot timpul. Toate ni Le-a spus si aratat. Ne-a spus ca la sfarsit “bate-voi pastorul” si vor fi multe rataciri. Ni Le-a spus pe toate!
    Iisus ne-a pregatit (“In lume necazuri veti avea”) cu tot ce ne asteapta si cu tot ce trebuie sa facem !
    Panica arata necunoastere ! Grija arata necredinta !
    Parintele Arsenie Boca spunea (citez din memorie) : “Nu judecati preotii. Ei nu sunt din alta lume ci tot dintre noi. Vreti preoti mai buni? Faceti voi urmasi vrednici de preotie!”.
    Se intampla oare ceva ce nu stim sau nu ni s-a spus ?
    Doamne ajuta!

  30. @admin

    Frate admin, noile permise auto se emit in Bucuresti incepand cu 10.11.2008 (nu din decembrie, asa cum se spune). Stiu asta, pentru ca l-am luat pe 12.11 (vezi si stirea: http://www.antena3.ro/stiri/rutier/permisele-auto-intra-sub-capota-uniunii-europene_57394.html)

    Din ceea ce am citit si ascultat (aceeasi stire si acelasi filmulet peste tot) pe mai multe site-uri ortodoxe, ar contine microchip. Nu pun la indoiala faptul ca stirea de pe Apologeticum si de pe alte site-uri/blog-uri a fost preluata (de pe un site nicidecum ortodox) cu bune intentii. Totusi, in informatiile oficiale de la Ministerul de Intrene, nu am reusit sa gasesc asta. Noul permis arata asa: http://www.drpciv.mira.gov.ro/documente/brosuri.pdf, iar legea care reglementeaza continutul este: http://www.drpciv.mira.gov.ro/Legi/ORDIN%20nr.%201455%20din%2025%20septembrie%202006.pdf

    In conferinta AZEC, atunci cand Parintele Filoteu a intrebat daca si noile permise auto contin cip, cei de la Ministerul de Interne au negat.

    Am aratat permisul meu si unor persoane mai “tehnice” si nu au putut spune daca au cip sau nu. Daca cip-ul exista, el nu seamana cu altele (de pe carduri bancare, pasaport) si oficialii ascund asta (cu exceptia “oficialului” politist din film). In cazul pasapoartelor e clar, scrie peste tot de cip, nu stiu de ce in cazul permiselor nu se spune nimic…

    Pentru ca deja luasem permisul fara sa am habar ce contine, de cand am aflat la inceputul anului, am tot cautat si nu am reusit sa aflu sigur daca au cip.

    Daca vreti si dumneavoastra sau ceilalti care se pricep mai bine (inclusiv dpdv legal), va rog sa lamurim problema aceasta, pentru ca o vad ca avand aceeasi importanta ca cea legata de pasapoarte: Noile permise auto contin cip? Multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul…

    Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate