PF Daniel – reactie oficiala pe tema pasapoartelor. (Solutia: sa intrebam lupul daca vrea sa ne manance)

28-01-2009 Sublinieri

art_103026_1.jpg

Precizare a Biroului de Presă al Patriarhiei Române în legătură cu problema paşapoartelor biometrice

În legătură cu opiniile exprimate în dezbateri publice şi pe diferite site-uri referitoare la problema paşapoartelor biometrice, precizăm următoarele:

Biserica Ortodoxă Română nu aprobă iniţiative particulare şi de grup, fără consultarea şi binecuvântarea ierarhului locului, care provoacă mai mult tulburare, decât să clarifice problema.

În vederea formulării unui punct de vedere oficial în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor lămuriri privitoare la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele cuprinse în acestea nu aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

117 Commentarii la “PF Daniel – reactie oficiala pe tema pasapoartelor. (Solutia: sa intrebam lupul daca vrea sa ne manance)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 4 / 4 >>

 1. @Magda
  Anumite argumente stiintifice care le specifici nu au fundament. De exemplu undele de frecventa joasa trimise din satelit. Pentru ca asta cade pe terenul meu, as putea sa-ti spun ca undele de frecventa joasa, de orice natura ar fi ele (inclusiv electromagnetice) de atenueaza repede. Pentru ca satelitii sa trimita unde de joasa frecventa si sa si ajunga pe pamant trebuie sa le dea o intensitate foarte mare ceea ce nu-i chiar banal. Daca vrei sa trimiti o unda la distante mari in mod eficient trebuie sa fie de frecventa cat mai mare. Pe urma faptul ca prin satelit s-ar putea controla astfel comportamentul uman e doar o ipoteza mai mult SF care ar putea pica la cea mai mica examinare. Pentru ca chipul RFID sa poata influenta sistemul nervos trebuie sa contina nu numai o memorie si circuit de emisie receptie dar chiar si un mic procesor si ce-i mai important, trebuie sa fie conectat cumva la sistemul nervos al individului ceea ce iarasi nu-i chiar usor. Pentru a implanta un asemenea chip trebuie o operatie chirurgicala serioasa nu doar injectarea lui sub piele.
  Si chiar daca asa ceva s-ar intampla, cred ca dupa cum a spus parintele Gheorghie Salagian mai sus, Iisus Hristos este drept, nu ar condamna pe cineva pentru ca a facut un pacat sub stare de hipnoza. La fel cum si cei indraciti nu vor fi condamnati pentru faptele de care nu sunt singuri responsabili. El ne va judeca pentru ceea ce facem din voia noastra. Faptele nostre ne vor judeca pe noi.
  De aceea eu nu m-as teme de asemenea scenarii care par mai mult SF.
  Teama mea e ca aceste chipuri vor veni conditionate de aderarea noastra la religia antihristului iar noi, ca sa nu renuntam la confortul fizic pe care cu greu l-am agonisit le vom accepta pe amandoua, unii din noi chiar amagindu-se ca daca in sinea lor vor crede tot in Hristos se vor mantui. Ma tem ca asta e chiar cazul ierarhilor nostri.
  Si aici personal nu as vedea religia antihristului numaidecat ca o religie oficiala cu biserica, preoti s.a.m.d. Chiar banul in sine este pentru multi ca o religie. Bursa de stocuri e o mare bierica universala. Sunt multi care pentru bani sacrifica orice. Daca au pierdut bani se sinucid.
  Daca ne analizam mai bine, strictul necesar al omului in lumea asta este mancare + imbracaminte + casa. Restul ar trebui sa dam din plin sufletului. Dar noi ce facem? Acumulam mult mai mult pentru cele fizice (iar eu sunt primul). Ne place confortul (casa, masina, calculator, celular etc.). Strictul necesar nu e suficient. Ba mai mult, sa ne analizam fiecare sa vedem ce usor redefinim strictul necesar. Si uite asa cate putin ne inchinam si in biserica banului.
  In conditiile astea, cand se va pune problema sa alegem intre Hristos si antihrist (cu tot ceea ce inseamna confortul aparent) vom avea de ales intre a trai cu strictul necesar dar cu sufletul indestulat sau cu confortul devenit noul strict necesar si cu sufletul ca un prizonier torturat.
  Si uite asa sa vedem cati vor putea sta in picioare, chiar si din cei care ne razvratim acum importiva cipurilor. Nu mai zic de cei care le accepta zeflemitor. Aceia “au si fost judecati”.
  Concluzia mea este ca trebuie sa luptam impotriva chipurilor, dar asta nu e nici pe departe lupta cea mare.
  Trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de viata in asa fel incat sa acceptam daca va fi necesar sa renuntam la tot confortul, cat de mic. Sa nu ne sperie moartea, sa nu ne sperie bolile si nici pierderea celor dragi. Pentru ca cel mai drag trebuie sa fie Hristos.
  Ma sperii cel mai tare de faptul ca eu insumi nu sunt in stare sa urmez calea de care am vorbit. Sper din tot sufletul ca ma va intari Hristos cand va veni vremea.
  Doamne ajuta!
  Sper sa nu smintesc pe nimeni.

 2. Vroiam mai exact sa spun ca satelitii lui postesc. Astia care sunt pe pamant si se inchina satanei. Ei postesc. Am avut nenorocul sa cunosc o asemenea dihanie. Facea foarte urat daca il ademeai cu prajitura. Spunea ca mananca o painita facuta special. I-am cerut reteta dar n-am primit-o niciodata. Si acela despre care va vorbesc dormea foarte putin cate 10 minute pe noapte in rets Dumnezeu site ce face. Tot felul de ciudati in lumea asta. Foarte periculosi cei vicleni.

 3. @ Preot Salagian
  Sarut mana prea Sintite Parinte!
  Va cer iertare din nou, caci departe de mine gandul judecatii; Hristos ne va judeca pe fiecare.Eu am gandit si pus intrebari referitoare la ceea ce traim. M-am ,,adresat” sfintiei voastre pentru ca ati postat citatul respectiv cu care inteleg ca ati fost de acord.Inca o data iertare daca ati crezut ca v-am judecat.
  O pacatoasa care nu are nici un bagaj de cunostinte si care ar vrea cu rugaciunile sfintiei voastre sa raman ortodoxa,chiar daca ultima.
  Sarut-mana!

 4. Draga Parinte Iustin Parvu,
  Sunt multi credinciosi care inca ezita si prin intermediul dv.as dori sa le explicati cum sta treaba cu cipul si insemnarea .Poate frica de moarte si dorinta de asi pastra viata si libertatea sa conteze mai mult pentru ei,(si Bunul Dumnezeu sa-i lumineze)decat credinta.

  Acest cip care este unic si indentifica fiecare individ,(deoarece contine date biometrice si nu numai)este un dispozitiv electronic activ care pe linga memorie ,mai contine si un radio emitator-receptor cuplat cu o antena minuscula.Aceasta ii permite dispozitivului sa intre in conexiune cu un sistem central(Master) de monitorizare, in mod permanent, 24 de ore din 24 ,365 de zile pe an,adica cel ce se lasa insemnat,marcat, (si motivele conteaza mai mult sau mai putin)devine un terminal(Slave)pe viata.Propun un scenariu:
  Pe timp de pace,Individul marcat,terminalul(slave)beneficiaza de niste avantaje care se cunosc;tehnologia fiind oarecum benefica,daca putem spune asa si de aceea atractiva pentru multi.Ce se intimpla insa atunci cand se creaza conflicte?Razboaie?Mi-as permite sa va amintesc ce a patit Dudayev care a fost omorat cu ajutorul unui banal telefon celular care putea fi oprit oricand?!In momentul in care noi acceptam cipurile pe pasapoarte, pe frunte sau pe mana, problema devine una extrem de serioasa,deoarece noi nu le mai putem controla ci ne controleaza ele pe noi.Razboi va fi si chiar unul atomic asa cum declara profetul Daniel,si s-ar putea sa nu mai dureze mult pana atunci.Stiu oare iubitii nostri credinciosi care cocheteaza cu tehnologia,ca pulsul electromagnetic din momentul exploziei poate omori pe cel insemnat?Treziti-va Crestini, sau macar credeti-i pe cei ce va iubesc!

 5. Pentru d-nul Preot Gheorghe Salagian!
  Nu fiti dual ascunzindu-va in spatele unor citate din carti!Mare pacat savarsiti.Pacat ca nu aveti curajul asumarii raspunderii propriei opinii.
  Cu toate astea va inteleg,caci ,,atat de mult se va intari Satana ca de va fi cu putinta ii va insela si pe cei Alesi,,Pacat!

 6. Mă bucur încă o dată (că am mai fost judecat) domnule Socrate că mă judecaţi că sunt dual, ar fi mai bine dacă mi-aţi spune direct DUPLICITAR. Că mă acuzaţi că săvârşesc mare păcat, aveţi perfectă dreptate, că eu prin excelenţă sunt un mare păcătos. Nu am o opinie personală? O am. Sunt împotriva a tot ceea ce se petrece. Am un alt comentariu pe o altă pagină la rubrica Război într-un cuvânt, care s-a închis sub pretextul că se creează prea multă panică. N-am bucurat că s-a deschis aceasta. ,,A te ascunde în spatele unor citate din cărţi”, nu consider un păcat, câtă vreme îi consider pe alţi teologi, mai mari decât mine. Nu vreau să am o opinie proprie, tocmai pentru anu greşi. Nu am spus nici că nu trebuie să luptăm împotriva acestor paşapoarte, cărţi şi permise biometrice, dar nici să băgăm de pe acuma spaima în oameni nu-i sănătos. Opinia mea proprie dacă vrei s-o ştii este aceasta că suntem în PRIMA FAZĂ A PECETLUIRII CARE ESTE DOAR PREGĂTITOARE, care are un caracter didactic, cum a fost diferenţa dintre botezul lui Ioan şi Botezul creştin, aşa este diferenţa între cele două faze de pecetluire. Chiar dacă cineva a primit botezul lui Ioan şi nu l-a primit pe cel creştin, a rămas nebotezat, aşa-i şi cu diferenţa dintrre cele două pecetluiri. Asta este opinia mea personală, dacă ai dorit-o s-o cunoşti, iar de acum eşti liber să mă judeci mai departe ca pe cel mai mare păcătos de pe pământ.
  A doua va avea loc după instalarea antihristului ca împărat mondial. DUMNEZEU SĂ NE DEA PUTEREŞI ÎNŢELEPCIUNE. AMIN.

 7. Am vazut ca in unele articole s-a scris ca in chipurile rfid exista numarul 666, as dori daca se poate posta un link spre un studiu stiintific care sa demonstreze clar asa ceva. In al doilea rand daca vrea cineva sa precizeze clar care este diferenta intre violarea intimitatii prin acceptarea de catre noi a telefonului mobil care este un urmaritor continuu (si care cred ca majoritatea celor care au postat aici il folosesc), internetul care iar este o violare a intimitatii prin tot felul de spioni informatici si care ne afla viata pana la cele mai mici amanunte, cnp pe care rusii il considera o acceptare a sistemului atihristic, cardurile pentru bani etc ……care au nu numai un chip pasiv cum este in pasaport ci unul activ (telefonul mobil, care este intradevar un urmaritor continuu) si pasapoartele cu rfid. In Grecia sunt deja puse in pasapoarte iar daca vreti sa aflati ce pasaport este electronic are un semn distinctiv galben pe coperta jos pre mijlocul paginii.
  Va multumesc anticipat celor care se vor obosi sa lamureasca clar acesta problema.
  Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne intelepteasca sa putem avea atitudinea corecta fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Doamne ajuta.

 8. @Socrate,
  Eu sunt unul dintre cei care a inteles perfect ce a vrut sa spuna parintele Gheorghe Sălăgian si nu mi s-a parut nici o clipa ca isi ascunde parerea sau ca ar fi duplicitar. Ceea ce poate e mai greu de inteles pentru unii este ca sfintia sa a pus accentul pe suflet si nu pe aspectul fizic. Iar partea sufleteasca este inca destul de abstracta pentru unii dintre noi. Parintele spune clar ca lepadarea de Hristos care vine cu acceptarea chipului este marele pericol nu efectele fizice ale chipului.
  Va este frica ca chipul poate fi folosit ca si arma? pai si gloantele pot fi folosite la fel. Si pumnul, cutitul, bata si multe altele de asemeni.
  Si chiar daca ne-ar face sclavi. Credeti ca pana acum nu s-au mai mantuit sclavi, numai oameni liberi?
  Si chiar razboi atomic de-ar fi, cu o moarte suntem toti datori.
  Tot nu-i aici problema.
  Problema e ca noi suntem gata sa ne lepadam de Hristos de frica asta. Aici e inselarea satanei

 9. Un singur om intr-o tara ia atitudine si avertizeaza de un inceput de pericol al lepadarii si pecetluirii. Desigur ironia si batjocora si-a gasit teren. Dar cine crede sincer in Hristos si iubeste dreptatea si adevarul este alaturi de Parintele Justin si se bucura ca la Iasi I.P.S Teofan a delegat pe Pr. Prof. M. Valica sa ne dea o lamurire in aceasta chestiune. Avem nevoie de oameni alesi in fruntea bisericii care prin fapta, atitudinea si devotamentul pentru Hristos si pentru popor sa ne castige increderea sa-i sprijinim, sa-i iubim, sa-i urmam si sa-i ascultam. Tacerea BOR naste neincredere, suspiciune, naste reactii extreme, schisme si fanatisme. Avem o amenintare reala si un aavertisment scripturistic. Avem nevoie de o reactie pe masura a BOR. Biserica are nevoie de o hotarare sinodala sa justifice pe fiecare credincios in aceasta privinta in fata abuzurilor puterii. Este nevoie de un sinod a toata lumea care sa determine o reactie la nivel de U.E care sa protejeze ortodoxia Europeana de orce fel de abuz sau macar sa justifice opozitia fata de ele.
  Suntem datori sa sustinem actiunea Preacuviosului P. Justin si ne bucuram si sa speijinim cu dreptate pe I.P.S Teofan.

 10. Asadar, aia de la sectia pasapoarte decid ce este si ce nu daunator libertatii si demnitatii umane? E incredibil

 11. Pentru Rugaciunile Sfintilor Nostri Parinti Doamne Isuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluieste-ne pe noi!
  Simplul fapt ca se discuta macar aici impotriva savarsirii tainelor satanei,este dovada ca mereu va exista o samanta a Adevarului care precum “lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a cuprins-o” asa si aceasta va reprezenta reperul pentru cei insetati de Adevar in vremurile minciunii.
  Amin!

 12. Am mai spus-o si ne pare rau ca este nevoie sa repetam aceasta mirare trista: daca suntem ortodocsi, cum de nu stim sa scriem cum se cuvine cel putin numele Mantuitorului si Dumnezeului nostru?

 13. @ Florin:

  “Si chiar daca ne-ar face sclavi. Credeti ca pana acum nu s-au mai mantuit sclavi, numai oameni liberi?”

  Iertati-ma, dar cred ca nu stim ce spunem daca vorbim asa si dispretuim atat de mult nu numai darul nepretuit al libertatii, cat si experienta sclaviei si a re-educarii comuniste PRIN TORTURA pe care ne-au impartasit-o supravietuitorii “Gulagului” (generic numit asa). Este un alt gen de sclavie, care nu este numai a trupului (desi ce om normal ar privi aceasta perspectiva cu resemnare?!), ci devine si cea a mintii si poate deveni si a sufletului intreg (acesta fiind si scopul). Nu stiu daca putem avea scuze, cand am fost preveniti prin glasul profetic al unora dintre acesti sfinti sau marturisitori ai inchisorilor ca va urma un “Pitesti dupa Pitesti” si ca prigoana psihologica prin care vom trece noi va fi mai grea chiar decat aceea a lor (care a fost inimaginabil de infernala) si ca ceea ce s-a experimentat la scara mica prin teroarea bestiala din temnitele staliniste se va cauta a fi generalizat, prin metode soft la scara planetara (si aici intervine si tehnologia, dar si ideologia satanica care ii este pandant).

  Va invitam, daca doriti, sa parcurgeti macar o parte dintre materialele de la aceasta categorie:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/category/vremurile-in-care-traim/portile-iadului/re-educarea-ieri-azi-si-maine/

 14. Va rog nimeni nu are un studiu stiintific doveditor ca in aceste chipuri este prezent numarul 666.

 15. @ Vlad:

  Pai s-a spus deja ca asta nu se poate demonstra. Numarul e in codurile de bare. Altele sunt argumentele principale aici, nu atat numarul, cel putin din punctul nostru de vedere. De altfel bine ar fi daca s-ar vorbi mai putin cu argumente impresioniste si mai mult cu date obiective. Dar se avanseaza catre vremea pecetluirii cu acel numar, cand cred ca numarul nu va mai fi doar ceva “in orb”. Dar e limpede ca atunci va fi prea tarziu, asta e traseul.

 16. Articole despre permisele auto cu cip:

  http://www.onlinesport.ro/stiri/motor/auto/38938/cum-arata-noile-permise-auto.htm

  http://www.monitorulbt.ro/Actualitate/2008-12-09/De+azi+se+emit+permise+cu+cip

  http://cartiere.ro/135363-noile-permise-auto-din-2009

  din ultimul link:
  “Noul permis de conducere va arata ca un card de plastic colorat in albastru si galben in care va fi incorporat un microcip, va contine cateva rubrici noi.”

  Cineva care s-a interesat a aflat ca sistemul este deja implementat in toata tara. Toate politiile judetene la care s-a interesat au afirmat ca vechiul sistem a fost scos din uz si ca nimeni nu mai poate face permise vechi chiar de ar vrea. Cei care au luat noile permise spun ca cipul nu este vizibil. Asta confirma ca este de tipul dispozitivelor cu identificare prin radio-frecventa (RFID), la fel cu cel care a inceput sa fie introdus in pasaport.

 17. @admin
  Imi cer iertare daca nu m-am priceput sa ma fac inteles. Nu am vrut in nici un caz sa ignor sau sa minimalizez gravitatea sclaviei care ne cuprinde.
  Sunt constient de ceea ce se intampla pe plan mondial. Daca vreti sa vedeti ce stiu chiar unii americani despre amploarea acestui fenomen macabru puteti urmari filmultele urmatoare:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZmDQyrpIgYk
  http://www.youtube.com/watch?v=7nD7dbkkBIA&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=0P-hvPJPTi4

  Se poate ca fenomenu Pitesti sa fi fost doar un experiment pentru ceea ce se va intampa cu unii dintre semenii nostri la scara mai mare.
  Ce vreau sa subliniez e faptul ca multi din clientii acestui forum se tem ca chipurile ne vor influenta comportamentul, gandirea si astfel vom ajunge sclavii unui fel de hipnoza. Se poate induce ipoteza ca implanturile cu microcipuri vor duce ulterior la deteriorarea constiintei noastre si prin urmare la lepadarea de Hristos.
  Ori asta mi se pare un fel de capcana. Nu cred ca lepadarea de Hristos va veni dupa acceptarea implanturilor ca urmare a unui control exterior, a unei intoxicari a constiintei prin intermediul chipurilor.
  Dupa cum se poate vedea in filmuletele anterioare, nici cei care au avut idea macabra de “chipuire” a oamenilor la nivel global nu s-au gandit la asemenea posibilitate.
  Din contra, cred ca implanturile cu microchipuri se vor face conditionate de aderarea la antihrist. Cine se va inchina lui antihrist va primi acest implant care ii va permite sa faca parte din sistem, sa traiasca bine. Cine nu, va fi exclus din sistem si nu isi va putea cumpara cele necesare, nu va putea avea un servici, servicii medicale etc. Adica in afara sistemului omul va fi ca o furnica alungata din musuroi.
  Mai mult, daca cineva va incerca sa se revolte impotriva sistemului, chipul ii va fi dezactivat si iarasi nu va mai avea cu ce sa traiasca. Inchipuiti-va sa mergeti la magazin sa cumparati paine si sa vi se spuna ca chipul este invalid sau ca nu mai aveti bani in cont, iar acasa va asteapta 3 copii flamanzi.
  Si asa vor accepta oamenii microchipurile de buna voie, ca sa faca parte din sistem.
  De aceea mi se pare important sa ne invatam sa traim saracacios sau macar sa ne pregatim de aceasta pentru ca atunci cand va veni vremea sa rezistam in afara sistemului, alaturi de Hristos.
  Deci nu sclavia sistemului ma inspaimanta cel mai tare, pentru ca odata acceptat sistemul ne-am lepadat deja de Hristos. Lepadarea nu cred ca va fi ca urmare influentarii gandirii noastre de la distanta.

 18. @Florin

  -‘clientii acestui forum’ s-au prins despre ce este vorba; cip-ul nu numai ca te transforma intr-o tinta sigura dar cu adevarat vei fi manipulat si ti se vor induce stari straine de adevarata-ti fire; am citit la carti si am vazut destule pe net (in ultimul timp) ca sa vin iar cu citate din carti sau sa uzez de copy-paste pentru trimiteri care te lamuresc cat de greu de cap a-i fi;

  -faza cu dezactivarea cip-ului pentru a nu mai putea ‘vinde/cumpara’ arata chiar manipularea d.p.d.v. tehnic si o durere si mai mare pentru cei care au acceptat cip-ul; adica – dupa ce si-au semnat sentinta, nearatand obedienta totala fata de sistem vor ramane – la fel ca cei care nu l-au acceptat – sa moara de foame.

  -inregimentarea oamenilor sub un nr.unic de inregistrare este un pacat grav adus libertatii de care ne-a avertizat Pr.Arsenie Boca ‘pentru coborarea la nivel de numar a oamenilor vor da seama toti cei cu mariri si functii’ – punct!

 19. @Magda,
  Cel mai probabil, majoritatea celor care frecventeaza acest forum, au deja in spate teancuri de carti citite pe aceasta tema. Dar oameni diferiti care citesc aceeasi carte au sanse sa traga concluzii diferite. Pana la un punct, asta chiar este sarmul diversitatii umane. Si cred ca aceste preocupari comune trebuie sa ne ajute sa ne apreciem unii pe altii si sa ne simtim impreuna partasii aceleiasi cauze. Motivele de disputa ar trebui sa fie pur constructive si sa nu ne dezbine.
  Nu ar trebui sa te indigneze faptul ca unii sunt mai ‘grei de cap’.
  Daca citesti a doua oara mesajul meu s-ar putea sa gasesti si un sambure de adevar.
  Imi cer iertare daca am indraznit prea mult.
  Daca vrei sa discutam pe tema asta fara sa poluam acest forum imi poti scrie pe florintaranu@hormail.com

 20. Dacă doriţi o opinie a mea în legătură cu actele de identitate biometrice şi alte detalii, scieţi pe google gheorghe salagian şi veţi afla. DUMNEZEU AJUTE DREPTĂŢII!

 21. Ca sa ne fernim cu totii de o isterie in masa cu privire la acest subiect, cel mai bine este sa facem ascultare la preotii nostri de parohie si la duhovnici. Noua parintele paroh ne-a vorbit despre acest lucru si ne-a explicat foarte clar la slujba de duminica, ne-a cerut sa luam atitudine si stiu ca facand ascultare nu vom gresi. Nu a instigat impotriva ierarhilor, nu a spus un cuvant gresit. Ne-a indemnat sa ”luptam” dupa puterile noastre pentru libertatea noastra religioasa. Cum am intrat in postul Sfintelor Pasti si a Invierii Domnului, sa ne pregatim prin post si rugaciune, sa ne lumineze Dumnezeu mintile si sa profitam de ocazie sa intrebam pe duhovnicii nostri. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ii intelepteasca pe ei sa ne dea bun raspuns cu privire la tulburarile noastre. Amin!

 22. Suntem de acord in esenta cu ce spui si sustinem si noi aceeasi atitudine echilibrata, insa nu si ideea de “a face ascultare la preotii de parohie si la duhovnici”, adica nu nediferentiat, indiferent de ce cred sau afirma ei. Ascultarea este de Hristos si de adevar si, in masura aceasta si dupa criteriul acesta ne alegem si duhovnicii. Cat despre preotii de parohie, fiecare e cu vederile sale… nu avem nicio porunca de a-i asculta, indiferent ce ar spune ei, doar pentru ca ne-am nimerit in parohia lor. Am mai tot discutat pe site despre sensul corect, ortodox al ascultarii.

 23. Si atunci cum ramane cu faptul ca un preot are har indiferent de ceea ce cred oamenii despre el? Citisem undeva ca nu avem caderea de a judeca un preot. Daca nu ma insel, chiar parintele Cleopa ne indemna ca atunci cand vedem un parinte in sant, sa mergem sa ii sarutam dreapta si sa ii cerem binecuvantare… Poate ma insel, dar noi mirenii nu avem caderea de a judeca intre preoti. Ideea era de a asculta de preot in probleme duhovnicesti, fireste.
  Parintele nostru paroh e un preot cu totul si cu totul deosebit. Am cunoscut binecuvantarea sa si a rugaciunii sale nu o data. Si de vreme ce ne-a vorbit in fata sfantului altar de aceste probleme, nu cred ca a facut-o doar asa….ca sa ne aflam cu totii in treaba. In fond e o parohie in mijlocul Iasului!!! Parintele meu duhovnic este la manastirea Cetatuia din Iasi. Cu mare bucurie merg la spovedanie caci intotdeauna am cuvant de mangaiere pentru sufletul meu de la dansul. Cunoscand aceste detalii, va rog judecati cele spuse de mine mai sus prin prisma lor si sa nu ma intelegeti gresit. Doamne ajuta!

 24. Nu v-am inteles gresit, ne bucuram pentru parintii pe care ii aveti, totul era sa nu generalizati, fiindca exista si altfel de preoti. Nu avem voie sa-i judecam, in sensul ca nu ne intereseaza si nu comentam nimic legat de viata lor personala, de greselile si pacatele lor ca oameni ce sunt (care trebuie acoperite si nu impiedica harul preotiei sa lucreze, dar… pot impiedica insa mantuirea credinciosilor prin ei, daca ii iau ca pilde de urmat sau prin simplul fapt ca nu raspund chemarii jertfelnice pe care o au ca preoti), dar ne intereseaza ceea ce marturisesc si ceea ce invata in mod public.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/08/31/cuviosul-seraphim-rose-despre-raportarea-la-duhovnici-si-la-autoritatile-duhovnicesti-si-despre-calauzire/
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/09/25/ascultarea-pretextele-si-abuzurile-ei-parintele-savatie-pune-punctul-pe-i/
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/06/10/unica-osandire-ingaduita/
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/05/02/o-viata-de-ascultare-pe-langa-un-batran/
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/02/20/parintele-amfilohie-ne-sprijinim-unii-pe-altii-crestem-impreuna/

  Si Sfantul Ioan Gura de Aur: “Trebuie a asculta de invatatori si de preoti, si a nu-i judeca, chiar de ar avea o viata urâta; daca însa credinta le e gresita, atunci nu trebuie doar sa nu-i ascultam, ci si sa fugim de ei, si sa-i judecam. Caci Dumnezeu prin toti lucreaza pentru mântuirea poporului, iar pro-aducerea jertfei aceeasi este, fie ca are viata curata sau necurata cel ce proaduce”.

 25. NU PASAPOARTELE BIOMETRICE ESTE PROBLEMA CI MODUL CUM ADMINISTRAM BUNURILE CELE CERESTI SI CELE PAMANTESTI PACATELE NU VIN MUSAI PRIN ACESTE PASAPOARTE BIOMETRICE SA FIE CLAR

 26. O parere: Credinta in Dumnezeu e o traire a prezentei Lui. Desi sunt parinti duhovnici care identifica lucrarea celui rau in codurile de bare si cipuri, nu explica cum pot aceste obiecte sa influienteze trairea prezentei lui Dumnezeu in viata mea. Parintii spun ca acestea sunt lucruri necurate, dar cred ca prin atingerea lor(cipul din buletin)nu-mi scade mie intensitatea simtirii prezentei lui Dumnezeu. Cum ma lepad eu de Hristos Dumnezeu daca accept un buletin cu cip? Mi se pare ca li se da unor obiecte si cifre puteri mai mari decat le au, acest lucru fiind o capcana pentru oameni simpli. Diavolul de multe ori se bazeaza pe supraevaluarea unor lucruri in ispitire. Simbolul are o putere pentru cine-l intelege si accepta valoarea spirituala a lui. Pentru noi Sfanta Cruce este un simbol care are putere prin credinta noastra.Avand suport realitatea mortii Mantuitorului pe cruce. Diavolul nu are asa ceva, incercand sa creeze in mintea noastra ceva al lui, printr-o pacaleala. Cred ca e vorba de o diversiune a lui. De exemplu numarul 666 interpretat, ce este folosit de satanisti,vrajitori, sau pentagrama…Ele nu au nici o valoare spirituala ci doar prin credinta in lucrarea diavolului si prezenta lui devin parte de comunicare cu el, adica simboluri CREATE SI ACCEPTATE, mincinoase.. Acestea, numarul si figura geometrica nu sunt ale diavolului, ci ale lui Dumnezeu. Diavolul nu creeaza nimic, ci doar intoarce sensul, intelesul lucrului creat de Dumnezeu, si incearca sa-i de o noua valoare in mintea noastra. Raul creat de satana nu e altceva decat o “fata” rea a adevarului. Aduceti-va aminte de ce s-a intamplat in rai…Adam si Eva au inceput sa se priveasca “altfel”. In mintea lor a aparut “varianta” urata. Identificarea materiala a unui lucru, obiect, numar, ca fiind al diavolului cred ca este o gresala din partea noastra. Cineva care gaseste fulgi impletiti de varjitor in casa lui, in loc sa creada in milostivirea lui Dumnezeu , Stapanul cerului si pamantului,si sa nu bage in seama asa ceva, intra in panica, ca diavolul ar fi puternic in casa lui.Iar Dumnezeu nu mai este perceput.Credinta salbeste si frica de diavol si vrajitor creste in mod nefiresc.Asa actioneaza oamenii simpli. Cred ca nu de cipuri, numere si bare trebuie sa ne temem, ci de inselatoriile diavolului, ce da dovada de inteligenta deosebita. Citind cuvintele Sfantului Apostol Pavel (Filipeni 2,14-15 si Coloseni 2,2-23) sa cautam cunoasterea lui Dumnezeu prin rugaciune, post, participarea la slujbele religioase, Taina Spovedaniei si Impartasaniei, ascultarea de mai marii Bisericii si celelalte. Nu sa cautam “tainele”diavolului, ce sunt minciuni si inselatorii inteligente. El vrea sa ne acapareze mintea, pentru a face raul, si se distreaza pe seama noastra cand il credem. Iar Preafericitul cred ca vrea sa compuna o expicatie pentru cei simpli, ce nu inteleg lumea spirituala si miscarea duhurilor. Sper sa fi fos coerent. Dumnezeu se ne fereasca pe toti de inselaciunile celui rau, si credem ca asa va face, pentru ca ne iubeste mult. Slava Stapanului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, Cel ce hotaraste tot ce misca in lumea duhurilor si a trupurilor.

 27. un tanar,
  “Cineva care gaseste fulgi impletiti de varjitor in casa lui, in loc sa creada in milostivirea lui Dumnezeu , Stapanul cerului si pamantului,si sa nu bage in seama asa ceva, intra in panica, ca diavolul ar fi puternic in casa lui.Iar Dumnezeu nu mai este perceput. Credinta salbeste si frica de diavol si vrajitor creste in mod nefiresc. Asa actioneaza oamenii simpli.”
  Vorbiti din auzite, nu din experienta personala, se pare.
  In primul rand, nu este adevarat ca omul respectiv nu crede in milostivirea lui Dumnezeu. Pur si simplu, nu este usor de acceptat ca cineva din cei apropiati, poate chiar cineva din familie, se preteaza la asa ceva. Apoi, sunt clipe de indoiala, de scarba, de cartire de care diavolul profita. Cati dintre noi ne putem lauda ca harul este atat de lucrator in noi, permanent, incat sa tina departe toate duhurile rele?
  Nu degeaba ne-a invatat Domnul Iisus sa ne rugam: “si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean”.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate