Predici la ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Sfantul Iustin Popovici si PS Longhin Jar, episcop de Banceni (si audio): FERICIREA DE A O AVEA PE MAICA DOMNULUI CA MANGAIETOARE MILOSTIVA

14-08-2013 Sublinieri

biserica-palama_65

Va mai recomandam:

***

DSCN3675

Invierea Preasfintei Maici a Domnului

Predica la Adormirea Preasfintei de Dumnezeu Nascatoare

a SFANTULUI IUSTIN POPOVICI (1974)

Iata, astazi, frati si surori, praznuim primul praznic, praznuim o alta Inviere. La cea dintai Inviere a inviat Hristos. Iar astazi este alta Inviere, Invierea Preasfintei Maici a Domnului, care s-a urcat cu trupul la Ceruri.

Astazi ea a trecut la cele vesnice, asa cum trec oamenii la cele vesnice. Insa atunci cand toti Apostolii au petrecut-o si au inmormantat-o, la inmormantare, din ingaduinta Domnului, nu a fost prezent Sfantul Apostol Toma. Cand a venit peste trei zile, el si-a facut cunoscuta dorinta de a saruta mormantul si sfintele moaste ale Nascatoarei de Dumnezeu. Cand au mers la mormant si l-au deschis, au vazut ca nu mai este trupul Preasfintei Maici a Domnului. Trupul ei il luase Domnul la Ceruri. Aceasta s-a aratat in aceea zi, caci Preasfanta Maica a Domnului s-a aratat spre seara tuturor Apostolilor si a facut cunoscut ca ea plecat la Fiul sau, deasupra tuturor Cerurilor.

Astfel, intaia dupa Domnul Hristos, Maica Domnului si Nascatoarea de Dumnezeu a ajuns sa cunoasca aceasta mare bucurie, sa se inalte cu trupul si sa invieze cu trupul, asa cum Fiul sau a inviat. Prin acestea ea a aratat ceea ce a voit Domnul prin invierea Sa. Aceasta inseamna ca, in aceasta lume, El a inviat-o din morti, a inviat trupul ei, ca sa arate ca noi vom invia in ziua infricosatoarei Judecati. Inca o dovada a acesteia este si marele praznic de astazi, cand trupul Preasfintei Maici a Domnului s-a ridicat deasupra tuturor Cerurilor. Aceasta este calea noastra, aceasta este calea fiecarui om.

marta-mariaAti auzit astazi Sfanta Evanghelie a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Atunci cand a venit in casa prietenilor Sai, a lui Lazar si a surorilor sale (Luca 10, 38-42), Domnul a invatat ca dintotdeauna adevarurile dumnezeiesti. Atunci sora mai tanara, Maria, s-a asezat la picioarele lui Iisus si asculta cuvantul Sau. Iar Marta, casnica, sora mai mare, se straduia ca sa-L intampine mai bine pe Mantuitorul, sa pregateasca cat mai bine ceva pentru pranz. Si Marta, in graba fiind, Ii zice:

Doamne, spune-i deci sa-mi ajute.

Iata, am multa treaba. Iar El ii zice:

Marto, Marto, te ingrijesti si pentru multe te silesti; dar un lucru trebuie, un lucru este de trebuinta (Luca 10, 38-42).

Ce inseamna acesta? Sa ai credinta in Domnul Hristos si sa asculti poruncile Sale si sa implinesti invataturile Sale.

Maria partea buna si-a ales,

spune Mantuitorul (Luca 10, 42), acest singur lucru este de trebuinta fiintei omenesti in aceasta lume: sa creada in Singurul Dumnezeu, Cel Adevarat, si sa traiasca dupa poruncile Sale, acest singur lucru este de trebuinta fiecarei fiinte omenesti. Acesta ne arata Sfanta Evanghelie de astazi, a Preasfintei Maici a Domnului.

Caci si noi trebuie sa inviem in ziua infricosatoarei Judecati. Si noi trebuie sa iesim din trupul, care astazi este cu noi, ca si el sa se curateasca si sa invieze in Viata vesnica. Aceasta se va petrece fara indoiala, dovada este faptul ca Domnul a inviat cu trupul si viaza cu trupul in Ceruri, si deasupra tuturor Cerurilor. Si acelasi lucru s-a petrecut si cu Preasfanta Maica a Domnului, si ea viaza in Ceruri, si deasupra tuturor Cerurilor. Caci ea, cea dintai, a implinit Evanghelia Domnului Hristos. Preasfanta Maica a Domnului, nascandu-ne pe Mantuitorul, a implinit toate poruncile Sale pe pamant (Luca 3, 51; 10,28), si astfel a dat tuturor oamenilor pilda ca si noi sa facem la fel. Nu numai aceasta, dar ea daruieste fiecaruia forta si puterea sa se intoarca spre ea si sa implineasca poruncile Domnului Hristos.

Si Preasfanta Maica a Domnului arata prin nenumarate minuni ca ea este, cu adevarat, dupa Domnul Hristos, intaia Aparatoare a neamului omenesc, si ca tot ceea ce are loc in Biserica se intampla prin ea. Ea ni L-a nascut pe Dumnezeu si prin aceasta ne-a daruit toate bunatatile ceresti, toata vrednicia cereasca. De aceea, spune un Sfant Parinte, toate darurile pe care ni le-a adus Domnul Hristos, ni le-a adus prin Preasfanta Sa Maica, prin Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Si noua ne trebuie aceste daruri, darurile vietii, ne trebuie Adevarul dumnezeiesc, Dreptatea dumnezeiasca, Binele dumnezeiesc, Dragostea dumnezeiasca, toate acestea ne sunt de trebuinta. Si toate acestea le dobandim de la Domnul Hristos prin Preasfanta Maica a Domnului, care se roaga pentru noi, care cere in rugaciune toate darurile Sale dumnezeiesti pentru fiecare faptura omeneasca ce i s-a adresat pentru ajutor.

Fie ca ea sa fie mijlocitoare intre noi si Fiul sau Dumnezeiesc si sa ne daruiasca puterile dumnezeiesti ce ne sunt de trebuinta pentru a duce viata cucernica in aceasta lume. Iar viata noastra incepe aici pe pamant si se continua in toate veacurile. Fie ca Preasfanta Maica a Domnului sa ne conduca si sa ne calauzeasca intreaga noastra viata si sa ne scoata din aceasta lume, sa ne faca sa intram in cealalta lume, in Imparatie, in Imparatia vesnica a Fiului sau, ca sa putem si noi, nevrednicii, sa-L slavim pe Minunatul sau Fiu, pe Domnul si Dumnezeul si Mantuitorul nostru Hristos si pe ea sa o avem totdeauna calauza in toate lumile si vietile. Amin.

(din: Cuviosul Iustin de Celie, Cuvinte despre vesnicie – predici alese, Editura Egumenita, 2013)

***

image_thumb27

Predica (si audio) la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, a PS LONGHIN JAR, Episcop de Banceni, la Manastirea Putna, 2012:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Aţi venit să sărbătoriţi şi de aceea suntem toţi fericiţi şi ne bucurăm, după Evanghelia care s-a citit astăzi: Căci iată, mă vor ferici toate neamurile. Fericiţi sunteţi pentru că voi o fericiţi pe Maica Domnului, pentru că o aveţi pe Maica Domnului şi pentru că noi toţi o avem şi o are Biserica noastră şi credinţa noastră ortodoxă. De aceea, bucuraţi-vă că sunteți ortodocşi şi aveţi atâta apărare şi mângâiere la ceruri, iubiţi creştini. Eu mă bucur şi Maica Domnului pentru mine este tot ceea ce poate fi pe acest pământ: mângâiere, alinare, ascultătoare a rugăciunilor mele, şi, mai mult decât orişice, nădejdea mea după moarte, în ziua judecăţii, căci numai Ea nu mă va lăsa pe mine.

Dragii şi iubiţii Domnului, astăzi aţi venit fiecare cu o bucurie în suflet, dar, poate, cei mai mulţi aţi venit cu o durere σάρωση007pe care o purtaţi. Voi, mamelor, aţi venit cu durerea de mame pentru copiii voştri. Cei îndureraţi aţi venit să-i spuneţi durerea şi bine aţi făcut, că nu întindeţi mâinile la nişte dumnezei străini şi aţi venit la Mama noastră, a tuturor, la Maica Domnului Iisus, care ne mângâie pe fiecare. Nimeni și niciodată n-o să vă înţeleagă durerea voastră de mame, durerea voastră, iubiţi creştini, decât cea căreia i-a trecut sabie şi durere mare prin inimă, când L-a văzut pe Domnul Iisus răstignit pe cruce, şi, dacă plânge o mamă, cum să nu asculte cea care a plâns sub crucea Fiului ei. Aveţi toată nădejdea şi credeţi în ceea ce-i cereţi Maicii Domnului şi cu toţii veţi primi.

[…] Nu vă reţinem mult, pentru că timpul e înaintat, dar v-aş ţine până mâine dimineaţă, să plângem, să ne rugăm, şi să-i spunem tot ce avem pe suflet, că nu mai avem cui spune astăzi, în lumea asta. Că atât de greu este, iubiţi creştini, atâta răutate este azi, atâta durere în lumea asta, că nu are cine ne mângâia şi nu avem la cine altcineva merge, decât numai la Dumnezeu și la Maica Lui.

Citind aceste cuvinte, am trecut în copilăria mea, și să vedeţi cum se petrece, şi cum noi, creştinii, avem nădejdea asta. Aveam doar 10 ani când mama plângea în casă pentru că fratele meu a fost mai obraznic şi s-a bătut într-o altă ţară şi l-au închis la miliţie și acum trebuia să-l judece. Şi am fost chemaţi la judecată. Mama îmi spune: „Hai şi tu cu mine că mă tem să nu-mi fie rău pe drum.” Aveam de mers o mie și ceva de kilometri, în Pribaltica. Am ajuns acolo şi eram în sala de judecată și vedem că l-au adus legat la mâini, l-au pus acolo pe fratele. Am început a plânge cu mama. Mamei îi era rău, plângea acolo întruna pe scaun şi a început judecata. Şi judecătorul a hotărât să-i dea 4 sau 5 ani, nu mai ţin minte bine, și mama se scoală de lângă mine, şi a mers, şi a căzut în genunchi la judecător şi i-a sărutat picioarele şi a început să plângă, am început să plâng şi eu, şi s-a terminat judecata, şi peste 10 minute au ieşit toţi şi au spus că-l eliberează. Mila a biruit judecata!

De aceea, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, când vor sta toţi vrăjmaşii mântuirii noastre şi vor arăta zapisul păcatelor noastre, milostivă să fii spre noi atunci, în ziua aceea mare, Maică Preacurată, atunci când glasul Fiului Tău ultimul cuvânt de judecată îl va rosti pentru veşnica muncă în iad, Maică Preacurată, vino în ajutorul meu şi nu mă lăsa, căci numai rugăciunea ta de Maică ne mai poate mântui. Faptele noaste sunt urâte și grele…

124Iubiţi creştini, bucuraţi-vă c-o aveţi pe Maica Domnului şi nu lăsaţi nicio gură, nicio limbă să spurce cu cuvinte împotriva Născătoarei de Dumnezeu, pentru că se mira Sfânta Elisabeta: cum Maica Domnului meu a venit să se închine mie, cum a venit la mine? Dar oare noi, păcătoşii din lumea asta, cum să nu ne mirăm? Şi câte guri au ajuns să blesteme pe Maica Domnului şi să vorbească urât împotriva ei? Bucuraţi-vă, creştini ortodocşi, că avem atâta sfinţenie în Biserica noastră, avem aşa o mijlocitoare spre ceruri, spre Dumnezeu şi spre veşnicie.

Eu vă încredințez Maicii Domnului, să vă poarte de grijă şi niciodată să nu uitaţi că ea ne ajută. Să nu citiţi numai în cărţi ca să vedeţi că au fost minuni; minunile sunt în mijlocul nostru, ele sunt cu noi, ele sunt în seara aceasta, şi nu cred ca voi să ieşiţi de aici fără de ajutor, fără de milă şi fără de binecuvântare!

Odată, la noi, un copil orfan care era în gura morţii, avea doi ani şi numai 6 kilograme. Şi au venit doctorii şi au spus: „Lăsaţi-l să moară, numai 2 ceasuri o mai duce.” Avea două cancere şi l-am luat noaptea, l-am dus la icoana Maicii Domnului şi l-am pus înaintea icoane şi am spus: „Maica Domnului, el nu are pe nimeni în lumea asta. El este singur, el este orfan. Eu n-am cui spune. Dacă vrei, ajută-l, după cum este voia lui Dumnezeu de sus. Şi astăzi acel copil a venit în mănăstire ca să rămână călugăr, să slujească celei care i-a fost Mamă când n-a avut pe nimeni în lumea asta.

Dragii mei, dacă sunteţi singuri, dacă sunteţi îndureraţi, dacă nu aveţi pe nimeni în lumea asta, voi, fraţi călugări, și voi, scumpe surori maici, rugați-vă neîncetat şi vă mulţumesc din suflet că aţi ales o cale frumoasă, lăsând părinţi, fraţi şi surori, şi casă, şi bogăţii, şi v-aţi alipit inima de sărăcia pământească şi de bogăţia cea duhovnicească. Mergeţi fericiți spre cer!

Iubiţi creştini, pregătiţi-vă să vă întâlniţi cu Dumnezeu, să vă întâlniţi cu cerul! Viaţa aceasta trece repede. După moartea noastră nu mai putem face nimic pentru mântuire. Dacă ai un pahar de apă înaintea ta şi îl bei tu, n-ai nicio răsplată. Numai atunci când îl dai altuia, el este al tău! Pâinea de pe masa ta numai atunci este a ta, când o dai altuia s-o mănânce, flămând, orfan sau străin în lumea asta.

[…] Rămâneți creştini cu adevărat! Trăitori, nu numai ascultători, ci cu adevărat împlinitori ai cuvântului lui Dumnezeu şi să mergeţi spre cer.

Domnul şi Maica Domnului să rămână de-a pururi cu voi şi să primească rugăciunile voastre cu durere, pentru că toţi suntem păcătoşi, toţi avem o durere sufletească, că am greşit înaintea lui Dumnezeu şi venim să ne cerem iertare, să ne plângem păcatele vieţii, trădarea din atâţia ani de comunism; şi astăzi, în vremurile acestea frumoase, de libertate, de pocăință, date de Dumnezeu ca să ne pregătim pentru cer.

Si astăzi, atâţia oameni botezaţi ortodox în Biserica noastră continuă să lupte împotriva mănăstirilor, preoţilor, călugărilor, și să vorbească urât. Iubiţi creştini, se ascunde în spatele nostru o masonerie care vrea să omoare totul şi să arate unele păcate, dar toţi suntem păcătoşi în lumea asta. Şi un preot cât se roagă şi plânge pentru voi la Sfântul Altar; atunci când stăm în curvii, în beţii, în jocuri, el stă în altar și se roagă pentru satul acesta, pentru lumea aceasta, pentru ţara aceasta, pentru poporul acesta al nostru. Și noi, apoi, îl batjocorim, vorbim şi dăm la televizor şi prin gazete lucruri urâte, batjocorind Biserica lui Hristos. Este păcat foarte greu! Să se pocăiască toţi şi să se roage şi să plângă, că Dumnezeu şi Sfinţii Părinţi ne învaţă să acoperim păcatele unii altora, să ne rugăm unii pentru alţii, dar nu să râdem unii de alţii şi să ne batjocorim. Azi este unul căzut, mâine cade altul. Când vedeţi un căzut, ridicaţi-l cu rugăciunea voastră spre Dumnezeu şi ajutați-l! Că atunci Dumnezeu o să vă păzească şi pe voi. Amin.

αναβρυτή-λακωνία-ταύγετος-μονή-φανερωμένης-lakonistas-anavryti-faneromeni-into-the-church-κοίμηση-της-θεοτόκου-dormition-of-mother-Mary-

Cititi si:


Categorii

Adormirea Maicii Domnului, Episcopul Longhin Jar, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Maica Domnului, Sfantul Iustin Popovici

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Predici la ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Sfantul Iustin Popovici si PS Longhin Jar, episcop de Banceni (si audio): FERICIREA DE A O AVEA PE MAICA DOMNULUI CA MANGAIETOARE MILOSTIVA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Frati admini,

  1. Si totusi in scrisoarea respectiva se face referire la viitorul sinod:
  “Prea Fericirea Voastră, noi viețuitorii Sfintei Mănăstiri „Înălțarea Domnului” din Bănceni, nu recunoaștem acest sobor al fărădelegii, care va aduce dezbinare în Biserică, protestăm categoric împotriva lui și vrem să rămânem fii devotați ai sfintei noastre credințe ortodoxe, slujind pe Adevăratul Dumnezeu, slăvit în Treime: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin.”

  PS Longhin a luat decizia nepomenirii deoarece in BORu s-a intrunit deja sinodul local care a aprobat documentele premergatoare „marelui sinod”, sinod la care parerea sfintiei sale nu a contat.

  3. Si eu am apreciat pozitia episcopului Petru (ca am folosit alt site pentru a o afla nu cred ca are vreo importanta). Si totusi sfintia sa arata ca spera ca „marele sinod” sa nu aprobe documentele in forma lor actuala. De vreme ce pe plan local (BORu) deja s-a hotarat nu stiu de unde se asteapta sa vina modificarea documentelor.

  Pe mine personal ma bucura faptul ca documentele presinodale au starnit valuri in biserica. Aceasta inseamna ca biserica este inca vie.

  Ce nu inteleg este tacerea de la noi. Se asteapta sa treaca postul sau se asteapta reactia celorlalte patriarhii. Vom vedea.

  Oricum eu personal nu v-am reprosat nimic si chiar nu vreau sa va supar. Pe PS Longhin il iubesc mult si pentru mine cuvantul lui conteaza. Stiu ca si sfintii au mai gresit dar cred ca fara episcopi ca sfintia sa ne-ar manca lupii pe noi mirenii. Iubesc slujbele bisericii si toata invatatura ei si tot ceea ce am primit in biserica si nu vreau sa se schimbe nimic din ceea ce ne-au lasat sfintii parinti. In toata randuiala noastra bisericeasca se simte ca a lucrat si lucreaza Duhul Sfant. Nu odata mi s-a intamplat sa constat ca viata mea duhovniceasca urmeaza randuiala zilnica a slujbelor. De aceea urmaresc ceea ce se intampla.

 2. Fratilor admini,
  Oricum eu personal nu v-am reprosat nimic si chiar nu vreau sa va supar. Pe PS Longhin il iubesc mult si pentru mine cuvantul lui conteaza. Stiu ca si sfintii au mai gresit dar cred ca fara episcopi ca sfintia sa ne-ar manca lupii pe noi mirenii. Iubesc slujbele bisericii si toata invatatura ei si tot ceea ce am primit in biserica si nu vreau sa se schimbe nimic din ceea ce ne-au lasat sfintii parinti. In toata randuiala noastra bisericeasca se simte ca a lucrat si lucreaza Duhul Sfant. Nu odata mi s-a intamplat sa constat ca viata mea duhovniceasca urmeaza randuiala zilnica a slujbelor. De aceea urmaresc ceea ce se intampla.

 3. @Sanziana:

  Nu e vorba deloc de suparare, ci de un indemn la mai multa atentie, prudenta.

  Tot nu ne-am lamurit cu scrisoarea. 🙂 Da, scrisoarea este despre Sinod. E de discutat si asta, in sine. Insa noi aratasem, in comentariul anterior, ca PS Longhin nu a interupt pomenirea pentru Sinod, ci pentru documentul semnat de PF Kirill impreuna cu Papa. Pentru acel lucru, acea intalnire, acel document, nu pentru documentele sinaxei panortodoxe. Cel putin conform afirmatiilor sale din linkurile vazute de mine. Poate nu am vazut tot sau nu am vazut bine.

  PS Longhin se afla intr-o situatie foarte grea. Enoriasii sai la fel. Daca e impins si ajutat de tot felul de “binevoitori” sa se rupa, singur, de BOrU, atunci nu vad cum ii mai poate ajuta si cum ne poate ajuta pe noi. Nu suntem siguri ca il ajutam cu ceva daca vanturam peste tot afirmatia sa legata de PF Kirill.

  In privinta slujbelor, nu am vazut niciun document presinodal care sa propuna modificarea lor. Asta se poate verifica usor, caci acum sunt traduse toate si in romaneste si le-am analizat la timpul lor pe cele mai importante.

 4. Da iubitii mei frati, domnul sa va inconjoare si pe voi si pe toti cu dragostea si cu lumina Sa.
  Nici eu nu am pretentia ca inteleg tot de aceea cred ca este bine sa discutam intre noi. Din ceea ce am citit eu am inteles ca regulamentul acestui sinod cere ca documentele din Elvetia sa fie discutate de sinoadele locale. Apoi Bisericile locale sa-si trimita reprezentantii care sa ia deciziile finale. Acest regulament in sine eu cred ca are lipsuri. Dar aceasta este.. Eu asa am inteles: ca PS Longhin a incercat in sinodul BORu sa-si exprime parerea dar a fost ignorat. Aceasta reiese si din cuvantul sau la simpozionul din Grecia. De aceea a ales aceasta cale(cu nepomenirea) ca sa arate ca el nu subscribe documentelor aprobate in sinodul BORu, deci sa se separe de aceste hotarari.
  Patriarhul Kiril se pare ca a inaintat mult prea mult peste ceea ce ar fi insemnat o pozitie ortodoxa si de aici reactiile din BORu. Bunul Dumnezeu sa-l lumineze si prin aceste reactii care au aparut in patriarhia rusa.
  Fiecare dintre noi suntem limitati si asa cum spune parintele Zaharia nu putem purta multimea darurilor lui Hrisots (si apostolul Pavel spune aceasta). Zic eu ca nici poavara deciziilor pentru Biserica n-o poate purta doar un om de aceea este nevoie de sobornicitate. Ori exact aici este problema.
  Sa topeasca bunul Dumnezeu in marea Sa dragoste toate aceste atacuri din afara Bisericii. Dar dupa cum spun parintii acestea vor face cernerea si vor scoate aurul din minereu.
  Inca odata iertati daca v-am suparat cu ceva.

 5. @ Robert:

  Poate e mai oportun aici:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/04/04/controversele-teologice-si-canonice-legate-de-sfantul-si-marele-sinod-panortodox-atitudinile-episcopilor-serafim-de-pireu-si-hierotheos-vlachos-exprimate-la-simpozionul-simpozionul-sfantul-si-marel/

  Pe de alta parte, Mesajul Patriarhului pt CMB de pe Basilica apare ca fiind din iunie 2015, iar pe Graiul Ortodox apare ca din martie 2016… De ce ar fi nevoie de asemenea falsificari? Altminteri, chestiunea e foarte importanta, insa stilul si limbajul tipic zelotist – “Rolul trădător al Preafericitului Patriarh al României” (waw!) (comparati cu stilul in care scrie IPS Hierotheos, cinstitor cu un ierarh al Bisericii si cand critica) si tenta articolului, cu parere de rau, nu ne odihnesc duhovniceste. Bineinteles ca e foarte rau ca se fac astfel de compromisuri si ca e bine sa se traga semnale de alarma, insa parca nu in acest duh si parca nu intr-un context in care se trage atat de tare “la rupere”… Asta e parerea mea.

 6. In debutul articolului spun ca intrunirea a avut loc in iunie 2015, apoi apare o greseala (cred) cu martie 2016. Subscriu la punctul de vedere al fratiei voastre, din acest motiv am lasat si la latitudinea adminilor daca se aproba acest comentariu, nu-mi doresc zanzanie in Biserica, e bine sa fie semnalate, dar cu durere.

 7. Pingback: “Îmbrăţişează icoana Preasfintei, ca şi cum ai îmbrăţişa-o pe însăşi mămica ta, şi strig-o ca un micuţ copilaş pe maica noastră: „MĂICUȚA MEA, AJUTĂ-MĂ, DĂ-MI CEEA CE ESTE DE FOLOS SUFLETULUI, PRECUM ȘTII!” | Cuvântu
 8. Pingback: MAICA DOMNULUI ESTE AICI, NU SUNTEM SINGURI… “De atunci până astăzi şi pentru totdeauna, cine poate spune că nu are Mamă care să plângă pentru el?” | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: MAICA DOMNULUI, IZVORUL PACII SI AL BUCURIEI NOASTRE. Slujbele hramului Manastirii Putna si marturii ale credinciosilor (VIDEO). Predica Staretului TADEI la Adormirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu: “Ori de câte ori o căutăm din inimă pe Pre
 10. Pingback: “Ii place Maicii Domnului ceea ce facem noi?” – MAICA DOMNULUI MEREU INDURERATA SI INLACRIMATA sau icoana desavarsita a “iubirii cu cruce”: “NU INTRAM IN RAI SINGURI, FARA CEILALTI! Dragostea nu inseamna confort, bunast
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate