PANDEMIA NECREDINȚEI. Mărturisirea Părintelui MIHAIL MILEA: “L-am pierdut pe Dumnezeu! Aceasta e marea TRAGEDIE, că A MURIT CREDINȚA ÎN NOI, că nu mai avem încredere în Dumnezeu. Ne-au biruit mai-marii noștri cu aceste FRICI DE TOT FELUL. Și de aceea plânge Maica Domnului” (VIDEO)

19-08-2020 Sublinieri

PR. MIHAIL MILEA (Catedrala Sf. Sava, Buzau), 14.08.2020 – PROHODUL MAICII DOMNULUI:

(fragment transcris)

Maica Domnului (…) știe de necazul prin care trece țara și omenirea întreagă cu această pandemie a necredinței! L-am pierdut pe Dumnezeu! Aceasta e marea tragedie, nu că ne moare mama – că mama nu moare niciodată, n-are cum să moară – ci a murit credința în noi, nu mai avem încredere în Dumnezeu. Ne-au biruit mai marii noștri cu aceste frici de tot felul. Și de aceea plânge Maica Domnului. Și de curând.

Icoanele Maicii Domnului plâng cu lacrimi… Și venim noi cu spirt… Ce blasfemie! Să ștergem icoana sfântă, făcătoare de minuni și să nu ne lase să ne apropiem de aceste icoane sfinte, cum este cea de la Nicula. Să stăm departe de mila lui Dumnezeu, singura care ne poate apăra și scoate din această necredință în care zăcem de atâtea luni și izolați departe unul de altul.

Nici o mamă nu-și trimite copiii și-n stânga și-n dreapta. Orice mamă își adună copii lângă ea, ca și pelicanul când nu mai are ce să le dea sa mănânce își frânge pieptul și le dă sânge puilor de pelican și-i hrănește… La fel și Biserica, nu poate să ne țină izolați departe unul de altul, ci ne adună grămăjoară, cum zice Grigore Vieru, ca-ntr-o icoană. Aceasta-i Biserica, maica neamului nostru românesc. Care nu poate oricât ar încerca s-o distrugă, n-o distruge, pentru că Biserica este a lui Dumnezeu. E Mâna sfântă întinsă spre noi, să ne mângâie pe noi și să ne spună “Dragii mei, aveți încredere în Iisus, în Fiul meu, care și-a vărsat Sângele Său, și-a dat Trupul pentru noi, ca noi să ne mântuim”.

Iată pe cine prohodim noi: pe această Împărăteasă, nădejdea noastră. La ea ne ducem cu toată deschiderea, că orice copil când merge la mana, mama rezolvă toate problemele, oricât ar fi tata de sever, mama trece cu convingerea ei de iubire, trece peste anumite principii ale tatălui și obține iertare; și obține apropiere. La fel face Sfânta Fecioară Maria. De aceea să avem nădejdea la ea. De aceea alergăm mai degrabă la ea. De aceea mai plângem la ea că ea mai poate pune vorbe bune și mângâiere înaintea Mântuitorului Hristos. El plânge îndurerat din cauza necredinței noastre că nu ne mai punem încrederea totală în El, ci încredem în alte sisteme și principii omenești și uităm esențial că într-o bună zi ne vom întâlni cu Acela căruia I-am întors spatele, Mântuitorul Iisus Hristos.

Prohodul Maicii Domnului – slujbă de înmormântare. Și ați observat că în orice biserică ortodoxă, pictată, zugrăvită se află icoana aceasta a Adormirii Maicii Domnului, chiar la intrare, când intri în biserică, te întorci și vezi sus pictată icoana Adormirii Maicii Domnului. Și în această icoană, interesant, îi vedem pe Apostoli în jurul sicriului așa cum noi in seara aceasta avem acest epitaf – această icoană Vie și Sfântă cu punerea Maicii Domnului în sicriu.

Și în jurul apostolilor își face loc și Mântuitorul Hristos, chiar lângă căpătâiul Maicii Domnului și ține un copilaș. Al cui este?… Iisus e Dumnezeu Adevărat, Lumină din Lumină. Lumina nu face copii… Și totuși Iisus ține un copil! Și îi e drag și îl ține la piept. Știți cine e acest copil?! E sufletul mamei, Sfintei Fecioare Maria!

V-ați pus vreodată întrebarea de ce la înmormântare și la parastase se face colivă și colivă se leagănă încetișor?

Întrucât coliva în sine semnifică sufletul celui decedat. Și sufletul celui decedat este ca un copil și un copil se leagănă duios și lin și cu mângâiere […]”

Legaturi:

PARINTELE MIHAIL MILEA: “Suntem în PERSECUȚIE, toată Biserica, de la un capăt la altul. ESTE UN ÎNCEPUT. Se joacă cu Dumnezeu! Dragii mei, UNDE AUZIȚI CĂ E LITURGHIE, ALERGAȚI! Nu poţi trăi fără Hristos. Poţi să ai frigiderul plin, dacă nu-L ai pe Hristos, eşti cel mai sărac din lume” (VIDEO, TEXT)

Pr. Tudor Ciocan – cuvinte actuale la ADORMIREA MAICII DOMNULUI (audio, text): “NU VREAU SĂ NE OBIȘNUIM CU NEFIRESCUL, NU NE PUTEM ACOMODA CU LUMEA ACEASTA. Nu ne separăm cu nici un pas de credința cea adevărată! Îndepărtarea oamenilor de Hristos se face prin ERODĂRI SUCCESIVE!”. Despre CUMINȚENIA și ASCULTAREA duhovnicești VERSUS cele lumești

PILDA SFINTILOR MARTIRI BRANCOVENI PENTRU NOI, in predica Parintelui Tudor Ciocan (audio, text): RUSINAREA DE DUMNEZEU, FRICA DE OAMENI si COMPROMISURILE ne imping la DESPARTIREA DE HRISTOS: “Degeaba iti supravietuieste neamul, daca iti pierzi mantuirea. Ce conteaza mai mult, SUPRAVIETUIREA mea in lumea aceasta sau vesnicia?”

“Brâncoveanu a ales moartea, nu umilința, nu calea comodă, nu lepădarea de suferință. Noi azi ce facem?”. MISTIFICAREA IUBIRII CREȘTINE “ÎN VREME DE PANDEMIE” versus JERTFA SFINȚILOR BRÂNCOVENI – o abominație de neînțeles pentru “credinciosul” contemporan. “Asta vreți pentru copiii voștri? MASCA PE FIGURĂ ȘI FRICA ÎN SUFLET? De ce vrei să mori, fără să trăiești?”

“Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!” – FRICA E VIRUSUL CARE NE DESFIGUREAZĂ, ne predă demonilor care ne îneacă. STAREȚUL MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Și în această NEBUNIE prin care trece omenirea, SĂ NE ARUNCĂM ÎN BRAȚELE LUI HRISTOS, cu încredere că el ne va prinde și ne va ține! Să rămânem CU OCHII ȚINTĂ la El, căci altfel NE AFUNDĂM! Aceasta vrea Hristos de la noi, să-I fim fideli!” (AUDIO, TEXT)

“IATA CE DUMNEZEU AVEM! Iata catre ce am fost noi chemati!”. Protos. HRISOSTOM de la Putna – Cuvant despre IUBIREA SFINTEI TREIMI si pentru REDESCOPERIREA CURAJULUI SI DEMNITATII DE CRESTIN: “Noua ne este teama sa ne pierdem sanatatea, dar nu ne temem ca pierdem mantuirea? Cel care se teme ca va pierde cele mici, le va pierde pe cele mari. Cel care se sperie de umbra lui va pierde insasi Lumina” (VIDEO, TEXT)

PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII MEI! NU INTRAȚI ÎN ȚESĂTURA DE PĂIANJEN A MINCIUNII! Să ne așezăm în Duhul Adevărului!”

PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video, text)

CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA CU POTIRUL”. PANDEMIA ca “exercitiu” al razboiului Satanei cu Hristos (VIDEO, AUDIO, TEXT)

Predică trezitoare despre LUPTA VICLEANĂ DE A FI DESPĂRTIȚI DE DUMNEZEU, DE A NE LEPĂDA DE HRISTOS, ca să rămânem sănătoși în această lume și despre SISTEMATICA ÎNFRICOȘARE practicată de către mai-marii lumii, care are ca scop “ÎNCHIRCIREA SUFLETELOR și ÎNDOBITOCIREA NOASTRĂ, transformarea noastră în animale speriate”

Parintele Tudor Ciocan despre “ZEUL COVID” si NOUA RELIGIE MINCINOASA care cauta castigarea sufletelor noastre, prin FRICA si SILNICIE (audio, text)

“SE NUMEȘTE REEDUCARE!” – Cuvânt mărturisitor despre PAN-DEMONIA GLOBALĂ: “Satana nu mai are răbdare! Dacă vrei să robești un om, îi insufli ÎNDOIALĂ, FRICĂ, îi ataci temelia valorilor și îl DEZBINI. Te folosești de MANIPULARE și pui toate armele în lucrare. Media NE OTRĂVESC MINTEA în fiecare clipă, vor să fim înfricoșați și slabi”

CUVÂNT TREZITOR AL PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei: “Până unde se va merge cu persecuția aceasta, oare, fraților? Noi oare vom putea răbda prigoanele și presiunile de tot felul la care este supus tot mai mult și creștinismul nostru? Putea-vom mărturisi credința neclătinați și neînfricați?”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Adormirea Maicii Domnului, Pandemia Covid-19, Parintele Mihail Milea, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PANDEMIA NECREDINȚEI. Mărturisirea Părintelui MIHAIL MILEA: “L-am pierdut pe Dumnezeu! Aceasta e marea TRAGEDIE, că A MURIT CREDINȚA ÎN NOI, că nu mai avem încredere în Dumnezeu. Ne-au biruit mai-marii noștri cu aceste FRICI DE TOT FELUL. Și de aceea plânge Maica Domnului” (VIDEO)

  1. Pingback: ÎPS TEODOSIE: “Frica de boală adâncește boala. Una e prudența și alta e frica. Dacă pierdem însă frica de Dumnezeu, atunci suntem pradă celui rău. SĂ-I IERTĂM ȘI PE CEI CARE NE-AU ÎNFRICOȘAT CU BOALA!” | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: Protos. Hrisostom de la Putna: “DE CE NE RUȘINĂM NOI SĂ NE ÎNCHINĂM LA ICOANE, CA ȘI CUM AR AVEA COVID SAU NE ÎNCHINĂM CU MASCA PUSĂ? Vrem să se sfințească masca atingându-se de icoană? OARE CHIAR N-AM ÎNȚELES NIMIC?! Credeți că lu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate