VLĂDICA MACARIE, de Adormirea Maicii Domnului, alături de bătrânii săi părinți: “AVEȚI GRIJĂ DE BĂTRÂNII VOȘTRI! Deși se adună nori negri și grei de furtună, trebuie SĂ NE PUNEM NĂDEJDEA ÎN PREASFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU! “Chiar dacă se fac atâtea presiuni asupra noastră, fiind ȘANTAJAȚI emoțional și neținându-se seama de libertatea și demnitatea noastră!” (VIDEO, TEXT, FOTO)

16-08-2021 Sublinieri

Episcopul Macarie la Mănăstirea Parva: „Nori negri și grei de furtună se arată însă Maica Domnului ne apără și ne păzește!”, Sfânta Liturghie a prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, 15 august 2021:

„… Deși, iată, se adună nori negri și grei de furtună, nu trebuie să ne descurajăm, iubite frate și iubită soră, ci trebuie să ne punem nădejdea în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu! Chiar dacă se fac atâtea presiuni asupra noastră, fiind șantajați emoțional de multe ori și neținându-se seama de libertatea și demnitatea noastră! Iubite frate și iubită soră, binele nu se poate face decât cu bine, ținându-se seama de libertatea și demnitatea omului! Nimeni, absolut nimeni nu ne poate impune ceea ce este strigător la cer, ceea ce este urâciune înaintea lui Dumnezeu!

De aceea, să fim demni și liberi, așa cum au fost și înaintașii noștri, aici, în Țara Năsăudului, în frunte cu sfinții noștri martiri și mărturisitori năsăudeni, Atanasie din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra și Vasile din Telciu și cei împreună cu ei, care s-au jertfit ca noi să avem un cer senin deasupra și o patrie în care să ne pregătim pentru dobândirea Patriei cerești. Înaintașii noștri ne-au dăruit o moștenire câștigată cu sudoare, cu lacrimi și cu sânge, iubite frate și iubită soră: să ținem la această moștenire și să nu ne descurajăm!

[…] Să ne ridicăm privirea spre Cer și să-i cerem ajutorul, mulțumindu-i Preasfintei Născătoare de Dumnezeu că nu suntem singuri, ci suntem împreună cu ea!

Maica Domnului a fost lăsată în grija ucenicului iubit al Mântuitorului. Preamilostivul Mântuitor a avut grijă pe cruce de Mama Lui, nu a lăsat-o singură, nu a lăsat-o de izbeliște, nu a abandonat-o, chiar fiind El în chinuri, zvârcolindu-Se pe cruce, nu a uitat de mama Sa! Fiindu-I alături dintre toți ucenicii doar cel mai iubit și mai tânăr, Ioan Evanghelistul, l-a chemat și, adunându-Și puterile, a reușit să rostească: „Fiule, iată Mama ta!” Ai grijă de ea. Mama Mea este și mama ta de acum înainte și este mama tuturor copiilor orfani! Și a dat-o în grijă pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ucenicului Său iubit, Ioan.

Cu aceste cuvinte vreau să închei cuvântul rostit acum, anunțându-vă faptul că, împreună cu mulții pelerini de aici, de la Parva-Rebra, am venit și eu de la Țibleș, de la Spermezeu și n-am venit singur, ci împreună cu tatăl meu, Vasile și cu mama mea, Ana. Sunt aici, bătrânii mei părinți – mama are 81 de ani, iar tata 86. Mulțumesc fratelui Alexandru că i-a adus aici în față pentru împărtășire, s-au pregătit și ei, s-au spovedit, ca să se împărtășească laolaltă cu dumneavoastră, toți cei care v-ați primenit duhovnicește.

Dacă Mântuitorul a avut grijă de Maica Sa pe Cruce și n-a uitat-o, nici noi nu trebuie să ne uităm bătrânii, ci să-i grijim! (…) Iată, avându-i pe bătrânii mei părinții, avându-vă pe dumneavoastră, fiindcă toți sunteți părinții noștri, toți sunteți mamele, tații, fiii și fiicele noastre în Hristos, suntem împreună, aici, în grădina Maicii Domnului, mulțumindu-i Preamilostivului Dumnezeu că ne-a dăruit o Maică atât de compătimitoare.

[…]

Vă rog să aveți grijă de bătrânii voștri și să nu-i uitați, fiindcă dacă n-o să-i uitați, n-o să vă uite nici Dumnezeu! Dacă o să-i îngrijiți, o să vă îngrijească și Dumnezeu! Și nu uitați, tinere și tânără, ceea ce faci tu astăzi mamei și tatălui tău, îți va face și fiul sau fiica ție mâine, și poate vei ajunge și tu bătrâneți… Maica Domnului să ne acopere pe toți, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

 

Vedeți și:

PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența copilăriei, este urâciune împotriva lui Dumnezeu!” (VIDEO, TEXT)

UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” – Cuvinte audio miscatoare ale Preasfintitului Macarie despre SFANTA NOASTRA MAICUTA

“Si numai chemarea numelui ei e dulce inimii…” – PENTRU CINE SI PENTRU CE SE INTRISTEAZA MAICA DOMNULUI? Cum devenim “fiii lacrimilor” sale? “PURCELUSII” MAICII DOMNULUI SI COPILASII EI ASCULTATORI – Cuvinte duioase de la sfinti si parinti contemporani la praznicul NASTERII PREACURATEI FECIOARE

PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text)

PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești, nu!, ci MAICA DOMNULUI!” (și VIDEO)

PS MACARIE DRĂGOI: “Să îndrăznim în Hristosul libertății și demnității noastre, iubite frate și iubită soră, și să rămânem oameni, după chipul și asemănarea Dumnezeului nostru Celui Viu!” (VIDEO, TEXT)

EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII, RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață la LIBERTATEA ȘI DEMNITATEA la care ne-a ridicat Hristos!” (VIDEO)

CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale sau cedand presiunii colective!” (VIDEO)

“PÂNĂ AICI!” – Părintele Episcop MACARIE: “Dacă cineva ne atacă credința, dacă cineva ne atacă Biserica și libertatea noastră de a ne închina, atunci, frate și soră, SĂ MARTURISIM!”

RUGĂCIUNEA EPISCOPULUI MACARIE DRĂGOI către SFINȚII MARTIRI NĂSĂUDENI pentru împreună-mărturisire în vremuri de încercare a credinței (VIDEO, TEXT). CUVÂNT MĂRTURISITOR AL ACELUIAȘI PĂRINTE ARHIEREU: “Dacă acceptăm să tăcem şi dacă renunţăm la drepturile noastre suverane, această stare se va transforma în persecuţie, cum a fost în Ardeal acum câteva veacuri”

 

***

PREASFINȚITUL MACARIE, PĂRINȚII SĂI ȘI… AI NOȘTRI: “Prin ei avem o patrie, avem o familie și am moștenit o Biserică. Prin ei avem rădăcini care ne ridică la cer” (VIDEO)

“Se cuvine să cinstim și să prețuim instituția căsătoriei și să o păzim de cei care vor să o strice!” – PS MACARIE la SPERMEZEU, la aniversarea a șase decenii de căsnicie a părinților săi, VASILE și ANA

PREASFINTITUL MACARIE DRAGOI – un episcop ortodox cu CHIPUL DE LUMINA, cu INIMA CAT UN OCEAN, cu O CREDINTA VIE si cu O SFANTA SIMPLITATE DE COPIL. Chipurile dorului – reportaje TVR din satul bistritean SPERMEZEU, raiul de bastina al duiosului arhiereu, rod sfintit al binecuvantarii Parintelui Cleopa si al rugaciunilor unor parinti si bunici cu viata sfanta. “NI-I DOR BOGAT…” (VIDEO)

 

***

IATA, MAMA NOASTRA! – IPS Iustinian Chira despre MAICA DOMNULUI

IATA MAMA TA! “In viata noastra vin ceasuri in care sabia durerii despica maruntaiele noastre… Stai langa noi, fiindca esti Mama, iar mamele nu pleaca!”/ CRUCEA NEVAZUTA A MAICII LUI DUMNEZEU (poezii duhovnicesti)


Categorii

Adormirea Maicii Domnului, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Maica Domnului, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “VLĂDICA MACARIE, de Adormirea Maicii Domnului, alături de bătrânii săi părinți: “AVEȚI GRIJĂ DE BĂTRÂNII VOȘTRI! Deși se adună nori negri și grei de furtună, trebuie SĂ NE PUNEM NĂDEJDEA ÎN PREASFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU! “Chiar dacă se fac atâtea presiuni asupra noastră, fiind ȘANTAJAȚI emoțional și neținându-se seama de libertatea și demnitatea noastră!” (VIDEO, TEXT, FOTO)

  1. Maicuta Domnului sa ne fie scut de aparare fata de toate nenorocirile care se intampla .
    ,,Cuvine-se cu adevarat sa Te fericim Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru , ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii, si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu cuvantul ai nascut, pe tine cu adevarat te marim.”

  2. off topic, dar am aflat vesti despre IPS Neofit. Sa ne rugam pentru insanatosirea sfintiei sale:

    https://orthochristian.com/141217.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate