Parlamentul Romaniei sarbatoreste ziua nationala a… Ungariei!

14-03-2011 1 minut Sublinieri

Parlamentul României sărbătoreşte luni şi marţi Ziua Naţională a Ungariei prin două zile libere de activităţi în plen sau în comisii. Este o adevărată premieră în 21 de ani de parlamentarism românesc.

Dacă de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, aleşii poporului român au doar o zi liberă, de 15 Martie, Ziua Ungariei, numărul zilelor s-a dublat. Practic, Parlamentul intră într-o minivacanţă numai şi numai pentru ca parlamentarii UDMR să nu fie trecuţi absenţi iar leafa să şi-o primească întreagă. Acesta e rodul cârdăşiei politice dintre PDL şi UDMR pentru ca Băsescu, Boc şi gaşca să rămână la guvernare.

Profitând de vâltoarea evenimentelor interne şi internaţionale, tăvălugul majorităţii PDL a impus, fără ca cineva să observe, următorul program al Senatului României şi al Camerei Deputaţilor, aşa cum este anunţat el în documentele oficiale: “Luni, 14 martie – Marţi, 15 martie: Activităţi ale deputaţilor / senatorilor în circumscripţiile electorale”.

Consultând agenda parlamentară a zilelelor de 14 şi 15 martie, din 1990 încoace, cotidianul.ro a constatat că este pentru prima oară când Ziua Ungariei este sărbătorită în România prin liberul dat tuturor parlamentarilor, timp de două zile. Practic, deşi sunt anunţate „activităţi în circumscripţii”, formularea este menită să acopere absenţa tradiţională din Parlamentul României a deputaţilor şi a senatorilor UDMR ca să participe la „megemlékezik az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről”. Aşa este denumită comemoarea eroilor revoluţiei de independenţă de la 1848.

Avem în faţă un lucru acceptat, dar nerecunoscut oficial în legislativul românesc, anume că expresia “activităţi în circumscripţii” este menită justifice – dincolo de zilele de vineri din restul programului – micivacanţe ale parlamentarilor, vacanţe plătite de fapt ca prezenţă la muncă.

Ceea ce se întâmplă în aceste două zile în Legislativul României dovedeşte că practic nu mai există dorinţă a UDMR pe care PDL, în disperarea de păstra privilegiile puterii, să nu o satisfacă de la prima strigare!

Până la acceptarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice, visul de aur al liderilor comunităţii maghiare din România, nu mai e decât un pas. Ultimul pas înaintea oficializării Ţinutului Secuiesc sau a unor noi regiuni autonome maghiare are şi o justificare: miercuri se votează moţiunea de cenzură a opoziţiei pe marginea angajării răspunderii Guvernului asupra Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii.

UDMR are un calendar stufos de manifestări, de la Miercurea Ciuc la Râmnicu Vâlcea.

Practic, cu cele două zile libere plătite din bani publici, guvernarea PDL-Băsescu şi asigurat din nou fidelitatea UDMR. Până când? Până când maghiarii din UDMR vor cere răspicat ca statul român să renunţe la 1 Decembrie ca zi naţională a României.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Parlamentul Romaniei sarbatoreste ziua nationala a… Ungariei!

  1. Daca imi amintesc bine, de 1 Decembrie presedintele Basescu nici n-a fost in tara…nu ca i-ar fi simtit cineva lipsa, dar asa se cuvenea.
    Acum, mare sarbatoare pentru Parlamentul Romaniei, ziua nationala a Ungariei 🙁

  2. In conditiile astea, pt ce sa mai votezi? Pe cine?
    Ce sa mai asteptam de la acesti… conducatori (catre ce??) ai poporului roman?
    Oare cum isi pot privi acesti oameni in ochi copiii, nepotii, fratii, rudele, cunostintele?
    Cum pot dormi noaptea, cum pot pune capul jos, pe perna?

  3. Sa nu uitam ca in acest an ungaria prezideaza parlamentul european si de aceia politicienii nostri se fac frate cu ….. crezand ca poate asa trec puntea , o alta inselare din cauza mandriei dar sa lasam cezarului ce este al cezarului si sa dam lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

  4. marian,
    se fac frate cu cine nu trebuie, uitand ca de partea cealalta parte a puntii se vor trezi tot cu acela langa ei, daca nu cumva le va face vant de pe punte si nici nu vor mai ajunge la celalalt mal.

  5. FlorinM, având în vedere că „copiii, nepotii, fratii, rudele, cunostintele“ sunt de aceeași teapă cu ei și ele, se vor uita la fel ca și până acum.

    Iată de ce neamurile celor care și-au bătut joc de România timp de 22 de ani nu trebuiesc iertate, ci pedepsite la muncă silnică alături de cei și cele care au pus efectiv umărul la distrugerea țării.

  6. @razvratit

    ai rezolvat ceva pana acum cu atitudinea asta?

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GEST PROVOCATOR LA MIERCUREA CIUC: un lider al Garzii Maghiare insceneaza, in centrul orasului, spanzurarea lui Avram Iancu. Juraminte de credinta ale oficialilor locali fata de Budapesta si declaratii tot mai obraznice ale r
  8. @Florin M

    Care atitudine ? Au mai avut romanii vreun fel de atitudine dupa evenimentele din Piata Universitatii din 1990 ?
    Ungurii si tiganii si politicienii aserviti intereselor antiromanesti isi vad de treaba si scopul lor,iar noi ceilalti,macar ca nu suntem de acord cu ei, ne tot indemnam sa fim “intelepti” si sa tacem,nu cumva sa se intample ceva rau,daca facem sau zicem ceva !
    S-o tinem tot asa pana nu mai este nimic de facut…Nu putem avea credinta,daca ne uitam cum stramosii nostri care si-au jertfit viata sunt batjocoriti in propria lor tara. As vrea sa vad daca vreun roman care traieste in Ungaria are curaj sa spanzure in Szeged papusa aventurierului Hatvany care a asasinat fruntasi ai romanilor din Transilvania la 1848…
    Mergeti in Tara Motilor,ei isi amintesc si astazi de atrocitatile ungurilor la 1848 si 1940.
    Nu va amagiti,lasii si fricosii nu vor ajunge in Cer !

  9. @GeluS:

    In primul rand, trebuie sa ne aducem aminte ca evenimentele din Tg. Mures din ’90 au fost inscenate pentru a da impresia ca romanii ucid unguri, pentru a se crea un scandal international ca in Iugoslavia. Atunci au fost adusi romani special in oras, din satele din imprejurimi, sa “protesteze”. Rezultatul: au fost linsati de ungurii de pe strada si media occidentala a dat imaginile ca si cum e vorba de un linsaj al romanilor. Asadar, a fost o cursa in care au cazut.

    In al doilea rand, gesturi ca cele ale neonazistului respectiv sunt menite tocmai pentru a provoca, a crea diversiuni, a enerva si a acoperi lucrurile mult mai serioase care se intampla la nivel oficial – asumarea deschisa a agendei autonomiei de catre UDMR si alte forte politice din regiune – precum si a oficialitatilor Ungariei. Cu largul concurs al puterii romane.

    Asadar, actiunea eficienta in aceste conditii ar fi demersurile legal-civice, politice, de respingere a oricarei tentative de impunere a autonomiei, de modificare a Constitutiei (articolele ref. la statul national, unitar si indivizibil). Pe plan mediatic ar fi trebuit pornita o campanie de presa pentru a arata ce se intampla de fapt cu UDMR, PCM et alli: in realitate, succesul electoral al acestor miscari este in declin, si destui maghiari sunt interesati de lucruri ce tin de viata cotidiana si nu de barbologia demagogica a liderilor. Exista insa o spirala a vehementei in discurs – transpusa, iata, si in fapta – tocmai pentru a opri declinul electoral, pentru a incinge spiritele si a deturna imaginea de oligarhi ai maghiarimii pe care o capatasera cei de la UDMR in fata propriului electorat.

    In lipsa acestor masuri, chiar lipsesc solutiile omenesti. Protestele stradale nu ar duce nicaieri si ar fi intesate de agenti provocatori. Poate ar satisface nevoia unora de a brava si de a se simti curajosi, insa rezultatul ar fi ori nul, ori ar servi taberei radicale maghiare.

  10. Admin,multumesc pentru explicatii. Ati scris ceva interesant:”au fost adusi romani special in oras…”
    Dar de ce trebuie romanii “sa fie adusi” ? Si de catre cine ?
    Romanii trebuiesc lamuriti si organizati de oameni cinstiti care au ca fundament al vietii lor Sfanta Credinta stramoseasca in Hristos, asa cum ne-au lasat-o stramosii,si nu altfel,impreuna cu iubirea de neam si cinstirea adevarata si curata a celor mai buni fii ai sai si a jertfelor lor.
    Avem un trecut si un prezent,dar numai asa putem sa mai avem si un viitor.
    Solutiile omenesti nu lipsesc,numai ca noi,cei de astazi, suntem prea trandavi si anchilozati in comoditatile noastre,intr-o agitatie si buimaceala
    cronice,care nu duc nicaieri.Romanii au acest blestem:orice ar zice,propune sau face unul dintre noi se gasesc gramezi care zic ca nu este bine asa.
    Si ca sa fiu mai clar,NU ESTE BINE SA FACEM ASA,LASA CA MERGE SI ASA !
    Vedeti,noi ne punem increderea in logica omeneasca,daca facem asa,riscam sa…unde este credinta in Dumnezeu ? Hristos ne inviaza,dar trebuie sa vrem si noi sa STAM ! Asta imi aduce aminte de o intamplare care mi-a povestit-o un prieten ceva mai demult.S-a rupt gheata sub picioarele unui baiat care vroia sa-i arate prietenei lui cat este el de curajos mergand pe lacul inghetat.Dupa putin timp in care nu reusea sa iese deasupra caci gheata se rupea mereu,puterile i se sleisera,strigatele erau tot mai slabe si disperate si ERA CLAR ce va urma.Pe mal se adunasera destule persoane,unii chiar inotatori priceputi care propuneau solutii, dar NU CADEAU DE ACORD asupra lor.A aparut brusc un tinerel care fara sa intrebe nimic s-a desbracat
    iute,si-a facut cruce,a zis Doamne ajuta ! si s-a aruncat in apa inghetata.A reusit sa-l scoata si sa-l salveze pe cel aproape mort.Ceilalti care nu avusesera curaj sa faca nimic, au adus totusi paturi si tuica fiarta de la motel ca sa-l incalzeasca si l-au declarat erou.Era in iarna lui 1991,nu s-a scris niciunde despre asta,presa nu era asa de prompta si sorosita,ca astazi.

  11. @GeluS:

    Admin,multumesc pentru explicatii. Ati scris ceva interesant:”au fost adusi romani special in oras…”
    Dar de ce trebuie romanii “sa fie adusi” ? Si de catre cine ?
    Romanii trebuiesc lamuriti si organizati de oameni cinstiti care au ca fundament al vietii lor Sfanta Credinta stramoseasca in Hristos, asa cum ne-au lasat-o stramosii,si nu altfel,impreuna cu iubirea de neam si cinstirea adevarata si curata a celor mai buni fii ai sai si a jertfelor lor.

    Pai romanii ”au fost adusi”, desigur, de ”oameni cinstiti” care i-au chemat la rezistenta impotriva maghiarimii! Exact asta a fost capcana. Ca doar nu erau romanii adusi de mana de maghiari spunandu-le ”veniti sa va dam in cap si sa prezentam mass-mediei straine ca de fapt a fost invers”.

    Si apoi, acesti oameni cinstiti, oricat de cinstiti ar fi, nu vor putea niciodata sa garanteze ca intr-o miscare de protest nu se inflitreaza agenti provocatori si instigatori care sa degenereze miscarea spre altceva. Sunt trucuri clasice de diversiune si deturnare, numai bune de aplicat naivilor.

    Vedeti,noi ne punem increderea in logica omeneasca,daca facem asa,riscam sa…unde este credinta in Dumnezeu ? Hristos ne inviaza,dar trebuie sa vrem si noi sa STAM !

    Si ce legatura are invierea cu miscarile de protest stradale? Nu ne aducem aminte versetele din Evanghelie care se refera la acest aspect din viata crestinului.

  12. Admin, vi se pare ca sunt naiv ? Vroiam sa zic sa vrem sa EXISTAM ,ca neam…Doar nu aveti pretentia sa aflam potriviri intre toate cele ce traim astazi si versetele din Sf.Evanghelii.
    Remarc ca aveti o angoasa fata de miscarile de protest stradale si de agentii provocatori si instigatori.Asa era si pe vremea comunistilor,lumea nu avea curaj sa zica nimic,suspectand pe oricine din jur ca este turnator sau securist.Ca si atunci, si astazi si-au atins scopul:privim hipnotizati la dezastru si nu facem nimic.Eu n-am zis sa iesim in strada,gasiti alte metode,dar trebuie sa facem ceva,sa nu ramanem ca hipnotizati.
    Acest proces din rau in mai rau in Romania dureaza de mai mult de 20 de ani,nu este ceva care a venit neasteptat,ca acest cutremur si tsunami in Japonia. Dumnezeu le-a incetinit , ca doar, doar ne-om trezi.
    Chiar si miscarile de protest stradale pot fi civilizate si organizate in asa fel incat sa nu intre nici un zvoner sau raspandac printre participanti si sa degenereze protestul.Singura conditie este ca oamenii sa vrea sa faca asa ceva,organizatori le trimite Dumnezeu.

  13. @ Gelu S:

    Cam greu sa ne intelegem 🙂

    Am avut bucuria ca astazi cativa lideri politici importanti si niste voci din mass-media au adus subiectul in prim-plan, tratandu-l asa cum se cuvine. Slava Domnului!

    Daca la acel nivel nu s-ar face nimic, restul nu are cine si cum sa o faca. Efectiv nu are cine, nu exista. In afara de acei provocatori, ignorati cu superbie… Asa, sigur, din tastatura ar fi foarte usor sa spui ce trebuie facut. Nu suntem dintre aceia care incearca sa o faca pe eroii virtuali, ca sa castige “capital” de un fel sau altul. Dar ii gasiti sigur in alta parti.

  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ministrul de externe, Teodor Baconski, se roaga de autoritatile Ungariei sa se delimiteze de adaugirile revizionist-”poetice” ale… sotiei ambasadorului maghiar din Romania. Fata de declaratiile explicite ale sefului
  15. Domnul fie Preamarit !(pt. initiativa de care vorbiti)
    Admin,sper sa ma intelegeti,ca un crestin ortodox si ca roman.
    Nu mi-a placut niciodata circul “zaverilor”,dar ma doare si cand asist la hipnoza si dezastrul tarii mele.
    Pai,am zis mai demult,nu doar din tastatura,cunoasteti parerea mea despre
    “actiunile” si faptele din virtual…
    Clar,sa dam Domnului ce este al Sau si toate s-ar rezolva.Numai ca este o bucla “de reactie negativa”:ceea ce se intampla la noi(si la altii)face ca Domnului sa i se dea tot mai putin si stiti bine care este scopul.
    Eu zic sa ne opunem omeneste,dupa puterile noastre acestei “bucle negative”,
    si sa strigam TARE la Domnul,ca sa ne dea ajutorul Sau care covarseste orice impotrivire ! Si poate ne asculta…

  16. @ GeluS:

    Ceva-ceva s-a miscat… si s-a iesit, la nivel public, din tacerea injosita si injositoare, din complacerea in starea de timorare si de rusine autoflagelanta si apostata care stapanea pe acum. Am auzit ieri si azi, la ziaristi si oameni politici, o multime de pozitii sanatoase, limpezi, demne si verticale, la obiect, care arata ca nu s-a pierdut chiar de tot aluatul din aceasta tara. Si au reusit sa forteze si o reactie, opintita, cu jumatate de gura, dar… reactie totusi, a guvernantilor:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/03/17/ministrul-de-externe-teodor-baconski-se-roaga-de-autoritatile-ungariei-sa-se-delimiteze-de-adaugirile-revizionist-%e2%80%9dpoetice%e2%80%9d-ale-sotiei-ambasadorului-maghiar-din-romania-fata-de-d/

    Ceea ce am vrut sa spunem pana acum era ca daca la nivelurile de sus, care conteaza, ale oamenilor politici, ale mass-media, ale unor ong care conteaza nu se face nimic, de aici, de pe internet, doar strigam in desert si ne iluzionam ca avem vreo putere.

  17. @Admin
    Evenimentele din martie”90 de la Targu Mures au fost atent planificate, la fel ca si cele din iunie”90.
    Autorii planului au fost aceeaşi.Se implineau la 1 aprilie”90 cele trei luni de moratoriu de plată a salariilor fostei politiipolitice a regimului lui ceaşcă; declarat de marcel ilici.
    Imediat după evenimente,s-a “născut” noul serviciu-adeca pasarea fenix a renascut din propria-i cenusa !
    Din materialele filmărilor din hotelul Grand, ungurii au mixat ce i-a interesat şi au transmis ultrarapid în Occident.Românilor le-au trebuit vreo patru-cinci ani ca să poată combate manipularea aceea;pur şi simplu nu eram crezuţi în Occident!
    Atunci,în martie90,autobuze ale companiilor(de stat ! !), aduceau primii “mineri”–victime ale manipulării– în P-ţa Trandafirilor:români din cursul superior al Gurghiului, şi nu numai….
    Urmau, la două zile distanţă, unguri din secuimea mureşeană şi nu numai….
    Ilici declara – cu nonşalanţa-i caracteristică atunci când minte cras- că el nu ştia nimic din ce se petrecea la Târgu Mureş, şi că”…am auzit de la televizor.”
    Despre aventurile “plenipotenţiarului” său Gelu Voican prin târgul de pe Mureş(navigatorul “…între [cenzurat] şi metafizică”., după cum declara în ianuarie90),cu numai câteva zile înaintea izbucnirii conflictului, Ilici nu rostea o vorbă.
    Adevărul complet despre martie90 la Targu Mureş;la fel cu cel despre iunie90 la Bucureşti,mai aşteaptă niţel.
    Să dea Domnul să-l auzim în pace !

  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IMINENTA FEDERALIZARE SI DESTRAMARE A ROMANIEI PRIN REGIONALIZARE. Avertismentele Acad. Dinu Giurescu. Tradarea nationala in forma continuata a partidului lui Basescu
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Şantajul UDMR, tot mai pe faţă
  20. Pingback: TRANSILVANIA: MIZA REGIONALIZARII DIN 2012. Despre miscarile subterane ale ”grupului de la Cluj” si cealalta fata a Ianusului maghiar populist din Budapesta
  21. Pingback: Ungurii din reprezentativa de hochei a ROMANIEI au cantat IMNUL UNGARIEI SI AL TINUTULUI SECUIESC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare