Sfanta Chinotita a Sfantului Munte despre Dialogul cu romano-catolicii

6-10-2009 54 secunde Sublinieri

kalogeroi - karyew

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte

despre

Dialogul cu romano-catolicii

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos a adoptat astăzi o poziţie oficială cu privire la întrunirea Comisiei Mixte de Dialog între ortodocşi şi romano-catolici în Cipru. Sfânta Chinotită a hotărât următoarele:

1. Sfântul Munte, de-a lungul veacurilor, rămâne prin harul lui Hristos păzitor credincios al Sfintei Credinţe Ortodoxe, pe care de Dumnezeu propovăduitorii Apostoli au predat-o Bisericii şi de Dumnezeu purtătorii noştri Părinţi, prin Sfintele Sinoade Ecumenice au păstrat-o de-a lungul veacurilor nefalsificată. Această Predanie au păzit-o cu fidelitate şi părinţii aghioriţi dinaintea noastră.

2. Fiind informaţi că are să se întrunească foarte curând, în Cipru, Comisia Mixtă Internaţională pentru Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă şi Romano-Catolici, ce va dezbate tema „Rolul episcopului Romei în comuniunea bisericilor în primul mileniu”, Sfânta noastră Chinotită, necunoscând tematica exactă a Dialogului respectiv, îşi exprimă profunda nelinişte şi problematizare pentru faptul că se discută primatul papal înainte ca papismul să fi renunţat la dogmele lui eretice şi la caracterul său lumesc (Statul Vatican). Singura condiţie pentru discutarea temei primatului este revenirea romano-catolicilor la credinţa ortodoxă şi la sistemul sinodal al Bisericii Ortodoxe şi nu „unitate în diversitatea” dogmelor.

3. Biserica Ortodoxă este acea singură Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, precum a declarat aceasta, în preacinstita şi Sfânta Biserică a Protatului, şi Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Kir Bartolomeu, pe 21.08.2008, în timpul vizitei sale în Sfântul Munte. Acelaşi lucru îl credem şi noi şi vom rămâne statornici în toate câte Sfinţii noştri Părinţi au propovăduit.

Toţi reprezentanţii şi Întâistătătorii celor douăzeci de Mănăstiri din Sfântul Munte Athos, adunaţi în Sinaxă Comună.

(traducere: ierom. Fotie; sursa: romfea.gr)

karyes1


Categorii

Ecumenism, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Sfanta Chinotita (Muntele Athos), Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Sfanta Chinotita a Sfantului Munte despre Dialogul cu romano-catolicii

  1. 3. Biserica Ortodoxă este acea singură Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, precum a declarat aceasta, în preacinstita şi Sfânta Biserică a Protatului, şi Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Kir Bartolomeu, pe 21.08.2008, în timpul vizitei sale în Sfântul Munte. Acelaşi lucru îl credem şi noi şi vom rămâne statornici în toate câte Sfinţii noştri Părinţi au propovăduit.

    Ce gluma buna!
    Tare declaratia asta a lui Kir Bartolomeu……oare nu vorbea asa din cauza ca asta trebuia sa auda parintii din Sfantul Munte?
    Intrunirea va avea loc indiferent de declaratiile din Athos sau din alta parte, a fost pusa la cale de insusi kir Bartolomeu& Co. pentru stabilirea unor repere in vedere unei viitoare incercari de unire cu catolicii. Catolicii au macelarit mii de calugari atoniti si nu au reusit sa rupa ortodoxia iar acum incearca sa faca aceleasi crime prin comisii mixte de dialog. Astia niciodata nu vor renunta la erezia lor si in acelasi timp incearca la infinit sa mai pacaleasca si sa ne ademeneasca intr-o noua biserica greco-catolica. Bine le spunea parintele Ioanichie Balan ca sunt draci.

  2. DOAMNE IISUSE HRISTOASE INTARESTE-NE PE NOI CREDINCIOSII BISERICII TALE PE CARE TU INSUTI AI ZIS CA NICI PORTILE IADULUI NU O VOR INVINGE ! AMIN !

    Mircea

  3. Sunt foarte bune aceste luări de atitudine din partea celor din Muntele Athos şi a celor doi ierarhi din Grecia, dar pe când şi din partea ierarhilor celorlalte Biserici Ortodoxe surori (nu mai zic de BOR)? Oricum “mai-marii” lumii tot îşi vor putea aplica planul mai devreme sau mai târziu. E bine că încă mai sunt oameni creştini-ortodocşi. Oricum “turma” va fi mică, dar VA FI! Iertaţi-mă! Doamne ajută! (aici dacă nu eşti ecumenist rămâi şomer fără şomaj, cum am păţit, dar măcar rămâi cu Hristos! Asta este cel mai important!)

  4. Λευκωσία, του Αριστείδη Βικέτου
    VIZITA PAPEI ÎN CIPRU ŞI DIALOGUL DINTRE ORTODOCŞI ŞI ROMANO-CATOLICI
    Cu aproape o lună în urmă Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea a fost informat despre vizita papei Benedict al XVI-lea în Cipru în luna iunie, vizită care a fost comunicată ieri printr-un comunicat guvernamental oficial.
    Conform informaţiilor Preafericitul a fost informat despre aceasta de către nunţiul Vaticanului în Ierusalim, care este acreditat şi în Cipru. De semnalat că papa va vizita Cipru în calitate de şef de stat, răspunzând invitaţiei preşedintelui Hristofia, şi nu în calitate de şef al Bisericii.
    Arhiepiscopul Hrisostomos nu a vrut până în prezent să comenteze vestea despre această vizită, pentru că nu s-a hotărât încă data exactă. Este evident că din cauza reacţiilor împotriva dialogului dintre ortodocşi şi romano-catolici, kir Hrisostomos vrea să trateze acest subiect cu o deosebită atenţie.
    De altfel, în cadrul Sfântului Sinod un ierarh a încercat să supună dezbaterii viitoarea întâlnire în Cipru a Comisiei Mixte de Dialog Teologic. Conform informaţiilor noastre arhiepiscopul Hrisostomos a declarat că subiectul este închis, pentru că Biserica Ciprului în urmă cu doi ani a hotărât să găzduiască această întâlnire.

  5. Parintii de la Athos au dreptate. Sa se discute primatul dupa ce se va elimina orice erezie din Catolicism.
    Cum poate avea un eretic, primat in Biserica lui Hristos?

  6. Cat de frumos au scos in evidenta parintii athoniti prapastia enorma dintre titlul inselator al intrunirii „Rolul episcopului Romei în comuniunea bisericilor în primul mileniu”,si “papistasii” celui de al treilea mileniu care participa(indiferent că sunt printre ei şi ortodocsi),trimiţandu-i pentru abordarea unui asemenea dialog la starea naturala a sfintei noastre biserici ortodoxe de care sau despartit.Dar este foarte greu sa recunosti o mie de ani de erezii si mai ales sa renunti la toate “orgoliile”, ascunse sub masca „unitate în diversitate”.Nu stiu de ce, dar chestia asta cu “diversitatea” imi produce la nivelul cortexului aceleasi reactii ca o altă “diversitate”, aflata in plină expansiune de recunoaştere a hidosenii.
    Sunt fericit ca Sf Munte veghează,atat cat mai poate ,la scumpa noastra ortodoxie…Doamne ajută!

  7. In cap-XIII-din APOCALIPSA scrie clar:
    Ingerii vestesc aparitia celor trei fiare:
    —-prima fiara iese din mare;are 7 capete,10 coarne si 10 cununi;pe capete are scrise,nume de hula.Fiara primeste putere de la Dumnezeu sa-l huleasca timp de 42 lni
    —-a doua fiara care iese din pamint,imita un miel,dar graieste ca un balaur si din gura ii ies vorbe de hula;
    — a treia fiara,are —capul si coada de leu, [Babilonul]
    —corpul de leopard [Grecia ]
    — picioarele de urs [Persia ]
    Si Dumnezeu spune ca–Toate vor trece,numai Cuvintul meu,nu–;face-se voia ta Doamne;Ai grija de noi pacatosii robii tai;daca intrati aiic,ve-ti gasi lucrarea mea–APOCALIPSA dupa Ioan–http://www.getasart.3x.ro/apocalypse.html
    AMIN !!!

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MINCIUNILE SI CALOMNIILE “DIPLOMATE” ALE MITROPOLITULUI ZIZIOULAS
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Intimidarile Patriarhului Ecumenic Bartolomeu si Mitropolitul de Gortina
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » COMUNICAT IMPORTANT DE LA SFANTA CHINOTITA A SFANTULUI MUNTE ATHOS. Staretii athoniti considera “cardul cetateanului” o primejdie pentru crestini si cer guvernului elen sa renunte la proiect
  11. Pingback: ADUNAREA CLERICILOR SI MONAHILOR ORTODOCSI din Grecia ia atitudine fata de MANEVRELE Patriarhului Bartolemeu de a ATACA semnatarii Marturisirii de credinta impotriva ecumenismului
  12. Pingback: Comunicat de la SFANTA CHINOTITA a Sfantului Munte: Papa Francisc NU a fost invitat la MUNTELE ATHOS. “Constiinta dogmatica nu ar ingadui o astfel de actiune” - Recomandari
  13. Pingback: Parintele Porfirie despre CREDINTA ADEVARATA, PAPALITATEA ERETICA, teoria “toate religiile sunt adevarate” si MINUNILE MINCINOASE ALE DIAVOLULUI -
  14. Pingback: PARINTELE METALLINOS: de la marturia dreptei credinte a Sfintilor Parinti la eretica teologie POST-PATRISTICA a ECUMENISMULUI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare