Şantajul UDMR, tot mai pe faţă

2-04-2011 4 minute Sublinieri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent sâmbătă la prima întâlnire a membrilor UDMR de când Hunor este preşedintele partidului, a amintit Guvernului angajamentul referitor la legea minorităţilor, pe care şi l-a luat. Hunor a precizat că de acest lucru depinde viitorul coaliţiei PDL-UDMR şi majoritatea guvernametală din această primăvară.

În cadrul întâlnirii membrilor UDMR, preşedintele partidului, Kelemen Hunor a declarat că adoptarea legii minorităţilor este prioritară, că această lege este în dezbatere de foarte mult timp, încă din 2005, că a fost purtată pe la diferite comisii în Parlament şi că a venit momentul să fie adoptată. Mai ales că este vorba despre un angajament făcut de cei de la PDL.

Hunor a mai spus că, dacă legea minorităţilor nu va fi adoptată, atunci coaliţia PDL-UDMR va fi pusă sub semnul întrebării. Preşedintele UDMR susţine că adoptarea legii minorităţilor va reprezenta o probă dacă coaliţia mai are sau nu majoritate în Parlament.

  • Gandul:

Kelemen Hunor, şeful UDMR: Dacă Parlamentul ar fi adoptat declaraţia împotriva discursului lui Viktor Orban, COALIŢIA DE GUVERNARE N-AR FI SUPRAVIEŢUIT

Un succint “raport politic” al lui Kelemen Hunor – primul prezentat de acesta după înscăunarea sa în noua calitate de şef al UDMR – urmat de ungerea lui Borbely Laszlo ca vice politic al Uniunii şi a lui Kovacs Peter ca secretar general, răsplată pentru modul în care a organizat congresul de la Oradea – astfel a arătat agenda primei şedinţe post-congres a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, întrunit sâmbătă la Cluj-Napoca. Surprinzător, de la reuniune a lipsit însă fostul preşedinte Marko Bela, care “are un alt program pentru astăzi, la Târgu Mureş”, după cum l-au scuzat câţiva colegi. În cuvântarea sa, Kelemen Hunor şi-a felicitat colegii pentru “neadoptarea, din fericire, în Parlament, chiar dacă diferenţa a făcut-o un singur vot”, a declaraţiei de protest referitoare la modul în care a fost prezentat de oficialii Ambasadei Ungariei la Bucureşti mesajul premierului ungar Viktor Orban de Ziua Maghiarilor.Prin adoptarea unei astfel de declaraţii, relaţiile româno-ungare ar fi fost nimicite, iar coaliţia de la guvernare nu ar fi supravieţuit. Când în Parlament se simte miros de sânge, în câteva minute se poate distruge tot ce am realizat în ultimii 20 de ani”, a conchis liderul UDMR, care a dat apoi glas şi unei “delimitări hotărâte de gestul extremist al lui Barna Csibi, pentru că noi nu putem fi de acord cu nici un fel de extremism, indiferent de unde ar veni el”.

  • Kelemen Hunor şi-a încheiat apoi raportul cuun apel la toţi maghiarii din România, în perspectiva recensământului de anul viitor, să-şi asume cu mândrie calitatea de maghiar, sub toate aspectele sale, pentru că nu ne poate fi indiferent cum ne vom prezenta la recensământul şi la alegerile din 2012″. Apel “completat” şi cu un perdaf la adresa europarlamentarului Tokes Laszlo, “pe care l-am invitat să fie împreună cu noi la ceremonialul de la statuia lui Mathias Corvin şi să ţină chiar şi o cuvântare, ca să ne pomenim apoi că vrea să ne aducă nu ştiu ce comisari de la Budapesta, să ne ia la rost despre cum am cheltuit noi banii primiţi din Ungaria de asociaţiile şi fundaţiile maghiare şi despre tot felul de alte asemenea lucruri”.

Un deputat UDMR, atac la Băsescu

A urmat “secţiunea dezbateri”, deschisă cu un virulent atac al deputatului Lakatos Peter la adresa lui Traian Băsescu: “Tactica lui Traian Băsescu este una doar de tergiversare, care nu duce la nimic bun, pe el nu-l interesează decât supravieţuirea, nu dezvoltarea ţării. Dl. Băsescu ar trebui să recunoască deschis că FMI finanţează doar supravieţuirea economică, nu şi dezvoltarea sustenabilă a unei ţări, pebtru că atunci ţara respectivă şi-ar da seama că nu mai are nevoie de FMI. Dar domnul Băsescu nu face decât o politică de tergiversare, care nu duc nicăieri, după ce a aruncat zvonul cu schimbarea premierului, dând chiar şi nişte termene, nu a mai făcut nimic. Aşa că UDMR-ul trebuie să impună rapid adoptarea în coaliţie a unui pachet de măsuri de relansare economică, iar dacă nu va fi adoptat trebuie să schimbăm urgent această vestă, care nu ne mai foloseşte la nimic, ca să nu ne trezim şi fără izmene”.

L-a completat, în aceeaşi tonalitate, Borbely Laszlo, care a avertizat PDL-ul că “trebuie să dea dovadă de seriozitate, să arate că este un partener serios în cadrul coaliţiei de guvrnare, altfel vor avea probleme” – referire la votarea de către unii parlamentari democrat-liberali a “intolerabilei declaraţii antimaghiare”.

La rândul său, Frunda Gyorgy – un alt adversar declarat al coaliţiei cu Boc&Co – a oferit “o interpretare juridică a protocolului cu PDL-ul, care nu este un protocol, ci mai degrabă o simplă declaraţie de intenţii, fără un inventar al problemelor şi fără termene clare de rezolvare”. “Ar fi o greşeală dacă UDMR ar lua parte la măsuri care să ducă la scăderea nivelului de trai, cum ar fi noua lege de salarizare a profesorilor făcută de PDL“, a exemplificat Frunda, cerând apoi “o hotărâre clară a CRU ca parlamentarii UDMR să voteze la următoarele moţiuni de cenzură, ca să dovedim că noi suntem altfel decât PDL-ul, care nu are încredere în propriii săi parlamentari”, precum şi “deschidere mai mare şi discuţii serioase cu partidele din opoziţie şi cu liderii acestora, indiferent că se numesc Antonescu, Ponta sau Năstase”.

Sugestie respinsă însă imediat de Olosz Gergely, care a pledat pentru rămânerea în continuare în această coaliţie, nu am câştiga nimic acum dacă schimbăm masa la care mâncăm”.

Odată epuizată lista vorbitorilor, a urmat, în viteză, formalitatea “alegerii” în funcţiile de vice politic, respectiv scretar general, a lui Borbely Laszlo şi Kovacs Peter, propuşi de Kelemen Hunor şi votaţi, disciplinat, de peste 90% dintre participanţi. După care toată lumea a pornit în mare grabă spre centrul oraşului, pentru a nu întârzia la ceremonia resfinţirii statuii lui Matei Corvin – proaspăt restaurată – pentru care au venit anume de la Budapesta vicepremierul ungar Semjen Zsolt, secundat de Rethey Miklos, ministrul Culturii din Ungaria, şi de secretarul de stat Szocs Geza.

Borbely: În următoarele trei-patru luni, coaliţia va trebui să demonstreze că este viabilă

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost ales, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Cluj, în funcţia de vicepreşedinte politic al Uniunii, în timp ce Kovacs Peter a fost desemnat secretar general al formaţiunii,.

Cei doi au fost propuşi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a declarat că va face o echipă bună cu noii membri ai conducerii Uniunii.

L-am propus pe Borbely Laszlo ca vicepreşedinte politic şi pe Kovacs Peter ca secretar general. Borbely a dat dovadă de atitudinea necesară pentru această funcţie. Dacă îl dai pe uşă, intră pe geam, este un bun coechipier. Kovacs este un bun organizator, se va achita bine de această sarcină, va trebui să colaboreze cu organizaţiile teritoriale. Vom face împreună o echipă bună“, a spus Kelemen.

Borbely a fost ales cu 115 voturi “pentru” şi nouă ” împotrivă”, iar Kovacs cu 113 voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”.

Borbely a declarat că UDMR are, acum, o echipă bună, şi i-a îndemnat pe membrii UDMR “la lucru”.

UDMR are acum o echipă bună. Vom avea suficient de lucru. La luptă, să ne organizăm rândurile. Eu am rămas acelaşi, nu am de gând să mă schimb, a spus vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo.

Kovacs a declarat, la rândul său, că este convins că va putea colabora cu organizaţiile judeţene ale UDMR şi cu cea de tineret.

Şedinţa CRU a avut loc, sâmbătă, la Cluj-Napoca şi avea pe ordinea de zi doar alegerea secretarului general şi a vicepreşedintelui politic.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Presa, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Şantajul UDMR, tot mai pe faţă

  1. mie, ordinarul si nimicul, imi crapa obrazul de rusine, fata de toti cei care au tinut cu adevarat la acest neam!!! mi se zdreleste sufletul de atata tradare!!!! exact ca si cum un tata lupta pt fiul sau sa aiba casa si masa, iar fiu-sau nu se gandesete asemeni, ba mai mult, vinde si casa si masa!!!! v-as spune “rusine”, dar stiu ca e degeaba… dar sa nu uitati jigodiilor, ca este un Dumnezeu, care… va plati fiecaruia in parte….rasplata!!!!

  2. eu n-am o spaima atat de alerta fata de maghiari, in afara celei ancestrale, din oase, inerenta oricarui roman ardelean…problema maghiara reprezinta doar o miza de tranzit, de hartuire, ungurii sunt mai debili, ca fibra biologica si potentialitate istorica, fata de toti vecinii lor directi, geografici, din care n-as putea numi unul care sa-i tolereze mai mult decat pe gaste artagoase, fara dinti si fara ghiare, doar parada rasuflata. deci ungurii nu mai pot produce in partea asta de lume nimic mai mult decat “zarva”, notiune inventata de ei. problema noastra este ca zarva lor, adaugata la sictirul, raca, lehamitea, naduful, scarba, sau chiar spaima noastra, pot alcatui “bulionul” unui gulas extrem de fierbinte si de toxic.

  3. cred ca politicienii romani sunt santajati la greu cu “problema maghiara” in special dinspre axa.serviciile exsovieice si rdgiste concertat cu cele maghiare au multiple scenariii de reactivare a acesteia, insa doar in plan ideatic, pentru ca, infond, nimeni nu vrea o ungarie mare si puternica in centrul europei, insa multi vor vrajba in zona asta.rusii ii folosesc pe unguri ca sperietoare, americanii ne-o arata si ei din cand in cand ca sa marsam pe dirctiile trasate de ei, nemtii ne-o arata la propriu prin relatii politice si economice mult mai solide decat la noi…in final ramane realitatea lucida si oarba a unei inadecvari transistorice. uneori as vrea sa fiu ungur si sa-i impusc pe toti…ai mei.

  4. karenin,
    impuscandu-i pe toti, le stricati planurile rusilor, americanilor si nemtilor in acelasi timp. Trei dintr-o lovitura!

    Acum, fara ironie, ci cu durere:
    Chiar pe toti i-ati impusca? Cu batrani, femei si copilasi???
    Inainte de a fi romani, trebuie sa fim crestini.
    Am incercat sa cred ca ati glumit, dar nici asta nu m-a ajutat.
    Iertati-ma!

  5. Fratilor, degeaba ne apucam in Postul Mare sa-i injuram pe unguri, fiindca nu ungurii sunt primii vinovati. Primii vinovati suntem noi, romanii, cine stie istorie stie si ca in tara noastra din cele mai vechi timpuri si pana astazi boierii/politicienii, printii/presedintii romani nu au facut si nu fac decat sa se sfasie intre ei pentru putere si sa atarne tara cand la o “poarta” cand la alta numai ei sa ramana la putere sau sa-si luxeze adversarii. Asta e natia noastra ! O cumperi si o manevrezi cum vrei fiindca desi ne spunem crestini ortodocsi ne comportam ca popor mai rau ca paganii idolatri. Intotdeauna, toate marile decizii pentru tara noastra s-au luat din afara pur si simplu pentru ca inauntru au domnit intotdeauna haosul, coruptia si lipsa de principii.
    Daca politicienii romani ar fi principiali si s-ar gandi cu adevarat la binele Romaniei, nu ar face niciodata nicio alianta politica pe criterii etnice. De altfel un partid pe criterii etnice nici nu ar avea ce sa caute in Parlamentul unei tari normale.
    Asa ca eu zic sa nu-i mai blestemam pe unguri, ci sa ne schimbam noi, ca natiune, comportamentul sinuos, duplicitar si nefratesc.

    Iertati-ma.

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “A FOST ODATA IN TRANSILVANIA”, documentar de Manuela Morar (2007). Cine uita trecutul este condamnat sa-l repete…
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Din agenda prezidentiala: REIMPARTIREA ADMINISTRATIVA A ROMANIEI PANA IN 2012. REACTIE FURIOASA A UDMR FATA DE ABROGAREA INVATAMANTULUI LA ISTORIE SI GEOGRAFIE IN LIMBA MINORITATILOR – PDL se sesizeaza si executa “
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Regionalizarea: ultima urgenta pe agenda guvernului. CE VA INSEMNA IMPARTIREA TARII IN VOIEVODATE, CE VREA UDMR SI CE NE ASTEAPTA?/ Kelemen Hunor sustine reprezentanta Tinutului Secuiesc de la Bruxelles si ne anunta ca legea
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Acad. Dinu C. Giurescu si Prof. Radu Baltasiu despre STATUTUL MINORITATILOR SI LEGEA EDUCATIEI – metode de dezintegrare a statului national roman (VIDEO)
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) ACAD. DINU GIURESCU DESPRE DESFIINTAREA JUDETELOR SI NU NUMAI: “Statul de astazi apara pe altcineva… nu Romania”/ Seful UDMR, Kelemen Hunor ameninta si el cu iesirea secuilor in strada
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ca si inteles cu U.D.M.R., Traian Basescu dicteaza: REGIONALIZAREA SE VA FACE! “Tinutul secuiesc” pe cale de a fi infiintat sub forma mascata
  12. Pingback: Lectia de istorie a prof. acad. Dinu C. Giurescu, de la “Punctul de intalnire”, transcrisa integral: “In aceste zile se joaca integritatea teritoriala a Romaniei, se joaca stabilitatea ei! FIECARE DINTRE NOI AR TREBUI SA SPUNA NU!”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare